mandag 23. februar 2009

taqiyya - islams lovlige løgn

Taqiyya er en islamsk praksis som går ut på å skjule sine egne hensikter eller meninger dersom man er utsatt for fare, eller det er til det beste for religionens spredning.
Praksisen ble opprinnelig brukt av Shia-muslimer i Sunni-dominerte samfunn, ettersom Shia-islam blir ansett av sistnevnte som en jødisk konspirasjon. For å berge livet kunne man altså lyve.
Dette praksisen finner man hjemmel for i Koranen og hadith.

Koranen, 16:106
Any one who, after accepting faith in Allah, utters Unbelief,- except under compulsion, his heart remaining firm in Faith - but such as open their breast to Unbelief, on them is Wrath from Allah, and theirs will be a dreadful Penalty.
http://www.usc.edu/dept/MSA/quran/016.qmt.html
Muhammed godtar løgn som taktikk:
Sahih Bukhari, Volume 5, Book 59, Number 369:
Narrated Jabir bin 'Abdullah:
Allah's Apostle said, "Who is willing to kill Ka'b bin Al-Ashraf who has hurt Allah and His Apostle?" Thereupon Muhammad bin Maslama got up saying, "O Allah's Apostle! Would you like that I kill him?" The Prophet said, "Yes," Muhammad bin Maslama said, "Then allow me to say a (false) thing (i.e. to deceive Kab). "The Prophet said, "You may say it."
http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/bukhari/059.sbt.html#005.059.369

I "Krigens Hus" (Vesten, Europa, Norge) benyttes taqiyya tydeligvis av alle slags muslimske ledere i deres møte med ikke-muslimer, noe enhver kan observere i media. Feks hører man støtt og stadig at "Islam betyr fred", og "Islam er en tolerant religion". Det er bør være åpenbart for enhver idiot at dette ikke stemmer, men uansett - islam betyr underkastelse, og islam er langt fra en tolerant religion.

Kari Vogt refererer her til al-Zawahiris [bin Ladens rådgiver] ord om bruken av taqiyya i "Krigens Hus":
"Alle ikke-muslimer, enten de tilhører bokfolkene eller ikke, skal enten underkaste seg eller tilintetgjøres. Der de vantro er i flertall, som i den vestlige verden, er taqiyya
(i dette tilfellet forstillelse) legitimt - det er tillatt å skjule sine egentlige hensikter så lenge det tjener saken. Igjen er Ibn Tamiyyas fatwaer og jihad-tekster viktige referanser. og nok en gang er det regimer - vestlige og muslimske - som samarbeider med USA som fordømmes"
(Vogt, Kari (2005) 'Islam - tradisjon, fundamentalisme og reform'. J.W. Cappelens Forlag AS, s. 283)

Hennes oversettlese av begrepet er forøvrig:
"taqiyya, hemmeligholdelse, mental reservasjon, juridisk begrep innen shia-islam"
(Vogt, Kari (2005) 'Islam - tradisjon, fundamentalisme og reform'. J.W. Cappelens Forlag AS, s. 349)


- Slapp av Siv, vi har ikke tenkt å ta over Norge
Kanskje slutte å stille krav om at Norge og nordmenn skal tilpasse oss våre gjester?

23 Kommentarer:

Anonym sa...

"- Siv Jensen lider av det jeg kaller konspiranoia. Det er rett og slett tøvete påstander, og minner veldig om det Hitler-Tyskland gjorde mot jødene før andre verdenskrig. Setter merkelapper på folk og mistenker dem for å ha en konkret plan og et felles mål, sier Rana til VG Nett."
Ja det burde jo muslimene vite, de jobbet jo tross alt ganske tett sammen med nazistene under 2 verdenskrig for å utrydde jødene.

Anonym sa...

I utgangspunktet så kan man ikke stole på en muslim av den enkle grunn at koranen, muslimenes lovbok sier at islam skal bli spredd over hele verden pluss at koranen tillater muslimer å lyve for å skjule sine hensikter, sålenge det er til religionens beste.

Og for de som sier "alle muslimer er ikke slik", vel hvis de ikke er slik så er de heller ikke muslimer. For koranen er allahs ord og den skal følges 100% ellers er man ikke en sann muslim. islam er jo tross alt underkastelse.

Anonym sa...

tullete. muslimer er muslimer som kristne er kristne, i norge og i andre land. fatanister, moderate og de som "syns det er så koselig med tradisjoner". men hvis man setter merkelapp på noen, og tvinger de til å ta et standpunkt vil gjerne foreldre og familie veie inn på valget ditt og de moderate blir mindre moderate, de som blir sinte og opprørte slutter seg til likesinnede og segregering oppstår. Siv Jensens retoriske og polemiske tullball burde ligge under hennes verdighet.

til anonym: Det burde alle vite. Og det var nok av nordmenn i Nazipartiet også, for ikke å snakke om alle som slo ned på samiske rettigheter kun basert på rase-ideologier.

Anonym sa...

Muslimene hadde ikke noe som helst å gjøre med Annen verdenskrig. Mange muslimske land ble okkupert av kolonialister og Libya og andre deler av Nord-Afrika av fascister og nasistene fra Afrikakorps.
Det er trist og feil at Siv Jensen prøver å skape syndebukker slik nasistene gjorde.
Siv Jensen har også fornærmet svenskene i Malmø med sine rasistiske og usaklige uttalelser.
Jakt på velgere skal ikke gjøres med syndebukker slik nasistene gjorde.

Anonym sa...

løgn er forbudt i islam. Du kan fordekke sannheten, altså : du trenger ikke nevne at du er muslim (eller sjia-muslim for den slags skyld) hvis det setter deg i alvorlig fare. Du kan ikke stole på en kristen heller. Gå ut og gjør alle folkeslag til mine disipler, hvis de ikke vil til himmelen skal de brenne i helvete. Islam betyr underkastelse, men kristendommen er neggu ikke for pingler den heller. eneste grunnen til at ingen reagerer er at så få tar den alvorlig her til lands.

Anonym sa...

Artikkelen din suger. Taqiyya er bare tillatt blandt shia-muslimer for å beskytte seg selv hvis det står om livet. Denne teologiske dispensasjonen fra forbudet mot å lyve ble utviklet da Persia var underlagt sunni-styre. Det er ikke noe mystisk med taqiyya. ALLE normale ooppegående mennesker ville ha brukt en liten hvit løgn hvis du hadde hatt kniven mot strupen. Hvor hadde vi stått i dag hvis f.eks Max Manus ikke hadde løyet av og til under krigen?

Anonym sa...

alle vet jo at koranen ble skrevet av en blodtørstig pedofil tyran som brukte "allahs ord" for å prøve å overta verden

Anonym sa...

Islam and the Nazis
http://www.youtube.com/watch?v=dxCzwz7zTco

Anonym sa...

Jag håller med Siv. Malmö är en skitstad ! Muslimerna har tagit över och styr agendan här. Kolla på denna dokumentären om Malmö: http://www.youtube.com/watch?v=BugIu_QsvlQ&feature=PlayList&p=D27BB1A1638C7DF5&index=0

MVH från Sverige

Anonym sa...

Bravo Siv
endelig noen som tør si hva mesteparten av folk i dette landet mener. Hvis Sponheim & compani tror at de vinner valget ved å være selvutslettende bør de søke om asyl i Sverige.
Det er et gammelt ordtak som heter " Den som gjer til han tigg, skal bankkes til han ligg"

Anonym sa...

Reise til ............

Anonym sa...

Siv og FRP får iallefall min stemme i år.
Jeg er lei av å bli trakasert av muslimer bare fordi at jeg kommer fra india!

Anonym sa...

Det jeg syntes er rart, er at det i samtlige land er problemer med muslimer. Mens vi fortsetter å ta inn ikke vestlige invandrere. Fra mitt ståsted virker det rett og slett ikke som våre måter å leve på er kompatible. På den annen side kan vi i norge skape et foregangssamfunn, der vi beviser at det funker. Men da må muslimene få nesa opp fra koranen og nordmennene nese vekk fra navlen.

Men jeg mener og at vi burde ta inn innvandrere fra kristne land, f.eks sør-amerika.

Anonym sa...

Du som begynner med:"Artikkelen din suger." Det er noe galt med resonnementet ditt. Koranen blev skrevet _før_ Persia blev underlagt sunni-styre. I Koranen er det ikke nevnt "kniven mot strupen", men "den som er under press og hvis hjerte har troens fred". Vi skiller mellom ærlige mennesker og uærlige mennesker på den måten at de ærlige ikke lyver, selv under press.

Jan Johansen

Anonym sa...

Hei igjen Johansen. Skriftstedet du viser til i Koranen blir ikke tillagt samme vekt av andre retninger innen islam. Det er bare shia som argumenterer på denne måten. De historiske omstendighetene har gitt ulike fortolkningstradisjoner innen islam på nøyaktig samme måte som innen kristendommen.

Uansett synes jeg det er fornfuftig å lyve for å spare eget liv hvis du lever under et undertrykkende regime. Synes du Max Manus og de andre patriotene burda ha fortalt om alt de drev med til tyskerne? Vil du ta avstand fra Max Manus fordi han løy for de tyske torturistene? Du er jaggu livsfjern...

Anonym sa...

Jeg sier ikke noe om hvor stor vekt skriftstedet blir tillagt. Jeg bare påpeker at det er fra _før_ Persia blev underlagt sunni-styre.
Selvfølgelig var det riktig av Manus ikke å informere okkupantene om sin virksomhet, men det er ikke det samme som å være uærlig. Hvis man mener at man kan lyve for å unngå press, da er man uærlig. Det var det jeg skrev.

Bini sa...

Mener å huske at en av Jesus' disipler fornektet ham tre ganger på Langfredag. Jesus tilga ham på forskudd. Bare sånn for å nevne at løgn for å unngå forfølgelse faktisk ble akseptert av selveste Jesus Kristus, grunnen til at det norske flagg har et kors i seg.

I tillegg er også kristendommen en religion som skal sprees av de troende. Den har blitt spredd med tvang for lenge siden, men også under tsunamien for noen år siden ble det rapportert om kristne som nektet å hjelpe mennesker de var blitt sendt for å hjelpe med mindre de konverterte til den kristne troen. Mye nestekjærlighet ute og går der, gitt.

Anonym sa...

Til dere som tror at det er en spesiell forbindelse mellom islam og nazisme. Tyskerne opprettet ss i alle de okkuperte områdene og klarte å verve soldater av ulik nasjonalitet. En del albanere og bosniere var muslimer og deltok på lik linje med dansker og svensker og andre nasjonaliteter i SS. Nordmenn kjempet faktisk side om side med bosnisk SS på Balkan. Det fantes allerede en tradisjon for egne muslimske hodeplagg i Keiserdømmet Østerrike-Ungarn, og nazistene brukte elementer fra disse uniformene for bosnierne.

Disse bosniske ss-soldatene beviser ingen ting, for det dere skriver kunne like gjerne bli sagt om nordmenn i SS. De hadde jo også egne flagg og symboler på uniformene. Det var også tusener av muslimer som kjempet i egne kulturelt tilpassede uniformer MOT nazistene på britisk eller franske side. Det var mange muslimer i britiske King's African Rifles, eller i de indise styrkene.

Anonym sa...

Hallo, Bini.
Det er mulig at Jesus aksepterte løgn, men eksempelet ditt illustrerer ikke dette synes jeg. I følge kristne mennesker var Jesus villig til å tilgi alle typer synd. Han tilgav mordere, praktiserende pedofile, løgnere, tyver og alle andre. I ditt eksempel tilgav han en som benektet et vennskap, men han anbefalte vel ingen å lyve for å slippe ubehag? Det er vel det Koranen gir rom for.

Jan Johansen

Bini sa...

Jan,

når man tilgir noen på forhånd over at de kommer til å benekte deg tre ganger, så har man i prinsippet gitt dem tillatelse til å lyve for å redde seg selv. Han sa nok aldri: Lyv, og beskytt deg selv, men Peter visste hva han gjorde etter første gangen det skjedde. Og etter andre gangen. Men kun etter den siste gangen ba han om tilgivelse igjen. Han fikk da på forhånd tillatelse til å lyve tre ganger for å redde seg selv, altså for å slippe ubehag...

Og det er riktig at Jesus egentlig bare gav oss alle én regel, den gyldne regelen: Elsk din neste som deg selv. Ellers kan jeg, for å være helt ærlig med deg, ikke komme på noen andre eksempler der Jesus på noen som helst måte har oppfordret til noe som kan bryte mot de ti bud.

Jeg finner det fasinerende at alle kan komme med så mange herlige eksempler om hvor ond islam er, men ingen snakker om Gud og de ti landeplagene. Eller om om Job. Eller om Noah, for den saks skyld. Gud var ikke akkurat en kosete og tilgivende Gud i GT. Bare for å minne folk om det...

MYE jævelskap har blitt gjort i de fleste religioners navn, men sjeldent i alle de troendes navn. Det er en ekstrem minoritet innenfor en religion som ødelegger for alle andre, og det er idioti å da hevde at alle som følger den troen føler det samme.

Anonym sa...

Ny ekstremsport, 2 menn som går hånd i hånd gjennom oslos østkant.
Jeg syntes det er en tragedie at jeg og typen min må skjule vår legning når man møter på muslimer for å unngå å bli banket opp eller spyttet på.
Kirken har ikke lyst på homofile prester eller homofile ekteskap men kristne spytter iallefall ikke på oss når vi er ute og går tur!!

Anonym sa...

Bini.
Jeg er uenig med deg i tolkningen din der du mener at Jesus gir tillatelse til å lyve for å beskytte seg selv. For totusen år siden var han villig til å tilgi alle, uansett hvilken synd de hadde begått. Det betyr ikke at han gir aksept for å drap og andre forbrytelser, selv om han på forhånd har tilgitt slike misgjerniger.

Historien om Moses og landeplagene er også nevnt i Koranen. (Sure 7, 133)
Job er også beskrevet i Koranen. (Sure 21)
Likeledes er Noa beskrevet i Koranen. (Sure 71)
Her er Bibelen og Koranen omtrent like bra.

Noe som sikkert skremmer mange er slikt:
Om de som ikke tror:
"Drep dem hvor dere påtreffer dem,..." Sure 2, 191.
Jeg finner ikke noe sted i Bibelen en oppfordring til å drepe meg eller deg. Steining og drap på ikketroende er ikke helt uvanlig i andre land. En grunn til at det er sjeldnere her, er at det er vanskelig å arrangere. Politiet vil sikkert forsøke å hindre det.

”Og de, som vogter deres kønsdrift, undtagen når det drejer sig om deres hustruer eller deres kvindelige krigsfanger, for så skal de ikke dadles.” Sure 23 5+6
Jeg finner ingen oppfordring i Bibelen om å voldta koner og krigsfanger. I andre land er det massevoldtekt på torvet av frafalne kvinner. I Norge kommer igjen politiet og hindrer dette.

"Så slapp ikke av og be om fred! Dere blir vinnere, og Gud er med dere." (Sure 47, 35)
Når det er såpass rolig her, kan det igjen skyldes at de troende er i mindretall i dette området.

Det er også er stor forskjell på hvorvidt det er Gud eller mennesker som skal utføre grusomhetene. Gud er velkommen til å gjøre sitt verste mot meg, min hustru og mitt asen, men jeg vil nødig tortureres av mennesker.

Jan Johansen

Anonym sa...

Islamization occurs when there are sufficient Muslims in a country to agitate for their so-called 'religious rights.'

http://97.74.65.51/readArticle.aspx?ARTID=30675

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide