lørdag 21. mars 2009

Jeg lurer på.....

Jeg lurer rett og slett hva han Afrikaneren som ble banka opp av noen dørvakter i Oslo for litt siden skulle skyllt på hvis han var hvit? Rasisme kunne det jo ikke vært da, kanskje han bare hadde måtte innrømme at han oppførte som seg en drittsekk og at vaktene fikk nok?

Men da vet vi jo det, på Onkel Donald så er det INGEN personer som er mørke i huden. For hvis vaktene der er rasister som offeret her altså mener så tviler jeg på at de noengang har sluppet inn noen som ikke er hvite. Det er jo ganske logiskt egentlig.

På spørsmål om hva de tror var årsaken til at de ikke ble sluppet inn på utestedet Onkel Donald, er de to kameratene krystalklare:

- Rasisme! Helt klart. Det var mange andre med slike sko. Hvorfor skulle akkurat vi ikke komme inn? spør de to, som begge er mørke i huden.


Det blir som med ambulansesaken, EN av mange tusen får litt dårlig behandling og da er det rasisme med ei gang.. Hvem er det som lærer folk opp i å rope rasisme med ei gang de blir behandler som mange andre nordmenn?

- Jeg ble nektet adgang og banket opp på grunn av hudfargen

35 Kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er så lei av negere som drar frem rasisme kortet hver gang de blir behandlet litt dårlig.. Er jo nok av nordmenn også som får bank av syke dørvakter, hvorfor er det bare rasisme hvis det samme skjer en neger?

Negere, skjerp dere! Dere lager bare mer rasisme med å dra opp rasisme kortet i hytt og gevær!

Anonym sa...

Må si meg enig med anonym over og du som skrev dette innlegget. Har selv opplevd å bli kalt rasist bare fordi jeg var uenig med noen afrikanere. Sannheten var mer den at jeg ikke tålte trynet på vedkommende og det hadde ingenting med hudfargen å gjøre. Men jeg lurer på hva han hadde sagt om jeg hadde fortalt det?

Jeg har sett all mulige mennesker blitt nekta inngang av dørvakter på grunn av alle mulige slags årsaker, men jeg skal også innrømme at jeg har sett folk bli nekta på grunn av hudfarge selv om det ikke har vært så ofte.
Selv har jeg vært på Onkel Donald et par ganger og etter det jeg husker var det alle mulige slags folk der, både lyse og mørke, så det argumentet er nok ikke holdbart. Da tror jeg mer på at han og den ene evt. flere av dørvaktene bare rett og slett ikke tålte trynet på hverandre. Og etter det jeg har sett av bybildet, er det ganske mange steder med utenlandske dørvakter så det rasimekortet er ganske svakt.....

Anonym sa...

Har ikke hørt på maken. Skal man her i Norge bare kunne fortsette med å slå og klaske til menesker som har en annen hudfarge. Man bør ta mer vare på våre nye landsmenn.

Anonym sa...

Jeg skjønner utlendinger. Hvis bare rasistene kunne slutte og være rasistiske så hadde alt vært mye bedre. Dere er så usaklige med det dere sier. Skjerp dere!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

JA ER FAEN MEG ENIG MED DEG?

Anonym sa...

Jeg synes at det kan være en dårlig unnskyldning ja men at Daglig leder ved stedet kan nekte for at noe har skjedd i hele tatt blir for dumt, han burde kanskje ikke uttale seg før han faktisk vet om det skjedde noe eller ikke, grunnen til episoden og detaljene er vel usikkert men episodr hvor dørvakter tar tak i gjester på denne måten burde ikke skje uansett om man er mørk eller hvit hudet, dette er uheldig for utestedet men om det er tilfelle bør vaktene straffes..

Anonym sa...

"Personangrep, anklager om rasisme og rasisme slettes."

Javel??

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

første innlegget er vel litt i det groveste gradet????Burde kan slette den?? Bare et spørsmål?

Anonym sa...

Igjen er det "rasisme".. Herregud.. Hver gang blir det jævla ordet brukt..
Dørvaktene på O.D er noen idioter, d er d ingen tvil om.. Dem elsker å kjekke seg i døra der..
Dem ser seg rett og slett ut noen og kødde med.
Men dem går ikke etter hudfarge.

Unknown sa...

lol for noen dumme idioter dere er som roper etter at dorvaktene paa onkel donald er ute etter braak... nevn 3 episoder i lopet av de aarene onkel donald har veart oppe som har noe med rasisme aa gjore.. ..om det saa har veart saapass med tilfeller.. men iom at dere tydligvis veit at nesten 60% av vaktene er faktisk utlendinger.. tror jeg dere har et forklarings problem... saa hold kjeft og snakk om noe dere kansje har greie paa... da mener jeg kansje.. for jeg tviler!!!

Anonym sa...

Det skulle jo bare mangle også da!!

Anonym sa...

Svi av arbeidsledighets eller sosialtrygda på flatfyll i helga, raljere over dårlige politikere, og hvor dårlig stelt det er med Norge generelt, og ta gjerne med problemet med "svartingene", så er du velintegrert og god nordmann som noen!
...og så bør du helst stemme FRP. Partiet som ville halvert trygda di, men det skjønner du ikke.... sannsynligvis pga lav utdanning og mye alkoholinntak generelt...

Anonym sa...

Kanskje ikke så rart heller da..

Anonym sa...

Det er ikke noen nytt,d skjer ofte.norge vil ikke ha oss!!!

Anonym sa...

Kanskje ikke så rart heller da..

Anonym sa...

Sellsakt!

Anonym sa...

http://www.vpn.no/

Anonym sa...

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/article2987585.ece

Anonym sa...

Rasisme i Donald Duck

I det skjulte, er det et par elementer som kan minne om rasisme i Donald Duck. I Andeby bor det ingen mørke raser. En gang, har jeg lest om at en mørkhudet kom til Andeby. Han het Torsdag, og ble sendt som pakkepost til Mikke mus, av sin bror Fredag. Torsdag var blitt sendt til Andeby for å lære mer om sivilisasjon. Med Torsdag i byen, ble det bare bråk. Først og fremst spiste Torsdag opp Mikke sin gullfisk. Torsdag stikker senere ned til byen, og går til angrep på en dørvakt ved et hotell. Han bryter seg inn i hotellet, der inne ser han ei dame i pels, Torsdag kaster så sitt spyd etter henne, for han tror hun er et dyr. Etter at Torsdag har gjort mye ugang i byen, blir han arrestert og sendt bort på ryggen på en elefant. Det er godt kjent at alle som kommer til Andeby, kommer dit for å lage bråk. Alle som er kjent for å lage bråk i Andeby, holder til utenfor bygrensen. Magica fra Tryll bor på et stort svart fjell like utenfor Andeby, i skogen utenfor bor Storeulv. En annen plass hvor vi finner skurker er nede ved havnen, men denne havnen er også like uten selve by grensen. Som det beste eksemplet, så finner vi en tønne like utenfor grensen, hvor B-gjengen bor. De er hele tiden på jakt etter å tømme onkel Skrues pengebinge. Onkel Skrues pengebinge er et symbol på kosms i Andeby, når B-gjengen går til angrep på den, er det selve opprettholdelsen av kaos som trues på det sterkeste.



En ting er at det ikke finnes noen negrer som bor i Andeby, men heller ikke i resten av Andeby verden finnes det siviliserte negrer. Negrer blir i Andeby sett på som en trussel mot ro og orden. Som et godt eksempel, vil jeg vise til når onkel Donald og guttene drar på frimerkejakt for onkel Skrue i Corombia i 1972. De indianerne vi møtes her, vil kun ofre Donald og guttene for sine guder. Et annet godt eksempel er i 1963 når Donald blir sendt for å sivilisere indianerne i Amazonas-jungelen i historien ”Onkel Skrue på Musejakt”. Onkel Donald er sendt dit for å lære indianerne å drive jordbruk, noe de nekter. De vil kun spille tromme og lage sjokoladepudding. Det blir godt gjort klart at det ikke er at Donald ikke klarer å lære bort noe, men at de har for lite intelligens. Det er også andre typer utlendinger i Donald Duck. Vi har latinamerikanere som er rimelig late. Og arabere som bare er røvere. Alle utlendingene som er i Andeby, er alle beskrevet på en negativ måte. Så om vi skal høre på hva Donald Duck serien sier om innvandrere, så er de noen late bråkmakere hele gjengen.

Anonym sa...

Vold i Donald Duck

Som alle andre tegneserier, så er det også en del vold i Donald Duck. Figurene sloss, springer gjennom vegger, uten at de tar noen vesentlig skade av det. I Donald Pocket 211, er Donald Duck ute og går i snøstorm. Imot han kommer det en hestevogn som er uten kotroll. Donald rekker ikke å komme seg av veien i tide, så hesten feier han utenfor veien, hvor han ruller ned en skråning, å lander på en elv, hvor han slår hull i isen med hodet sitt å ramler i vannet. Hestesjåføren får stoppet hesten og spør Donald om det går bra. Donald svarer ”frisk som en fisk”. Denne historien, kommer jeg tilbake til i temaet om sex.



Det er sjeldent å få se at det brukes våpen i Donald Duck men når Mikke Mus er ute å jakter på skurker, ser man ofte at skurkene har en pistol eller to. Selv om det skytes mye i Donald, er det aldri noen som blir truffet. Om B-gjengen angriper onkel skrue, bommer de på han, eller treffer flosshatten hans. I nyere Donald blader, kan vi få oppleve at Donald blir truffet av en bil. Men da aldri så hardt at det blir sår av det. Bilen treffer da på samme plass som alltid, nemeli i baken hans. At de aldri får sår, har med at Disney ikke kan bruke blod, noe som kan føre til negativ respons fra leserne. Så blod får man aldri se. Litteratur forskeren Jon Gisle mener i sin bok Donalismen fra 1973 at dette kan det være to grunner til ”Enten har Disney-figurene unormalt tykk hud, som elefanter, ellers så er blodet deres helt gjennomsiktig”.

Anonym sa...

Kvinnediskriminering i Donald Duck.

Nesten alle kvinnene i Andeby, er så å si helt like. I et Donald blad fra 1950 årene, står det at Dollys oppgave i serien, er at hun mest bare skal handle klær, og komme for sendt til alle møtene med Donald. Kvinnenes oppgave i Andeby, er at de skal være pene for alle han-figurene. For å vise til et eksempel, vil jeg bruke Dolly, som er den mest kjente kvinnelige figuren i Andeby. Veldig ofte er Dolly i situasjoner hvor det gjelder å være så pen som mulig, å at Donald og fetter Anton kjemper mot hverandre om Dollys nærvær. I Andeby holdes årlig en stor strandfest (”strandfinnernes”). På denne dagen, samles alle damene i Andeby på stranden med store matkurver, så skal mennene springe rundt på stranden for å finne den vakreste gaven til sin kjære. Dette bare for at mannen skal få lov til å spise samens med henne, også i denne hendelsen som mange andre, er Dolly en premie for mennene. I Donald bladet nr. 12 fra 1964 arrangeres det en stor skjønnhetskonkurranse, som selvklart Dolly vinner, skjønnhetskonkurranser, er de eneste konkurransene Dolly deltar i. I samme nummer, arrangeres det et billøp, som selv sakt bare er for mennene, vinneren av denne billøp konkurransen, får æren av å gi vinneren i skjønnhetskonkurransen et kyss på kinnet. Dette er ikke bare en stor ære, men også en stor vågal risiko, i forhold til de seksuelle reglene.

I Donald nr.18 fra 1962, tror jeg det mest ekstrem eksemplet. I dette bladet er det en fortelling om ”nistekurvfesten”. I denne festen er det Dolly og hennes klubb ”strikke og snakkeklubben” som står bak. Kvinnene i denne klubben og mennene deres, drar på tur på landet. Som alltid så har også her kvinnene med sin egen nistekurv. På denne festen skal mennene kjøpe nistekurven av kvinnene, og den som byr høyest, får anledning av å spise samens med den vakreste kvinnen. Det er kanskje unødvendig å nevne at dette Dolly. Dette kan fort minne om noe som ikke skal forekomme i Andeby, nemmelig prostitusjon. Her framstilles ikke bare som deilig, men også dum, Dolly sitt hode blir ikke brukt til annet enn å bære sine fjollete hatter på.

En annen vesentlig ting Dolly mangler, er teknisk innsikt. I blad nr. 14 fra 1956 tar Donald med Dolly på biltur, og så heldig som Donald er, så punkterer de. Dolly forstår ikke hva som er galt, og Donald må etter beste evne forklare at bilen ikke kan kjøre om ikke alle hjulene er like store. Donald går i vei til nærmeste bensinstasjon, for å få låne en jekk, men når Donald kommer til bake, sier Dolly at han ikke trenger noen jekk, for hjulene er nå like store. Når Donald kommer nærmere bilen, ser han at Dolly har punktert de tre andre hjulene.

Den sterkeste kontrasten av Dolly, er bestemor Duck. Hun bor på landet, og driver sin egen bondegård. Bestemor Duck representerer de svunne tider, da samfunnet bygde mer på jordbruk og da også kvinnene var arbeidere. Hun og Onkel Skrue, er de som representerer opprinnelsen til familien Duck. Også her i Andeby finnes det så klart et sterkt unntak. Andeby har også en kvinne som er veldig ulik de andre. Ei som er aktiv, målbevist og vakker. Denne kvinnen er ei ond heks som heter Magic fra Tryll. Hun er konstant på jakt etter onkel Skrues lykketiøring, en tiøring som er den aller første onkel Skrue tjente. I denne tiøringen bor det fantastiske krefter, den er grunnen til at onkel Skrue greier å holde seg så rik som han er. Andebys kvinnesyn har ikke forandret seg mye med tiden. Det beste eksemplet i nyere tid, befinner seg i Donald Duck Pocket nr. 211 fra 1998.

I denne Pocketen har vi en historie som heter ”Donald Duck og vredens Druer”. Her skjer handlingen i romertiden, og Donald er hjemme og besøker en senator. Slik som mange andre ganger, får han sparken fra sin nåværende jobb, og bestemmer seg for å reise til Roma. Etter en del handling, befinner Donald seg hjemme til en mann. Denne mannen har en datter, som Donald faller for, dette er Dolly. Alt som står at er Dollys oppgave i denne historien, er at hun skal først lage mat for sin far, for så å bli kapret av Donald, det er det.

Kvinnediskriminering i Donald Duck er ikke å komme foruten. Kvinnene er passive kvinner som bare gå hjemme og passer på huset. De pynter seg for å vise seg for mennene, og lager mat for dem. Man kan noen få ganger se kvinnene i jobber, da er det som en sekretær (for en mann) eller som kassadame i en butikk, å da helst en klessbutikk. Andeby har et unntak med heksen Magica fra Tryll, men hun er framstilt som en ond kvinne som ingen mann vil ha, om hun ikke har fortryllet dem.

Anonym sa...

Sex i Donald Duck

I reglene for å tegne Donald Duck, står det at tegning av sex er uaktuelt. Vi får heller ikke se noe til at figurene får barn i Andeby, ungene er der bare fra før av. I gamle Donald Duck blader, var det ingen som hadde unger, det var bare niser og nevøer. Alle barna må jo ha en plass de kommer fram, men fra hvor er ubevist. I Andeby bor ingen av det motsatte kjønn i samme hus, det er en måte å ta bort all tenkingen om sex på. En onkel har bare nevøer som bor til seg. En tante har bare niser. Men, et unntak er det også her, det er på gården til bestemor Duck, hvor hun og Guffen bor i lag. Men Bestemor Duck er for gammel til at vi tenker at hun er seksuell aktiv, og Guffen er for lat.

I boken ”Donald Duck- 365 historier fra 1936- 1945” fant jeg et godt eksempel på side 67. Der er en historie hvor Donald kjøper misteltein for 50 kroner, som på den tiden er mye penger. Donald henger opp alle rundt om i huset hjemme, og venter på at Dolly skal komme på besøk. Donald greier på et vis å ramle gjennom vinduet, og må bandasjeres over alt. Når Dolly kommer på besøk, kan ikke Donald gjøre noe, mens Ole, Dole og Doffen kysser Dolly etter tur. Slik så kraftig blir en uskyldig kjærlighet, når alt av seksualitet blir rensket bort. Fordi om alt av selve tegning av sex er utelukket, er det mange ganger det blir vist et godt hint om hva som kommer til å skje. Nå vil jeg nevne det eksemplet jeg skrev om tidligere i denne oppgaven. Altså Donald pocket 211. I historien ”Donald Duck og Vredens Druer”. Helt til slutt i denne historien, når alle skurker er overvunnet og Donald har kapret Dolly, sier Donald ”Og nå får dere unnskylde oss, men vi skal på bryllupreise…”. Vi alle vet hva en bryllup reise innebærer, og hva som kommer til å skje der. På Walt Disney sin tid, var å skrive nå slikt fullstendig utelukket, jeg vedder på at Disney har snudd seg i graven, har han vist om det.

Alle tydninger til at det kan foregå sex i Andeby, er helt borte. Med i nyere tid, har Donald Duck tegnerne slakket litt opp på denne sexregelen. Om det er noe som tyder på at to figurer har et seksuelt forhold i Andeby, er det to personer som bor i lag, og de er godt gift. Men små barn forstår ikke hva det å reise på bryllup innebærer, så det er ingen fare ved å gi et barn et Donald Duck blad den dag i dag.

Anonym sa...

Kanskje ikke så rart heller da..

Anonym sa...

Dette er bare sprøyt.
Jeg var der da alt dette hendte, vedkommende ble aggressiv og truet vaktene på livet. Han slo til en av vaktene og brakk nesen hans, han ble deretter tatt av 4 andre vakter og satt håndjern på.

Hilsen

Tidl. Bekjent av Vaktene på Donald og John's.

Anonym sa...

Jeg var også der. Negern var truende, knakk nesa og brakk armen på en av vaktene og fortjente bank.

Anonym sa...

Han som påstår at han er "tidl bekjent av vaktene" er bloggeieren.... Går det ann å synke dypere?? Sjekk hvordan han skriver Vaktene med stor bokstav, på samme måte som han skriver Afrikanere midt i en setning. :-)

Anonym sa...

Kanskje ikke så rart heller da..

Anonym sa...

Hmmm. at man kan ha tidligere venner kan jeg forstå, men hvordan man presterer å gradere fra bekjente til tidligere bekjente er interessant! :D
Kjør på!

Anonym sa...

Herregud, rasisme igjen? ja jeg er en ordensvakt og jobber ikke langt ifra onkel donald.

Agressive folk har vi nok av som gjester uansett hudfarge, og de siler vi ut for vår og gjestenes sikkerhet.

hvor er beskyttelsen til ordensvaktene når gjestene slår da? jeg har utenlandsk opprinnelse skal jeg også begynne å anmelde hver gjest som truer eller slår meg for rasisme også da? alle som bruker det FRIKORTET rasisme, sjekk dere selv hos legen, gå til psykologen, drikk mindre alkohol, oppfør dere som vanlige mennesker, ikke vær agressiv så kansje dere slipper inn dere også. Ps: nei det nytter ikke å true eller slå ordensvakten, for da kommer dere ihvertfall ikke inn.

Anonym sa...

Finn deg en annen jobb!

Anonym sa...

Gi rasisme RØDT KORT!

Anonym sa...

Som sagt tidligere så er jeg tidl bekjent og vaktsjefen er en god venn av familien. Jeg ønsker ikke å uttale meg om identitet o.l, Jeg er født i norge og er etnisk Albaner...vold er noe dritt, men når en svarting kliner til vakta midt i ansiktet, knekker nesen på vakten så må han forvente motstand? Alle har rett til å forsvare seg? Jeg kjenner en god del av de vaktene fremdeles da jeg omgås med dem ved ulike anledninger. Det at folk prøver rasist-kortet gang på gang begynner å tyde på at for hver gang en svarting sier: Dette skjer fordi jeg er svart, så velger man å "vise" fremfor dem at man ikke er rasist. Og til vedkommende som kommenterer hvorvidt jeg brukte stor forbokstav på vaktene, bare klapp igjen smella fordi det er usedvanlig irrelevant om jeg skriver vakter med stor eller liten V? Jeg mener at Security Team As gjorde en bra jobb, og at Ordensvakter i Oslo burde få like bra beskyttelse av politi som de gjør i sveits.

Med vennlig hilsen

Azem.

Anonym sa...

Hvor ofte ser du egentlig en nordmann bli banket opp av dørvakter på byen?
Jeg har sett lignende episoder ihvertfall tre ganger og i alle tre tilfeller har det vært invandrere som er blitt lagt på bakken. Derimot har du de svært sjarmerende FULLE nordmennene som oppfører seg som rasshøl og som så vidt jeg har sett aldri har blitt lagt ned. Hvorfor det tror dere?
Dere kan sitte og si at invandrere roper "RASISME" litt for ofte, og kanskje dere har et poeng, men ikke hva utelivet i Oslo angår! For der HAR vi faktisk et problem. Selvsagt vil ikke nordmenn se det like klart som andre med mørk hud. Den type diskriminering er ikke rettet mot dem. LOGIKK. Vi har en jobb å gjøre og ingen av partene hjelper, ikke invandrene som roper ULV, og ikke nordmennene som later som at problemet ikke eksisterer!

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide