søndag 15. mars 2009

Kommer ikke til å hjelpe noe uansett

Tobakken havner under disken, men kommer det til å hjelpe noe? Nei det tviler jeg sterkt på. Jeg starta ikke å røyke fordi at jeg syntes pakkene som sto i hylla på butikken så så fine ut, jeg starta å røyke fordi at jeg ikke visste bedre i min ungdom og hadde jeg visst bedre så hadde jeg nok starta uansett. Og kjenner heller ingen som har starta å røyke bare fordi at de har sett ei pakke røyk i butikken. Det er liksom ikke slik at røyk kjøpes på impuls. "oi, den pakka med røyk der, den så fin ut. Lurer på om jeg bare skal starte å røyke i dag" Det er ikke slik det skjer.

Men for all del, bare å pakke tobakken ned under disken, jeg kjøper mitt i Sverige og Danmark uansett for jeg gidder ikke å sponse regjeringen med blodpenger, ja det er blodpenger for de er så "imot" tobakk at bruker sykt mye penger på å opplyse om hvor farlig det er osv. selv om de vet at det ikke hjelper noe uansett. Men de viser jo iallefall at de "bryr" seg. Hadde de brydd seg så hadde de gjort tobakk ulovlig i Norge, men det bringer ikke like mye penger i statskassa, selv om de sikkert hadde fått inn en del penger på å bøtelegge folk som røyket uansett.

Som Denis Leary sier, du kan lage sigaretter som kalles "svulst" og ha et stort dødningshode på fremsiden av pakka og folk ville forsatt røyka de.



vg

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Idiot.

Anonym sa...

Røkere er mer sykelmeldt enn vanlige arbeidere(gammel studie, intet nytt). I så måte er det i 'det frie sammfunnets' interesse å begrense spredningen av tobakk og heller ikke ta noen hensyn i forhold til kostnad på de som skal ha profitt på andres lidelser....Røykere er en kostnad for oss andre borgere, spessielt er de som kjøper sin vare i utlandet en byrde på oss andre.

Egentlig burde nosk-kjøpt tobakk bli solgt sammen men oblater røkerne kunne samlet opp, slik at når de trenger hjelp, må de kunne veksle inn 20 000 bonger for ett hjelpforsøk mot lungekreft...eller 100 bonger innleveres NAV for å få utbetaling for en 3-dagers.

Anonym sa...

Helt riktig.
anonym er en dust.

Anonym sa...

Skal ikke ha pilsen under disken og da:) Må begynne å utvide butikkene.. Ha Ha

Anonym sa...

Og porno bladene, + se & hør og her & nå, pass på pepperet er noen ungdommer som tror det er "pepper" som begynner å sniffe det. Nå tas det tak skjønner dere:)

Anonym sa...

Til anonym som mener at røykere er en kostnad for oss andre borgere. Du må tenke over hva du skriver. Jeg har lungekreft, og har gått så lenge sykemld at nå får jeg penger fra NAV. Jeg har aldri røykt. Hvor skulle jeg få oblatene fra når jeg trengte hjelp

Anonym sa...

Til deg som hadde lungekreft: All sympati med sykdommen, men det som er synd er at du er røyker i norske statistikker, for alle som har lungesykdommer eller hjerte- og karsykdommer havner i denne kategorien. Det er juks med statistikker ang. røykere og sykdom i dette landet, med antirøykere og besserwissere i front. Hvis alle hadde kjøpt røyken sin i utlandet, hadde mr. Anonym der opppe fått sett forskjeller i skatteinnbetalingene sine, tenker jeg. Jeg fortsetter på trass, og vurderer ennå sterkere å flytte herfra for godt. Det har litt med frihet å gjøre, det er ingen som har noe med hvor gammel jeg skal bli.

Anonym sa...

Anonym i toppen der: Kom med bevis på at det er røyken som gjør at folk er borte fra jobben før du slenger rundt deg med sånt. Og jeg vil se en rapport som ikke er gjort av Gro og WHO, for de er litt for partiske.

Anonym sa...

Kjøp inn kjøpmannsdisker tide! Nå kommer diskbutikkene for fullt.

Anonym sa...

Det skulle jo bare mangle også da!!

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide