mandag 23. mars 2009

Nok et bevis

Ytringsfriheten her i norge er en trussel mot islam og islam tåler ikke kritikk.

Det beviste jo de som angrep koranutstillingen på telemarksbiblioteket på ulefoss 9. desember i fjor.

I utstillingen «Det er ikke forbudt å tenke» har kunstneren Ahmad Mashhouri i en serie på tolv grafiske bilder plukket ut kontroversielle sitater fra Koranen. Illustrasjonene er basert på sitatene.



Bilde fra http://islamgraph.blogspot.com/


Hvorfor skal egentlig Norge forandres til det samme som mange flyktet fra i utgangspunktet?

Angrep koranutstilling

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Gå ut til alle folkeslag og gjør dem til mine disipler, står det i bibelen...

Anonym sa...

Islam vs Kristendom:

For å forstå Islam, må man først se på noen begreper:

Politisk motivert religion - Mennesker er utstyrt med sin egen samvittighet og har ansvar for sine egne liv. Derfor kan man ikke si at et land eller en by er "kristen" eller "islamsk". Man kan ikke gjemme seg bak en kollektiv betegnelse den dag hver enkelt av oss skal stå til ansvar for Gud.

Død religion - et forhold med den levende Gud er som en dialog. Forhold til en Gud man ikke kjenner blir som en monolog. Dette oppfates som dødt, siden det ikke er noen toveis kommunikasjon. Forbindelsen er brutt på grunn av synd. Tilbake står bare tomme bekjennelser og ritualer.

Fundamentalisme - den som tar en religion på alvor er fundamentalist. Dersom man ikke tar til seg og søker fundamentene i det man mener seg å tro på, blir det hele falskt.

Sannhetsspørsmålet - hvorfor skal man tro på det man blir fortalt? Tradisjon, følelser, kunst, kultur eller ideer formidler ikke nødvendigvis sannhet. Er koranen sann fordi Koranen sier at Koranen er sann? Nei, dette gjelder også for Bibelen.

Profeten Muhammed mottok Koranens tekster i en påstått åpenbaring i en hule i fjellet over en periode på 23 år. Siden han var analfabet, viderefortalte han disse til venner som skrev dem ned. Da Koranen var ferdig, ble denne den nye gyldige dokumentasjonen som overtok etter de jødiske og kristne skrifter. Koranen inneholder mye fra de jødiske og kristne skriftene, men er radikalt omskrevet på viktige punkter. For eksempel er Isak byttet ut med Ismael, og Jesus byttet ut med Judas. Sannhetsforståelsen blir således styrt av om man velger Jesus eller Muhammed som sin autoritet. Det er interessant å se motsetningene mellom disse personene:

Jesus gjorde alt i offentlighet med hundrevis av vitner.
Muhammed fikk åpenbaringer av en "engel" i en hule.
Jesus levde et hellig liv og demonstrerte Guds vilje gjennom tegn, under og mirakler.
Muhammed utviste mange menneskelige svakheter - kalte seg selv synder.
Jesus gav sitt liv for våre synder, for deretter å bli reist opp av Gud og sett av vitner.
Muhammed døde, og ble liggende.

Her må man, uavhengig av tradisjon og fordommer velge å tro det man finner troverdig.

Anonym sa...

Kristendom og Islam. IKKE SAMME GUD

Muslimene ser på de kristnes treenighetstankegang som et hykleri for de mener at et menneske ikke kan være i slekt med Gud, men det står tydelig i Bibelen.
Det er også svært tydelig i Bibelen at man kommer til Gud kun gjennom Jesus.

Bibelen presiserer at Jahve er uforanderlig, men Koranen kan fortelle at Allah forandrer seg.

Jahve elsker til det ytterste, men Allah er vilkårlig.

Jesus blir korsfestet for å fjerne syndenes straff, men i Koranen blir det fornektet at det forekom en korsfestelse i det hele tatt.

FORSKJELLER PÅ JESUS OG MUHAMMED;

Jesus kjenner alles sinn og hjerter, men det gjør ikke Muhammed.

Jesus er vår talsmann fra Faderen men Muhammed er ingen talsmann.

Jesus forbød bruken av sverd til Hans forsvar, men Muhammed oppfordret til bruken av sverd. Dette ser man jo også helt klart i deres handlinger,og det er helt klart enorme forskjeller for hver religions forbilde.

Jesus lærte tilgivelse, men Muhammed lærte hevn.

Jesus var syndfri, men Muhammed var syndig.

RELIGIONENES SYN PÅ FRELSE;

Frelsen tilbys alle av Jahve, men Allah avgjør hvem som skal bli frelst.

Frelsen er en gave av Guds nåde i Bibelen, men den er kun basert på gjerninger i Koranen.
Man kan være sikker på at frelsen holder i Bibelen, men Jihad er den eneste evige sikkerhet i Koranen.

Frelsen blir aldri i Bibelen tvunget på noen, men Koranen understreker at man skal bekjempe dem som ikke tror på Allah, for Allah krever tilbedelse.

Dette burde sette en stopper for diskusjonen om Bibelens Gud er den samme som islams Gud,for de er ikke den samme,og her ser vi motsetningene.

Bibelens Gud ;Jahve
Koranens Gud; Allah.

Anonym sa...

Hva er likt og hva er ulikt mellom islam og kristendom? Det blir for mye for meg å skrive i denne bloggkommentaren men eg kan rable ned noe. Først og fremst, begge så kan eg si at begge religionene kommer fra Midtøsten, det er kanskje ikke så rart med tanke på at Jesus Kristus ble født i Betlehem og at Profeten Muhammed ble født i Mekka. Begge religionene har en hellig bok, for de kristne heter den boken Bibelen og for muslimer heter den Koranen.
Og la oss snakke om disse bøkene. Bibelen består av 2 deler et gammelt og et nytt testament, det er det nye testamentet de kristne hovedsakelig bruker. Det nye testamentet inneholder blant annet 4 evangelier som man antar ble skrevet 40 år etter at Jesus Kristus døde. Bibelen har også blitt forandret gjennom tidene fra romerriket helt til alle oversettelsene den har gjennomgått. Koranen derimot har aldri blitt forandret. Og det sies at hvis vi kaster alle koranene og biblene i havet og ber tilhengerne skrive boka igjen så vil vi få den samme koranen og mange forskjellige bibler. Grunnen til det er at muslimer skal kunne koranen i hode.

Andre sammenligninger eg kan gjøre er at begge trur på en gud, og mange vil si at de trur på samme gud. Og bare for gøy så skal eg si hva ordet Allah betyr. For i arabisk så setter de ofte sammen ord i stedet for å lage en mellomrom. Og ordet ”Allah” består av to ord, al og lah. Al betyr ”den ene” og lah betyr gud, setter man det sammen får vi ”den ene gud”. Og på samme måte som på kristendom skal man ikke tro på andre guder enn den ene, det er den verste synden en kan gjøre.
En annen ting de har i felles er profetene og de religiøse lederne, begge religionene trur på Jesus Kristus, Johannes døperen, David, Salomo og mange flere.
Begge trur også at Adam og Eva var de første menneskene på jorden.

Noen ulikheter er for eksempel at kristne ikke trenger å be i en spesiell retning noe som muslimer må gjøre, de må be mot mekka som er fødestedet til Profeten Muhammed.
Muslimer kan ikke drikke alkohol eller ta dop, mens kristne drikker Jesus blod under nattverd.
Dette er noen av det som er ulikt og hva som er likt, og tru meg det er mye mer som er likt enn det som er ulikt , og hvis folk viste det så kanskje verden hadde vært mer tolerang mot muslimer og deres tru.

Anonym sa...

Kristendommen har hatt flaks:
Den er den dominerende religionen i sekulære, liberale demokratiske land og har i betydelig grad blitt positivt påvirket av samfunnet rundt seg og følgelig endret seg betraktelig fra opprinnelsen i oldtidens MidØsten.

Islam har hatt uflaks:
Den er den dominerende religionen i autoritære, konservative land med stort sett samme styresett som i oldtiden. Og har følgelig ikke kunnet bli positivt påvirket av samfunnet rundt seg.

Eller mener jeg enhver nåværende og tidligere religion rendyrket overtro.

Anonym sa...

Svar til Willis sa. muhamed skulle alle be vendt mot mekka.Når Komg Salomo innviet det første templet sier han att alle som vender seg i bønn mot dette huset uansett hvor i verden skal bli hørt. Oversttelsen av bibelen er verifisert av bibelskrifter fra 400 år før år 0.
Det er kun nyanser av foeskjel grunnet att språket blir forandret omtrent som før 1950 sa vi sne idag sier de fleste snø. Elle vi sa corny som i dag blr gal eller sprø. jesus skapte vann om til fin vin i et brylupp.
Hvorfor kalte Salman Rushdie Sataniske vers?

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide