tirsdag 24. mars 2009

Boikotte Israel? Gjør det skikkelig.

Det er mange som maser om at man må boikotte Israel og ikke kjøpe ting fra det "onde" landet.. Men de aller fleste av de personene som går inn for boikott er for feige til å faktisk boikotte alt som har med Israel å gjøre, for de vet at da er de mer eller mindre tilbake i steinalderen..

Så hvis du ikke vil være en jævla hykler så ser du HELE denne filmen og boikotter ALT som Israel lager, sponser, har oppfunnet osv. Eller er du kanskje bare enda en feig hykler?

dagbladet vg dagbladet tv2 riks24 riks24 vg dagbladet tv2

39 Kommentarer:

Anonym sa...

Oi, hjertemedisinene min far overlever på er laget i Israel, får gjemme de slik at han ikke finner de. Kan jo ikke sponse det onde landet som har forsvart seg mot terror.

Hvor er egentlig Radhika Coomaraswamy fra? FN er jo tross alt gjennomsyret av islamsk tankegang.

Anonym sa...

Det er jo dette som er israelhaternes store paradoks. De ønsker boikott av Israel, men ikke mer enn at de selv ikke skal bli berørt. Derfor slutter de å spise appelsiner fra Israel, klapper seg selv på brystet, og framstår som gode, gammeldagse hyklere.

Anonym sa...

Nei til israel, ja til steinalder!!

Anonym sa...

syns dette blir for dumt jeg^^
på flere måter

Anonym sa...

Steinalderen?? Er du helt blåst eller?
Det er endel oppblåste egoer (naturligvis) blant guds folk som liker å fremstille det slik, men det er selvfølgelig ikke sannheten. omg!

AMD f.eks, utvikles ikke i Israel. Dette er feil.
http://www.itavisen.no/sak/253756/Ikke_AMD_i_Israel/

Når Israel har blitt innlemmet i større multinasjonale selskaper får man boikotte det man kan boikotte. Forespørsel om hvor komponenter kommer fra om man kjøper en PC er også mulig. Man bør forøvrig gjerne beholde windows, min er impotert fra USA, og heller kjøpe palestinsk olivenolje. Der hvor det er å oppdrive, det blir dessverre vanskeligere da Israel nekter palestinere å eksportere frukt og bær ut av vestbredden, Gaza. Tonnevis må kastes hvert år.
Fortsette og kjøpe cherrytomatene fra Spania eller Italia. Du vil også kjenne den gode følelsen av å la de fra Israel ligge...

Anonym sa...

Man ser jo fort hva dagbladet mener om saken iallefall.

"16 leger drept
En rapport organisasjonen la frem siterer også WHO, som avslører at totalt 16 palestinske leger eller annet medisinsk personell har blitt drept mens de var på jobb."

Først så står "16 leger drept" med store svarte bokstaver og så kommer det litt lenger nede "eller annet medisinsk personell"

Anonym sa...

Typisk jøder!

Admin sa...

Argus så tydeligvis ikke filmen, ingen plass i filmen sies det at AMD lages i Israel. Men hva hjelper det når alt annet er laget der eller har noe med Israel å gjøre?

Husk å ikke la ungene dine se Disney filmer eller noe laget av Disney...

Anonym sa...

Jeg har bestemt meg for å starte en boikott mot Sverige for okkupasjonen av Jämtland og Härjedelan som verdenssamfunnet stilletiende har akseptert siden 1645. Bare å komme med forslag på varer fra Sverige du aldri kommer til å kjøpe:) Ha en god boikott!

Anonym sa...

Om man boikotter lite eller mye....doesn't matter....ved å ta avstand å gjøre noe som står i èns makter for å uretten,som begås i din tid, er èn hvert mennesket's rett ovenfor andre medmennesker...uansett kultur, relgion, rase etc. Lever man et trygt liv r d ganske lett å ignoere uretten i verden. MEn unskylde seg for ike å prøve å stanse gale handlinger r d samme som å støtte disse handlingene! De som boikotter fortjener ros, d prøver i allefall å utgjøre en forskjell!

Anonym sa...

til anonym 14:44 prøver du å stanse terroren mot israel? hvis ikke så støtter du den jo og det gjør deg til en hykler.

Anonym sa...

Boikott var omstridt da tanken for alvor ble lansert i 2001. Nå vokser erkjennelsen om at boikott av Israel kan være vår eneste mulighet for å bidra til fred i Midtøsten, ikke bare i Norge.
Det er langt frem før boikott har tilstrekkelig bred forankring i folket til at regjering våger å gå inn for det. Men noen modige må begynne.
Ikkevoldsaksjoner krever utholdenhet, bred mobilisering, engasjement og moralsk mot. Det er vanskelig å komme i gang, fordi oppgaven virker så uoppnåelig.
Kan jeg virkelig bidra til å endre verden, ved å la være å kjøpe israelske appelsiner? Eller ved å spørre leverandøren om PC-en inneholder deler produsert i Israel??????

Det var slik boikotten mot apartheid i Sør-Afrika startet i Bergen og rundt i landet på 60-tallet. Det tok 30 år!! Det som var kontroversielle, latterliggjorte og ukoordinerte boikottaksjoner mot sørafrikansk brennevin på vinmonopolet og hvite, sørafrikanske tennisspillere, vokste langsomt til en global FN-boikott. I 1994 ble Nelson Mandela Sør-Afrikas første svarte president, valgt med allmenn stemmerett. Boikotten var bare en del av forklaringen på at apartheid ble avskaffet. Men den var absolutt avgjørende.

I de 60 årene Israel har eksistert, har landets hær myrdet, terrorisert og undertrykket palestinerne. Alle hadde sympati med Israel etter nazistenes terror mot dem før og under andre verdenskrig. USA og Europa var overbevist om at jødene fortjente et hjemland i Palestina, og de fikk vår sympati og støtte mot det vi trodde var en overmektig og aggressiv araberverden.

Vi trodde på et vrengebilde. De jødiske organisasjonene drev etnisk rensing av arabere lenge før Israel ble stat i 1948!! En militært overlegen jødisk hær myrdet og terroriserte en stort sett ubevæpnete sivilbefolkning i palestinske byer og landsbyer. Jødiske terrorister myrdet FNs utsending til Midtøsten, Folke Bernadotte. Nær en million palestinere flyktet. De og deres etterkommere bor fortsatt i flyktningleirer, i håp om en dag å få komme hjem. Etter krigen i 1967, da også Gaza, Vestbredden og Øst-Jerusalem ble okkupert, flyktet enda flere.
Siden 1948 har FN, USA, EU, Russland og lille Norge snakket med skiftende israelske regjeringer, for å bidra til fred og forsoning. Det har ikke ført frem. Israel har fra første stund ført verden bak lyset. Noen lar seg fortsatt føre bak lyset av smart israelsk PR. Men nå har alt for mange gjennomskuet løgnene.

Når FN, verdens nasjoner og stormaktenes innsats ikke lykkes, må mennesker og organisasjoner ta i bruk vårt mektigste ikkevoldlige våpen: Vår moral, vår forstand og vår kjøpekraft!!

Anonym sa...

Konflikten Palestinere versus Israelere er ein skitten konflikt uansett kven ein holder med.
Siste nytt er at Israelerne brukte palestinske barn som skjold, men det er jo ikkje anna enn det palestinerane har gjort i alle år. Palestinerne har brukt sivile kvinner og barn som levande skjold i alle år, barn er brukt som soldatar og ambulansar er brukt til å frakte soldatar og våpen.
Har derfor mista sympatien til begge partar i denne konflikten. Det einaste som kankje skiller partane er at Israel aldri har gått til angrep først, men har svart grusomt når dei er blitt angrepet.
Skal eg boikotte så bør det bli ein boikott mot begge partar i denne konflikten.

Anonym sa...

anonym 14:55 er tydeligvis ganske blåst og vridd i sitt syn på virkeligheten

Anonym sa...

Litt voksenopplæring

SIONISMEN
FUNDAMENTALISTISK SPØKELSE ELLER POLITISK REALITET?
Theodor Herzl blir av de fleste regnet som grunnleggeren av sionismen, idéen om en egen stat for jøder. Da han formulerte denne teorien, var det som en reaksjon på pogromene, etnisk rensing av jøder, som sveipet over Europa. Diagnosen var riktig, at jødene ble forfulgt og var uten rettigheter. Men løsninga på problemet ble en katastrofe for palestinerne og folkene i Midtøsten. Resultatet var at den britiske regjeringen etter forhandlinger med sionistene i 1919 støttet opprettelsen av et nasjonalt hjem for jøder i Palestina, immigrasjonen til Palestina, opprettelsen av staten Israel og okkupasjonen i 1967.
Sionismen har utviklet seg fra å være en tankeretning blant europeiske sekulariserte jøder til å bli et felles rammeverk for alle Israels jødiske innbyggere. Både religiøse og ateister, venstresiden og høyresiden i Israel definerer seg i dag som sionister. Fra midten av 1800-tallet og fram til opprettelsen av staten Israel var sionistene de (europeiske) jødene som verken så noen løsning i assimilasjon eller en sosialistisk verdensrevolusjon, men som søkte et liv ut fra ghettoen ved å opprette en stat for jøder. Det fantes svært forskjellige alternativer for hva slags stat dette skulle være, hvor den skulle ligge (blant flere forslag var lenge Uganda et alternativ, i det minste som en midlertidig stat jødene kunne emigrere til), og ikke minst hvordan den skulle bli til. Det var bare målet om en stat hvor jødene var i befolkningsmessig flertall, det var enighet om. Slik ser vi at selv om sionismen i sitt tidlige stadie var strammere definert, har den heller aldri vært en fasttømret politisk ideologi, men snarere ett bestemt politisk mål.

Sionismen er RASISTISK!

Som tankeretning har sionismen en grunnleggende rasistisk karakter. Den jødiske nasjonsdanningen, og dens videreføring til en konkret statsbygging bygger hele tiden på fortrenging av den opprinnelige befolkningen til fordel for en jødisk majoritet. Realiseringen av dette kom et skritt nærmere ved Balfour-erklæringen, som i 1919 stadfestet den britiske regjeringens velvilje ovenfor opprettelsen av et nasjonalt hjem for jøder i Israel. Til gjengjeld for dette skulle den jødiske staten være Storbritannias utpost i Midtøsten. Etter opprettelsen av staten Israel ble det USA som tok over rollen som sionistenes fadder.Denne bakgrunnen er sentral for å forstå hvordan Israel fortsatt kan nyte godt av støtte fra det som i dag er verdens eneste supermakt. Israel, på mange måter en av vestens siste kolonier, fungerer som et brohode for USAs interesser i Midtøsten.

Sionismen er ANTISEMETISTISK!

Men er ikke sionismen først og fremst en religiøs bevegelse? Er det mulig å forklare sionismens framvekst ut fra politiske forhold? Dreier dette seg ikke bare om fundamentalisme og troen på Guds utvalgte folk? I dag blir ekstreme israelere gjerne assosiert med ortodokse jøder med langt, flettet hår, mørke klær og kippah. Til en viss grad er dette riktig. Samtidig er det ikke slik at det er de religiøse skillelinjene som er avgjørende for hvor ekstremt de forskjellige politiske gruppene vil gå til verks mot palestinerne.
Moledet, et av Israels mest rasistiske partier, tilhengere av deportasjon av alle palestinere på Vestbredden til Jordan er samtidig strengt ikke-religiøst. Men fram til opprettelsen av staten Israel og også en god del senere, var det ikke slik. Religion var aldri viktig verken for sosialisten og statsbyggeren David Ben-Gurion altså Israels første statsminister, eller Vladimir Jabolinsky, høyrenasjonalist og grunnlegger av partiet Herut, partiet til senere statsminister Menachem Begin. Noen ganger brukte de argumentasjon som til forveksling kunne virke religiøs, eller snarere; de tilpasset religiøse termer til sine egne politiske utopier. Men like ofte vendte de seg begge i hatske angrep mot alt som minnet om tradisjonell jødedom og religiøst liv. Balfour-erklæringen, vedtatt i 1919, brukte begrepet et nasjonalt hjem for jødene i Palestina. Hensikten bak erklæringen var at den britiske kolonimakten i Palestina skulle støtte opp om jøder som kom for å kolonisere landet.

Det eneste regjeringsmedlemmet som protesterte var Sir Edwin Montagu, som var av jødisk herkomst. Han mente erklæringen var grunnleggende antisemittisk, i det den i praksis hadde som formål å få jødene vekk fra det europeiske kontinentet. Det er mulig å spekulere i hva slags grunner den britiske regjeringen hadde for å gi støtte til sionistene og deres drøm om en egen stat. Bakenforliggende kan ha vært ønsket om å kontrollere Suezkanalen, ved å ha en alliert i nabolandet til Egypt. Britene kan ha ønsket seg en lojal koloni av vestlige bosettere. Men like viktig kan det ha vært at britene så at pogromene i Øst-Europa kunne føre til en massiv innvandringsbølge av jøder fra Europa, mange med svært radikale standpunkt (jødene var sterkt overrepresentert i medlemsmassen i de øst-europeiske kommunistpartiene).

Og de kunne vanskeligere henføres til lydighet av nasjonal patriotisme og krigshissing enn etniske briter. Slik ser vi at britene hadde mange sterke egeninteresser av å spille ut det antisemittiske kortet, i en periode der det jødiske folket var truet av utryddelse i det østlige Europa.

Mot tradisjonell jødisk kultur

Sionistene forbandt det å være jøde med å være et kuet, svakt og ghettofisert menneske. I motsetning til det bildet vi har av de ekstreme jødene, var datidens (og mange av nåtidens) jøder sterkt ateistiske, og de så på rabbiene og deres religiøse teser om jødene som et lidende folk i påvente av Messias (en frelser-skikkelse) tilbakekomst som en av de viktigste hindringene mot deres prosjekt. En jødisk stat krevde et jødisk folk som ikke var kuet, tilbaketrukket eller teoretisk orientert. En stat krevde aggressive, nyskapende og arbeidende kolonialister. I dette finner vi også bakgrunnen for at mange av de ultra-ortodokse jødene, også de bosatt innenfor den israelske staten, vil definere seg som antisionistiske eller ikke-sionistiske. I langt større grad enn venstresiden eller fredsbevegelsen.

En jødisk stat

Israelsk høyesterett slår i 1985 fast at Israel er en jødisk stat. Det burde ikke være nødvendig for Israels øverste juridiske organ (som står sterkt i den israelske forfatningen) å slå fast et så åpenbart faktum. Ikke det at det ikke bor annet enn jøder i den israelske staten, 1,2 millioner av Israels 6 millioner statsborgere er av ikke-jødisk avstamming (Haaretz, 15. oktober 2002). Men fordi apartheidstrukturen er gjennomtrengende i hele den israelske statens historie. Det finnes mange eksempler, men det viktigste er fordrivinga av det som var om lag en million palestinske flyktninger i 1948. Etterkommerne deres teller i dag fire millioner, de lever fortsatt i flyktningleire - i Libanon, Syria, Jordan, Egypt, Gaza og på Vestbredden. De blir nektet retten til å vende tilbake, fordi dette vil true den israelske statens jødiske karakter.

Bosetterne - spydspiss for etnisk rensning

Okkupasjonen i 1967 ble et vendepunkt for Israel, og for sionismen som ideologi. Samtidig som kritikken av Israel begynte å få et begrenset spillerom i Vesten, vokste også den religiøse troen på Eretz Israel, at et Stor-israel skal vokse fram som et alternativ til den mer tradisjonelle anti-religiøse sionismen. Følgene var at høyreradikale israelere, særlig fra USA, begynte å bosette seg i de okkuperte palestinske områdene. Med støtte fra høyreradikale kristne og sionistiske støttespillere, igjen særlig fra USA. Logikken var å berede grunnen for Messias og Guds rike på jorden. Denne retningen er også kjent som messiansk jødedom.

Den viktigste følgen var likevel at etter hvert som myten om Israel som et sosialistisk paradis mistet legitimitet blant venstreorienterte i Europa og de så hva som skjedde i de okkuperte områdene og i Libanon, vant Israel nye støttespillere blant kristne i USA og Europa. Bosetterne har en sterk særorganisering, de har egne militser og har stått bak mange drap og agressive handlinger mot palestinere siden oppstarten av det siste palestinske opprøret. De blir ofte beskrevet som en selvstendig gruppe ekstreme ortodokse jøder, fjernt fra staten og det offisielle Israel. Men det er to mangler ved denne framstillingen. Den første er at bosetterne riktignok gjennomsnittlig vil være mer religiøse enn den jevne israeler. Men de tilhører ingen ultraortodoks fløy av jødisk religion. Ett eksempel er at en av bosetternes viktigste organisasjoner, Gush Eminem, har hatt kvinnelige ledere. Tesen om at det er mulig å framskynde Messias komme til jorden ved å bosette seg i det hellige land og ta jorden fra landets innbyggere strir med tradisjonell jødisk religiøs tradisjon. Dette skillet er viktig, fordi det viser at bosetternes utgangspunkt ikke er religionen, men Likud og de mer høyreekstreme aktørene i israelsk politikk. Og deres internasjonale støttespillere er like gjerne kristne som jøder (som for eksempel Karmel-instituttet i Norge).

Den andre og viktigste mangelen er at bosettingene faktisk er den israelske statens politikk. Dette ser vi ved at Israel aktivt oppfordrer og begunstiger immigranter som slår seg ned i områdene okkupert i 1967. Videre ser vi at flertallet av bosetterne i dag er av russisk eller sephardisk/arabisk herkomst, og heller ikke spesielt politisk engasjerte. De ekstreme og nyreligiøse bosetterne er en viktig drivkraft, med tilhørighet på ytterste høyre fløy, men de er ikke de eneste som er med i spillet. Faktisk har det aldri vært bygd flere bosettinger enn da Ehud Barak, Arbeiderpartiets siste statsminister, satt ved makten i Israel.

Israel - den siste vestlige koloni

Bosetterne er kolonialistene til den israelske hæren. De kan sammenliknes med de amerikanske settlerne på USAs vestkyst ved slutten av 1800-tallet, eller de britiske og nederlandske kolonistene i det sørlige Afrika. Særlig gjennom de tre hovedområdene; Ariel i området mellom Nablus og Ramallah, Gush Etzion mellom Hebron og Jerusalem og bosettingene i og rundt Øst-Jerusalem, har Israel klart å dele Vestbredden opp i omtrent 70 områder. Disse områdene kan best sammenlignes med de sør-afrikanske bantustaans eller de amerikanske indianerreservatene. Formålet er å gjennomføre en politikk der etnisk rensning er hovedmålet. Fortrinnsvis ved å å gjøre forholdene så ulevelige for palestinerne at også de som er igjen på Vestbredden og i Gaza skal tvinges i eksil.

Golda Meir, tidligere statsminister i Israel, sa en gang at Jordan er den egentlige palestinske staten”. Dette er Ariel Sharon og Israels strategi fortsatt i dag. At de som ikke underkaster seg Israels overherredømme og velger å fortsette å kjempe for sin nasjonale identitet må tvinges vekk. Fordi sionismen har en rasistisk grunnkjerne, med teorien om en "jødisk stat, en stat for jøder". Israel er et land med strukturer lett gjenkjennelige fra vestens tidligere kolonimakter. Statens eksistens hviler på undertrykkelse av et annet folk, og det er derfor palestinernes motstand ikke kan karakteriseres som antisemittisme, men tvert i mot et legitimt opprør mot den hvite manns siste koloni. Samtidig er det, for palestinaaktivister og for den palestinske frigjøringsbevegelsen viktig å anerkjenne at den israelske nasjonalfølelsen eksisterer. Selv om man ikke anerkjenner de rasistiske rammene den israelske staten bygger på, må vi, uavhengig av hva vi mener om nasjonsdanningens fundament, anerkjenne at israelere i dag er en nasjon. MÅLET ER IKKE Å KASTE JØDENE PÅ SJØEN, MEN FINNE EN STATSLØSNING SOM GIR PLASS TIL TO FOLKEGRUPPER SOM KAN LEVE SAMMEN PÅ LIKE PREMISSER "ISRAELERE OG PALESTINERE.

Anonym sa...

Boikott Apartheid !!!!!
Er du gammel nok til å huske boikotten av apartheidregimet i Sør-Afrika? Nelson Mandela og USAs tidligere president, Jimmy Carter, har karakterisert regimet i Israel som verre enn det tidligere raseskilleregimet i Sør-Afrika. Allerede for lenge siden burde vi stilt oss spørsmålet: Hvor lenge, hvor mange tiår - skal vi fortsette å godsnakke med lederne i en stat som kontinuerlig demonstrer at egenrådig makt er det eneste språket de ønsker å snakke? Israel har gjennom mange tiår flagget sitt ønske om medlemskap i "ondskapens akse," som okkupant og kriminell undertrykker.

For min egen del begynner jeg å gå tom for argumenter mot at den siviliserte verden skal gå til en full boikott av Israel. I det minste burde Europa samle seg om en kultur- og idrettsboikott. Regimet i Israel er av en slik karakter at det kort og godt ikke sømmer seg for siviliserte land å pleie omgang med det.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

I århundrer levde jøder og palestinere i fred. Dette kan skje igjen, når sionismen blir avkledd og gjort opp for. For man må ikke sammenblande jøders dype kjærlighet og ærbødighet til Det hellige landet, med den sionistiske bevegelsen. Denne ville ta den politiske suvereniteten fra landets innbyggere, ved å drive mange av dem ut, og la dem som ble igjen, være gjenstand for forfølgelse og diskriminering.

Bestemmelsen om å skape staten Israel, har i det siste halve århundre ført til et til synes endeløst blodbad. Palestinere og jøder dør, og fortsetter å dø. I stedet for å utrydde antisemittisme og jødiske lidelser, har den forsterket det, i Palestina og i hele verden. Den eneste Tora-støttete og moralske løsning som vil gi fred, er å gi tilbake suverenitet over hele Det hellige land, til det palestinske folket. (Alle uttalelser fra Rabbi Yisroel Dovid Weiss, talsmann for Neturei Karta International (“Jøder mot Sionismen”).

Anstendige standpunkt, spør du meg.

Anonym sa...

Hei, jeg fikk også den mailen med link til den videoen. Og listen over hvilke argumenter jeg risikerte å møte i kommentarfeltet, og hva jeg skulle svare på dem.

Gadd ikke "skrive" et innlegg jeg. Men morsomt at du fortsatt følger "partilinjen".

Hei sveis. :)

Anonym sa...

For det første så hjelper det ikke å boikotte Israel!
De har som de har hatt lenge nå full støtte av USA og det kommer nok desverre ikke til å forandre seg. HVis alle hadde boikottet Israel så hadde Usa forsatt å kjøpe å sannsynligvis sendt videre!
Og vær så snill ikke bring Jødedommen og Islam inn i det her. Det har mer å gjøre om makt og territorium enn noe annet.

Esspen sa...

Det virker ikke som om det er så mange som innser at palestinernes miserable situasjon er valgt for dem av de arabiske lederne. Dersom de hadde ønsket det som var best for palestinerne, hadde de tatt dem imot og integrert dem da de mista det ørlille landet Israel etter krigen. Men de arabiske lederne har forbanna seg på å kaste Israel på sjøen, og palestinerne er expendable brikker for dem: folk som skal leve i fattigdom og nød, så det er ofre å vise fram. Med andre ord er det viktigere for de arabiske lederne at Israel skal bort, enn det er å gi palestinerne levelige liv. Løse palestinernes problem? Kjære, hadde _det_ vært målet, hadde deres problem vært løst for seksti år siden. Og Israel hadde vært mye mindre enn det er nå, for da ville ikke araberstatene fått de krigene de ønska seg, de krigene de tapte så det suste. Jeg er ingen hykler. Men de som snakker om at det er synd på palestinerne, samtidig som de godtar arabisk strategi, vel, de er etter mitt syn de største hyklerne som finnes.

Anonym sa...

Klokka tikker og staten Israel må reddes fra seg selv etter min mening.

Invasjon i Gaza er over. 13 israelere er døde, 1 300 palestinere. For to år og et halvt år siden invaderte den israelske hæren Sør-Libanon. Anslagene over døde varierer, men tusen drepte er ikke det høyeste og heller ikke det laveste anslaget.

Siden 1967 har Israel okkupert store landområder som ifølge FN tilhører palestinske områder. Israelske nybyggere har kontinuerlig bosatt seg på palestinsk område som en snikokkupasjon. Ved å bygge en separasjonsmur som skiller de jødiske og palestinske områdene, murer de inne hele den palestinske befolkningen. Noen kaller Gaza verdens største fengsel.

Israel har den overlegent mest moderne og velutrustede hær i Midt-Østen. Men det koster. 7,3 prosent av bruttonasjonalproduktet går til militære formål. Til sammenligning bruker USA 4 prosent og Norge under 2 prosent av BNP til militæret.

Ifølge tall FN-sambandet har samlet, bevilger kongressen i USA hvert år 2,3 milliarder dollar i direkte militær støtte til det israelske forsvaret. I tillegg kommer sivil statlig støtte og det private organisasjoner som Jewish Agency bidrar med. Uten denne støtten hadde det ikke vært mulig å opprettholde staten Israel og enda mindre den israelske hæren.

Israel-Palestina-konflikten har sprengkraft langt utover de forholdsvis beskjedne territorier det kriges om. Konflikten har nørt opp under USA-hatet i hele den muslimske verden. Hatet mot Israel er hvitglødende. Hver militæroperasjon Israel foretar bærer ved til bålet for islamistiske terrorister.

For israelske politikere må dette være en kattepine. Det ser ut som om deres eneste tenkbare omgangsform med naboene er krig, og krigen er finansiert av andre. Israel har ikke noen økonomi eller produksjon som kan bære de utgiftene som dagens militærvesen krever.

Selv om innsettelsen av ny president har skapt ny entusiasme for USA, er det mye som tyder på at USAs rolle i verden vil bli redusert. Uansett når det skjer, ingen imperier lever til evig tid. Når USAs rolle som verdens eneste supermakt er over, vil Israel være sørgelig ensom.

Da finnes det mange skrekkelige scenarier å tenke seg. Det kan bli et nytt holocaust. Israel som atommakt kan benytte seg av arsenalet sitt eller andre former for væpnet oppgjør. Det som er helt sikkert er at det kommer til å bli atskillig verre enn det vi har sett i Gaza siden jul.

Med mindre Israel slutter fred med naboene sine.

Israel kan ikke overleve som stat på sikt hvis de ikke klarer det. For hvert drept spedbarn, for hver lemlestet palestiner eller libaneser, øker hatet. Det kan komme til å anta en tsunamis styrke hvis ikke Israel slutter med krigene sine.

Ekte venner av Israel burde se at hvis Israel skal overleve, så må de slutte fred. Det er derfor underlig at organisasjonen Israels venner, formann Siv Jensen i Fremskrittspartiet, Anne Sender i Det Mosaiske Trossamfund og andre venner av staten Israel forsvarer Israels angrep på den palestinske befolkningen i Gaza, i stedet for å se at dette er den sikreste veien til staten Israels undergang.

Anonym sa...

http://www.dagbladet.no/nyheter/2006/12/11/485738.html

Anonym sa...

Omg!! Gården og leiligheten jeg bor i her på Kampen er sikkert bygget eller konstruert av Israel på en eller annen måte. Steikepanna jeg laget middagen i trolig en israelsk oppfinnelse. Det stod "made in Italy" på tomatene jeg kjøpte Coop, men trolig er de også en Israelsk oppfinnelse. Jeg gir opp. Ingen vits å boikotte Israel. De kontrollerer det hele. Jeg så bilde av en Reanult, akkurat samme type som jeg kjører, i videoen. Trodde jeg kjørte et fransk mesterverk, men det er trolig israelske komponenter det det meste....

Den propagandavideoen bloggeier legger ut her er SERIØST noe av det teiteste jeg har sett på lang tid, men den fungerer sikkert på enkle sjeler.

Til Eller hur: Du har skrevet noe av det beste og klokestejeg har sett på lange stunder vedr Israel-Palestina konfliten. Takk!!

Anonym sa...

En del folk klager over muren Israel har satt opp, ingen bryr seg om at den samme muren forsetter langs Egypt sine renser til Gaza og at det er Egypt som har bygget denne delen.
En del folk er bare imot Israel rett og slett fordi at de hater jødene og ikke noe annet.

Anonym sa...

Israel med et folketall på omkring 7,26 millioner setter verden tilbake til steinalderen om vi boikotter de øonomisk og kulturelt. Haha, dette faller for sin egen urimlighet, og det må være svært pinlig for bloggeren som tar denne propaganden seriøst. Selv israelere og jøder av det normalt oppegående slaget vil jo se dette. Videoen fungerer godt som SATIRE. Hyklere du liksom.... Regner med at du rødmer litt på egne vegne :)

Anonym sa...

Til anonym som skrev- "En del folk er bare imot Israel rett og slett fordi at de hater jødene og ikke noe annet.", omg, mulig verden er så sort-hvit for deg. Du burde forstå at de aller fleste ikke hater jøder fordi de er jøder, men hatet dreier seg først og fremst om staten Israel, opprettelsen av denne og dets fascisme.

Anonym sa...

Boikott Israel?

Israels avhengighet av utenlandshandel og gode relasjoner til utlandet er de beste argumenter for en sterk boikottkampanje. Israelske myndigheter frykter et sterkt negativt fokus, og vet fra boikotten mot Sør-Afrika at hvis kampanjen er sterk nok kan de bli presset til å endre sin politikk. Solidaritetsarbeidet i Norge har pågått kontinuerlig gjennom 35 år. Det har funnet sted et klart skifte i opinionen til fordel for det palestinske folk. Har dette påvirket israelsk eksport til Norge? Statistikken viser følgende: Fra 1980 til 1990 økte Israels eksport til Norge med 78%. Fra 1990 til 2000 var økningen redusert til 55%. De siste fire år har eksporten til Norge økt med bare 4%. Israels eksport til Norge er relativt sett svært liten, mye mindre enn en kunne forvente med strukturen i Norges sterke økonomi, og sammenliknet med Israels eksport til andre europeiske land (sett bort fra Sverige der vi kan se de samme tendensene). Det er vanskelig å vise at vår appell om boikott og de økende negative holdningene til Israels politikk i Norge er årsaken til den begrensede handelen, men det kan være en delforklaring. Hva slags produkter bør vi boikotte? Israels eksport til Norge er påvirket av endringene i Israels økonomi. Frukt er fremdeles en viktig varegruppe, men ulike elektroniske produkter blir viktigere og viktigere. I følge Israels handelskammer i Norge utgjør eksporten av elektroniske produkter 31 % av eksporten til Norge (2004). Den tunge våpenindustrien har store problemer på det norske markedet grunnet restriksjoner på handel med våpen vedtatt av Stortinget. Rapporter fra Forsvarsdepartementet viser likevel at Norge ved import av våpen via NATO, indirekte importerer militært utstyr fra Israel. I 2004 var importen av militært utstyr fra Israel på 3,1 mill NOK, og den indirekte importen av utstyr med israelske komponenter utgjorde 136 mill NOK (Statusrapport fra Forsvarsdepartementet, mai 2005).

Konklusjon

Ut fra denne analysen ser det ut til at en boikott kan ha en sterk innflytelse på Israel, og at de relativt sporadiske boikottkampanjene vi har hatt til nå kan ha hatt noe effekt. Det er selvfølgelig særlig viktig at boikotten blir internasjonal, og at den fokuserer på den særlig viktige våpenhandelen. Boikottkampanjen må ha som mål å stoppe all import av militært utstyr fra Israel. Den norske boikottkampanjen må fremdeles fokusere på frukt, men må sterkere prioritere elektronikk, for eksempel produkter brukt i musikkindustrien, en varegruppe som kan mobilisere ungdom spesielt. Det er også viktig å utvikle kampanjen på nye områder. Progressive fagforbund må arbeide for å stoppe all kontakt med den reaksjonære, korporative organisasjonen Histadrut. Boikott av vitenskapelige relasjoner, kultur, og sport bør etter min mening også være en del av kampanjen.

Anonym sa...

at israel ikke har gått til angrep først er i bestefall en myte, i værste fall en svært godt gjennomført løgn.

tidlig om morgenen 5 juni, 1967 angrep israelsk flyvåpen Egypt, og ødela det aller meste av Egyptisk flyvåpen mens det enda sto på bakken. senere samme dag, da Syria og Jordan ble med i konflikten (etter som de var i en forsvarsallianse med Egypt) fikk de samme behandling.

Israels angrep på araberstatene i 67 er omtrent like mye selvforsvar som Tysklands slegge-angrep på Belgia under første verdenskrig...

sjekk kildene William L. Cleveland,"A history of modern Middle East", Westview Press, 2004, s. 337-338.

Anonym sa...

Hvorfor er det så mange lange innlegg som ikke er annet enn klipp og lim fra venstreekstreme propagandakilder?

Anonym sa...

Godt poeng Besk, men bloggeier har latt det gå sport i å gå i mot den svakeste part hele veien. Sjekk f.eks ut det "ferske" innlegget "min egen feil, ikke noen andre sin.."

Vanskelig å sympatisere med hans arbeidsledighet...

Anonym sa...

hvorfor er de fleste pro-zionistiske og pro-israelske innleggene her så latterlig usakelige?

Beskjeden sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Admin sa...

Arne Bar: Gå imot den svakeste part hele veien? 12-13millioner jøder kontra 1.5 milliarder muslimer pluss en hel del millioner venstrevridde? Er det da å gå imot den svakeste når jeg støtter Israel?

Har du i det heletatt sett filmen forresten? Jeg anbefaler deg å se den og følge den 100% ;)

Anonym sa...

"hvorfor er de fleste pro-zionistiske og pro-israelske innleggene her så latterlig usakelige?"

Sannsynligvis fordi de begynner å bli ekstremt lei av folk som ikke har egne meninger, men som bare klipper og limer laaaaange innlegg fra andre nettsteder fulle av feilaktige påstander.

En såkalt Gish Gallop.

Anonym sa...

Admin: du glemte å ta med USA i ditt "regnestykke"....

Anonym sa...

Ikke rart alle de muslimske landene som skyr Israel som pesten fremdeles er i middelalderen.

Anonym sa...

Øhhhh, kanskje ikke så rart heller da..

Anonym sa...

Øhhh, det skulle jo bare mangle også da!!

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide