mandag 16. februar 2009

Bra eller dårlig?

IT-Avisen skriver at en rekordstor piratliga er tatt.

Og da kommer jo selvfølgelig spørsmålet om det er bra eller dårlig?
For oss nordmenn som lever greit og har bra internett linjer så virker det kanskje litt idiotisk å i det heletatt gidde å kjøpe en piratkopiert film, men for fattige folk i Polen og andre fattige land så er det kanskje greit å slippe å jobbe 5 timer for å få penger til å kjøpe seg en film å kose seg med ei helg?

Selvfølgelig er det dårlig butikk for film, programmering og musikk bransjen at det selges piratkopierte utgaver av det de har brukt masse penger på å lage, men jeg syntes ikke synd på de. Hadde jeg hatt en inntekt på 100kr dagen(vet ikke hva en polakk tjener i polen) så hadde ikke jeg heller gidda å betale 100kr for en DVD film(filmer, spill, programmer og musikk ligger på et ganske høyt nivå i alle verdens land).

Det er en grunn til at salg av piratkopier ikke er det store i nordiske land og andre i-land og det burde kanskje industrien tenke på og kanskje senke prisen på sine varer i u-land? Kanskje de da fikk kvittet seg med mye av piratkopieringen?

Dessuten så regner jeg med at spesielt film og spill bransjen tjener ganske bra på reklamer for alt mulig i filmer og spill de lager. Hvor mye tror dere BMW betalte for at man i et av need for speed filmene måtte runde hele spillet for å få tak i en BMW M3? Garantert ikke lite.
Og for de som har sett remaken av "the day the earth stood still" så kan dere jo lure på hvorfor de absolutt skulle møtes på en McDonalds? Tipper McDonalds har spyttet inn ganske mange penger i den filmen ja.

Og for å ikke snakke om hver gang noen drikker en viss tyse brus i en film, kjører en viss type bil osv osv. De med høyest bud får sin logo eller sine varer med i filmen.

Og det syntes jeg egentlig er en veldig grei måte å gjøre det på, men da burde prisene synke deretter også. Spill som need for speed håver nok inn mange millioner på alle bil merkene de har med i spillet.

1 Kommentarer:

Lars sa...

Piratkopiering er noe styggedom. Den eneste formen for "piratkopiering" synes er "ok", er å legge ut eldre ukjente filmer/musikk som ellers ikke er å oppdrive gjennom butikker.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide