lørdag 21. februar 2009

FEIL!!

Narkokriminalitet straffes for strengt melder dagbladet..
"Advokat Berit Reiss-Andersen mener at narkotikarelaterte forbrytelser straffes for hardt i dag sammenliknet med andre alvorlige lovbrudd."

Vel, da setter man OPP straffene for de andre alvorlige lovbruddene så kanskje Norge ikke lenger hadde vært et paradis for kriminelle og voldtektsmenn.

11 Kommentarer:

Ximinez sa...

Hvorfor skal besittelse av 350gr hasj straffes ennå hardere? Synes du ikke 4 år for et stoff som har mindre skadevirkninger enn alkohol er helt ute og kjøre?
Eller er du ikke fornøyd før alle får dødsstraff, samme hvor lite alvorlig forbrytelsen er?

Anonym sa...

Nå er du ute å kjører her. Å straffe folk til fengsel i flere år for å sysle med noe stoff er absurd. Det er myndighetene som burde straffes for å ikke gjøre nok for å forebygge stoffbruk og behandle misbruk. Det du ikke har fått med deg kanskje er at poenget med straff er å si fra at det er galt MEN også få den straffede ut i samfunnet igjen på en FUNGERENDE måte.

Anonym sa...

Er tildels enig i at vi kunne hevet straffene når det kommer til graverende vold og drapssaker.

Men du mener vel ikke at en som av fri vilje har handlet cannabis skal settes i fengsel, og behandles som en voldelig kriminell?

Klassifiseringen av narkotika gir et tvetydig og feilaktig bilde av hva det egentlig er, og dette tror jeg skader mer for utforskende og nysgjerrige ungdommer.

Å sidestille cannabis med kokain og heroin er en forenkling av virkeligheten, det eneste det duger til er en fortsatt stigmatisering og kriminalisering av mennesker, voksne med rett til å ta egen valg.

Jeg vil påstå staten/myndigheten er både undertrykkende og dobbeltmoralske, cannabis blir fortsatt propagandert som "veien til narkohelvete".

Vi burde vel snart ta et nærmere blikk på alkoholens innvirkning på menneskesinnet, ungdommen og voldsøkningen her til lands.

La oss heller ikke glemme sigarettene og nikotinavhengigheten; statens kjære melkeku!

"Kjære landsmenn, vi vil gjerne ha klingende mynt i avgiftskassa, (så fortsett å røyk) men vi oppfordrer dere til å skjule oppfordringen (fra allmennheten!)"

kandahar sa...

Poenget til Reiss-Andersen er vel at hun etterlyser en helhetstenkning der ulike lovbrudd og straff står i forhold til hverandre?

I dag er maks-straffen 21 år. Selv om man hever strafferammen for voldtekt vil den ikke kunne straffes strengere enn 21 år.

Ja, voldtekt vil i så fall straffes strengere, men absurditeten i fht til at hasj-smugling skal kunne gi lovens strengeste straff vil stå ved lag.

Kauder sa...

Voldtekt er noe av det grusomste noen sinne, uten tvil. Men noe av grunnen til de relativt lave straffene er rett og slett på grunn av den høye risikoen i slike saker, på grunn av bevisets stilling. Det er ikke alltid lett å bevise slikt, og det forekommer tilfeller der uskyldige både blir siktet og dømt.

Men rusmidler generelt burde jo aldri ikke engang være ulovlig. Det blir helt absurd å straffe noen for det de gjør mot sin egen kropp. Det er helt tilfeldig at alkohol er lovlig, og det er faktisk et stoff som gjør stor skade på samfunnet.

Men det er et godt steg at de nå ønsker gjennomgang. Et steg mot det uunngåelige: Total regulering, på samme måte som det er med alkohol idag. For alle rusmidler. Folk har alltid brukt, og kommer alltid til å bruke rusmidler. La oss hjelpe dem som får problemer, og ikke straffe dem som ikke får det.

Pastet fra http://hckauder.blogspot.com/
- Et litt mer reflektert syn enn dette innlegget her.

Surpeis sa...

Som det står i artikkelen finnes det ingen forskning som tilsier at heving av straffenivået har preventiv effekt. Så ditt argument er i så fall basert på hevnlyst og subjektiv moral. Det er ikke noe godt utgangspunkt for å heve det generelle straffenivået, som tross alt er meget kostbart for samfunnet.

Videre er forbrytelsen å selge hasj basert på frivillighet både fra kjøper og selger. Da er det merkelig at det skal sidestilels med mord, voldtekt osv. Det henger ikke på greip.

Anonym sa...

Stefan, du tar helt feil! Å kjøpe hasj er ikke basert på frivillighet! man blir avhengig og har ikke noe valg! det er bevist at hasj har stoffer i seg som gjør at du vil ha heroin så når noen selger hasj til en annen selger han han egentlig død!

Kauder sa...

Hehe, elsker sarkasmen din Trond, selv om den er godt skjult..

For alle som ikke skjønte det så det Trond sa det stikk motsatte av hva som er realiteten:)

Anonym sa...

Anonym skriver:

"Det er myndighetene som burde straffes for å ikke gjøre nok for å forebygge stoffbruk og behandle misbruk. Det du ikke har fått med deg kanskje er at poenget med straff er å si fra at det er galt MEN også få den straffede ut i samfunnet igjen på en FUNGERENDE måte."


Jeg vil gjerne påpeke at bøter og rulleblad ikke gjør noe som helst for å inkludere og hjelpe mennesker i vårt samfund. Se bare på dette skrekk-eksempelet:

http://www.ung.no/forsvar/2098_Astrid__(20)__hadde_r%C3%B8yka_hasj_%C3%A9n_gang.html

Burde hun bli nektet å tjene sitt eget land fordi hun røyket hasj på en konsert og ble sett av politiet? Jeg mener det var det at hun ble sett av politet som var det virkelig fatale med denne hendelsen. Astrid plaget ingen.
At folk skriver "Det er ikke bra. Hin fortjente det. En gang er altfor mye." gir meg en vond smak i munnen. Er samfunnet blitt så hardt at vi fortsatt støter ut de som er annerledes?

Hva med heller å la selvbevisste voksne kjøpe sine lettere narkotiske stoffer i lovregulerte utsalgssteder? Vi må trekke en linje nå og det krever handling. Så kunne folk selv ta ansvar for sine handlinger. Dette kan vi også skattlegge.

Anonym sa...

Trond: Det verste er at mange tror nettopp det fordi det kan observeres klare sammenhenger. Synd for mange er det at man tror dette er på grunn av substansen i seg selv og ikke underliggende årsaker.

Surpeis sa...

trond:
Jeg har røyket hasj daglig i omtrent 15 år. Jeg sluttet for en tid tilbake fordi jeg fikk et barn og litt annen fokus i livet, men jeg kan love deg at jeg var fysisk avhengig.

Svetta litervis om natta i flere uker (når jeg omsider fikk sove), og var i et mildt sagt ustabilt humør. Men ingen regelrette abstinenser eller noe annet å snakke om sammenlignet med andre stoffer.

Det vanskeligste var likevel å bryte med rutinene, man opparbeider mange passive rutiner som er vanskelig å bryte ut av. Jeg klarte det ikke personlig før ungen kom. Men når jeg først fikk et slik paradigmeskifte, sluttet jeg å røyke over natta og etter noen uker med svetting har jeg knapt ofret det en tanke. KOmmer sikkert til å gjøre det igjen en dag hvis omstendighetene er passende, men er allerede litt hoderystende til hvordan jeg hadde latt det dominere livet mitt. De fleste røyketryner som er bikket over grensen vet det godt selv innerst inne, og jeg anbefaler alle å ta seg en "frimåned" elelr to for å bevise for seg selv at de har kontroll. Klarer man ikke å motivere seg for dette, bør man revurdere kraftig hva som er blitt drivkraften i livet...

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide