torsdag 19. februar 2009

Kan man egentlig forvente noe annet?

Dagbladet skriver at det var Kaos før og etter AC/DC-konserten og hva kan man egentlig forvente? 23.000 personer som er klare for fest samlet på et område gir jo selvfølgelig kaos.
Og når de 23.000 personene skal hjem igjen eller ut på byen samtidig fra et og samme lokale så kan man heller ikke forvente noe annet enn kaos.

Men det var jo også selvfølgelig en del av de som var på konserten som kastet flasker og sloss litt men igjen, hva annet kan man forvente når man samler 23.000 fest stemte personer på et område?

EDIT: Glemte jo selvfølgelig å nevne det som en har kommentert, selvfølgelig blir det kaos når så mange mennesker skal bort fra en plass der transport tilbudet suger så hardt som det gjør.
EDIT slutt.

Noen vil nok sikkert legge skylden på alkoholen og selve musikken som AC/DC spiller og man skal nok ikke se bort ifra at det spiller inn i at folk oppfører seg litt mer primitive, men det er bare slik menneskene er og alltid har vært.

Skulle ønske jeg var der.......

AC/DC fikk politieskorte til egen konsert
Hyller AC/DC - slakter Telenor Arena

22 Kommentarer:

Anonym sa...

Var en av de første inn (sto heeeeeelt foran) og siste ut, kaos var det jo selvfølgelig når 23 000 mennesker skal den samme veien. Men ikke mer kaos enn i rushet.

Og konserten er det beste jeg har vært på, nå kan jeg dø lykkelig!

Get Animal sa...

Nå greier man dog å transportere et fullsatt Valle Hovin - og mange tusen som oppholder seg utenfor under konserter - med vanlig rutetrafikk på buss og T-bane. OK, noen går til sentrum, men det er jaggu ikke mange. Problemet med Arenaen på Fornebu er at den bare er deiset opp uten noen tanke på logistikken til og fra.
Jeg var på konserten. Den var bra, men det jeg kommer til å huske lengst er praktstykket av elendig planlegging av logistikk. -Gratulerer til Stabæk med en flott arena. Bare synd at den er håpløs å besøke ved arrangementer med mer enn 1000 tilskuere...... Men det er kanskje det som er stipulert tilskuerantall på Stabækkamper i fremtiden..

Anonym sa...

Huff. Stakkars enfoldige mennesker. Men hvis man tiltrekkes av tregrepsrock og liker å stå oppå hverandre, så for all del...

Anonym sa...

mn i usa tømmer dem 50-60000 som ingenting .. har enda mye å lære

Anonym sa...

du som kaller musikken tregrepsrock! SPILL NOE BEDRE SJÆL før du kommenterer en av de beste banda i historien en gang til.

Anonym sa...

Jeg hører på 34-grepsrock og er dermed mer priviligert og opphøyd enn dere - sammenlagt!

Anonym sa...

er det mulig å bli så ekstremt trangsynt?.....tydeligvis

Anonym sa...

Forvente annet? Det pleier å være stappefullt på Lerkendal festdagen 16. Mai! Det pleier ikke å bli kaos for det, dumme østleninger :)

Anonym sa...

Kan vi egentlig forvente noe annet? Nei egentlig ikke.. Vi nordmenn er utdannet godt, rike og hyggelige, men mine damer og herrer vi var vikinger en gang i tiden. Det er restene av krigsblodet vi ser her.. bland det med alkohol og en konsert med ACDC, så har du en smørje. Rart det ikke ble verre, så lett på sinnet..

Anonym sa...

DMye verdt å ta et busskaos når sporvesenets egne tar gullveien opp (som de selvsagt vet er ledig i og med at de selv har satt opp bussene til Fornebu): "Side2 snakket med Vegdirektoratets pressesjef Kjell Bjørn Vinje, som selv var i en taxi på vei til konserten..." Årets absolutt minst heldige..

Anonym sa...

Har vært på konserter og rugbykamper i utlandet der de klarer å tømme en stadion for 50000 mennesker på 10 minutter uten et eneste problem. Der har de forstått at å stenge av en av veiene for at folk skal komme seg unna fungerer.

Å prøve å avvikle biltrafikk når så mange mennesker skal ut fra ett sted må gå galt.

Å prøve å lose 23000 mennesker ut gjennom 2 forholdvis trange åpninger i et provisorisk "byggeplassgjerde" er helt på trynet.

Anonym sa...

Utførselen av publikum var ute av kontroll! Noe så latterlig logistikk må en lete lenge etter! Gjerder med 3 meters åpning! Burde vært nektet å holde flere store konserter der med mindre de har en bedre løsning neste gang!

Anonym sa...

Det er ingen problemer når Valle Hovin med 40000 eller Ullevål med 25000 skal tømmes. Der finnes det mange gangveier og kollektivtilbud ut av området.

På Fornebu skal absolutt alle ut samme vei uansett om de går, kjører selv eller tar kollektivt (kun buss). Dette må bli kaos. Slik blir det nok hver gang det er mange tilskuere på Fornebu Arena. Bare så godt at det er Stabæk som spiller der, det bør i alle fall ikke bli kaos med deres lave tilskuerantall...

Logistikk må tas med ved all planlegging av store arenaer, derfor er det bra at Vålerengas bane kommer på Valle, der vet man at det fungerer...

Anonym sa...

Å tømme ett område for 23000 mennesker går fint det. Men 23000 nordmenn er kanskje ikke så lett. 23000 er ikke mer enn det er på engelske 2. divisjonskamper! hver eneste helg. Men som en sa her, der har skjønt at de må stenge veier etc. for å få ting til å flyte. Og så er folk vant til store menneskemengder og tar derfor hensyn til det.....Nordmenn er amatører på dette området!

Anonym sa...

Ord deling sug er mer enn pro blemer med mang lende ko lek tiv trans port tjen est er til tjuetretusenfolk.

Anonym sa...

Jaja, legge dette til et gokkhøl ute på Fornebu. Uten p-plasser og som det knapt går en buss til etter kl.1600. Da blir det kaos.

Anonym sa...

Visst var det kø. Hva annet kan en vente med så mye mennesker på et lite avgrenset område. Synes det gikk greit jeg. Den eneste nedturen stod NSB for. Lysaker stasjon tok seg av en betydelig andel reisende, og der hadde de 3(tre!) billettautomater, hvorav en var i ustand. Der ble det kø der :-/

Anonym sa...

Til Live Nation: Selve arenaen har dere fått nok "hint" om hva som må gjøres bedre, lenge før opservatørene deres kommer med sin rapport.
En annen ting de ikke kommer til å si til Dere: Gi beskjed til alle rundt om kring i forbindelse med et slikt stort show. Oslo S gikk på en kjempesmell. BurgerKing manglet 30 ansatte for å ta unna en sulten horde som kom dit etter konserten, selv bensinstasjoner helt ned til Moss burde nok forsterket bemanningen sin... men dette kom nok som lyn fra klar himmel for enkelte. Tenk på de som hadde tenkt til å bruke Lysaker stasjon til sin daglige transport, f.eks til en natt-jobb, og treffer på tusenvis av mennesker i kø forran seg, ja da har man gått på en smell...

Anonym sa...

Idiotisk å kritisere!!!! Dette er et nytt sted å samle forlk til gode arrangementer! Heeelt nytt folkens!! Med nye ting, trengs det forbedringer. Tror dere første konsert eller begivenhet på VH gikk problemfritt den første gangen!? Tenk litt! Blir oppgitt av dere som er så sykt misfornøyde med hvordan det gikk for seg, og jeg synes synd på dere... Start noe nytt selv, og unngå problemer første dagen dere igangsetter det (gjerne med 23 000 personer som skal prøve det ut!), da kan dere prate dritt... Dere burde ha lært nok i løpet av deres liv å være litt realistiske!!

Anonym sa...

imo, gay

Anonym sa...

Som før sagt i flere innlegg om Fornebu Arena.
Mens vettløse politikere "krangler"står folket i kø.
Det burde egentlig være straffbart å bygge en arene med 23000 plasser uten å tilby et kollektivt transportsystem. Buss er aldri et alternativ. Her ute bor det også etterhvert mange mennesker som stort sett kjører med bil til jobb hver dag pga manglende transport tilbud.
Bygg bane nå og slutt og tro at bilen er framtidens transportmiddel slik som Høyre og Frp tror.

Vinur Tansem

Miljøpartiet De grønne

Anonym sa...

Jeg var selv på konserten, og synes det hele gikk veldig greit. Buss til og fra konserten er helt ok. Problemet var alle privatbilene, og taxiene for den del. Neste gang må det være forbudt å bruke personbil til og rundt konsertområdet. Uhørt at alle bussene måtte vike for personbiler i rundkjøringa...
Jeg var også på denne tilstelningen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Molson_Canadian_Rocks_for_Toronto
Her var det kun offentlig transport som var lov. Ingen personbiler fikk lov å nærme seg området.

Dessuten er det mega at vi endelig har fått enda en innendørs arena i Norge.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide