mandag 9. mars 2009

Jaja..

Før kom det frem at grunnen til Obama holder såpass bra taler som han faktisk gjør var rett og slett fordi han sto og leste de direkte fra glasskjermer med tekst. Og nå kommer det frem at det heller ikke er Obama som skriver selve talene.

Ifølge Chicago Tribune starter det ofte med at presidenten selv forteller hva han vil si til Favreau. Han noterer sjefens tanker ned, og lager et utkast som han sender til Obama. Utkastet går så fram og tilbake en rekke ganger, som oftest ved at Obama noterer med penn på Favreaus utskrifter.


Greit nok, Obama er og kommer til å være en bedre president enn det Bush noengang var. Men kanskje ikke Obama er denne Messiasen som mange mener han er pga. sine taler?

Bush var søppel til å holde taler, men han tok de iallefall rett ut fra hodet sitt :p

dagbladet
----------------------------------------------------------------

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Bush skrev da for all del ikke sine egne taler!
Greit å gjøre litt forarbeid før slike uttalelser, vel?

http://en.wikipedia.org/wiki/William_McGurn

Tror ikke det har vært en president i USA som har skrevet sine egne taler på veldig veldig mange år.

Anonym sa...

Ta forøvrig en titt her:
http://en.wikipedia.org/wiki/Speechwriter#Famous_speechwriters
En god liste med presidenters taleskrivere...

Vil anbefale Wikipedia som tidtrøyte om du har trøbbel med å få tiden til å gå som arbeidsledig. Er noe informasjon der som er litt tvilsom (ikke bruk det i noen akademisk situasjon), men stort sett er det faktisk og saklig.

Anonym sa...

Omg, for et patetisk kålhue du gang på gang presenterer deg som.

Statsministeren i Norge holder sin nyttårstale og Kong Harald gjør det samme. Om du til nå har trodd at de skrev disse selv, så er det på tide å få hue ut av brødboksen. Statsmenn i Norge og alle andre stater har proffesjonell hjelp og veiledning til større og mindre taler. Tenk deg om,i det minste gjør litt research før blogger all driten din.

Anonym sa...

Jeg var en ihugget Obama-fan tidligere, men denne nyheten gjør meg DYPT skuffet! Neste valg heier jeg på en republikaner! :-(

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide