fredag 3. april 2009

Sjokkerende?

VG kaller filmen av den 17 år gamle jenta som ble sett sammen med en mann som ikke var familien hennes ble pisket 34 ganger som straff for ugjerningen for sjokkerende.
De sjokkerende mobilbildene fra det nordvestlige Pakistan viser hvordan tre menn som skal være Taliban-soldater, pisker den burkakledde kvinnen mens hun skriker i smerte.

For personer som har mer enn middels innsikt i virkelighetens islam og som ikke lider av naivitet så er ikke dette sjokkerende i det hele tatt.
Kvinner er og blir mindreverdige innen islam.
Du kan jo ta en kikk på denne saken:
En 13 år gammel somalisk jente ble steinet til døde av militante islamister etter å ha forsøkt å anmelde tre menn for voldtekt.

Og hvis du lurer på åssen du skal slå kona di så kan du jo se denne lille info filmen:


Imam skrev guide til konemishandling
I boken «Women in Islam», som ble publisert for fire år siden, skriver Mustafa at muntlige advarsler fulgt av en periode uten sex, kan brukes for å disiplinere en ulydig kone.
Dersom dette ikke funker kan man slå, hevder imamen og viser til islamsk lov.

- Slagene må treffe hendene og føttene. Man må bruke en tynn stang som ikke lager arr og blåmerker på kroppen, skriver Mustafa.


Mange klager på "fremmedfrykt" og "rasisme" her i dette landet, men er dette virkelig en religion vi ønsker skal få noe særlig feste i norsk kultur?
Hadde det ikke vært innvandring fra islamske land så er jeg ganske sikker på at "fremmedfrykt" og "rasisme" mer eller mindre ikke hadde eksistert i dette landet.

For hvem andre i dette landet er det som stiller særkrav, kommer med trusler og generelt krever at nordmenn og norge skal tilpasse oss "dem" enn muslimer?

Kan sitere noe fra dagsavisen der en dansk politiker skrev:
– Tiden har lært oss at det stort sett ikke er noen integrasjonsproblemer med andre befolkningsgrupper enn muslimene. Dem er det til gjengjeld store problemer med, sier Langballe. (©NTB)

- Kvinne pisket med 34 slag

(minner om at islam ikke er en rase så hold rasisme anklagene for deg selv, de anklagene starter å bli ganske oppbrukt)

31 Kommentarer:

Anonym sa...

Og Norge bevilger penger til koranskoler i dette området, slik at den lokale ungdommen (gutter) skal bli staute talibanere, som senere kan stikke over grensa til Afghanistan og drepe norske soldater, når de da ikke er hjemme og terroriserer sine kvinner....

Erik sa...

Åssen ser de egentlig hvem som gikk sammen med den mannen? Alle ser jo like ut med den søppelposen tredd ned over seg.

Anonym sa...

Litt fra koranen :

quran 5.51 - O you who believe! do not take the Jews and the Christians for friends; they are friends of each other; and whoever amongst you takes them for a friend, then surely he is one of them; surely Allah does not guide the unjust people.

quran 4.101 - And when you journey in the earth, there is no blame on you if you shorten the prayer, if you fear that those who disbelieve will cause you distress, surely the unbelievers are your open enemy.

quran 3.151 - We will cast terror into the hearts of those who disbelieve, because they set up with Allah that for which He has sent down no authority, and their abode is the fire, and evil is the abode of the unjust.

quran 28.86 - And you were not expecting that the Book (this Qur’an) would be sent down to you, but it is a mercy from your Lord. So never be a supporter of the disbelievers.

quran 9.29 - Fight against those who (1) believe not in Allah, (2) nor in the Last Day, (3) nor forbid that which has been forbidden by Allah and His Messenger (4) and those who acknowledge not the religion of truth (i.e. Islam) among the people of the Scripture (Jews and Christians), until they pay the Jizyah with willing submission, and feel themselves subdued.

Er Jizyah det samme som beskyttelsespenger alá mafia style ?

quran 98.6 - Verily, those who disbelieve from among the People of the Book and the idolaters, will be in the Fire of Hell, abiding therein. They are the worst of creatures.

Anonym sa...

Dette er jo ikke rettferdig i det hele tatt! Kvinner skulle hatt like rettigheter som menn! Det blir jo akkurat som at kvinner skulle piske menn for at de hadde blitt sett med en annen dame!

Anonym sa...

Er det rart at frp ligger så høyt oppe som de gjør? Hvem vil ha relasjoner til noen som oppfører seg som demoner?

Anonym sa...

Kjør på!

Anonym sa...

Norge bør derfor fortsette med pengestøtte for å stanse og preventere at terrorregime til Taliban overtar makten i Afganistan igjen. Bekjemp NÅ!

Brekkjern Birger sa...

Religion generelt er en pest og Islam er kronen på verket. Jeg skjønner ikke at så mange mennesker kan ha så utsøkt lav intelligens til at de faller for sånt vrøvl. Det er greit å ha en tro, men man trenger da ikke skade andre mennesker for det. Go Go Siv!

Jølle sa...

Slutt'a! Siv er jo jødeelsker og gladkristen. Jeg vil ikke å en regjering som har kristendommen eller annen religion i sitt prinsipp-program!

Frieord! sa...

Det er lurt å konvertere til islam, og flytte til Pakistan eller et annet islamsk land med kona si, om man liker å slå henne. Da kan man gjøre det helt ustraffet. Lett er det å få henne dømt til døden og, når man er gått lei av henne. Man kan jo bare påstå at hun har bedrevet hor ved å blingse skjelmsk med øya til et mannebein. Peace of cake.

Anonym sa...

Når vi ikke lenger trenger olja, kan vi hermetisk stenge grensene til disse landa, så kan de utrydde hverandre. Eventuelt kan vi heretter bare tillate at kvinner for opphold mens mennene blir kastet ut...de er jo bare interessert i å kverke og pine hverandre alikevel. Må de brenne hele gjengen!

Anonym sa...

Jeg lurer på en liten ting...
Jenta, eller kvinnen da, hun var jo kjempegammel etter islams mening, hele 17 år... Hun ble banket / pisket... Men hva med gutten?
Hvilken straff fikk han.?
Ha. Ha. ha. Ler av mine naive tanker.

Anonym sa...

Kjære etniske nordmenn!
eh.. har dere lest bibelen?

Bibelvers Ef 5, 23-24
? Mannen er kvinnens hode, slik også Kristus er menighetens hode. Slik menigheten underordner seg Kristus, slik skal derfor hustruene underordne seg sine menn i alle ting?.

Genesis 2:4-3:24
Eva plukket eple fra det forbudte treet, og fordømte slik menneskeheten..ERGO: Kvinnen er opphavet til synden..

Ecclesiasticus 22:3
Bibelen sier " Å få en datter er et tap ".. = kvinnen er mindre verdt en mannen

Corinthians 14:34-35
Bibelen forbyr kvinnen å tale i kirken..

Numbers 27:1-11
Bibelen sier at enker og søstre arver verken eiendom eller annen rikdom..

"De måtte gå med heldekkende burka, fikk ikke gå på skole og ble straffet hardt om de så mye som ble sett med en mann som var utenom familien."

Corinthians 11:3-10..
Bibelen utrykker at det er foretrukket at kvinner er tildekket.. ( hehe.. samme som Koranen).. Og dersom vi skal snakke om ingen rettigheter/skulegang eller påkleding.. så finnes det MANGE ur-kristne "sekter" som oppfører seg (på noen måter) verre en disse skumle muslimene..

"Men de fleste muslimer mener nok at kvinner er like mye verdt som menn, selvom muslimer har noen skikker som jeg synes virker litt kvinneundertrykkende."

Qur'ân 42:49
Koranen sier " Begge kjønn er like velsignet "



Også synes jeg ikke dere skal dømme muslimene utifra syke talibans handlinger det sier mye om hvor flinke etniske nordmenn er flinke til å dømme,
Josef Fritzl er også syk og en hvit vestlig kristen mann, skal vi nå spre at alle nordmenn puler sine egne døttre og holder dem innestengt i en lydtett kjeller og lager mange barn med sine døttre ?

Er det rettferdig, vil dere også høre slik fra oss?

Anonym sa...

Nordmenn puler sine egne døttre, det ligger i den kristne kulturen :-)

pius sa...

Til Birger Brekkjern.

Du tar ordene fra min munn. Når skal norske politikere få öynene opp for hvor farlig dette er!
Det har värt fremmet forslag om at troende muslimer i Norge må få leve under Sharialovene og praktisere disse.

Anonym sa...

Nå er jo ikke alle etniske normenn kristne da!

Anonym sa...

Anonym sa...

Nordmenn puler sine egne døttre, det ligger i den kristne kulturen :-)
3. april 2009 19:54

Kristendommen har jo sitt utspring fra samme plss som islam, araberlandene. Så noe galskap må jo henge igjen :p

pius sa...

Religion er en pest og en plage uansett. Hva som står i de repektive religioners böker er en ting - hvorledes det praktiseres er en helt annen ting.
Kan ikke huske jeg hverken har hört - eller lest om steining av noen i kongeriket Norge.
Hvis ting blir spisset til er det ikke noen tvil i min sjel om hvor norske muslimer har lojaliteten sin.Det blir vel neppe til det norske "demokratiet"!

Anonym sa...

Til deg som skriver at Bibelen forbyr kvinner å tale i Kirken, du har vel ike fulgt godt med? Aldri sett en kvinnelig prest? JO, DET FINS!
Ikke noe av det som praktiseres av syke regler i Kristendommen kan sammenlignes med det Islamer praktiserer. Pisking og steining hører steinalderen til.

Anonym sa...

Det er fordi islam er en flere hundre år yngre religion. Les litt historie/religionshistorie så blir du neppe imponert over hva som har foregått "i kristus navn"!!!!

Anonym sa...

Islam,kristendommen og jødedommen har alle samme geografiske utspring,fra tilnærmet samme "ørkenfolk",og har påvirket hverandre gjensidig. DER stopper også likheten.

For mens kristendommen har gjennomgått reformasjon,opplysningstid,fått smake "blasfemiens og krenkelsens" velsignelse
...og dermed blitt formet fra en religion i en svunnen tid,for et svunnen folk, til dagens sterkt omformede religion tilpasset VÅR tid....med homofile prester,kvinnelige prester,hvor "helvete" er plassert på "historiens kirkegård",og hvor hoved budskapet kretser om nåde og kjærlighet (IKKE svovel,synd ,straff og evig fortapelse...)..

...så har islam og dets folk stivnet i en mørk,grotesk middelaldermørke. Også hovedgrunnen til at muslimske land ,tross enorme olje-rikdommer,oppfattes så ulevelig at millioner av dets innbyggere rømmer for å komme til det kristene vesten....

Dessverre drar "rømlingene" med seg sitt mørke,og forstår ikke at det er akkurat ISLAM som har ødelagt det hjemlandet de før hadde....de tror alt blir bedre bare de bytter bo-område. Men det er ikke BAKKEN som lager levedyktige samfunn...det er MENNESKENE som bor over bakken.....

Islam må reformeres,opplysningstiden må komme,blasfemien og krenkelsene må hagle....slik at også ISLAM kan formes til en religion tilpasset DAGENS syn på menneskerettigheter,ytringsfrihet,likestilling. DET er eneste redning for at islam skal overleve i fremtiden,uten å bli hatet av stadig større del av verdens befolkning.

Men har vi TID ? Ekstreme islamister ligger nå farlig nær atomvåpnenes "nøkler". Klarer de tilslutt å utrydde oss alle,før alvoret siver inn hos meningmann....

Hitler fikk aldri sitt ønskede våpen. Nå klarer kanskje hans arvetagere det han ikke klarte...innklusivt å få "den endelige løsning" på jøde-spørsmålet.....

Anonym sa...

Når det gjelder kirkens langvarige voldshistorie, og den teologi som legitimerte denne, velger jeg å svare samlet. Jeg gir en kort redegjørelse for mitt syn, og deretter henviser jeg til en del litteratur for de av mine meningsmotstandere som har etterlyst dokumentasjon (denne litteraturen vil noen kjenne igjen fra det tidligere debattforum).

Jeg mener at 300-tallet er et fatalt århundre i kirkens historie. Mot slutten av dette århundret ble kristendommen den eneste TILLATTE religion i romerriket. Dette medførte at all religiøs-teologisk opposisjon ble eliminert på relativt kort tid, dvs. i løpet av få århundrer. Uten den tette alliansen mellom den ny-etablerte kirke OG den (mektige) romerske keisermakt, en allianse som nettopp oppstod på 300-tallet, er det vnskelig å tenke seg at denne religiøst-ideologiske «utrenskningen» kunne ha funnet sted. På denne tiden var det særlig hedninger, jøder, frafalne og kjettere som fikk merke den seirende «keiserkirkens» religiøst-ideologiske vrede og fordømmelse. Alle som viste «ideologisk ulydighet» overfor kristendommens troskrav, ble fornektet sitt menneskeverd og sin menneskerett.

I middelalderen fortsatte kirken sine forfølgelser med uforminsket styrke (nå også overfor hekser). Kjetterforfølgelser, hekseforfølgelser, opprettelsen av INKVISISJONEN, og korstogene er dessverre ikke episodiske eller tilfeldige hendelser i historien, men vedvarende undertrykkelse gjennom mange århundrer... Antall ofre er helt irrelevant, og historikerne er også uenige om antall ofre. Men er ikke én bålbrenning én for mye?

Kirken aksepterte DØDSSTRAFF til langt inn i opplysningstiden. Hvordan kan dette forklares? Kirken aksepterte også tortur, krig, militærtjeneste, slaveri og fattigdom helt frem til 1800-tallet. Det er altså ufattelige tidsperspektiver vi snakker om, og det er ikke mulig å tilskrive denne vedvarende (og systematiske) voldshistorien en «misforståelse», et «misbruk», eller at de kristne var «barn av sin tid»... Hvis det siste er tilfelle, vil dette i så fall bare bekrefte kristendommen som en «partikularistisk» og «sekterisk» religion, og slett ingen universell religion!

Reformasjonens brutale straffe-reaksjoner viste dessverre ingen oppmyking eller humanisering av det autoritære guds-bildet. Tvert i mot! Det er kanskje ikke så mange som er klar over at statens lovgivning på 15- og 1600-tallet ble erstattet med en KIRKELIG LOVGIVNING, dvs. en mosaisk rettstenkning (Guds Lov/De ti bud/Lex Talions). "Den skjerpede lovgivningen ble fulgt opp av en tidvis nidkjær straffeforfølgelse, ikke minst i religiøse og moralske saker. Samfunnet ble betraktet som syndig og brutalt, av både den lutherske teologi og av statsmakten" ("Norsk fritenkerhistorie 1500 - 1850", s. 29 - 4

For ca. 800 år siden uttalte Bernhard av Clairvaux at å drepe og utrydde hedningene «er den aktverdigste oppgaven for alle (kristne) som har valgt våpenhåndverket (...) Kristi stridsmann kan drepe med god samvittighet og dør i fred. Dør han, så arbeider han for seg selv; dreper han, da arbeider han for Kristus (...) Hedningens død tjener til å øke hans ry, for det betyr større ære for Kristus».

Jeg minner om at Augustin, på 400-tallet, var den første kirkelærer som TEOLOGISK legitimerte maktbruk overfor trosavvikere: «rettferdig krig» (jf. islamsk «jihad»). Augustin brukte selv mange år av sitt liv til bekjempe «donatistene» og «pelagianerne». Augustins «arvesyndslære» har hatt en enorm påvirkning på vår vestlige kultur og dens menneskesyn. Det går en klar linje fra Paulus, via Augustin til Luther. Elaine Pagels har gitt en grundig og interessant analyse av hvordan Augustins arvesyndslære passet som «hånd i hanske» til den nye politiske situasjonen kirken befant seg i på 400-tallet.

På 1500-tallet skriver Martin Luther sitt grufulle anti-jødiske skrift «Om jødene og deres løgner». Dette antisemittiske skriftet står i en lang kirkelig tradisjon, helt fra oldtidens kirker. Den stygge polemikken mot jødene er kjent fra mange tidligere kirkefedre (også Augustin). Åpent og skamløst uttrykte de sitt hat. Luthers gudsbilde og menneskesyn trer klart frem i dette skriftet. Men også i skriftet «0m den trellbundne vilje».

På 1800-tallet kjempet de fleste toneangivende kirkeledere aktivt MOT sosiale, menneskerettslige, demokratiske og politiske reformer. Også mot likestilling mellom kjønnene.

I moderne tid har vi i det KRISTNE Europa opplevd fremveksten av to autoritære ideologier (nazismen/fazismen og kommunismen), HOLOCAUST samt påfølgende «kald krig», militarisme (og våpeneksport), ressurssløsing OG grådig materialisme. Det KRISTNE Europa har altså, det siste årtusen, vært lite i stand til å skape fred, forsoning og sosial utgjevning i verden. Også i nyere tid har kristendommen og islam vært involvert i mange borgerkriger og interne konflikter (Balkan, Nord-Irland, Rwanda, Sudan, Nigeria, Midt-Østen etc.). Etter nær 2000 år har ennå ikke «Abrahams barn» lykkes i å skape fred og forsoning med hverandre. Det gir lite håp om en fremtidig religionsfred. Og likevel ynder disse religionene å omtale seg som "fredsreligioner"...

Spørsmålet er om de europeiske kirkenes 1700-årige forfølgelser av annerledestenkende har noen sammenheng med kristendommens gudsbilde, menneskesyn og historiesyn. Jeg vil si helt klart JA! Det skyldes i første rekke at kristendommen har et teologisk-ideologisk innhold, ikke et ETISK innhold. Det handler om TRO – og underkastelse – under en guddommelig autoritet! Når et menneske blir gjort til Gud, er alt mulig, også autoritær maktutøvelse. Jf. Jesu profeti i Matt. 24 og Luk. 19.

Det AUTORITÆRE gudsbildets kulminasjon er HELVETESTRUSSELEN, sier Edwien! Spørsmålet er: har gjengjeldelsen hos Jesus noen oppdragende funksjon? Hvem og hva var motivet for at noen mennesker (enkeltvis og kollektivt) skulle straffes og pines «i den evige ild», slik vi møter domsforkynnelsen i evangeliene?

Kristendommen dyrker en «Gud» som snart opptrer som krigsmann og snart som fredsfyrste. Vi møter Herren snart som en hevnende dommer, snart som en barmhjertig Fader. «I NT er voldsmentaliteten konsentrert dels til historiens sluttfase, dels til den mytologiske helvetesforestilling», og «Jesus tar ikke på noe punkt oppgjør med de gammeltestamentlige forestillinger om krigsguden», sier Edwien. I Joh. Åp. er ikke Jesus bare en «fredsfyrste», men også en «krigsgud». Gud skildres i GT som en «krigsmann» og som et hankjønnsvesen.

Når Gud selv, og hans "Messias" (Kristus/Menneskesønnen), opptrer som kriger og voldsmann, er det kanskje ikke så rart at det historisk har vært så liten kraft i de ETISKE normer i Bibelen..? Som sagt: etikk (gode gjerninger) er underordnet teologi og ideologi i den kristne lære (dette gjenspeiles i kirkens autoriserte dogmer og bekjennelser). KUN DÅPEN OG KRISTUS-TROEN FRELSER! Det betyr selvsagt at svært mange «vantro» (også jøder og muslimer) fortsatt fordømmes til «evig pine». Det er viktig å gjøre klart at Den norske kirke IKKE offisielt har forkastet den morbide «helveteslæren»!

Den dømmende Gud sies å være «rettferdig», men når domsgrunnlaget ikke hviler på annet enn en subjektiv og vilkårlig «tro» på en person som levde for 2000 år siden (og som ikke selv skrev ned sin lære), har dette intet å gjøre med juridisk og etisk rettferdighet. Det er vel et spørsmål om det ikke snart er på tide å ta oppgjør med den «guddommelige rettferdighet»..?

Anonym sa...

De som ikke har oppdaget ennå, at kirken er et maktapparat - som har hatt som mål å kontrollere og undertrykke mennesker med trussel om helvete og pinsler til evig tid om de ikke "innordnet seg" i et par tusen år får vi vel tilskrive en naiv måte å se virkeligheten på.
At islam er et par hakk verre kan jeg være enig i. Men hvilken av de to ørkenreligionene som historisk sett har flest liv på samvittigheten - det er jeg ikke i tvil om. Her rekker ikke islam kristendommens grusomheter og folkemord til anklene en gang.

Til løgneren over meg her: sa...

Rundt 60 millioner kristne ble drept da islam spredte seg rundt midtøsten, Egypt, Tyrkia og Nord-Afrika.

Rundt 80 millioner hinduer ble drept da islam spredte seg østover.

Rundt 10 millioner buddhister ble også drept.

I Afrika har rundt 120 millioner kristne blitt drept av muslimer de siste 1400 år.

Totalt har altså rundt 270 millioner "vantro" blitt drept av muslimer de siste 1400 år.

Tallene er fra Bill Warner - Leder for Center for the Study of Political Islam
http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=6AA49466-2575-491F-B712-CEA90FCCCD0D

Og så kan du legge sammen hvor mange kristendommen har drept:
http://www.mensviventer.no/mvv41/islamikkeantikrist.html

legger man sammen alle som ble drept av kristendommen så runder vi jo nesten 21 millioner, altså ca 249 millioner mindre enn av islam.

Anonym sa...

Men uansett om begge religionene hadde startet på 0 drepte så hadde jeg forsatt foretrukket dagens kristendom her i Norge fremfor islam. Men nå er jo ikke jeg typen som liker å slå kvinner heller da.
Aller helst ville jeg ikke hatt noen religionen i verden i utgangspunktet.

Anonym sa...

Skulle bare vist hva som skjer bak lukkede dører i muslimske hjem I NORGE. De kan gjerne gå ut og fordømme disse episodene som kommer i media (og det er en liten promille av alt som egentlig skjer der nede). Men egentlig mener de akkurat det samme som disse jævlene og de praktiserer det selv også, bare i mindre skala. Gi kona noen slag når hun ikke har vasket opp eller maten smaker bra nok. Gjør de inne, hjemme, der ingen kan se det. Hadde de bodd i pakistan, saudi arabia osv hadde de gjort det på gata.

Ser en klar tendens blandt det norske folk. Flere og flere blir rasister! Meg selv inkludert. Og jeg skjønner folk veldig godt.

Hjleper det om alle stemmer frp? Blir norge et bedre land? Kanskje ikke. I utgangspunktet ønsker jeg ikke å stemme frp, men nå orker jeg ikke mer innvandring. Føler jeg ikke har noe valg lengre. Nå må vi sette en stopper for dette. Vis at vi fordømmer religionen og stopp ALL innvandring fra disse landene! Kast ut alle kriminelle innvandrer uten å blunke. Tving de som er her på norskkurs og opplæring i norsk kultur. Nekter de eller klarer de ikke infinne seg? Neivel, det er greit men da er det rett ut!!Frp er eneste utvei?

Anonym sa...

Min far banket meg opp og gav meg ris i jesu kristi navn, ukentlig, helt til jeg slo tilbake da jeg var 15. Jeg er ateist i mitt hjerte og til dere som sier at det ene er verre/bedre enn det andre. JÆVLA HYKLERE! Ta avstand fra all intoleranse og undertrykking i religions navn.

Anonym sa...

RELIGIØS MØKK!
Den dramatiske kunnskapsmessige utvikling, sosiale reformer og menneskelige fremskritt som har skjedd i vesten de siste 400 år, skjedde først etter at kirkens maktmonopol var brutt ned. Denne utviklingen skjedde på tross av kirken og reformer og vitenskapelige fremskritt ble som regel aktivt motarbeidet av kirken hele veien. Heldigvis tapte kirken denne kampen. Hadde det vært opp til kirken hadde vi fortsatt levd i middelalderen, brent bøker og hekser, og mentalt vasset i religiøs møkk opp til armhulene. Man kan undre seg hvor vi ville vært i dag hvis ikke kirken hadde hindret utvikling, vært årsak til en endeløs rekke med kriger, henrettet folk i Jesu navn og formørket menneskenes sinn og intellekt med sin absurde fordummende makt i over 1000 år.

Den muslimske verden har til gode å være gjennom en ”opplysningstid”. Reell utvikling og fremskritt vil neppe skje i muslimske samfunn før Islams mørke og dominerende dominans blir brutt. Muslimer og muslimske samfunn lever fortsatt mentalt i den mørke middelalder takket være sin religion....

Anonym sa...

I lys av dagens konflikt mellom det kristne vesten og den muslimske verden, kan det være aktuelt å spørre seg om vesten egentlig har noen grunn til å se sin religion som mer høyverdig enn Islam, for eksempel når det gjelder holdningen til kunnskap og utvikling.
Det er faktisk ikke så veldig lenge siden det kristne vesten også førte hellige kriger mot både indre og ytre fiender, og holdt seg med en streng kirkelig basert straffelov. Hellige korstog trenger man ikke gå tilbake til middelalderen for å finne; Også i moderne tid har geistlige funnet det betimelig å erklære slike. Vietnamkrigen ble faktisk erklært som et hellig korstog av amerikanske biskoper. De samme biskoper krevde attpåtil ved det andre Vatikanum at man burde bruke atombomben mot Vietnam - for å forsvare katolisismen der.

Dagens Krig mot terror og okkupasjonen av Iraq blir også oppfattet som et korstog mot Islam av den muslimske verden. Mye tyder på at den kristne evangeliske Bush-administrasjonen faktisk ser det på samme måte.

Islam og Muhammed
Islam oppstod rundt år 622 da Muhammed (ca. 570-632), etter å ha hatt en rekke guddommelige åpenbaringer, begynte å spre sitt budskap. Muhammed tok utgangspunkt i Kristendommen, som var den dominerende religionen på hans tid. Allah (som betyr "Gud") var (og er) identisk med den kristne Gud (El/Elhoim), navnene Allah og El/Elhoim er kun to ulike semittiske former for begrepet ”Gud”. Begge religionene har den samme mytiske fortid med stamfaren Abraham, syndfloden osv, og deres religiøse lover og straffer er også i stor grad like. På en tid da forestillingen om treenigheten splittet kirken, skar Muhammed gjennom og erklærte at det kun fantes EN gud og ikke tre. Jesus var da ikke Guds sønn men kun hans profet, på lik linje med Muhammed selv. Islam er m.a.o. fundamentert på Kristendommen - og i bunn og grunn nærmest for en sær kristen sekt å regne.

Kunnskap og læring
De to religioner har imidlertid hatt et noe ulikt forhold til verdien av kunnskap, ikke minst på grunn av Muhammeds ord om at de lærdes blekk er mer verdt enn martyrenes blod. Da den kristne kirken fikk makt på trehundretallet, fikk vitenskap og lærdom stadig dårligere kår. Kirkefaderen Augustin uttrykte tidlig den kirkelige grunnholdning om at man ikke trengte noe vitenskap når man hadde evangeliene. En holdning Augustin selv etterlevde til fulle: Han var overbevist om slike ting som at blod fra en geitebukk var det eneste som kunne spalte diamanter, og at vinden befruktet hopper i Kappadokia (i Lilleasia). Han trodde derimot slett ikke på at jorden hadde kuleform, noe som på hans tid hadde vært kjent i århundrer. Alt et menneske behøvde av kunnskap sto i Bibelen ifølge Augustin, og det som ikke sto der var rett og slett direkte skadelig.

Utdannelse
Utdannelse ble fortsatt sett på som viktig i det fjerde og det femte århundret. Vektlegging av utdannelse på denne tiden skyldtes i stor grad tradisjonen og arven fra antikken, og var slett ikke kirkens fortjeneste. Utdannelsen hadde imidlertid fått et stadig mer preg av bevaring av gammel kunnskap, og det foregikk ikke noen videreutvikling og fornyelse av denne kunnskapen. På alle områder tapte kjennskapen til den tidligere kunnskap seg, og denne forsvant gradvis bak glemselens slør. Undervisningen og forskningen fikk mer og mer preg av å utelukkende være studier av de hellige skrifter. Kjennskapet til det greske språk, i århundrer selve grunnlaget og forutsetningen for enhver kunnskap, ble en sjeldenhet. Etter hvert var det bare geistlige som kunne lese og skrive, selv om mange av dem heller ikke akkurat var noen mestere i kunsten.

I løpet av de første seks århundrer av vår tidsregning ble den gamle allmennutdannelsen og de antikke vitenskaper (bortsett fra astronomien som man trengte for å bestemme tidspunktet for de ulike kirkelige høytider) fordømt og erstattet med teologi. Enhver vitenskap var nå kun nyttig i den grad den støttet kirkens forkynnelse. Tenkningen ble mindre og mindre selvstendig, kunnskapen minket og fornuften ble foraktet. Ved overgangen til det syvende århundret var allmennutdannelsen for det meste forsvunnet. For de tidlige kristne var det imidlertid ingen klare forbud mot å tilegne seg antikkens "hedenske" kunnskap, men det var en utbredt innstilling at man som kristen ikke skulle undervise i dette. Derfor hadde heller ikke kristendommen noen egne skoler før ut i det sjette århundre. Kirkefedre som f.eks. Origenes og Augustin, dro selv veksler på antikkens kultur og lærdom, på Platons og Aristoteles filosofi. Kunnskap og utdannelse ble ellers i beste fall sett på som et nødvendig onde, og kun da dersom det kunne være til støtte for teologien.

Fromme analfabeter
De katolske skoler var som regel rene teologisk/filosofiske fakulteter, og deres studier hadde marginal betydning for det virkelige samfunnet utenfor murene. Antikkens rike tilfang og utveksling av skrifter var ikke lenger tilgjengelig for andre enn en liten elite i kirkene og klostrene. Men selv der var ikke alltid utdannelsesnivået særlig høyt. På konsilet i Khalkedon i 451 var alle de førti fremmøtte biskopene analfabeter. Pavene i de følgende århundrene formelig skryter av sin uvitenhet, ikke kunne de gresk og de var som regel skrale i latin. Selv ikke alle pavene i det niende og tidende århundret kunne engang lese eller skrive. Presteskapets "klokhet" har for det meste bestått i allmuens uvitenhet.

Forakt for viten
På de andre naturvitenskapenes områder ble alle nyoppdagelser og teorier som ikke samsvarte med det som sto i Bibelen, motarbeidet. Vitenskaper som blomstret i oldtiden, gikk mer eller mindre å stå i de første århundrer og stagnerte til langt ut i middelalderen. Kirkehistorikeren Lactantius (ca. 250-ca. 320) mente naturvitenskap var det reneste vrøvl, mens kirkelærer Ambrosius avfeide det rett og slett som et angrep på Guds majestet. Tidlig i det fjerde århundre ønsket man ikke å utnevne en Euseb av Emesa til biskop, fordi han hadde studert matematikk! Kun naturvitenskap som var forenlig med Bibelen kunne til nød aksepteres. På områder som biologi, zoologi og geografi var det etterhvert den reneste dilettantisme og oppspinn som regjerte. Desto mer avsindige teorier, desto bedre. I 1163 forbød pave Alexander 3. alle prester å studere fysikk, og i 1380 besluttet det franske parlamentet, etter en appell fra pave Johan 22., å forby enhver befatning med kjemi.

Medisinen
På et område som er helt vesentlig for menneskers liv og helse, medisinen, har kirken vært en effektiv bremsekloss for en utvikling til menneskers beste i nesten 1000 år. I utgangspunktet trodde jødene at sykdommer var Herrens straff for synd, og derfor sto heller ikke medisinen høyt i kurs hos dem, da forsøk på å helbrede sykdommer ble sett på som en utidig innblanding i Herrens vilje. Denne forestillingen om at sykdom egentlig er en Guds straffedom hang med videre i kristendommen til langt opp i middelalderen. Eksperimentering og forskning var fordømt av kirken, noe som ikke minst hadde følger for nettopp legevitenskapen. Kirken hadde satt ned forbud mot f.eks. å obdusere lik. I 1564 dømte inkvisisjonen grunnleggeren av den moderne anatomi, den flamske legen Andreas Vesalius, til døden for dette. Han ble imidlertid reddet av Philip II som grep inn. Vesalius hadde gitt ut sitt banebrytende anatomiske verk De corporis humani fabrica i 1543. Vesalius hadde gjennom obduksjon av lik funnet ut at det bibelske dogma om at kvinnen ble skapt av ett av mannens ribben ikke kunne stemme, da menn åpenbart ikke manglet noe ribben.

Helt frem til 1600-tallet var det trolig bedre for syke i Europa å ty til bønn, enn å oppsøke datidens "leger". Bønn virker naturligvis ikke, men det tar sjelden livet av deg. Det samme kunne ikke sies om datidens legestand. Legenes teorier omkring sykdommer og deres årsaker var stort sett basert på fri gjetting, svært begrenset kunnskap om anatomi og som regel fullstendig gale antagelser om hvordan menneskekroppen fungerer. Blandet sammen med en stor dose overtro og overnaturlige og religiøse forestillinger om demoner, hekser, ånder etc, var legene svært dårlig rustet til å behandle syke. Ofte var legenes kur og metoder medvirkende til å forverre situasjonen, ikke sjelden tok behandlingen livet av pasienten.

Siden sykdom i middelalderens Europa fortsatt ofte var sett på som Guds herlige uransakelige vilje, og forsøksvis bruk av naturlige "legemidler" som urter var ikke sjelden forbundet med straffereaksjoner fra øvrigheten, det var ofte en nokså begrenset interesse for å behandle pasienter. Legeyrket var lenge mer en slags teoretisk filosofisk øvelse i å gjette på, og diskutere ulike mulige årsakssammenhenger, enn å arbeide med syke mennesker.

Til sammenligning blomstret medisinen i samme periode i den arabiske hemisfære. Også andre vitenskapsgrener blomstret i den arabiske verden, ikke minst inspirert av antikkens tenkere og deres skrifter. I vesten brente og gjemte samtidig den kristen kirken verkene til antikkens ”hedenske” store greske og romerske tenkere. Det er derfor i stor grad den islamske verden som skal takkes for å ha reddet stumpene av antikkens tenkning.

For over tusen år slukket den mektige kristne kirken lysene i Europa, motarbeidet fremgang, erstattet vitenskapene med dilletantisme og vissvass, hindret sosiale og humane reformer, og fremgang, brutaliserte strafferetten og førte kriger mot indre og ytre fiender, samtidig som den forurenset menneskenes sinn med absurd overtro og formørket deres tilværelse med trusler om død og helvete og skapte religiøs angst.

Anonym sa...

Skaperen av wahabisme var britisk.

Memoirs Of Mr. Hempher, The British Spy To The Middle East is the title of a document that was published in series (episodes) in the German paper Spiegel and later on in a prominent French paper. A Lebanese doctor translated the document to the Arabic language and from there on it was translated to English and other languages.



http://www.sunna.info/antiwahabies/wahhabies/htm/spy1.htm

--------------

Legg merke til at marzayat og wahabisme ,begge er skapt av britere i senere tid. wahabienes shaira er tatt direkte fra toraen,gamle testamentet.

Alt dette står i Torah,tanakh,GAMLE testament og IKKE I KORANEN:

Ø The stoning to death for adultery
Ø The stoning to death for apostasy

Ø The wearing of beards for men

Ø The dietary prohibition of many types of food

Ø The displaying of holy writings on the wall

Ø The belief that woman is created from man

Ø The collection of religious tithes or Zakaat

Ø The injunction against graven images like statues, sculptures and other representations of human and animal life forms

Ø The religious injunction that menstruating women are spiritually unclean

Ø The ritualized blessing of “Amen”

Ø The animal sacrifice (Aqeeqah) at the birth of children

IKKE NOE AV DISSE PÅSTANDENE FINNER DU I KORANEN. INGEN

The law of stoning to death for adultery. See Deut 22:20-21

If a man commits adultery with the wife of his neighbor both the adulterer and the adulteress shall be put to death Lev 20:10


The Biblical teachings say that anyone who blasphemes or becomes an apostate from his faith must be punished with death by stoning (Lev 24.16

Included among those who must be put to death by stoning are the deviants. (Deut 13:5-10

it is a Biblical teaching that graven images must not be made, and if made, they must be destroyed. (Deut 27:15,4:16)

Taliban som ødela bott bameyan fulgte åpenlyst bibelen og ikke koranen.


2.256 KORAN
There is absolutely no compulsion or coercion in Religion.

PÅBUD OM SKJEGG


Leviticus 19:27 Do not cut the hair at the sides of your head or clip off the edges of your beard. 21:5 Priests must not shave their heads or shave off the edges of their beards or cut their bodies.

2 Samuel 10:5 When David was told about this, he sent messengers to meet the men, for they were greatly humiliated. The king said, “Stay at Jericho till your beards have grown, and then come back.”

Igjen følger taliban,skapt av britere,Toraen,Gamle testamentet og IKKE KORANEN.

NÅ FORSK PÅ HVEM DISSE BRITERNE VAR,I REGJERINGEN TIL ENGLAND,NÅR TALIBAN OG MARZAIER VAR SKAPT. KONGEHUSET har jødisk og egyptisk blod,,,,Alle kongene i europa er i slekt på en eller annen måte,,etterforsk og se .....Diana var en spencer,,etterforsk og se hva en spencer er

Moren til Kong Abdullah er briter,,,,,etterforsk og se hva Kong Abdullah er ,,,,

Kongedømmet er sterkt imot islam,,,og de største allierte fra midtøsten ,,med usa,er kondgedømmer ,,som er wahaybi,(britisk skapt sekt) og abdullah,som IKKE er hel araber....

Tatty sa...

Saa islam er ikke et problem fordi bibelen har nasty stuff? Hvor er logikken?

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide