tirsdag 10. mars 2009

islam, fredens religion?

Mange muslimer påstår at islam er fredens religion, av en eller anna merkelig grunn så har de som sier det null troverdighet for min del.
Det går ikke en eneste dag uten at man kan lese om nye selvmordsangrep der mange uskyldige mennesker mister sine liv. Er det ikke amerikanere eller jøder de dreper med sine feige angrep så er det andre muslimer. Eller andre som dreper muslimer.

Man kan jo ofte også lese om voldtektsofre som blir dømt til steining eller henging etter muslimsk sharia lov og man kunne også lese om ei 75år gammel dame som ble dømt til 60 piskeslag fordi at hun hadde hatt mannlige venner.

Er det egentlig rart at det er så mye fordommer mot muslimer? Satt nettopp og så på "sannheten øyeblikk" på tvNorge der ei muslimsk jente satt i stolen og skulle svare sant på diverse spørsmål. Et av spørsmålene var "syntes du at fordommer mot muslimer stemmer?" og da svarte hun ja og det stemte med det hun hadde svart når hun var koblet opp til en løgndetektor. Jeg syntes det var bra gjort av henne å stille opp på et slikt program og svare så ærlig som hun gjorde, all respekt til henne :)

Kanskje medlemmer av muslimsk råd burde vært koblet opp til en slik maskin neste gang de er i media?

dagbladet tv2 vg

23 Kommentarer:

Mikal sa...

Feil skrevet, Selvmord er dødssynd i Islam. Så de selvmordsbomberne kan ikke regnes som muslimer for da kjemper de for noe de selv går imot.

Admin sa...

Vel, forbrytelser generelt er jo heller ikke "lov" innen islam, men alikevell fylles fengsler opp med muslimer som begår ulovligheter men forsatt krever halal mat på bakgrunn av religionen sin.

Dennet sa...

Les gjennom koranen og du finner EN passasje som sier du ikke skal tilitetgøre deg selv...mot dusinvis av sitat som forherliger martyrdom. Blant annet "de som har kommet til guds rike vil aldri ønske å dra tilbake til jorden, foruten martyren som vil ønske å dra tilbake for nok en gang å bli martyr".

Forøvrig er jeg uenig i bruken av uttrykket fordommer her. Man har mange gode grunner for å dømme islam.

Anonym sa...

å herregud for en forslitt og uinteressant debatt...

Anonym sa...

Vel .. når det gjelder saken på Sri Lanka så er det vel mest sannsynlig at selvmordsbomberen var tilknyttet LTTE (de tamilske tigrene). LTTE er hinduer, ikke muslimer. Konflikten på Sri Lanka er mellom Singhalesere og Tamiler, dvs mellom buddhister og hinduer. Muslimene var i denne sammenhengen uskyldige ofre i Tamilenes angrep på enkelte politikere. Sånn til en opplysning bare.

Greit å sjekke slike detaljer før man linker til en sak.

Anonym sa...

Nå må du faen meg lese saken før du spyr eder og galle. Hva har Muslimer med dette å gjøre?

Anonym sa...

Jævla idiot.. Arbeidsledig? Skjønner jo det..Dum som et brød

Anonym sa...

Tragiskt å se personer gå til personangrep på folk uten jobb.

Anonym sa...

Enig med han over meg, det er patetisk å angripe personer og kalle de for jævla idiot og dumme som brød og sier egentlig mer om personer som skriver slike ting enn det det sier om personen det blir skrevet om. Jeg tror nok at det blogg fyren skal frem til er det at uansett når slike selvmordsbombinger skjer så er det alltid innvolvert muslimer på en eller annen måte. Man ser aldri en kristen person sprenge seg selv blant masse andre folk, iallefall ikke så ofte som med andre typer religioner.

Anonym sa...

Legg også merke til linken hans til dagbladet, den har alt med islam å gjøre og det var den jeg fulgte inn her.

Anonym sa...

Når du blir tatt med buksa nede, er det ikke da like godt å innrømme det? Ellers skal en bare fortsette? Var det hab skreiv riv ruskende galt, kan en jo bare si at stemmer ikke dette, så gjør dem sikkert mye annet galt. En skole i hvordan fordommer og hat skapes.

Anonym sa...

Ta en titt på filmen FITNA.
Skremmende innblikk til hva som står i koranen.
Veldig lite der som tyder på at dette er en fredfyllt relgion.

Anonym sa...

Sitat: "Jeg tror nok at det blogg fyren skal frem til er det at uansett når slike selvmordsbombinger skjer så er det alltid innvolvert muslimer på en eller annen måte. "

Dette vitner om en god porsjon uvitenhet. Tamilene på Sri Lanka bruker ofte selvmordsbombere som våpen. Og da som regel rettet mot Singhaleserene som er fienden deres. Med andre ord er det vanligvis ikke muslimer involvert i det hele tatt, men hinduister og buddhister (selv om dette ikke er en religionskrig). I dette tilfelle ble en gruppe muslimer ofre i en aksjon der målet var enkelte politikere som deltok i denne markeringen.

Det føles kanskje hardt å innse det for mange, men det er ikke bare muslimer som kan eller vil utøve terror. Noe som bloggeren her viser ved å trekke fram et selvmordsangrep utført nettopp av ikkemuslimer, i en kamp mot andre ikkemuslimer, med muslimer som tilfeldige ofre.

Anonym sa...

Når religionen din er grunnlagt av en pedofil hærfører så skal det etter min vurdering en del til for at den skal kunne kalles fredelig.

Anonym sa...

Mens kristendommen derimot ... kun vært fred og kjærlighet i kristendommens navn gjennom alle tider. Ikke sant?

Religioner generelt er et fantastisk godt redskap for å undertrykke mennesker og rettferdiggjøre grusomme ugjerninger. For meg kunne man med fordel avskaffet alle religioner. Verden hadde vært bedre uten.

Anonym sa...

Vi mennesker blir generelt mer og mer lærde. Vi lever i et informasjonssamfunn. Vi forstår virkeligheten og samfunnet. I takt med denne utviklingen oppstår det forandringer i måten å tenke på mhp religion. Jeg mener religionenes epoke snart må ta slutt. Religion bidrar bare til strid og splittelse blant folkeslag.

Anonym sa...

Mikipedial skrev at selvmord er synd i islam. Ja, det er det, men det regnes ikke som selvmord, men som en martyroperasjon. En som går ut for å skade fienden selv om han veit at han vil bli drept selv er en martyr og har 72 mørk-øyede jomfruer som venter på han i paradis med elver av vin og det som bedre er.

Selvmordsbombinger er ikke det eneste som taler imot at islam er fredens religion:

http://www.thereligionofpeace.com er en ganske fin side for de som ikke helt har forstått tegningen.

Når muslimer snakker om at det er fredens religion, så snakker de om den freden som skal råde når muslimer har erobret hele verden (som er målet i denne imperialistiske religionen) Dette kan ikke sammenliknes med den kristne "spre ordet", for i islam er det ikke så viktig om alle tror... Det viktigste er at muslimene bestemmer og shari'ah regjerer. Om noen er kristne eller jøder er det litt greit også for da har man noen som kan rakkes ned på, avkreves for straffeskatten jizya til muslimer som kan være helt oppe i 50% (!)

Jeg vil sitere Martin Luther ang. Muhammed:

Muhammed må ha vært satans førstebårne sønn...

Anonym sa...

" Mens kristendommen derimot ... kun vært fred og kjærlighet i kristendommens navn gjennom alle tider. Ikke sant? "

Man kan selvfølgelig avspore med å si at kristendommen har vært like ille i historien, og selv om det bare er delvis sant, så er dette mer på tross av kristendommen enn pga kristendommen. I islam er det stikk motsatt: Oppfordringene om drap av vantro står der i klartekst og alle som veit hvordan koranen vanligvis tolkes av muslimske lærde vil forstå hva det er som gjelder i dag... Det ser ikke bra ut!

Anonym sa...

" Les gjennom koranen og du finner EN passasje som sier du ikke skal tilitetgøre deg selv...mot dusinvis av sitat som forherliger martyrdom. Blant annet "de som har kommet til guds rike vil aldri ønske å dra tilbake til jorden, foruten martyren som vil ønske å dra tilbake for nok en gang å bli martyr".

Forøvrig er jeg uenig i bruken av uttrykket fordommer her. Man har mange gode grunner for å dømme islam."



Dette har du selvfølgelig helt, helt rett i, men å lese i koranen aleine er en ganske intetsigende affære og man forstår normalt null og niks fra det og hvis man spør en muslim så vil man få beskjed om at man har tatt det ut av sammenhengen. Så for å forstå koranen bør man vite hvilken setting man var i når de forskjellige versene ble åpenbart, for hvis ikke vil man bli villedet av de som sier man må ha "context'n". De som graver seg litt ned i biografiene om Muhammed, spesielt Ibn Ishaq, og leser litt i hadith vil virkelig få seg en tankevekker for her ligger alle utdypingene av koranen på rekke og rad og jeg kan forsikre dere om at Muhammed var ikke mors beste barn. Karikaturene var egentlig en glorifisering av denne barbaren!

Anonym sa...

"Dette vitner om en god porsjon uvitenhet. Tamilene på Sri Lanka bruker ofte selvmordsbombere som våpen."


Dette er i og for seg riktig, men du glemmer det faktum at selv om dette er en konflikt mellom buddhister og hinduer, så er det lite som er religiøst over denne konflikten. Ingen av dem påberoper seg dette som en gudommelig oppgave.

Dessuten er antallet ganske vesentlig. Antallet atentater av forskjellige karakterer der det har vært klare tilknytninger til muslimske religiøse grupper er snart oppe i 13000 bare etter 11. september 2001. Hvor mange kan tamilene skilte med. Vil bare legge til at blant disse 13000 er det store mørketall siden det kreves en god sannsynlighet for at de er muslimskinspirert og dette er kun angrep med dødelig utfall...

Hvor mange var det tamilene stod bak sa du??

Anonym sa...

Anonym sa: " Ta en titt på filmen FITNA.
Skremmende innblikk til hva som står i koranen.
Veldig lite der som tyder på at dette er en fredfyllt relgion.
"


Ta heller en titt på "Islam: What the west needs to know" som kan sees på google-videos i sin helhet... Samtidig kan man ta en titt på Relentless og Obsession.

Anonym sa...

" Vel, forbrytelser generelt er jo heller ikke "lov" innen islam"


Heh... Jo, det er bare at islam definerer ikke å stjele fra vantro som så veldig forbrytersk. Tvert imot var Muhammed ganske aktiv på den fronten, så å si at det ikke er lov med forbrytelser i islam må bero på definisjonen av forbrytelser. Å stjele fra andre muslimer f.eks, det resulterer i en kroppsdel mindre.

Anonym sa...

Forstår ikke dere nordmenn at religionen først er fredelig når dere alle er underlagt Allah?

Kristendommen truer med helvete. Men de fleste er ikke redd for det lenger. Islam gjør noe med det her og nå. Velg mellom ånder og tull i ny- religionen eller konverter til islam på islam.no. Der har man et sosialt nettverk for ensomme nordmenn som gjemmer seg innendørs og prater dritt om naboen.

Alternativt kan man begynne å samhandle som ekte mennesker, og se på de darwinistiske bevisene naturen har å by på. Men det er vel for kjedelig?

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide