torsdag 5. mars 2009

Nei til segregering, ja til integrering!

Ja da har altså bystyret i Oslo sakt nei til muslimskole i Oslo og bra er det for noe annet hadde bare ført til mer segregering blant våre muslimske medborgere.

Mange vil jo selvfølgelig sutre over dette og komme med ting som "men vi har jo kristne skoler over hele Norge", vel ja det har vi. Men blir en kristen person segregert i det Norske samfunn om han går på en kristen skole?
Nei det gjør han ikke så hva er problemet?

Selv er jeg i utgangspunktet imot all religion, men vil mye heller ha kristendommen som hoved religion i Norge enn noen annen religion. Greit nok, kristendommen har gjort mye faenskap gjennom tidene, men kristendommen er iallefall en religion som gjør forsøk på å tilpasse seg nåtiden.

Dagbladet VG
----------------------------------------------------------------

15 Kommentarer:

Anonym sa...

"Et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Fremskrittspartiet sa i Oslo bystyre onsdag kveld nei til et forslag om å etablere en muslimsk skole i hovedstaden."

Eneste grunnen til at ap, sv og rødt gikk imot dette var fordi at de så hva slags drittstorm alt det andre de har dasket opp for å blidgjøre muslimene har ført til.
De var faktisk for feige til å si ja denne gangen og synd var det for det hadde blitt enda et forslag de måtte ha trekt tilbake og regjeringen hadde blitt enda mer svekket.

Anonym sa...

Kjære Anonym over meg... grunnen til at AP og SV sa nei var ikke hijab-debatten, men at de er imot privatskoler totalt sett, og særlig religiøse sådanne, være det seg kristne eller muslimske, og at de ønsker INTEGRERING, ikke segregering.

Anonym sa...

Til anonym over meg, tviler på det. det er nok heller slik som anonym nr 1 sa.

Anonym sa...

Hovedproblemet med muslimsk skole kontra kristne skoler er at muslimske skoler med stor sannsynlighet vil være for de mest radikale av muslimene. Det er jo logisk at det er de som trenger integrering mest som ville sendt sine barn på disse skolene og ergo vil det føre til segregering. Dette er definitivt ikke i samfunnets, muslimers eller invandreres beste. Man kan også mistenke at man ville lagt mest vekt på Islamsk læring på denne skolen i likhet med det vi har sett av enkelte kristne skoler som har mistet sin konsesjon, men det blir bare spekulasjon.

Anonym sa...

Assimilering NÅ!

Anonym sa...

Survival of the fittest!

Anonym sa...

Assimilering er et fy-ord i vestlig innvandringsdebatt, men i landene hvor innvandrerne kommer fra føres det en knallhard assimilieringspolitikk overfor mindretall.

Hvorfor reflekteres det så lite over de ulike standardene? Hvordan kan innvandrere så ubetinget kreve å få leve etter sin kultur, mens de kommer fra land der dette slett ikke tillates? Er det noe feil med den norske realitetssansen?

Angående hijab-debatten: Politiuniformen skal fortelle oss en ting: personen du ser er en politimann/kvinne. Den skal ikke fortelle oss at personen er muslim (hijab),jøde (kippa) eller har en annen form for religiøs tilhørighet. Debatten er helt latterlig....

Viggo

Anonym sa...

Jeg er enig med Viggo.
Politiuniformen skal symbolisere det norske rettsvesenet, og de har rett til å si nei til hijab'er uansett religion der de ønsker det.

I tillegg så synes jeg muslimer er litt bortskjemte, de får lov til å være i Norge og bli norske statsborgere, får støtte av staten for å ha barn, så krever de mer?

Nå skal dere hørre, nylig invandrede muslimer, hvis du vil leve i Norge skal du inrette deg etter Norske lover, betale skatt som alle andre, lære deg norsk som alle andre og gå på NORSK skole som alle de andre.

Slutt å syte over muslimske skoler, vi vil ikke ha kristne skoler, hvis du vil på en muslimsk skole så kan du jo bare flytte ned til Iraq igjen?

Steffan K. Kinn

Anonym sa...

hei, du som har laget denne ''debatten'' for å si det sånn. jeg tror ikke noen av dere kjenner noen muslimer i det hele tatt, og ikke vet hvordan de er. se f.eks. i England. det er et land det å, men det er ikk mange sånne teite diskusjoner der. de lar alle ha det de vil ha. som f.eks. det er mange muslimske skoler der, men de har ikke noe imot, som dere. når en muslim bare tar opp en knøtt liten ting.... lager dere en hel atter lang diskusjon om det. er det noe vits? også kaller dere dette for ''snikislamisering''. Det er som om dere rett å slett ikke liker muslimer. og du som sier; jeg tror ikke på noen religion, men ''kanskje'' kristendommen? ... enten er du KRISTEN ELLER INGENTING. jeg synes egentlig at du er kristen. ber oss flytte til irak liksom..?!.. gjør det selv da hvis du er så **vla ****tisk.!! hvis dere var veldig KRISTNE som bodde i Norge .. som var et muslimsk land, ville dere også GARANTERT ha gjort sånn. Dere skulle ikke ha likt det dere heller. har masse andre ting & diss å si, men orker ikke å kaste bort den verdifulle tida mi på sånt kødd. Og til deg som har laget denne greia; ærlig.. .du har fritids problemer as. skaff deg en HOBBY, hvis du vat hva det er i det hele tatt!!...!!

Anonym sa...

vet*

Anonym sa...

Ja.., enig med deg as. skaff deg et liv og en hobby 'a!.... ikke prøv dere på oss!

Pakkis ;P

Anonym sa...

Det er pakkisen sin det! stå på (;
''snikislamisering'' og ''radikal islamisering''. HAHAAHAHHHAHAHHAHAH xP ... jeg får lættiss. Dere har ikke baller nok.
STIKK TIL IRAK DU 'A, HVIS DU ER SÅ ***LA *******!!!!! :@

Anonym sa...

GANDHO'ER ALLE SAMMEN!! MEN IKKE PAKKISENE.;) DET ER BRA DET. JEG ER ENIG!..

Anonym sa...

Hallo alle sammen! Jeg er ikke imot noen religion eller noe som helst. Mennesker kan ha hvilken som helst tro hvis de vil. Men ja, jeg synes at muslimer er litt bortskjemte.. De klager og syter får den minste ting. Krever muslimske skoler OSV! Jeg hørte at det var et bilde av en gris på et sykehus som måtte bli tatt ned fordi det var en muslimsk familie der som syntes at det er respektløst å ha et grisebilde oppe. Grisen var der sammen med bilder av andre dyr, sån at barna på sykehuset kunne finne avdelingen sin igjen. Jeg synes at det er ok at muslimer ikke "liker" griser, men grisen behødve ikke tas ned, det kunne henges på en annen avdeling sån at ikke muslimene kom over det!

Jeg synes at det er helt greit at en muslim bruker hijab om de har vanlige jobber som kontor eller bak kasser OSV...om barn bruker det på skolen er det helt greit, men politiet skal representere Norge, og våre regler og da kan ikke muslimer bruke hijab (synes jeg)!! Hvis de har et sånt problem med det, så ikke bli politi da!

Jeg har ikke imot noen, har hatt/har flere gode utenlandske venner (med hijab)!

Anonym sa...

Jeg kommer fra USA hvor intergrering er fundamental til alt, og det kommer med et krav om å være lovlydig og selvstendig (man får minimalt fra systemet). Nordmenn stiller ikke krav til invanderer så folk bare kommer og tar fra systemet uten å føle seg forpliktet til å gi tilbake. Jeg støtter forslag om islamisk skoler så lenge de er transparent dvs. myndighenten får innsyn til skoleringen. Jeg synnes ikke at skattebetallere skal gi penger til folk som ikke respekterer eller fungerer innenfor vanlig sosiale krav til barn og skole.
Fra en invanderer

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide