tirsdag 17. mars 2009

Hva faen slags straff er dette da?

Før jul ble 33 år gamle Abdalla Mohammed Abdi utsatt for grov vold midt på Oslos paradegate. Politiet krevde fengsel i seks måneder for gjerningsmannen. Han er nå dømt til samfunnstraff i 55 timer.


55 timer samfunnsstraff for å slå og sparke en mann i hodet flere ganger og så spytte på han?

Hva slags kardemomme land er det vi egentlig bor i? 1års fengsel hadde jo vært en mye mer passende straff. For hva er egentlig 55 timer samfunnsstraff? 55 timer med å sitte i solsteiken og slappe av mens man egentlig skulle malt over noen gamle tagginger en eller anna plass? Eller klippe noen gressplener?

- Jeg mener dette er en riktig dom fordi forut for denne voldsutøvelsen fra min klient var det omstendigheter som var svært provoserende for ham. Hans voldsutøvelse er en ren respons for denne forutgående provokasjonen, sier 26-åringens forsvarer Petter Bonde til TV 2 Nyhetene.

Det lyder jo godt for den videre utvikling i Norge, de fleste muslimer blir jo provosert år noen kritiserer islam og mange muslimer er jo provosert bare av den vestlige levemåten.
Skal muslimer i fremtiden bare kunne slå ned og sparke folk bare fordi at de er imot islam for å så bare få noen timer samfunnsstraff? Jeg blir provosert av å se utenlandske tiggere mer eller mindre presse bort norske tiggere, skal jeg bare sparke og slå de fordi at det provoserer meg? Nei, det er huleboer mentalitet.

Jeg kunne til en viss grad forstått dommen hvis det ikke var noen bevis i saken, men dette ble for faen med filmet!!

Til sammenligning så fikk to nederlandske statsborgere henholdsvis 19 og et halvt år og 16 års fengsel for smugling av 11 kilo heroin og 2,4 tonn hasj til Norge.

Dette gir 55 timer samfunnsstraff
Dømt til samfunnsstraff for vold filmet av TV2
Grov vold ga samfunnsstraff

Les også:
- Voldsmenn ler av rettsvesenet
- Grov og uprovosert vold bør ikke gi samfunnsstraff
- Voldsdommen må ankes

27 Kommentarer:

Anonym sa...

Det er til å spy av! godt at han som ikke sparket var hvit for da hadde han blitt bura inne i mange år pluss at SVik og sos-rasisme hadde ødelagt resten av livet hans og prøvd å drive han til selvmord.

Anonym sa...

Det er slikt folk i Norge vil ha det.
Det har vi vist valg etter valg.
Volden blir råere,og straffene blir lavere.

Fler og fler bevæpner seg før de går ut på byen.Hadde folk visst hvor mange som faktisk er bevæpnet,tror jeg mange hadde valgt å bli hjemme.

Men igjen...det er sånn vi vil ha det.Hvis ikke hadde folk stemt på partier som faktisk vil gjøre noe med det latterlige straffenivået i Norge,ikkesant?

Lurer på om det er samfunnstraff for å slå ned en politiker?

Anonym sa...

Bør ikke spark mot hode tolkes som drapsforsøk,og dømmes deretter?Var det ikke nettopp spark mot hode som gjorde en polakk til drapsmann for ikke så lenge siden?

Anonym sa...

Det er vel bare Norge som gir 55 timers samfunnsstraff for drapsforsøk.Men bør han ikke slippe med 30 timer for god oppførsel?

Anonym sa...

Dette er sånn typisk VG-synsing. Du leser en overskrift og litt tekst som allerede er ferdig kverna for nyttig informasjon og trekker konklusjonen VG-journalisten fikk deg til å trekke allerede da du leste overskriften.

At det er oppsiktsvekkende er det jo liten tvil om, men vi kjenner jo ikke detaljene i saken og har ikke fått høre dommerens begrunnelse. Hva om mannen var førstegangsforbryter? Å sende førstegangsforbrytere i fengsel kan ofte skade mer enn det hjelper. Fengsel er frihetsberøvelse.

Hensikten med straff er ikke å pine forbryterne, men å "rehabilitere dem". Fengselsstraff har vi hatt i så mange år at vi bør ha skjønt at den fungerer dårlig som straffemetode minst like ofte som den fungerer bra.

Det siste du skriver om islam og at dommer som denne etter hvert vil rettferdiggjøre vold sier jo litt om din refleksjonsevne. Dette er en tøvete blogg med reklamer og annonser og twingly-lenke til alle store nyhetsoppslag. Du har klare rasistiske tendenser og er langt ifra noe bedre enn mange av personene du omtaler.

Anonym sa...

Dette er med på å legitimere voldsbruken, nå vet alle sinnatagger der ute at de sannsynligvis slipper fengsel ved voldsbruk Så har de et horn i siden til enkelte personer kan de nå gyve løs uten frykt for å få streng straff...
Håpløst.
Skal og banne på at om voldsmannen i denne situasjonen var etnisk nordmann hadde det blitt minst 6 måneders fengsel pga grov vold som i tillegg skulle være rasistisk motivert!
Nå er det håpløst i landet her..

Anonym sa...

heia norge!
har mistet all respekt for våre dømmende innstanser!

Anonym sa...

Sitat: - Jeg mener dette er en riktig dom fordi forut for denne voldsutøvelsen fra min klient var det omstendigheter som var svært provoserende for ham. Hans voldsutøvelse er en ren respons for denne forutgående provokasjonen, sier 26-åringens forsvarer Petter Bonde til TV 2 Nyhetene.


Er det mulig!!!!! Det er vel det samme om han er "førstegangsforbryter" eller ikke. Når man går så kraftig løs på en som ligger nede er det drapsforsøk. Er enig i det ene innlegget lengre oppe, hvis han var etnisk nordmann så hadde han fått MYE strengere straff.
Burde egentlig sjekke hele bakgrunnen til denne tullingen og hvis det hadde vært noe som helst der fra før så sendt han ut av landet for alltid!!!!!

Anonym sa...

Hei 01:22, du skreiv ganske mye bra, men så falt det bare totalt sammen med ei gang du nevnte ordet "rasistiske"

Anonym sa...

Dette er jo like latterlig som når de polske brødrene slaktet han mannen når han traff bilen deres med en planke han bærte. Alle så videoklippet hvor han ble sparket til døde(bokstavelig talt), men hva ble straffen? Fritt fram for å grisebanke folk i byen, blir ikke mye straff av det uansett...

Anonym sa...

Helt utrolig, først blir du slått ned, og så fortsetter gjerningsmannen å sparke i hodet på den som ligger nede for så å spytte på ham når han er bevistløs...

Greit nok at han ble slått ned, på bakgrunn av den påståtte provokasjon så ville det ikke være overraskende om det ble straffet så lavt, men når du sparker en som ligger nede, da er det overdreven maktbruk og bør straffes hardt. Det går også på å statuere eksempel hvilket de gjorde her og sendte beskjeden om at det er greit å overdrive maktbruken til det ganske folk. Veldig smart!!!

Anonym sa...

Bluuuueeeæææuurrghhla erk! Errghhllaaa , wraaaawErrrghhhhlaa læææærrrghhr!! Grrrooaaaaar! Wraaawr!

Anonym sa...

Send svinet tilbake til Somalia!

Anonym sa...

Det er litt av et samfunn vi har fått. Men som nevnt ovenfor, får vi som fortjent når vi velger "riktige" politikere. En ser bare på alle som er bevæpnet enten med skytevåpen eller kniv.
Trodde ikke det var lovlig å bære våpen i Norge av "hvermansen" daglig ??
Hva om denne mannen som ble slått og sparket hadde vært i familie med noen av oss. Bror, samboer/ektemann, sønn. Hvem blir den neste ??
Blir spennende å se til høsten om vi fortsatt skal ha et samfunn som vi har idag, i de neste 4 årene, hvor kriminaliteten importeres og pleies til de grader.
Håper at de av det norske folk som fortsatt "sover", våkner innen høsten 2009.

Anonym sa...

Politisk infiltrasjon.

Skjer i alle partier nå.

Anonym sa...

Send drittsakken ut av landet sammen med forsvarsadvokaten. Helt håpløs dom

Anonym sa...

Jeg føler meg provosert av advokatens utsagn og tar gjerne 55 timer sammfunnstjeneste for å "fortelle" advokat Petter Bonde(navnet sier alt) hva jeg synes om dette!
Men det blir desverre å legge seg på et lavmål ala advokater så slikt hever jeg meg glatt over.. men alikevel... 55 timer... tja?

Anonym sa...

11 kg heroin er potensielt ekstremt mange overdoser og 11 kg heroin er gaaaanske mange brukerdoser. Høres ut som en fornuftig straff for meg. For ikke å snakke om hva salg av hest etc er med på å finansiere. Synes de var fint for femten år siden jeg, da man kunne ta seg en slåsskamp om man var ueninge og da var man ferfdig med det.
på den andre sde har jo norge som regel ekstremt liten straffeutmåling i volds og sedelighets saker.

Anonym sa...

Også må vi tenke på omfanget av det de smuglet. 11 KG heroin er en goood del brukerdoser ja. Men HVA skjer med Heroinen som BLIR smuglet inn og havner på gata? Den ødelegger menneskene, men disse menneskene har tatt et VALG.

Når noen blir DREPT, er det noe helt annet enn selvpåført. Du kan voldta, mishandle og misbruke et barn, ødelegge barnet totalt for resten av livet, og slippe unna med 5-10 års fengsel. Du smugler noen narkotiske stoffer og får nesten maks straff i dette landet, det er uhørt. Disse stoffene, om beslaglagt av Politiet, er nå destruert og utenfor fare for noen. Dermed er saken biff, du kan ikke legitimere nesten 21års fengsel for noe sånt da. Hadde personen smuglet 5 tonn heroin og 20 tonn hasj, da snakker vi en legitim 21 års straff, men dette er ikke tilfellet. Prøv å drep en person, og sjekk hvor mye fengsel du får, antageligvis mindre enn disse 2 personene.

Møkka land.

Anonym sa...

Å ha de lengste straffene for narkotika er etter min mening helt bak mål. Ingen tvinger narkisene til å bruke stoff. Ingen ber dem å ta overdose(da taper jo også selgern en kunde). Ingen blir skadet av narkotikasmugling, bortsett fra de SOM SELV VELGER å bruke det.
La for faen meg folk bestemme selv om de vil bo på gata og selge ræva si for stoff eller hva faen de gjør, eller leve et normalt liv. Jeg tror de aaaller fleste vil velge normalt liv, men hvis de vil bli narkis, væreågod, gjør hva faen du vil med ditt eget jævla liv.
I motsetning til vold, drap, voldekt osv, hvor en uskylig person blir rammet av noen han selv ikke har kontroll over. Ingen velger å bli sparka i hue til man nesten dauer. Ingen velger å bli voldtatt. Ingen velger å bli knivstukket på trikken. De er alle uskylige ofre som ikke har valgt selv å bli utsatt for den kriminelle handlingen som noen andre tvinger på dem. (noen saker er seff delvis selvforskyld)
Men pointet er at narkotikabruk er frivillig, å være offer for voldskriminalitet er ufrivellig.
Og etter min mening burde straffen til gjerningsmannen gjenspeiles av det faktum.

Så 55 timer samfunnstraff for muligen drapsforsøk, og 19 år for å tilby en vare folk selv velger å bruke som ikke skader noen andre enn seg selv er så latterlig som det kan få blitt. Skulle vært omvendt.

Jævla feige politikere som tror de løser alle problemer med å forby ting de ikke liker. De bare feier det under teppet. Hvor de har 0 kontroll. Overlater alt til de kriminelle. Og føler seg gode fordi de tror de redder folk fra å bli narkomane. Mens de egentlig er ansvarlig for veldig manga av overdosene (pga varierende renhetsgrad i heroinen), overlater hele narkomarkedet til hardkokte kriminelle.
Men det er jo det politikerne er selv så kanskje det ikke er så rart alikevel
Jævla banditter

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Admin sa...

Smugler saken har jeg brukt som eksempel på at voldssaker strffes for mildt. Straffen de to Nederlenderene syntes jeg er en passende straff for smugling av så mye heroin.

Anonym sa...

Er det straff å jobbe for samfunnet nå da?
Da er det like greit å slutte å jobbe.
Har hatt samfunnsstraff i 30 år uten å vite det.

Anonym sa...

heia Norge
ja ja... bondelandet NORGE.....litt mye fart 03:00 om natten på en øde vei..bli tatt bilde av en fotoboks..rett inn 21 dager..spark en som sitter nede, 55 timer jobb for samfunnet..

Anonym sa...

"Lurer på om det er samfunnstraff for å slå
ned en politiker?"

De hadde i hvert fall *prøvd* å dømme ham så hardt de kunne - husk at kakekasteren var helt oppe i høyesterett før han slapp fengsel i 30 dager.

I Sverige var det omtrent samtidig en liknende episode med noen som sprutet vann mot statsministeren, og ble dømt til 20,000 kr i bot.

Noen som vet hva skokasteren fikk i Irak i fjor? Sikkert ikke samfunnsstraff i hvert fall.

Anonym sa...

Kanskje det er en hard straff for gjerningsmannen? Å måtte jobbe en uke...?

Anonym sa...

Kanskje ikke så rart heller da..

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide