torsdag 2. april 2009

Kanskje litt vel sterkt?

Å ta barna ifra foreldre som kjøper hasj er vel kanskje litt vel strengt?
Jeg kan forstå det hvis det var tyngre narkotiske stoffer som kokain, heroin, speed osv. Men hasj er jo langt ifra farlig i seg selv. Men det er jo som med alkoholen, man må begrense det.
Røyker man hasj hver dag så blir man jo sløv, men det blir man om man drikker hver dag også. Røyker man seg en joint ei helg i steden for å drikke den helga så vil jeg bare si at man har gjort samfunnet en tjeneste for jeg har aldri opplevd noen personer som har vært voldelige når de har røyket hasj. Men fulle folk er ei stor plage.

Det er greit at det reageres ovenfor de som kjøper hasjen med bot og gjerne litt på rullebladet, men å ta fra de ungene er vel drøyt syntes jeg.

LES MER OM HASJ FØR DU KOMMER MED UTTALELSER! N.O.R.M.A.L.

- Truer foreldre som kjøper narkotika med barnevernet

35 Kommentarer:

Anonym sa...

Det er helt latterlig spør du meg, det er så utrolig mange andre typer foreldre som er langt mindre egnet til å ta vare på barnene sine enn en som tar seg en joint etter jobb.

Admin sa...

Korrekt!

Bjørn Tore sa...

Leste for en stund tilbake siden at de fleste langerene var utlendinger som bodde på asylmottak her i Norge, et bedre virkemiddel må jo være å få sendt de rett ut av dette landet?

Anonym sa...

Tragisk å måtte miste ungen sin på den måten!

Legaliser eller reguler!

Anonym sa...

Jada, men nå er nå hasj ulovlig og det er ikke alkohol. Dette tiltaket er jo ment som en trussel nettopp mot åpenlyst salg! Fordi at det er ulovlig og fordi at man vil ha det bort!

Dessuten er det snakk om at politiet sender en bekymringsmelding til barnevernet. Det er barnevernet som tar stilling til om barnet skal hentes, og barnevernet har visse lovhjemler å forholde seg til.

Anonym sa...

Legaliser hasj og man slipper mye kriminalitet og ikke minst utgifter for staten og skattebetalerene.
Så kan de heller bruke mer resurser på å ta drapsmenn, innbruddstyver ol.

Phonak sa...

Hasj er per definisjon et ulovlig narkotisk stoff her i landet. Som du sier, man blir bare sløv av hasjen. Men sømmer det seg å bli rusa og sløv mens man har et barn ved siden av seg? Da er man ikke egnet som forelder. Dårlig forbilde for de små. Synes det er riktig reaksjon av Politiet,mange småbarnsforeldre kan tro at det virker uskyldig når man rusler ute med ungene og kjøper hasj eller annet dop. Ingen ville da fatte mistanke om kjøpet så lenge mann har unger med....
Husk at det ofte starter med noe så uskyldig som hasj,men ender gjerne opp som et vrak på gata hvor hverdagen består kun av å skrape sammen penger til sitt daglige skudd heroin...

Anonym sa...

Noe må gjøres med dette, men siden det er flest asylsøkere som selger så kan man ikke gjøre noe, de blir ikke sendt ut; derfor tar man saken ifra den andre enden, nemlig kjøperene der de får det til. Nemlig foreldre på tur...

Anonym sa...

Å vokse opp med foreldre som ruser seg, er svært skadelig for barn.
Dette gjelder all rus.
Hvem kan vite om det er snakk om en joint i helga?
Barn har krav på trygghet, og det er ikke forenlig med rusmisbruk.

Anonym sa...

jeg syns det er helt uhørt at barnevernet skal bruke masse tid og penger på noen som uskadliggjør seg selv ved å røyke en joint, burde heller true foreldre som drikker alkohol mens de triller barne vogn og/eller barn tilsdede, det har større skade effekt og laaaangt flere barn som lider under dette…
Og de som selger hasj og dop langs elva, burde få oppsyn, for det er mange som kommer hit kun for å selge, det er deres levebrød… Burde vi ikke heller gi de et alternativ… Hjelpe… Istedefor og ødlegge flere familier.
Norge kommer ikke til å slutte å kjøpe hasj, oppgaven er hvordan skal det foregå???

one l

Anonym sa...

"Å vokse opp med foreldre som ruser seg, er svært skadelig for barn.
Dette gjelder all rus.
Hvem kan vite om det er snakk om en joint i helga?
Barn har krav på trygghet, og det er ikke forenlig med rusmisbruk."

Selvfølgelig er det svært skadelig for barn, det er ingen som sier noe annet.
Men skal politiet starte å stå med alle utsalgssteder for alkohol også da like gjerne?
Alkohol ER mye værre enn hasj uansett åssen man vrir og vrenger på det.

bob sa...

Herregud for noe idioti.

Greit hvis barnevernet blir innkalt dersom foreldrene bruker heroin/kokain.

Skal innkalle barnevernet for innkjøp av hasj så burde de bli innkalt for innkjøp av alkohol og siggaretter siden de to narkotia stoffer er MYE FARLIGERE enn hasj!


Phonak sa...

"Som du sier, man blir bare sløv av hasjen.
Men sømmer det seg å bli rusa og sløv mens man har et barn ved siden av seg? Da er man ikke egnet som forelder. Dårlig forbilde for de små."

Synes du det er bra forbilde å drikke deg full og se ut som en idiot foran de små?

"Husk at det ofte starter med noe så uskyldig som hasj,men ender gjerne opp som et vrak på gata hvor hverdagen består kun av å skrape sammen penger til sitt daglige skudd heroin..."

Dette kan skje med hvem som helst som har så dårlig viljestyrke at de ikke kan klare å bruke stoffet ansvarsfult uansett om det gjelder hasj eller alkohol.

Anonym sa...

Phonak
Du vet tydeligvis alt for lite om dette temaet.
Hadde cannabis vært lovlig så hadde unge eksperimentelle ikke kommet så lett i kontakt med pushere som selger hasj OG andre ting. Det finnes ingen bevis for at cannabis har noen som helst sammenheng med bruk av harde narkotiske stoffer. Forbudet virker mot sin hensikt. Cannabis er mindre farlig enn alkohol (dette sier Statens institutt for rusmiddelforskning og er en etablert sannhet i ledende medisinske kretser (google er din venn her)
Gjør litt research og våkn opp :-)

Anonym sa...

Hasjens effekt er veldig mye bedre enn alkohols effekter ovenfor små barn! Man blir sittende rolig i en stol og nyte livet, ikke banke kona og knuse TV-en.

Å frata foreldreretten utelukkende basert på et lite hasjkjøp - det blir altfor drøyt!!

Problematikken med at hasj faktisk er ulovlig når 47% av unge voksne i Oslo har prøvd det, det får tas i en annen diskusjon, men å _faktisk gjennomføre_ såpass strenge straffer synes jeg er vanvittig.

Det blir som om vi skulle ha innført nye, særegne og strenge straffe for ulovlig nedlastning av mp3. 'Alle' bryter jo den loven også.

Anonym sa...

Phonak sa "Husk at det ofte starter med noe så uskyldig som hasj,men ender gjerne opp som et vrak på gata hvor hverdagen består kun av å skrape sammen penger til sitt daglige skudd heroin..."
De fleste har vel prøvd alkohol før hasj...
Så det er vel der det starter. .....Det har noe med hvordan sammfunnet signaliserer til ungdommen, så om en joint er såå jævlig ulovelig så kan jo ikke speed og kokain og heroin være så farlig heller. de fleste som røyker vet at hasj ikke er farlig.. har faktisk flere helsebringende effekter om man er alvorlig syk o.s.v les litt opp om det. Ikke bare på vg.

Anonym sa...

Folk som driver med piratkopiering burde miste ungene også!
De er ikke skikket som menesker til å gå foran med et godt eksempel. De lærer barna opp til at det er ok og stjele!

Anonym sa...

Vil ikke sammenligne men foreldre som ruser seg er ikke nødvendigvis utrygt for barna. Hvor mange er det vel ikke som tar seg noen glass vin etter at barna har lagt seg på kvelden. De som tar sterkest avstand fra Hasj er de som aldri har røkt hasj. Det er selvfølgelig ikke akseptert og dra for å kjøpe hasj med barn ved sin side. Det er det kun en ting og si om "IDIOTI".
Hasj er veldig utbredt blant oppegående mennesker med gode jobber, god økonomi, trygge hjem med masse kjærlighet for sine barn. Vil faktisk påstå at mange av disse barna har det bedre enn mange andre. Nei... Konklusjonen er og skjerme sine barn så godt det lar seg gjøre mot all ondskap. Røyk deg en joint i fred og ro etter at barna har lagt seg! Hasj er en mild rus form som lar deg beholde sans og samling i motsetning til alkohol som kan få deg til og gjøre ting du aldri trodde du ville ha gjort.

Unknown sa...

"Det blir som om vi skulle ha innført nye, særegne og strenge straffe for ulovlig nedlastning av mp3. 'Alle' bryter jo den loven også."

Støtter den. Ta fra fildelerne barna sine så slutter de nok fort med den jævelskapen der. De er jo nærmest i euforisk rus der de sitter å mesker seg med musikk og filmer i høy oppløsning som de deretter spiller av for barna sine og gjør dem til små korrupte vesener som blir oppdratt til å ta del i en verdensomspenende mafia som utfører illegal publisering av materiale som til slutt vil ta knekken på de fattige stakkarne i plate/film bransjen.

En av de mest provoserende VG artikklene jeg har lest på lenge!

Anonym sa...

jeg ser ikke helt forskjellen paa at mor/far tar ett glass vin eller royker seg en joint etter at barna er i seng .har selv roykt joint i mange aar og har oppdratt to fine barn som begge to har avstudert ved universitetet. de royker ikke sigaretter engang. foler at vi som royker joint blir diskriminerte mens andre for all del maa drikke seg snydens og begaa asosiale og straffbare handlinger. jeg jobber,betaler skatt og oppforer meg pent.

Anonym sa...

De fleste nordmenn har et skremmende gammeldags og primitivt syn på hasj, og disse folka får uttrykke sine forvrengte (ikke fakta-baserte) meninger, og blir tatt på alvor av mange som kunne visst mye bedre hvis informasjonen i dette landet bare var god nok!

Bottom line: Alkohol er mye værre enn cannabis, både psykisk, fysiologisk og sosialt. Ingen har noensinne dødd av en overdose hasj, mens folk verden over drikker seg ihjel daglig. Skal man virkelig være nøye på loven bør foreldre som kjører for fort eller kjører på rødt ly miste barna sine umiddelbart, siden de setter livene deres i større fare enn de fleste narkotiske stoffer kommer i nærheten av!

Legalisér og regulér, og staten vil få millioner av friske skattekroner på toppen av alle de fredelige menneskene som holdes utenfor rettssystemet! :)

Anonym sa...

Sier bare en ting:

Pineapple Express!!

Anonym sa...

Hvorfor skal man gå baklengs inn i fremtida?


Forby heller alkohol, fremfor å legasiere et forbudt rusmiddel.

Anonym sa...

Trist for stygge mennesker som ikke får pult så mye i helgene, men ellers stort sett positivt samfunnet.

Anonym sa...

forby forby forby! Seriøst?

Litt av problemet med å forby alt mulig rart, er at i de tilfellene man forbyr noe som er sosialt utbredt og etablert i samfunnet (f.eks. alkohol og cannabis), er at man da får en drøss lovbrytere (som jo i prinsippet skal straffes) som ikke utgjør noen trussel for hverken seg selv eller andre (inkludert sine barn), og man ender opp med å måtte straffe mange som er velfungerende og produktive mennesker for fellesskapet. Og dette vil gå hardere ut over barna enn om man faktisk legaliserte diverse ting og tang som ikke er så dødsens alvorlig som mange røver å ha det til.

Unknown sa...

"Husk at det ofte starter med noe så uskyldig som hasj,men ender gjerne opp som et vrak på gata hvor hverdagen består kun av å skrape sammen penger til sitt daglige skudd heroin..."

Det finnes i dag ingen studier som har bekreftegt denne myten. Hvis noen begynner med heroin en dag, og tok en sigarett noen dager før dette, betyr det at nikotin fører til hardere stoffer? Nei. Det er ingen sammenheng.

Det som er problemet er loven i seg selv. Når man forbyr en dagligdags vare som marihuana, betyr dette at man må oppsøke ulovlige elementer for å skaffe det. På grunn av loven kan det derfor tenkes at ved å henvise til oppkonstruerte ulovligheter, øker man også sjansen for å begynne med harde stoffer.

Legaliserer man, kan man unngå å føre vanlige folk i slikt uføre.

Sandra sa...

VG-journalister driter seg ut. Igjen.

Denne artikkelen i VG gjør meg både opprørt og forbanna. Det jeg reagerer på er først og fremst VGs idiotiske tilnærming til saken og de holdningene de formidler når de skriver artiklene sine på denne måten. Det er kanskje dumt av meg, men jeg blir skuffet og føler at VG med alle sine lesere burde gjort som oss andre som publiserer noe på nettet, og tatt ansvaret som følger med det på alvor.

For de av dere som ikke gadd å lese artikkelen så handler den i korte trekk om at politiet kontakter barnevernet dersom foreldre blir tatt for å kjøpe narkotika, og VG legger dette frem som en stor, stygg sak.

Problemet ligger jo selvfølgelig i det at for alle normale mennesker er det åpenbart at barn ikke skal bo hos foreldre som driver med narkotika, og at når VG fremstiller saken slik de gjør, får man inntrykk av at dette er feil eller rart. Er det en holdning som er fornuftig å formidle til hundretusener av lesere? Selvfølgelig ikke.

Overskriften i saken er "Truer foreldre som kjøper narkotika med barnevernet", og det er minst to alvorlige feil bare i den setningen alene: bruken av ordet "truer", som jo gir helt feil fokus, og det å "true" med barnevernet - et statlig organ som skal være til hjelp for de svakeste i samfunnet.

De har til og med en avstemning inne i artikkelen

Alternativet i midten på avstemning er enda et eksempel på VGs dårlige holdninger.

HASJ ER NARKOTIKA helt til den dagen LOVEN ENDRES. Det er ikke opp til enhver av oss å bestemme at noe er verre enn noe annet og så forholde oss til LOVENE deretter, som VG gir inntrykk av her.

Så i stedet for å sette fokus på de stakkars - og helt uskyldige - barna som vokser opp med narkomane foreldre, fokuserer VG på hvor strengt (implied: urettferdig) det er å melde fra til barnevernet hvis foreldre bruker tiden sin på å pushe dop eller ruse seg i stedet for å være gode forbilder og fornuftige omsorgspersoner med sunne holdninger.

Nå er det jo heller ikke slik at barn nødvendigvis blir tatt fra foreldrene sine på bakgrunn av en bekymringsmelding. Tvert imot - de siste årene har jo diskusjonen sirklet rundt hvor mye som skal til for at barnevernet med loven i hand kan fjerne barn fra hjemmet!

For meg ser det ut som om VG prøver å lage nyheter av ingenting. De som mener oppriktig at det er urettferdig, unaturlig eller feil å gi beskjed til barnevernet hvis foreldre blir tatt av politiet for å ha med narkotika å gjøre, rekk opp handa.

Anonym sa...

Kjære Sandra,

Din tillitt til våre myndigheter og lovene de har pålagt oss er rørende - og skremmende. Bare fordi noe står i LOVEN, betyr ikke at vi skal ødelegge fredelige menneskers liv (og ta uskyldige barn fra gode og kjærlige foreldre) bare på et prinsipp som er basert på feilinformasjon. Joda, narkotika er ulovlig, men som nevnt så er jo alkohol - selv om det ikke er ulovlig - et værre narkotisk stoff enn mye av det man finner på gata. Det er stor forskjell på foreldre som ruser seg. Pappa på fylla er mye skumlere, vanligere og farligere for barn enn den samme Pappa etter en joint!

Man MÅ bruke skjønn, og ikke være knallhard på prinsippene bare fordi loven ikke er endret. Da vil mange uskyldige barneliv bli ødelagt.

Anonym sa...

Dette blir absurd, selv USA vurdere å legetimere. Kna man få tak i ordentlig cannabis slipper man hasj, samt ungår kontakt med kriminelle miljø. Ofte er det man får kjøpt på gata i varierende kvalitet og ikke optimalt. De fleste har en fast person som selger ordentlige varer. Kjenner flere innen både politi, politikere, lærere, leger og advokater som foretrekker å røyke seg en framfor kjemiske smertelindringer og alkohol.
Cannabis er også effektiv medisin eksempelvis
- Migrene
- revmatisme
- grønn og grå stær på synet
- Cellegift
- Kvalme
- muskelsmerter
selv for gravide er det et bevist tryggere alternativ framfor kjemiske medisiner.

Industriell Cannabis brukes til bland annet
- papirproduksjon
- Isolering (med 80% av isoleringsevnen til vanlige alternativer, men med lengre holdbarhet. Samt det er sunnere for innemiljø )
- Bilkarrosseri!
- Tøy
- Tau

Ved legalisering av Cannabis vil det bli større skatteinntekter til staten, selvsagt vil man betale skatt og evnt. mva på det om det er lovlig.

På tide å se til F.eks Nederland og stadig flere land som legaliserer. Deres alkohol og voldsstatestikk er lavere, samt ferre dør av medisinske bivirkninger som nyre og leversvikt.

Kjemiske medisiner er bygd opp av samme komponenter som man finner naturlig i flere urter, Cannabis sine virkestoffer er laget i kjemisk variasjon i flere medisiner.. hvorfor ikke tenke på kommende genrasjoners helse- gi det i naturlig form.
- Munnspray eksistere i flere land , samt kremer, salver, tinkturer, gelekapsler.. man trenger ikke røyke det for å få den medisinske effekten !
meeen hvor godt det gjør sjelen en gang inni mellom ;)

Anonym sa...

du har et godt poeng stig. vet ikke hvor mange ganger jeg har provd aa kjope hasj og saa er responsen: det er tomt for hasj i dagm
, men du kan godt faa kjopt noe heroin eller kokain. for de som er litt mindre prinsippfaste enn meg blir dette ofte inngangsporten til narkohelvete. vi maa faa et sterkere skille mellom hasj og hard dop . slik tilstandene naa er {og har vaert i evigheter} tjener ingen noe paa. jeg er mildt sagt saa frustrert og provosert over tilstandene at jeg har flyttet til nederland. clawdia

Anonym sa...

Nulltoleranse! LOV OG ORDEN!

STEM FRP til høsten!!!!

Dykslesi sa...

Ser ut til at hasj IKKE er bra for grammatikken, snarere tvert om....

Fil O Sofen sa...

Alle som har studert historie vet at endringer alltid er en gi og ta greie: Det gjelder også lovendringer. Endringer gir og endringer tar, og ikke alltid begge deler. En ny lov skaper ofte mer enn det ødelegger. Enkelte ganger ødelegger den mer enn den skaper. Men dette er aldri ensidig.

Anonym sa...

Wow, det er mange idioter her i landet. Skal virkelig disse uopplyste tullingene som spyr ut propaganda om ting de ikke vet noe om få lov til å beholde sine barn? Det er værre for barn å vokse opp med slike idioter som foreldre enn å ha en mor og far som slapper av med en joint. Gjør litt research før dere dømmer andre basert på null viten!

bob sa...

Her er en interesant statistikk på marijuanna bruk i de forskjellige landene der det er uloveilg, sammenlignet med Holland der det er lovelig.

http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/67 <– på engelsk

Anonym sa...

Hodet til Bob

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide