mandag 9. mars 2009

Enda en tragedie

Enda en tragedie har skjedd på Norske veier og den kunne nok vært unngått hadde regjeringen satset mer på veiene i Norge med å gjerne bygge bredere veier på mange strekninger, gjerne 4 felt for å slippe mye farlige forbikjøringer og selvfølgelig midtdeler.

Kan bruke et eksempel nå en mer eller mindre ubrukelig vei som jeg har kjørt en del i mitt liv når jeg har vært på ferier, veien mellom Kristiansand og Stavanger. Det er E39 og en del plasser er det så smalt at veien ikke ei gang er merket med gul linje i midten av veien, den er svingete og går opp og ned som en berg og dalbane.
I steden for å utbedre veien så setter de bare ned fartsgrensa som i tillegg legger et større press på lastebilsjåførene som har sine kjøre og hvile tider å tenke på.
Regjeringen brukte faktisk en god del millioner på å utbedre veien en del mellom en plass som heter Lyngdal og en plass som heter Flekkefjord som ligger på Kristiansand-Stavanger strekningen, De la om hele veien og det ble egentlig bare ei hel lang slette uten for mye opp, ned, frem og tilbake, MEN de la ikke til midtdeler og hvis man ligger bak en lastebil der så har de ca 5-10 cm klaring til den hvite linja og den gule linja og da sier det seg selv at det er ikke mye som skal til for at ei ulykke skjer på en slik vei. Norge har penger til å kunne dobblet budsjettet sitt på den veien og bygget 4 felt hele veien og midtdeler og man hadde ikke trengt å tenke på å måtte utvide den veien noe mer på mange mange år og møteulykker hadde aldri skjedd.

Hadde bare regjeringen brukt alle de milliardene de får inn i veiavgifter hvert år til å faktisk utbedre veiene i Norge så hadde mange liv vært spart, mange flere hadde hatt jobb i dag(inkl. meg) og det hadde faktisk vært mye mer miljøvennlig å kjøre i Norge for da hadde mye av bakkene man sluker drivstoff i nå blitt lagt i tuneller rett gjennom fjellene i steden for over.

Mine dypeste kondolanser går ut til familiene til de etterlatte.

Og ja jeg vet en del kommer til å bitche om at det er så mange dårlige unge sjåfører som kjører som idioter på veiene, tro meg jeg har hørt det før så spar dere. Dere pisser bare på gravene til de som har mistet livet på Norske veier.

vg dagbladet
----------------------------------------------------------------

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Veistandarden her er faktisk ganske bra, så tror ikke det hadde hjulpet. Grunnen er nok mer brå overgang til glatt slapsete føre. Kraftig haglskur gjorde en fin vei til såpeglatt veg iløpet av kort tid.

Anonym sa...

Nå vet jeg ikke noe om veistandaren her, men en midtdeler hadde vel hindret en slik ulykke, uansett føre!!

Admin sa...

Glemte å føre til det med midtdeler, har redigert innlegget.

Anonym sa...

Kvil i fred,Ingebrigt!

Anonym sa...

Det ER faktisk slik at det er sjåføren som er den viktige faktoren under bilkjøring.

Anonym sa...

veistandaren mellom Lye og Ålgård er JÆVLIG! Kronglette, smal, mangen krappe svinger å dårlig oversikt!

Kondolerer til de etterlatte. Nok en tragisk ulykke på Jæren denne helgen.

Anonym sa...

off ,blir helt trist inni meg av alle disse ulykkene ,bare tenke på att det ikke var selve ulykken men en bil som drepte han etterpå ,hadde det vært lys på den veien så hadde kanskje ikke dette skjedd ..
denne veien er av verste slag ,den er mørk som fanden selv, den er svingete, kronglette ,kjører selv denne veien ganske ofte og den er fæl........min dypeste kondolanse til de etterlatte

Anonym sa...

for å si det sånt, det er IKKE på strekningen mellom Lye og Ålgård!
det er på strekningen fra der du svinger inn til lye (fra krysset <- bryne -> kverneland)
skjønner ikke hvor de får det er på strekningen Lye - Ålgård! Altså ett par hundre meter ett første avkjørsel til Lye!

Anonym sa...

ok, dåså. Da er det nok høg fart og glatte veier som er grunnen

Anonym sa...

heisann, er fullt klar over hvor det er ,den veien er fæl,de burde fått opp lyktestolper for mange år siden og helst en midtrabatt for folk kjører svin der oppe ,og når det ikke er lys i tilegg så er det ikke stort du ser når du har runda den store svingen etter oppned bakken .føler med den stakkers sjåføren som tillfeldig kom etter ulykken og mine dypeste kondolanse til di etterlatte ................

Anonym sa...

Sorry å si det men sannheten er hard.

SLUTT Å DRIT DERE UT!



det er så typisk norsk å legge skyld på alt rundt seg enn seg selv!
Det er INGENTING galt med veiene vi kjører på! både jeg og 30.000andre biler passerer veien daglig, og når EN klarer å drite seg lodrett ut, da kommer unskyldningene!


Det var ingen midtdelere, vi mangler autovern, det er trær og fjell langs veien!


JA! det er det skjønner du!

det er kun sjåførens feil at ting går galt, så for guds skyld LÆR DERE Å KJØRE BIL!!!



Drita lei og forbanna lastebilsjåfør!

Anonym sa...

Ro deg ned rdl. Når vegen helt plutselig er hvit og såpeglatt så har jeg vanskelig for å skylde det på sjåføren. Dette er i denne saken da, men du har rett i at det skjer mange ulykker som kunne vært unngått hadde folk lært seg å kjøre.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide