lørdag 4. april 2009

Håpløst!

egjeringen vurderer støtteordninger for å lokke arbeidsledige polakker til å reise hjem.

Antallet polakker som går på dagpenger i Norge er femdoblet på ett år. Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen vil nå utrede «tilbakevendingsordninger for arbeidsinnvandrere», skriver Aftenposten.


Det regjeringen i det hele tatt vurderer å lokke de arbeidsledige polakkene med penger for å reise tilbake til hjemlandet er jo passe håpløst syntes nå jeg.
Hvorfor skal de gidde å reise tilbake til Polen når de like gjerne kan bo her i Norge og få masse penger inn på konto hver mnd uansett? Så sant ikke regjeringen har planer om å gi de såpass mye penger at det tilsvarer det de kan få for å gå arbeidsledige i et helt år og da ser jeg heller ikke vitsen med å lokke de med pengene for da er det penger som uansett forsvinner ut av Norge og som ikke blir brukt i Norske butikker.

Pluss at de står nok på grensa igjen innen kort tid for å jobbe billig igjen uansett med en gang finanskrisen snur.

Om en måned kan østeuropeere fra de nye EU-landene få norsk trygd etter bare åtte uker i arbeid i Norge. 7.500 EU-borgere er nå registrert som arbeidsledige i Nav, og dette utgjør 10 prosent av alle som er helt ledige i Norge.


Sukk.. Er det rart man blir oppgitt?

Sjekk ut denne bloggen:
1300 østeuropeere mottar dagpenger - et resultat av EØS-avtalen

Vil betale polakker for å reise hjem
Regjeringen vil oppmuntre polakker til å reise hjem
Regjeringen vil ha ledige polakker ut
Regjeringen vil oppmuntre polakker til å reise hjem - riks24

23 Kommentarer:

Anonym sa...

Jeg støtter regjeringen i forsøket på å få de ut. De gidder ikke lære seg språket, de kjører MYE i fylla, de ser teite ut på håret, og kler seg i 80talls stil. Få de og katolismen deres ut av landet snarest.

Anonym sa...

Jeg driver i den bransjen som gjerne er mest utsatt for tiden. Min erfaring er at personene fra Polen, Litauen, Latvia etc er flinke folk og pliktoppfyllende. Men så kommer en til det punktet at en del blir arbeidledige og kan heve arbeidsledighetstrygd. Da har de mye fritid og der er mange nordmenn som trenger hjelp. Dette fører til arbeid som det ikke blir skattet for og igjen rammer det oss som driver egen bedrift.
Synest det er frustrerende og blir oppgitt.

Anonym sa...

.. ja helt enig .. inn med islam ... Norge for muslimer !!

Anonym sa...

Anonym sa...

Jeg støtter regjeringen i forsøket på å få de ut. De gidder ikke lære seg språket, de kjører MYE i fylla, de ser teite ut på håret, og kler seg i 80talls stil. Få de og katolismen deres ut av landet snarest.

--

Ja, hiv de ut. Ikke betal de, men bare kast de direkte ut. Enkelt og greit.

Helene Vabø Thorsen sa...

Enig - send de tilbake!!

Meggern sa...

Send dem tilbake og la norske studenter leve på brøsmuler som alltid!

Anonym sa...

Send alle som ikke er like perfekte som oss Nordmenn ut. Nordmenn gjør ikke en flue fortred!

Anonym sa...

Dette er helt utrolig! Polakker som ikke engang snakker norsk, uten utdanning får flere tusen inn på konto av den norske stat hver måned. Mens jeg som er norsk statsborger, og har fem års høyere utdanning ikke får 5 øre nå som jeg er arbeidsledig fordi jeg jobbet i utlandet i fjor, og dermed ikke skattet til Norge. Og nå skal de attpåtil betale utdanningen deres!!! Dette er latterlig. Kjenner jeg blir så forbanna at det koker over. Hva med å betale utdanningen til norske statsborgere først?? Mange nordmenn har investert mange hundre tusen og mange år på en utdanning som det nå ikke er bruk for i arbeidsmarkedet! Hva med å ta seg av dem først? De virkelig flittige som har arbeidet hardt og virkelig prøvd før de forbarmer seg over disse "stakkars" østeuropeerne?

Unknown sa...

ja da,selvfølgelig.Når dere trengte oss til å jobbe 12t om dagen for 100kr i timen da var vi velkomne,nå når finanskrisa rammer oss hardest(fordi Nordmenn føler det er lettere å kaste oss på gata uten å betale lønn i 3mnd enn sine norske ansatte )vil dere bli kvitt oss.Hva med de polakkene som VIL lære seg språk,som VIL jobbe,men det bare finnes ingen jobb?Hva med oss som har bodd har i Norge i mange år,jobbet hvit,betalt skatt og brukte alle pengene sine i norske butikker uten å sende en eneste kr til Polen?Fortjener vi ikke å være behandlet som alle andre?Hva gjøre dere Nordmenn bedre enn oss spør jeg????????????Tror meg,det er ikke noe morsomt å leve på dagpenger,først og fremst det er ikke MASSE penger,jeg får 10.000 kr i mnd og betaler 8.000 i husleie.Der har vi billån,strøm,forsikring,nrk,tv,internett og mobil.Heldigvis kona mi jobber så situasjonen vår er ikke så håpløst.Gi oss sjanse sier jeg bare,ikke alle er drittsekker og får dagpenger og reiser hjem og lever som konger!det finns også polakker som vil være her!

Anonym sa...

Det er typisk norsk å være god! Live with it, lizzm...

Anonym sa...

En skulle nesten tro at polakkene kom hit til Norge bare for å lure til seg kontantstøtte, men slik er det aldeles ikke. La det være klinkende klart, at uten polakkenes arbeidsinnsats, så hadde hele anleggsbransjen stoppet opp. Vi hadde også hatt en mye høyere rente, og krona hadde vært mye mindre verdt.!

Ja, la gjerne polakkene få disse småpengene som de sender heim til familiene sine i Polen. Sammenlignet med 10-15 direktører i Hydro, som grafset til seg 220 millioner, så er utbetalingene til 2300 polske underbetalte arbeidere som småpenger i sammenligning.

Jeg legger merke til at FrP er nokså stor i kjeften og vil ha stopp på disse utbetalingene straks. Men da bør kanskje de ivrigste innafor det partiet huske tilbake og minnes at dette var prisen som ”linedanser og sirkusartist” Carl I. Hagen måtte betale for å komme inn i varmen til Kjell Magne Bondevik for en stakket stund. Og det var Bondevik som var fødselshjelper til kontantstøtten, mens Carl I. Hagen innsatte Bondevik., - og for åpen mikrofon ropte mornda Jens - i sin tro på at han skulle bli Stortingspresident. Men Hagen solgte skinnet før bjørnen var skutt, og derfor er det Carl I. Hagen som vi kan takke for dagens kontantstøtte, og ingen andre!

Vi bør aldeles ikke glemme, at tross alt, så gjør polakkene en hederlig jobb for Norge. De jobber også beinhardt fra morgen til kveld. Det skulle vel være en bekreftelse på at disse pakistanerne og andre muslimer som kom her for 30-40 år siden, ikke kan brukes til slikt arbeid landet vårt trenger. Polakkene driver heller ikke på og snyter på vår velferd, svindler trygdekontorene og kjøre taxi svart - mens de går på syketrygd. De sender heller ikke ut hundretalls millioner av kroner fra landet som er tjent på narkotika og annen kriminalitet!

Polakkene er ærlige folk og sliter for pengene! Og da skulle det vel bare mangle at de ikke skal få noen lusne kroner i kontantstøtte for sine barn i Polen? Ingen av dem har kostet den norske stat et rødt øre i utgifter for skole og utdanning. For de kom hit, ikke som analfabeter og sosialklienter – men som ferdig utdannede og utfører et ærlig, nyttig og krevende arbeid for landet vårt. Det finnes heller ikke lenger norske og ikke minst kostnadskrevende arbeidere til å utføre det arbeid som polakkene nå tar seg av. Derfor er det både uredelig og sjofelt at polakkene henges ut som misbrukere av vårt trygdesystem!

Skam dere!

Anonym sa...

Polen er det eneste landet der det bor flere polakker enn i Norge (i følge kilder fra 1967). Selve landet blir delt inn i Nord-Polen og Sør-Polen. Man sier at når polene har smeltet, vil landet drukne. Polen er jordbærplukkernes hjemland og alle jobber som jordbærplukkere.. Polakkene i Norge jobber til daglig som kriminelle skattesnyltere som "bøffer" alt som finnes av verdifulle ting, de betaler heller ikke skatt. SV vil ha alle polakker til norge fordi de vil ha flere utlendinger til norge som snylter .

Polen er Europas svar på Mexico. Alle i Polen liker paven, og abonerer på avlat, slik at de kan feste og herje som de vil. Alle i Polen spiller blokkfløyte, går med grønn hatt med fjær og spiser Iranian Sheperd (hunderase fra Iran) til jul.

Landet ble inntil nylig ledet av de to onde tvilligbrødrene Kaczyński. Lech Kaczyński var president mens hans 45 minutter yngre bror Jarosław Kaczyński var premierminister. Sammen styrte de landet med en klam jernhånd intill valget høsten 2007. Da ble brødrenes makt svekket fordi det polske folk valgte Donald Tusk som statsminister fremfor en av tvillingene.

Den gjennomsnittlige polske penisen er 40cm lang, noe som er godt over EUs minstemål og Polen er dermed kvalifisert til medlemskap, men etter tida med Warszawa-pakten er den blitt sykt venstrevridd.

Polen ble medlem av EU i 2004, men nå er det en del polakker som er skeptiske til vestlig kultur, mange misliker Jon Bon Jovi og Loreal Hårprodukter, dette ettersom mer enn halvparten er skallet...

Anonym sa...

Paulina....

Må si meg litt enig med deg. Man kan ikke dra alle under samme kam! Selvfølgelig er det de som vil være i landet, som vil lære språket, og som bruker pengene sine i norske butikker.
Grunnen til at så mange blir så forbanna er nok at de som ikke bryr seg om alt dette, er de som viser igjen!! I min hjemkommune er det mange av den typen...desverre. Noe som gjør det veldig utrivelig blant annet å skulle dra ut med venner på en lørdagskveld - men det er ikke det som tema her.

Tema er at MYE norske penger kan ende opp med å gå til utlandet, isteden for å hjelpe blant annet min gruppe: SULTENDE HELTIDS STUDENTER.

Idag må en student jobbe mer en dobbelt så mye som man gjorde i 2003 for å opprettholde en økonomi der man også kan ta seg rå være litt sosial, og ha rå til klær og skolemateriell i tillegg til mat!! Dette gjør meg jævla forbanna!! Personlig har jeg nærmere 5000 kr i faste utgifter hver mnd (husleie, mobil, forsikring, briller/syn, o.l.)som skal dekkes med studiestøtten som er på 6500kr i mnd - noe som gir knappe 1500kr igjen til mat.
(Og kom ikke å si at den store ubetalingen i begynnelsen av hvert semester skal spees ut over hele året - med semesterstart kommer også flere utgifter!!)
Mindre knappe 350kr til mat i uka!!!!!!! Kjenner at det KOKER i meg, bare ved å tenke på det!!!!!
Så jeg har, på lik linje med alle andre studenter, ikke noe annet valg enn å jobbe!! Som igjen går utover studie tid og det sosiale!!!

På tross av at utgiftene for studenter har økt kraftig (flere 1000kr i året!!) de siste 5 årene har studiestøtten bare økt med 5000 kr i året!! HORRIBELT!!
Nå må politikerne se å få ut fingeren å støtte opp under de som faktisk er motiverte til og ønsker å satse på en fremtid og ta høyere utdanning, men ikke har rå!!!
Og ikke klage over at det er så få som vil ta høyere utdanning her i landet - ER DET SÅ RART???

(Til første Anonyme innlegg: Usaklig å bruke hårfrisyre og klesstil som begrunnelse for hvorfor de bør sendes ut av landet)

Anonym sa...

det bor og jobber noe omkr. 90-100 000 polakkene i norge. til sammen betalaer de inn i statskassa(de bygger faktisk dette landet...) hundrevis av millioner av kroner(tilsvarer budsjettet til noen av de store kommunene i norge...) i skatter og avgifter pr. år.og noen her grubler på at man betaler trygd til dem?norge betaler jo ikke noe som helst til dem.det er de som er en ekstra pengekilde til statskassa(dvs.også til deg og meg).om de valgte å reise hjem alle sammen ville det betydd at norge mister ikke noen få millioner pr år i trygder, men hundrevis av millioner av kroner pr. år i skatter og avgifter....det som jeg opfatter som en regelrett manipulasjon er at det sies høyt hvor mange mennesker som havnet på sosialen ,men ties om hvor mange av dem jobber og hvor mye penger som kommer inn.og de siste talla er jo ganske interresant...ikke sant?

Anonym sa...

Ynkelige, patetiske og bortskjemte studenter!

Kontoen er "alltid" tom i slutten av månedene. Som om det skulle være noe å klage over...

Jeg var student selv fra 2001 - 2006. Jeg synes ikke synd på dagens studenter. En skal jo ha det litt trangt under studietiden. Livet er ofte en kamp om å få endene til å møtes. Og slik skal det være.

Sannheten er at majoriteten av studenter ser på det som en selvfølge med siste hyl i moteklær, fest og moro hver helg (kanskje oftere også) og de får aldri nok av dette under studietiden. Greit nok, men slutt med pipinga!! Dere får også betalt for "strevet" og "fattigdommen" etter studiene er over. Dere trakk også et vinnerlodd i det dere ble født på Ullevål, Aker eller en annen fødestue i vårt rike land!!

Anonym sa...

Ang studentenes syting: Jeg er så enig så enig.
Studentene mangler respekt for skattebetalerne og forståelse for at Norge er et demokrati der flertallet betaler regningene. Å holde en student ved universitetet koster rundt hundre tusen kroner i året, det samme som ufaglærte arbeidere betaler i skatt. Studentene her i landet er FREKKE!!!

Mange av dem er bortskjemte og de forstår ikke sin plass i samfunnet. Studentene oppfører seg som de har kjøpt en studenttilværelse og studentorganisasjonene har blitt forbrukerorganisasjoner!!

Anonym sa...

Hvorfor skal man kjøpe nye klær og sko hele tiden? Og hvorfor kjøpe så dyre klær og sko? Jeg har brukt de samme skorne i to år nå, og de er fortsatt godt brukelige. Klær får man også til jul og bursdager.

Forsikring? Hvis du mener bilforsikring synes jeg helt ærlig at vedkommende har seg selv å takke som har bil i studietiden. Hvertfall hvis man bor i Oslo eller Bergen, hvor kollektivtilbudet er meget bra.

Annen forsikring ser jeg helt ærlig liten nytte i. Det er uansett ikke en så stor nødvendighet at det bør beregnes så mye støtte til det...

Anonym sa...

Enig! Dekadensen lyser jo av flertallet av norske studenter!

Anonym sa...

HVORFOR ER DET INGEN SOM KRITISERER HER INNVANDRERE FRA ASIA OG AFRIKA SOM UTNYTTER NORGE I ALLE RETNINGER ?????? ... NEI ... DA ER MAN RASIST !!! FY FY FY .. FÅR ALLE POLAKKENE OG ESTERE SMØRE SEG MED BRUN SKOKREM FØR DE KOMMER NESTE GANG TIL NORGE ..

Anonym sa...

Der hadde vi en FRP'er m CAPS LOCK i god gammal freppestil ja. For ikke å snakke om den usedvanlige reflekterte og gode argumentasjon de har i baggasjen. HAHA!! De er litt søte... ;)

Anonym sa...

Ble litt lite innvandrerhets her nå, ser'u. ALtså de litt mer kulørte enn polakkene.... Frustrasjonen bredde seg litt hos en trofast frepper da skjønner du :D

...men nå er det Backstreet Girls på Rockefeller. Ha det!

Anonym sa...

Denne bloggen skal opp på førsteplassen! :D

Anonym sa...

Jeg blir flau av oss nordmenn som faar alt dyttet opp i rassen. Klage er alt vi klarer. Alle dere som skal hive ut utlendinger er sidrompa nisser. Fremmedfrykt og innavl preger denne traaden. Jeg skjemmes.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide