mandag 6. april 2009

To ting som hjelper

Ifølge VG Netts reporter Mads Andersen ble stemningen etterhvert svært amper. Politiet forsøker å få demonstrantene til å flytte seg, men må gi opp.

- Folk skriker politiske budskap opp i ansiktet på politiet. Vi har sett flere politifolk som har prøvd å roe gemyttene, men som må gi opp.

Tåregass og vannkanoner......

Jeg har full forståelse for de som demonstrere mot noe som er jævlig urettferdig slik som det som skjer på Sri Lanka, men hvorfor skal det gå utover vanlige folk som prøver å komme seg fra A til B her i Norge?

Hva med å heller samle så mange tamiler som mulig og sett dere forran selve stortinget og sitt 20-25 folk forran hver dør inn til stortinget?
Plag de som faktisk kan gjøre noe med saken og ikke de andre.

Men det er da iallefall bedre å sitte på rompa og rope litt enn å knuse halve byen og oppføre seg som huleboere slik som anti israel demonstrantene gjorde.

To pågrepet i tamildemonstrasjon
Tamiler demonstrerer foran Stortinget
Politiet arresterer mange Tamilske demonstranter
Politiet klargjør tåregassen
Tamilske demonstranter lammer kollektiv-trafikken
Flere hundre tamiler streiker utenfor Stortinget
Tamil-demonstranter sperrer gater flere steder i Oslo sentrum

186 Kommentarer:

Unknown sa...

Syns disse folka skal sendes rett ut, de burde bare være glad de for lov og være her. gi faen i å plag oss, ikke vår skyld at det er som det er der nede...

Anonym sa...

Få øynene opp, Tommy. Selvom alt er velstand i din lille boble, så kreves det oppmerksomhet for å få ting gjort. Norge har selv utnevnt seg som diplomat i konflikten.

Anonym sa...

En ide hadde jo vært å prøve å gjøre noe med problemet med å heller reise ned til Sri Lanka og demonstrere der eller noe slikt.
Greit å være tøff og sitte her i Norge og demonstrere for her kan det ikke skje deg noe.
Greit å være tøff og true med sultestreik her i Norge for når du besvimer av sult så er helsepersonell der for å hjelpe deg.

Reis til Sri Lanka og sett dere i gatene der nede eller ta en sultestreik, da er dere virkelig tøffe og viser at dere virkelig bryr dere om saken!!

Anonym sa...

Send de hjem hele gjengen!!!!

Anonym sa...

begynner å bli lei innvandrere som lager kaos

rupert sa...

Kunne ikke vært mer enig.
Jeg er absolutt for ytringsfrihet i Norge, men enkelte (les: de fleste) demonstrasjoner gjort kunne vært løst på en annen, mindre barnslig måte. Det må da finnes andre måter å skape oppmerksomhet rundt en sak på enn å stikke på sløyden og mekke skilt, pugge slagord og sette seg på ræva midt i trafikken.
Men det er vel slike enkle tiltak som skaper media-blest. Jeg lurer bare på om de som demonstrerer er klar over det faktum at det media bryr seg mest om er måten demonstrasjonen ble gjennomført på (i dette tilfellet stoppe kollektiv-trafikken) og ikke hva det demonstrasjonen egentlig dreier seg om (våpenhvile på Sri-Lanka).

Det er vel som det heter: "det enkle er ofte det beste".
Jeg gremmes.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

norge hadde aldri klart seg selv uten innvandrere, og hvis tamilere kan reise dit og demonstrere så ville vi ha gjort det, om dette hadde vært dere ville dere ha gjort det samme

Anonym sa...

send dem hjem! Er lei av innvandrere som snylter på Norge! Lei lei lei! Nok er Nok

Anonym sa...

21:41 :Nei og det er det vi har arbeidsinnvandrere til, hvor mange av disse tamilene er arbeidsinnvandrere?

Anonym sa...

gi oss vårt land så skal vi gå tilbake selv

Anonym sa...

Trikken skulle bare kjørt rett over dæm, alle har vikeplikt for trikken å dersom det ikke har gått opp for dæm enda så hadde dæm ialle fall lært.. utrulig korr mye kvalme som lages i oslo/norge av våre nye landsmenn

Anonym sa...

Norge hadde fint klart seg uten innvandrerene! Det er ikke det det ståt på, men det å hjelpe, norge kan vel hjelpe? Det er jeg sikker på, litt mindre stortings middager så hadde vi hatt engod del mere penger å sende til de som ikke har penger. Faen heller skal de sitte der å ede mat og itillegg ha en lønn som de felste andre ikke har? Ja til å hjelpe alle! Bedre å stoppe trikken enn å mose ruter:) Go tigers

evilonn sa...

Dere vet at tamilere har høyest prosentandel arbeidsføre i forhold til folketall (INKLUDERT nordmenn)? Så evt. snyltepåstander kan dere spare dere for.

Det ble forsøkt en rolig demonstrasjon, men hvor langt nådde den frem? den fikk 10 sekunder medieomtale, også var det glemt. Norge som er diplomat burde utføre oppgaven de har påtatt seg!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Får jo håpe at ikke noen er uheldige og kjører på en av disse tullingene som løper rundt i gatene, da hadde han jo vært rasist!

Anonym sa...

kom dere hjem!!!

Anonym sa...

"gi oss vårt land så skal vi gå tilbake selv"

Hvorfor skal andre sloss deres kamper? Reis tilbake og krev landet tilbake!

Anonym sa...

Slutt å syt jævla "norske" folk! Vi skal ikke klage! Vi vet ikke åssen krig er! SKJERPINGS seriøst, de vil jo heller være i sitt eget land men om det ikke funker så skal de jammen få være hos oss! Vi som virkelig er norske, vet at vi skal hjelpe! Det er sånn det er, hvis du ikke liker det så flytt for faen!

Anonym sa...

Til anonym 21:50: Slik som quisling hjalp tyskerene for noen år siden?

Anonym sa...

At de ikke fatter at menig mann's eventuelle sympati for deres sak forsvinner fort som faen når vi tas som gisler i deres kamp? Dere kan godt flykte hit og få fred og sikkerhet, men det hadde faen meg vært på sin plass å vise litt takknemmelighet for vi som har gjort det mulig.

Anonym sa...

Anonym 21:52: At du kan trekke paralleller til landsforræderi under andre verdenskrig i denne saken, sier vel litt om intellektet ditt, dessverre.

Anonym sa...

"Vi hadde aldri klart oss uten innvandrere i Norge"

Haha, vi har klart oss i flere hundrevis av år i Norge, er vel kun 40 år siden vi fikk de første innvandrerne? Hva hjelper innvandrerne oss med utenom å trygde og lage hærverk?

Anonym sa...

Jeg lover dere - selv om det blir fred på Sri Lanka, så reiser ikke en eneste hjem.
De blir her de.

Anonym sa...

Tamilierne har det ikke værst, de må overdrive! Norge har bidratt med flere millioner av kroner, hvor mye mer skal de ha?

Hva har kollektiv trafikken med situasjonen i Sri Lanka å gjøre? Er det sånn at bussene blir stoppet og sprengt der?

Ut med alle tamilirere fra Norge.

Anonym sa...

"Vi hadde aldri klart oss uten innvandrere i Norge"

Bare piss-preik.

Anonym sa...

Anonym 21:55 at du må ty til personangrep på en som ikke mener det samme som deg sier jo like mye om ditt nivå da vil jo jeg si.

Anonym sa...

Det er helt Idiotisk å ødlegge hverdagen for andre folk på denne måten. Hvis man skal demonstrere gjør mann det rolig for seg. Kansje gå i tog???? Enn å blokere veier? Forbanna tullinger hele gjengen.

Politiet burde ha fjernet di umidelbart fra trikk sporene...

Anonym sa...

Helt utrolig hvor mange trangsynte freppere det finnes her. Hvor mange lavstatusjobber er besatt av etniske nordmenn? Det er her arbeidsinnvandrere få hjulene til å gå rundt.

Anonym sa...

Norge kan ikke løse alle verdensproblemer. Hva hadde skjedd om Pekka hadde prøvd å lage trafikkaos i SriLanka fordi reienen ikke fikk beite på "naboens eiendom"???? Få dritten ut av av landet.

Anonym sa...

Norge er en sentral diplomat i denne saken, derfor skjer det HER og ikke i indre Kongo. Dette er en oppgave NORGE har påtatt seg, men neglisjert den siste tiden.

Anonym sa...

Løsningen med lavstatusjobber er ikke å la mennesker fra andre verdensdeler ta de jobbene.

Løsningen er å heve statusen på disse "lavstatus" jobbene.

Anonym sa...

Tamilene er arbeidssomme folk, så den der "reis hjem"-retorikken er meningsløs. Om noen sperrer for trikken en kveldstime eller to, mens de fleste har påskeferie allikevel, hva gjør vel det?
Blitzere og Islamister må gjerne kjeppjages på generelt grunnlag, men Tamilene har min fulle sympati.
Og hvor er Erik Solheim nå? Det dumme skolegutt-gliset som lyste mot oss etter "freds-avtalene" på Sri Lanka for bare få år siden, hvor er det nå?

Anonym sa...

Tamilene er de som virkelig jobber her i Norge. Når etnisk Norske sølvskje og Latte/sofasolialister raver rundt dritings i natten vasker Tamilene arbeidsplassene deres.

På tide at Tamilene tar litt oppmerksomhet, situasjonen på Siri Lanka er helt jævlig.
Flott at politiet ikke lager steile fronter.

Anonym sa...

Det har bodd mennesker i Norge i minst 9300 år.

http://www.smp.no/article/20080924/NYHETER/394895557

Vi har alltid klart oss.

Så pluttselig kommer "internasjonalisme" på moten, og myte om at "Nordmenn klarer seg ikke selv" oppstår.

Anonym sa...

Heve lavstatusjobbene, sier du? Regner med at du ikke har en slik jobb fra før, men da kan du jo starte med latrinevasking og oppfordre flere til å gjøre det samme? Du vet selv at denne "løsningen" din ikke har rot i virkeligheten.

Anonym sa...

Hvorfor skal dere lage problemer her? Forstår at det er enkelt og kjekt å gjøre det her, hva hadde skjedd om dere hadde prøvd å gjøre noe tilsvarende i deres eget hjemland? Har ikke noe imot invadrere som bidrar til felleskapet, men de som kun gjør faenskap kan dra til helvete, selv om det nå heter SriLanka.

Anonym sa...

Hvorfor er det vanskelig å hjelpe mennesker som er i nød? Fy fæn! så egoistiske dere er!
Støtt Tamilere og støtt den nye regjeringen i Somalia så lover jeg at du ser ikke mer et eneste mørkehudede fra disse landene. Det blir slutt på pirat virksomhet også!

Av:
En somalier som vil ta den førte fly hjem når det blir fred!

Anonym sa...

Her er det en som sier 'gi oss vårt land'..tamiler har aldrig hatt et eget land. Både tamiler, singhalesere, muslimer og kristne har bodd på Sri Lanka på alle år. Hvis tamiler har hatt et eget land så må det være Tamilnadu i sør India..Bare reis ditt hvis dere ikke kan leve i fred på Sri Lanka..Tamiler hat begått folke mord på Sri Lanka i mange mange år..Oppfør dere.. deres oppførsell er en SKAMM:

Anonym sa...

ryk og reis

Anonym sa...

Har hørt og lest mye dritt om forskjellige innvandrergrupper, og noe av det er sikkert berettiget - men har sjelden hørt så mye *skryt* som nettopp av tamiler (fra nordmenn - til og med en del med litt skepsis mht. mørk hudfarge). Og hallo! Dette er folk som demonstrerer for bedring av forholdene i SITT EGET HJEMLAND! (IKKE norske trygdeordninger!). Men det hadde sikkert vært mer naturlig med litt velplassert sprengstoff enn å stoppe trikken - TRIKKEN! - midt i Oslo? Med (grøss) hjemmesnekrede plakater! Slik at folk blir forsinket!! Fysjom!!!

- Hilsen en 100% renraset "arier" som var heldig nok til å lære et *minimum* av gangsyn i oppveksten.

Anonym sa...

Anonym 22:22: Hvem har sagt det er et eget land? Land i den forstand er landeområder som nå har blitt "okkupert" av regjeringen der nede. Store deler av nord og øst var landeområder som tamilene benyttet seg av.

Anonym sa...

Kast dem ut, de har ingen rett til å blokkere kollektivtrafikken.

Paradoksalt er de med å sende FRP til makta.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Somaliere kan reise hjem nå! pakistanere og andre som lager kvalm også! kort sagt muselimer!
Litt trist at di som bråker som regel er svarte, for da blir kritikk mot bråkmakere kalt rasisme!
Javel da er jeg rasist og er da stolt over at jeg bryr meg om Norge og mine barn! Reis hjem!

Anonym sa...

Okok. med tanke på at innvandrerne tar såkalte "lavstatusjobber" er vel ikke helt sant.. Jeg har hatt flere lavstatusjobber og utav en av de så jobbet jeg med en dame fra Kroatia..
En "lavstatusjobb" kan nok vere vanskelig å få opp i rangeringene siden de fleste nordmenn nå vil sitte på kontor, tjene penger og få en enda feitere ræv enn de har (les:usa rompe..) De fleste, ikke alle! Jeg trivst med fysiske jobber og setter pris på de lavstatusjobbene som er - vil heller jobbe med noe jeg trives med istedetfor å vere låst inne på et kontor fordi jeg skal ha x-antall K når jeg blir pensjonist :)

Anonym sa...

Du verden for et engasjement!! Mitt råd er, finn en venn/venninde eller fyr opp kjerringa/gubben og gjør det som skal gjøres en lørtdags kveld. Ble litt irettesatt her. men nå skulle det være i orden :-).

Anonym sa...

Trenger de til lavstatusjobber? Det er jo derfor vi har polakker og personer fra andre østblokk land.

Anonym sa...

Anonym 22:34 Det er mandag i dag :P

Anonym sa...

Full forståelse for situasjonen og at de ønsker å "bli sett" men dette blir for barnslig. Er som en unge som setter seg rett ned på rævva fordi han ikke får det som han vil. La det gå utover de som kan gjøre noe med det(les:stortingsrepresentanter), ikke oss vanlige borgere. Gjør ting ordentlig, via de rette kanaler, hvem som helst kan sette seg ned i en klynge og klage, men det er ikke rette måten å skaffe sympati fra det norske folket på i hvertfall.

-Ole S.

Anonym sa...

Påskeferie, går litt surr i ukedagene :-! Påskeferie er lørdag ele uken, slitsomt men ok :-)

Anonym sa...

Anonym 22:34: Da er det jo igjen innvandrere, er det ikke? Eller skal du begynne å skille ved hvilket land de er fra?

Anonym sa...

Vel, hvor ofte hører du om polakker som raner/sloss/knivstikker osv..

Anonym sa...

Tamilene slutter nok snart det tullet for ikveld.De må jo hjem og legge seg,for de skal vel tidlig opp imorgen og komme seg på jobb-----------.

Anonym sa...

Ole S.: Jeg har full forståelse for tankegangen din, og er forsåvidt enig i hvilken grad demonstrasjonen har utviklet seg til, men nå skal du jo også huske at det har vært tidligere demonstrasjoner som har foregått UTEN noen form for ulovlighet eller eskalering, f.eks her: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=551002 . Det var også en for litt over en måned siden hvor de samlet seg utenfor stortinget. Problemet er at i begge tilfellene ble de ikke hørt i det hele tatt! Derfor har nok situasjonen eskalert seg i en slik drastisk retning for å vekke reaksjoner fra politikerne. Dette er et ansvar Norge som nasjon har påtatt seg, og dermed burde de ta affære.

Anonym sa...

De er ARBEIDSinnvandrere som kommer hit for å gjøre en jobb fordi at vi trenger de. Eller iallefall trengte, nå er jo arbeidsledigheten på vei opp så det holder så da er det på tide å sende hjem igjen.

Anonym sa...

Anonym 22:38: Hvor ofte hører du om tamilere som gjør det? Er ikke lenge siden det stod i avisene om en mann som ble sparket til døde av noen polakker. Men det er uansett ikke poenget. Ingen er perfekte, det finnes alltid råtne epler.

Anonym sa...

Det å si i fra er greit, men gjør det på en rolig og ryddig måte, disse er bare ute etter å gjøre faen skap, det er ikke rart vi blir rasister.

send dem hjem..............

Nå er det på tide å si i fra.

Anonym sa...

Jajo, enkelt tilfeller kan fint skje Anonym 22.42.
Men når man leser om kriminalitet i mediene i norge om dagen, er det ytterst skjeldent det handler om nordmenn...

Bob sa...

Lyden på filmen til vg hørtes ut som var spillt inn i en hønsegård.

Anonym sa...

Vi norske normenn må gå til mot angrep..
må samle patrioter som kan svare med samme mynt.

www.randi.org sa...

Blir så forbanna irritert over voldelige protester. De må jo skjønne at å lage kaos her ikke kommer til å hjelpe kaoset i Sri Lanka!

Fredelig protest har jeg full respekt for men slike protester som dette, som går utover vanlige personer og politi mener jeg vi ikke burde finne oss i her til lands!

I min mening kommer de til å få (og fortjener) mye mindre respekt og støtte av dette.

Anonym sa...

Anonym 22:45: Ja, jeg er helt enig i at enkelte folkegrupper er oftere representert enn andre, men i denne saken så har man ikke gjort annet ulovlig enn å hindre fri ferdsel (unødvendig i så stor grad, mener nå jeg), men dette er kun et produkt av at ting neglisjeres, håper dette er en tankevekker for den norske regjering som har lovet å ta initiativ.

Anonym sa...

Trist det som skjer på Sri Lanka. Støtter tamilene, men det er dessverre feil aksjonsform. Plag politikerne, og spesielt Solheim. Dere som sier at tamilene bare må reise hjem, dette er de mest arbeidssomme og ærlige innvandrerne vi har. Regner med at jeg snakker for døve ører, men noen må si i fra til dere som kun ser svart og hvitt.

Anonym sa...

Oi, for noen saklige argumenter folk kommer med her.

Til dere som sier at Norge hadde klart seg uten den internasjonale verden, dere kan gjerne få noe nytte av å lese litt i historiebøkene deres. Innvandringen fra Asia startet i 1970-tallet, da det var så høy arbeidsledighet at Norge var desperate. Hvis dere klarer dere så godt selv, hvorfor produseres da norske varer av barn og fattige i utlandet da?

At alle innvandrere skjæres over en kam, viser hvor trangsynte dere er.Det finnes faktisk en verden der ute, utenom Norge altså.

Verden hadde også klart seg fint uten Norge, bare så det er sagt. Det er altså ikke slik det fungerer.

Hvor mange ganger har tamilerne stått ute i kulden i flere timer og demonstrert uten noen form for respons?

Hvorfor man ikke skal dra til Sri Lanka å demonstrere? Fordi de blir drept vel, ikke det at dere som ber dem om å gjøre det bryr dere om det. Det er vel viktigere å komme seg hjem fort enn å tenke på alle menneskene som dør hvert eneste sekund, ikke sant?

Som sagt. Les i historieboka. Og til dere tamilere: fjern de tåpelige LTTE-flaggene. Hvis dere vil ha sympati hjelper det hvertfall ikke en dritt å vifte med flagget til en gruppe som er stemplet som terrorister av den internasjonale verden.

Anonym sa...

Snart tar dem over norge..... dem blir for mange... hvis vi ikke gjøre noe snart er Ola Nordmann borte og ikke i kontroll over sitt eget land lenger... blir trist... =(

evilonn sa...

randi: Skjønner frustrasjonen, men dette har allerede blitt prøvd ved flere anledninger, og har da søkt tillatelse fra politiet for å demonstrere. Men du husker det kanskje ikke, naturlig nok. Det fikk minimalt med mediedekning, og derfor ble det glemt. Det viser seg at det først er nå folk sperrer opp øynene. Bare synd det måtte eskalere seg til dette.

Anonym sa...

Jævlig enkelt å sitte her oppe i nord og raute for bedre vilkår på andre siden av jorda. Hva med å heller faktisk prøve å gjøre en innsats selv!

Og det store tusenkroners spørsmålet er: Hvor mange av dem (les tamiler) drar faktisk tilbake til hjemlandet hvis Norge bidrar til bedre levevilkår?? Ikke en kjeft tenker jeg, har det altfor godt her.

Trude sa...

evilonn: det eneste de oppnår nå er at nordmenn som allerede er dritt lei av "kaos" blir enda mer lei. Tamilene har mistet min sympati nå iallefall.

Anonym sa...

Skulle ønske de salige politikerne fikk opp øya for det som skjer i norges land. Men, vi hører ikke et pip fra dem.
Klart FRP får oppslutning av slike hendelser. Snart får vi borgerkrig i dette landet fordi folket er luta lei av alt oppstyret med innvandrere. De har flere fordeler enn oss som har betalt skattene våre i årevis.
Når det gjelder lavstatusjobber er jo det noe som de tar til å begynne med for neste generasjon tar jo utdanning (som den norske stat betaler for dem) og da nøyer de seg ikke med å vaske gulv og kjøre taxi lenger. Da kommer Ola og Kari i siste rekke.

Anonym sa...

De gjør neppe det til noen større glede å prøve å hjelpe dem..

evilonn sa...

Trude: Synd du drar alle tamilere og spesielt de trengende under en kam. Om noen fronter en god sak på en "feil" måte, så burde ikke det frata deg sympati. Som nevnt tidligere, så har Norge påtatt seg det ansvaret å mekle mellom partene, noe som har stått i stampe, spesielt etter at Norge ikke tok avstand fra de grufulle hendelsene det siste halvåret.

Trude sa...

evilonn: Hvor mange tamiler er det egentlig i Oslo? 200-300 demonstranter utgjør nok en stor prosentandel av den totale tamilske befolkningen i Oslo så er vel kanskje ikke så rart at man tar "alle under en kam"?

Anonym sa...

Hvorfor skal Norge på ta seg det ansvaret?

Nit87 sa...

Det hjelper ikke å hjelpe myndighetene, og det hjelper ikke å hjelpe LTTE. Det er disse to partene som får all oppmerksomhet, hvis de ikke går med på forhandling, skjer det altså ikke.

Det som skjer på Sri Lanka er ikke det samme som det som skjer på Gaza stripen. Hamas ble demokratisk valgt inn av befolkningen der, derfor kan man snakke med Hamas når man skal forhandle. LTTE har okkupert områdene akkurat slik myndighetene gjør. Det vil si at tamilerne har havnet i midten av denne kryssilden. Da kan man spørre, hva er det egentlig den internasjonale verden gjør? Ingenting. For de tror de hjelper til ved å sende penger til Sri Lanka, men det er absolutt ingenting som har blitt organisert for å hjelpe den tamilske sivilbefolkningen som nå dør hvert sekund.

evilonn sa...

Trude: 2,5% av totalandelen vil jeg ikke akkurat kalle et grunnlag til å generalisere. Vil du?

Anonym sa...

dritt lei hele jævla pakket som kommer til norge, det er liksom så jævli synd på dem hele tiden, bare klager og sipper..
selvfølgelig er det snille folk av dem også, kanskje 20%.. dritt lei av at jeg skal sitte og betale 35% skatt som eg veit at 20-25% enten går til trygden til en "ny" nordman eller blir sendt ned til hjemlandet hans, skaff dere en jævla jobb og oppfør dere som normale folk!!

www.randi.org sa...

Evilonn - Jeg har lest ganske mye om Sri Lanka i mediene, ikke så mye i senere tid riktignok.

Det er derimot ingen unnskyldning for å lage kaos for vanlige uskyldige mennesker og politi.

De må skjønne at de burde gå til de som kan gjøre noe med dette, nemlig politikerene!
Og heller ikke da med voldelige protester(som kun skaper flere rasister og ikke noe annet) men med sakelige argumenter basert på beviste fakta som gjør at de må handle.

Når flesteparten av folk sperrer opp øynene for dette er det ikke av sympati, men forergelse.
Forergelse over at de lager kaos her i Norge isteden for å finne en konstruktiv fredelig løsning på å få budskapet frem. Å ty til dette vil bare få folk til å assosiere deres budskap med negativitet og se en annen vei.

Anonym sa...

De får ihvertfall ikke noe sympati ved å sperre for kollektivtrafikken, er det noe som irriterer folk så er det at bussen eller trikken ikke kommer fram....

Anonym sa...

Anonym 23:05: Synd du er så uopplyst. I denne saken er faktisk tamilere mer i arbeid enn nordmenn når det kommer til folketall. Gjør hjemmeleksa di først. =)

Anonym sa...

så hiv dem ut så nordmenna kan få seg en jobb da vel?

Anonym sa...

dere snakker om skatt skatt skatt...dere tror dere er de eneste som betaler skatt? jeg er en tamiler og betaler faktisk 50% i skatt...så slutt å si at dere betaler skatt..alle som tjener mer enn 30 000 kr i året betaler skatt, og jeg tror de fleste tjener mer enn 30 000 i året...er d mulig eller.

evilonn sa...

randi: Jeg er enig at det var en dårlig fremgangsmåte for å fremme budskapet sitt, men de har prøvd flere ganger på andre måter, og dette er nok kun et resultat av frustrasjon ved ikke å nå frem. Hvis man kan se bort ifra det tragiske utfallet ved denne demonstrasjonen, og heller se hva budskapet innebærer, så har man i alle fall kommet langt. Ingen er perfekte.

Anonym sa...

Jeg er en andregenerasjonsinnvandrer fra Sri Lanka som alltid har følt meg norsk. Jeg vet likevel hva som skjer der nå, dessuten sympatiserer jeg med foreldrene mine.

Nå er det min tur til å si at jeg ikke vil generalisere, men nå skjønner jeg hvorfor det er vanskelig å intergrere seg i Norge. Svært skuffet over fordommene som kommer av uvitenhet.

Det er lov til å ha egne meninger, legg dem frem som konstruktive argumenter. Formuler tankene og diskuter ved å argumentere. Ikke gå rundt å tro at dere er noe bedre, det skaper et dårlig bilde av Norge og det jeg ser på som norske verdier.

Hilsen en oppgitt NORDMANN med foreldre fra Sri Lanka

Anonym sa...

jeg driter egentlig i om dem jobber mer eller mindre, snakker om innvandrere generelt. anonym 23.05

Anonym sa...

"Det er lov til å ha egne meninger, legg dem frem som konstruktive argumenter. Formuler tankene og diskuter ved å argumentere. Ikke gå rundt å tro at dere er noe bedre, det skaper et dårlig bilde av Norge og det jeg ser på som norske verdier.

Hilsen en oppgitt NORDMANN med foreldre fra Sri Lanka"

Kanskje vi skal starte demonstrasjoner mot tamilske demonstrasjoner i oslo? Hadde det vært bedre kanskje?

Anonym sa...

I den kapitalistiske verden vi lever i nå må vi få noe igjen for all hjelp vi gir. Norge hjelper derfor gjerne muslimske land som har gull og olje,men tamilerne på Nord-srilanka gidder vi ikke å hjelpe, fordi de har absolutt ingenting som er verdifullt for oss.

Vi lever godt i Norge, takket være 2/3 av verden som er fattige. Er dere så heldig å komme hit får dere takke oss, for dette landet er VÅRT VÅRT VÅRT.

Dessuten. Vi hjalp jo til. Men dere blir jo aaaaldri fornøyde, herregud. Vi er jo såå snille og tilbyr aaaalt, men dere bare kommer og TAR TAR TAR fra OSS OSS OSS.

Hjelper ikke at dere jobber tre jobber. Det hjelper ikke at dere ikke opptrer voldelig på gatene. Det hjelper ikke at dere tar dere utdanning og tenker dere en god fremtid i Norge. Gjør dere noe som ikke aksepteres er det kun fordi at dere er utlendninger. DRA HJEM. eeh.. gidder dere å sy noen klær og plukke litt te for oss når dere er fremme?

Anonym sa...

Les heller http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/article2666059.ece , en mer nøytral fremleggelse.

www.randi.org sa...

Evilonn : Ja men det er dessverre akkurat det jeg sier, budskapet kommer minimalt frem mens forergelse over måten å demonstrere på kommer maksimalt frem. Sri Lanka har min sympati men de som demonstrerer i Oslo har virkelig ødelagt for seg selv og sin sak i min mening.

"Jeg er en andregenerasjonsinnvandrer fra Sri Lanka som alltid har følt meg norsk. Jeg vet likevel hva som skjer der nå, dessuten sympatiserer jeg med foreldrene mine.

Nå er det min tur til å si at jeg ikke vil generalisere, men nå skjønner jeg hvorfor det er vanskelig å intergrere seg i Norge. Svært skuffet over fordommene som kommer av uvitenhet.

Det er lov til å ha egne meninger, legg dem frem som konstruktive argumenter. Formuler tankene og diskuter ved å argumentere. Ikke gå rundt å tro at dere er noe bedre, det skaper et dårlig bilde av Norge og det jeg ser på som norske verdier.

Hilsen en oppgitt NORDMANN med foreldre fra Sri Lanka"

Veldig bra formulert. Som andre her sier om Norske tamiler kan jeg si til deg at jeg håper du ikke skjærer oss alle over en kam.

Anonym sa...

Det er ingen som SKYLDER på Norge. Tamilerne spør bare om hjelp. Å sette seg foran trikken kan kun stemples som voldelig hvis du er utlendning. Noen som har fått med seg at de har prøvd å demonstrere tidligere UTEN å sette seg foran trikken? Neida. Hvorfor ikke? For da satt de bare foran stortinget. Det var ingenting å bry seg om, bare noen ulyder da vi kjørte forbi.

Anonym sa...

HAHAHA ! Velkommen til et fargerikt multikulturell samfunn ! hahaha ! Lev med det nå dere. Ros deres naive politikere som dere har selv valgt og aksepter at norge er blitt slik, et søppelland hvor snart andre kulturer har overtatt den lokale. Lykke til.

Anonym sa...

blir nok enten en borgerkrig innen ti år, eller så tar innvandrerene over, blir nok det siste tenker jeg.
hvis noen ser en-to nordmen som er i knipe mot 7-8 utlendinger(som dem som regel er!) så er det jo ingen nordmen som stepper inn og hjelper til! nordmen er desverre for feige, skulle vært mer som i vikingtiden da folk faktisk hadde respekt for nordmen, ingen som kødda med dem..

Anonym sa...

Jeg skjærer absolutt ikke alle nordmenn over en kam. Men jeg må likevel si meg skuffet, da jeg aldri hadde trodd at tamilere, av alle innvandrerne i Norge, kunne bli bedt om dra tilbake der de kommer fra. De er hardtarbeidende, de elsker Norge og respekterer Nordmenn. Selv med en kultur som står i konstrast til den norske, har intergreringen av andregenerasjonsinnvandrere vært svært god. Det har ingenting å si hvis du er brun i huden.

Anonym sa...

Hvis dere setter dere foran trikken er det nok til å slenge dere ut av landet. Hilsen en skamfull nordmann

Anonym sa...

Det var en tamil her som sa at han betalte 50% skatt, trur han har glemt å levere skattekortet sitt!!!!

Anonym sa...

Gidder ikke lese alt dette, men herregud så mange barnslige kommentarer da.

Det er riktignok en ulovlig demonstrasjon, men så ille var det faktisk ikke, de skadet vel ingen og knuste ikke noe særlig heller.

Til dere som er paranoide og tror at norge skal bli "tatt" over av utlendinger... tragiske..

Anonym sa...

Anonym 23:40: Vel, det utelukker i alle fall at du er kjent med skattetakstene på en bedre betalt jobb. Man må faktisk skatte så mye om man tjener over toppskattnivået. Så har du lært noe nytt i dag òg. =)

Anonym sa...

Forresten ironi og sarkasme kommer ikke alltid så godt gjennom over internett... Bare så dere vet det:p

Anonym sa...

Er ingen rasist, men hvor mye skal man engasjere seg i da!???? Synd å fælt med alt det triste her i verden altså men... Har selv kjempemedearbeidere i alle farger og fasonger som gjør en aldeles god jobb,men er jo grenser for hva man skal bry seg med!! Til alle innvandrere! hjertlig velkommen men kan dere ikke oppføre dere som folk og følge norsk lov,sorry men da er det første fly hjem! Det burde vært lovfesta!!!!

Anonym sa...

Forståelig at du sier det anonym 6. april 2009 23:50 . Hvis alle bryr seg om èn ting skal vel det holde i massevis. Demonstrasjonen startet ikke med uro, det ble sånn pga frustrasjon av å ikke bli hørt... Dessuten tenker nok ikke en tamiler "nå har sikkert nordmenn fått nok av demontrasjoner pga hijabsaken, så nå kommer vi bare til å få mindre sympati hvis vi prøver å få folk til å åpne øynene sine for hva som skjer der nede". Det er bare noe som skjer. Tamilere ser ikke på seg selv om utledninger. De ser på seg selv som tamilere. Det er derfor vanskelig for dem å forstå eller ta hensyn til alle "andre" utlendninger.

Anonym sa...

Vist alle innvandrere som kommer til Norge og klager over hvor de kom fra, begynner å bråke og kreve at Norge skal hjelpe dem med dette:

Ett enkelt foretak fremfor å sende alle pengene ned dit.

Kjør alle igjenom førstegangstjenesten, få dem lasta med våpen og sende dem hjem igjen.

Da ender det i allefall ikke med at de sitter igjen her og klager i 5 år før Nordmenn må ned dit å dø for denne saken..

Anonym sa...

Kjære anonym 6. april 2009 23:56 . Beklager for at jeg er usaklig her. Men jeg er en tamiler som kun har bodd i Norge i 3 år, ikke en gang jeg skriver så dårlig norsk som deg. Hvis du vil passe på Norge bør du kanskje starte med å lære deg å skrive norsk.

Anonym sa...

Åpenlyst har du oversikt over detaljene som virkelig teller.

Anonym sa...

Det kommer fra en som "har ett foretak fremfor å sende alle pengene dit". Du tror kanskje det er gratis å sende ut soldater til utlandet? Og ikke minst trene dem opp i Norge? Det koster faktisk mer det enn å sende pengene dit. Dessuten kommer ikke pengene til noe nytte hvis man ikke vet hva pengene går til.

Jeg vet ikke hvor jeg skal starte med å legge frem detaljene for deg. Derfor holdt jeg meg til det du kunne forstå. Hvis du vil ta vare på norske verdier bør du kanskje først lære deg å skrive det norske språket slik det skal skrives =) Jeg har lært meg det og ikke bare det, men jeg liker det. Så jeg skal dessverre ikke ta over Norge. Da må vi nesten jobbe med å ta vare en av norges viktigste verdier, nemlig å ikke tro du er bedre enn et annet menneske.

Anonym sa...

kan Norge sette opp en ordning for militær trening for tamilske innvandrere?
jeg kan gjerne gi stipendet mitt og sparepengene for opplæringa og våpen.
jeg vil gjerne krige og dø for landet mitt. Men jeg trenger trening og våpen.



mvh tamilsk student, 21.

Anonym sa...

Kjære tamilsk student 21. Bruk gjerne hodet litt før du snakker. Takk. Mvh Tamilsk student, 22.

Anonym sa...

Jeg sier ikke at det er gratis å sende soldater ut av landet, eller at det er gratis å trene de opp.
Jeg sier det er tydeligvis mindre bortkastet enn å sende penger ned dit som åpenbart ikke hjelper å få slutt på faenskapen.

Anonym sa...

Noen nordmenn er rett og slett dumme når det kommer til et stykke... sitter og forsvarer denne søpla!Godtroende ola nordmann som vanlig.skal være snille og redde verden vi. ødelegger landet vårt gjør de. Nei, få dritten ut av landet!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Frekke faenskap. vis litt takknemmelighet for en gangs skyld å respekter at Norge er et fredelig land. folks tolmodighet begynner snart og renne ut!! hvis dere må lage opptøyer å lage helvette kan dere dra hjem til fedrelandet å være idiot. ikke rart det er krig i landene deres

Anonym sa...

kjære tamilsk student 22,
hva annet foreslår du?

Anonym sa...

Svært svært trist at mennesker i på sri lanka blir drept, voldtatt, og spilt fotball med rullende hoder foran familie medlemmer. Men hvorfor er det slik der? Hvorfor er det stort sett fred i europa? Flytt hele Norges befolkning i en storby i noen av disse landene og det vil ikke merkes en gang. Hva skal vi gjøre utover å gi fra vårt land? Folk tør jo ikke gå alene som nordmann i norske gater lenger. Vold avler vold..

Anonym sa...

På tide at Norge setter inn en nulltolleranse for kriminalitet blandt ny-invandrere og usa policy for de som vil komme inn, nå er jeg dritt lei av avskum som av en latterlig grunn får leve i Norge og lage helvete uten konsekvenser. Nå sikter jeg ikke spesielt til denne protestaksjonen, så ikke misforstå. Men generelt de som lager kvalme og bryter loven iblant dem.

Anonym sa...

Hvis Norge hadde sendt noen soldater til Sri Lanka i stedenfor Afghanistan, kun for å overvåke situasjonen i krigsgrensen hadde det hjulpet utrolig mange menneskeliv. Det er ingen som er der for å passe på.

Så er det de som sier at det ikke er Norges ansvar. Historien bak dette er altfor stor for å skrive om det her. Men jeg ber der om å ta igjen litt lesing, kanskje dere forstår da.

Anonym sa...

Tamilerne og singaleserne levde faktisk sammen på en fredlig måte før Briterne koloniserte øya og begynte med splitt og hersk. Les folkens, les!

Anonym sa...

Det hadde kanskje vært en ide å ikke selge våpen til disse landene...neimen, hva skal USA leve på da?

Anonym sa...

Folk krever og krever fra Norge. På tide at politikerne får seg noen baller og sier nei til ting vi ikke har en dritt med å gjøre.

Anonym sa...

Sorry - men blir litt lei av "alle" som vil ha norges hjelp. "Vi er skuffet over norge som ikke gjør noe" bla bla bla..... Norge gir MYE til mange i utlandet, og det kommer vi nok til å fortsette med, men herregud - vi kan jo ikke hjelpe alle. Egoistisk - nei, realistisk - ja.

Blir også veldig lei av å høre om at nordmenn burde skamme seg fordi vi har en slik og slik mening om innvandrere - helt alvorlig, denne form for uroligheter som der har vært i den senere tid er vi ikke vant med og vi er møkk lei det. Hadde innvandrere klart å oppføre seg på en mer "normal" måte så hadde vi alle syns bedre om dere - og nå snakker eg ikke bare om tamilier, bare så det er sagt - dette gjelder dere alle som lager uroligheter.

Til dere alle som vil ha Norges hjelp - er det virkelig ingen annen måte å gjøre det på? Tror der er mange forskjellige løsninger om dere bare hadde tenkt på en helt annen måte enn det dere gjør - men desverre så har mange av dagens innvandrere en bakgrunn som er voldelig - vold er det deres forfedre har brukt som løsning - og nå er dette tatt ibruk som makt her i Norge.

Sikkert noe som mener eg overdriver nå - men kom tilbake om 10 år - tror dere virkelig at det blir noe bedre i Oslo fremover? Om noen år så er det sikkert store skyte kamper o.l. Dette vil nok bare eskalerer - desverre. Snart kommer det til å spre seg til andre mindre byer - bare vent.

Uff, eg får frysninger på ryggen når eg tenker på hva mine barn kommer til å vokse opp til - for ikke å snakke om barnebarn.

Syns virkelig synd på alle som lider i verden, men denne form for opprør er allerede oppbrukt - vi er møkk lei det, og sympatien som normalt ville ha kommet med det er vanskelig å finne. for hver demonstrasjon fremover nå så blir vi bare mer og mer irritert på det, og saken som dere vil ha fremmet og få sympati for er borte.

På tide å handle anderledes kjære innvandrere!!

Anonym sa...

til 22.07. Det er ikke NORGE som har påtatt seg det, men Jens og Co. Som ene og alene tror de eier dette landet.

Anonym sa...

Kan vi ikke gi de den treninga, å alt de vil ha av bomber å granater da, så blir vi ferdig med saken en gang for alle!! så kan de bombe hverandre sønder å sammen!! JJJJJJJJJJa det var ironisk ment!! Men hva vil dere at lille norge skal gjøre da? Vi kan sikkert hjelpe til,men det er jo ingen som noensinne hadde blitt fornøyd alikevel, for da kommer alle andre folkegrupper og sier:Hvorfor hjelper dere ikke oss da?? Vi har det også fælt i hjemlandet vårt!Åja jeg synes synd på dere alle,men strikken min har faktisk slitt seg!! Jeg lever godt og har jobbet for det,har faktisk vært veldig heldig!!Har hus, barn og hytte på fjellet!! Har også tre barn som jeg betaler skole for i russland gjennom fjernadopsjon!!Men jeg greier ikke å hjelpe alle,å det gjør ikke norge heller!!!!

Anonym sa...

Kjære tamilsk student, 21. Det hadde kanskje vært en ide å bruke det du har lært i studiene dine og samarbeide med andre som også har tilegnet seg litt kunnskap og kompetanse til å drive med litt lobbyvirksomhet og arbeide på et politisk nivå i steden for å sette seg foran trikken uten mål og mening. Det er trist å se at tamilere arresteres uten noen hensikt. Det totale stipendet ditt for et år holder dessverre ikke for en liten sivilvåpen en gang, så de pengene skal du få lov til å beholde med god samvittighet. Jobb sammen for den tamilske sivilbefolkningen, ikke for LTTE. Jeg vet ikke om det hjelper, men det er på tide å prøve etter all unyttige forsøk

Anonym sa...

Tamilene hadde min sympati, helt til denne ulovlige, ugjenomtenkte demoen fant sted...
Å hindre trikken fordi det er krig i hjemlandet deres kan umulig hjelpe stort... At partene der ikke klarer å overholde en våpenhvile er vel heller ikke Norges skyld, hva skal vi gjøre? Sende 15-20000 soldater og skyte alt som rører seg??? Da blir det fred...

Anonym sa...

Nei, Norge kan ikke hjelpe alle. Jeg må prøve å forklare dette med et eksempel. 50 personer ligger skadet et eller annet sted etter at noe har skjedd. 45 personer får hjelp, og 5 stk ligger og skriker etter hjelp, men det er ikke kapasitet til å hjelpe. Skal de slutte å skrike? Kanskje en eller to hører dem mot alle odds. Det er nok det de håper på. La dem skrike, bare gjør det på en måte som får folk til å sympatisere med dere, ikke vekke avsky.

Anonym sa...

Er det rart at det ikke ble noe fred der nede? Da Solheim kom ned dit for å forhandle skjønte de vel ikke en dritt, for han Solheim er vel ikke akkurat en kløpper i Engelsk. Et forslag til ham, ta med tolk.

Anarkist sa...

Først til de som ikke er veldig positive til innvandring. Innvandring til Norge har skjedd mye lenger enn 40 år, det har skjedd i hele Norges historie. Og mange av de som føler seg etnisk norske idag, kan kanskje stamme fra spanske innvandrere på 1500 tallet. I tillegg må vi huske på at mange norske selv ble innvandrere i den store utvandringen til USA (uten at de klarte å ta over USA) på 1800-tallet, og mange etniske nordmenn idag har en eller flere slektninger i et annet land.

Hva angår demonstrasjoner, både med direkte vold og uten, så vil det å avsi det som noe patetisk og barnslig måte som ikke fremmer noe positivt være en svært overfladisk og lite reflektert konklusjon. Demonstrasjonen som politisk handlings historiske betydning har vært viktig for mye av samfunnsgodene vi har i Norge idag.

Rune sa...

Hehe, jeg må le litt år jeg leser noen innlegg. Virker som utlendinger er et problem hos dere.
Jeg er bosatt i Tr.heim og slipper disse problemene, da det er relativt rolig her ;) Typisk Ola Nordmann på østlandet å klage på ALT.

Anonym sa...

Norge hjalp engang, det ble fred.
Da fredsavtalene sprakk så er det plutselig Norges feil? Teite Nordmenn som ikke bryr seg ? ikke bruker nok ressurser og penger på det?
Lurer på om jeg kan gå på buttikken å be om gratis mat og øl, ved å sette meg i gata når de sier nei... Enda Norge faktisk ikke sier nei, de jobber med saken. Er ikke det godt nok? skal det mer til? Ofre norske soldater kanskje, norske penger og ressurser er ikke godt nok. Hva kreves egentlig av Norge ?

Anonym sa...

"Tamilierne har det ikke værst, de må overdrive! Norge har bidratt med flere millioner av kroner, hvor mye mer skal de ha? "

VI HAR IKKE BEDT OM PENGER ELLER TRYGDEYTELSER FRA NORGE, MEN BARE OM Å STOPPE KRIGEN PÅ SRI LANKA OG REDDE DEN SIVILE BEFOLKNINGEN.

JEG SELV VAR PÅ DEMONSTRASJONEN, NÅR DET VAR FREDLIG FORAN STORTINGET.
MEN SÅ FORT HELE GJENGEN LØP NEDOVER,HOLDT JEG TILBAKE. SYNTES SELV AT DET Å SITTE DER OG SPERRE TRAFIKKEN VAR LITT DRØYT,MEN KAN OGSÅ SKJØNNE AT DE FREDLIGE DEOMONSTRAJONENE IKKE HJALP SÅ MYE.
MEN IDAG HAR DE FÅTT SÅ MYE OPPMERKSOMHET PÅ DE FLESTE MEDIENE, NETTOPP FORDI DE LAGDE "BRÅK", LIKSOM!!!

Anonym sa...

Det er kanskje også fordi at utlendningene i Trondheim blir møtt med et smil og respekt. Hilsen en utenlandsk østlending som har bosatt seg i Trondheim for å både slippe utledningene og nordmennene i Oslo.

Anonym sa...

Joda, men når alle skriker så er det til slutt ingen som hører!!Sånn er det!!

Anonym sa...

anonym 00:27,

jeg er svært neutral i all slags konflikter. Jeg prøver mest mulig å unngå vold. Selv har jeg aldri tørt å slåss i løpet av mitt 21 årige liv engang. Jeg står for det motsatte av vold.
Men når det kommer til denne konflikten så er det noe helt annerledes.
"It takes a thief to catch a thief"
det trengs nok en morder (f.eks meg) for å drepe en annen morder (Sinhalesere).

Hvor lenge skal vi sitte stille med ræva i Norge og håpe på at FN/EU og andre land skal løse konflikten. Hvor lenge skal vi leve på "fordømmelser" fra vestlige land, de samme folkene som kaller oss for "third-world country".

Nok er nok, det MÅ bli vold.
Dere kaller oss, LTTE, for terrorister. Ikke for lenge siden romantiserte dere slike som oss som frihetskjempere. Che guevara, franske revolusjonen etc. Hva skjedde med det?
har 911 angrepene som skjedde i USA endret synet til vikingene i nord? ...



hilsen en oppgitt tamilsk student,21

Anonym sa...

Om det så "MÅ bli vold" , hold det for dere selv nede der hvor alle har den oppfattningen, ingen nordmenn er interesserte i, eller fortjener å få vold "vandret inn i Oslo"

Anonym sa...

SÅ dra hjem å kjemp da vel, ikke bland oss i det!!

Anonym sa...

anonym 23:40...hehe...jeg tjener litt mer enn en million i årslønn. jeg måå betale 50%. får bare lusne 500 000 igjen. men det er sånn det er. men du tjener vel ikke så mye til å forstå at når du tjener såpass mye går skatten opp;) og jeg er ikke en han men enn hun.

Anonym sa...

ok en rettelse:
med "det må bli vold" mente jeg da på Sri Lanka. Ikke NORGE!!

mvh tamilsk student 21

Anonym sa...

og ja..i tilegg har jeg ingen lån eller noe sånt..derfor er skatten min høy. så slapp av du

Anonym sa...

Men da mister du trygda å stipendet, bare så du er klar over det!!

Anonym sa...

Du som tjener over en million i året, må vel være en politikker som godter seg om dagen mens andre får lønnskutt og sparken?

Anonym sa...

anonym 23.42... jeg er kjent med skattereglene ja. hvis du leste innlegget jeg skrev så skrev jeg dere er ikke de eneste som betaler skatt vi utlendinger gjør det samme så slutt å kommenter det hele tiden. det var en kommentar spesielt rettet til anonym 23.05 som sa følgende: dritt lei av at jeg skal sitte og betale 35% skatt som eg veit at 20-25% enten går til trygden til en "ny" nordman eller blir sendt ned til hjemlandet hans, skaff dere en jævla jobb og oppfør dere som normale folk!!

Anonym sa...

Til Anonym 00.43

Joda jeg gjør det jeg,er brønnborer med eget firm! Greia er det at svarte penger er tingen for å ungå skatt!!! Betaler skatt jeg og,men ikke mye!he he

Anonym sa...

Hvem er det som bryyyyyyyr seg om hvor mye du eller noen andre tjener? Bryr meg midt i ræva. Ikke det at de andre kommer med noen bedre argumenter som bryr meg andre steder menneh...

Kjære tamilere (ikke generalisert): Norge gjør det de kan gjøre. Ro dere ned.
Kjære nordmenn(ikke generalisert): Det hjelper ikke å snakke om alle utlendninger som skaper dritt i Norge. Mer konstruktive argumenter takk.

Anonym sa...

Er det noen her, dette gjelder både tamilerne og alle andre, som vet hva som egentlig skjer der nede? Er det noen som leser FN rapporter? Er det noen som leser nettsider som skriver om problematikken fra ulike perspektiv? Er det noen som snakker med noen andre enn hverandre? Oppgitt oppgitt.

Anonym sa...

Men hva med alle som kommer fra Iran, Irak, Afganistan, Nord Korea, Somalia, Simbabve, Gaza etc.
Skal alle demonstrere, stoppe kollektivtrafikken, utøve vold og kreve at Norge skal gi dem landene deres tilbake, stoppe ekstremisme, og, eller felle sittende regjeringer/regimer?

Vi tar imot mennesker fra hele verden, vel viten om at mennesker trenger beskyttelse. Det er ikke et eneste land som som sender mer økonomisk støtte, U-hjelp i forhold til innbyggertallet. Hva mer forventer dere vi skal gjøre. pls vær realistisk ved besvarelse.

Anonym sa...

Svartejobber er virkelig tingen ja.. For de som faktisk jobber og tjener penger, får ikke de særlig mye ut ifra skatte pengene de betaler selv.
Har hørt om mange som helst unngår det pga Regjeringens lønninger og deres idiotiske pengebruk. Og vist Regjeringen skal gjøre noe som skattebetalere tjener på, så putter de på andre agifter til det, avgifter i hytt og gevær..

Anonym sa...

Jeg synes faktisk at man burde redusere u-hjelp støtte i form av penger og øke støtten i andre former. Som f.eks, sende ned noen sentrale aktører som kan ta tak i situasjonen, sende ned soldater (ikke for å krige, men for bistand) osv. Altså for utførelsen av mer praktiske oppgaver. Men hvert sted har hvert sitt problem. Norge kan ikke gjøre alt. Men akkurat denne saken har vel Norge innblandet seg i allerede, men skal ikke benekte at de faktisk jobber med saken.

Anonym sa...

"Nok er nok, det MÅ bli vold.
Dere kaller oss, LTTE, for terrorister. Ikke for lenge siden romantiserte dere slike som oss som frihetskjempere. Che guevara, franske revolusjonen etc. Hva skjedde med det?
har 911 angrepene som skjedde i USA endret synet til vikingene i nord? ..."

che har alltid vært, massemorder, et rasshøl og en terrorist

Anonym sa...

Slapp av bekymrede nordmenn. Tamilerne er faktisk de største pinglene dere finner. Det som skjedde i dag var sannsynligvis et resultat av gruppepolarisering. Ikke vær redd, de er bare frustrerte over å sitte ute i kulden uten å bli hørt og reagerer på en ugjennomtenkt måte. Forhåpentligvis skjer det ikke igjen. Hilsen en norsk tamiler

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Anonym 7. april 2009 00:58 : Dette er grunnen til at folk ber tamilerne om å ryke og reise. Hold kjeft og bruk fornuften din hvis du har noe. Hilsen en tamiler som ikke vil havne i samme bås som tamilerne som ikke skjønner en dritt

Anonym sa...

"Det hadde kanskje vært en ide å ikke selge våpen til disse landene...neimen, hva skal USA leve på da?"

Alt annet de tjener penger på vel? Våpen er jo bare en bitteliten del av det de tjener penger på.

Anonym sa...

Anonym 7. april 2009 01:01 :Hvis de fleste tamilerne har høyere utdanning burde de bruke det til annet enn å sperre for trikken. For de kan faktisk gjøre mer med det enn stumpen på bakken. Tamiler

Anonym sa...

Anonym 7. april 2009 01:03 ;Offisielt sett er det en bitteliten del av det de tjener på ja. Men det er faktisk en av de største inntektene deres (ikke det at det hjelper på gjelda deres nå) hvis du går mer inn på samfunnsnivå og ikke på nasjonalnivå.

Anonym sa...

Det har bodd mennesker i Norge i minst 9300 år.

http://www.smp.no/article/20080924/NYHETER/394895557

Vi har alltid klart oss.

mennesker vil vel si opprinnelig samer før dere "etnisk" norske kom inn i bildet elr hva?

Anonym sa...

ta så klapp igjen du a "norsk tamiler"... hva står du for? har du noe bekjentskap til ditt eget hjemmeland? du eier ikke moraler eller egne verdier... og du kaller tamilere for pingler? ta deg sammen.. hvis du er modig nok, gå tilbake til srilanka og lev resten av livet ditt der..!!! så skal får vi se hvor "modig" du er...!

Anonym sa...

Nå er jeg møkk lei utlendinger som skal bruke Norge som fristed for demonstrasjoner! Hva er det disse tamilene vil? Norge med Erik Solheim i spissen har jo forsøkt å megle der nede i flere år uten å komme noe nærmere løsning. Aner ikke hvor mange penger Norge har brukt på konflikten, men det er sikkert ikke småpenger. Kjære Tamiler; Dra ned og sloss for deres eget fedreland på Sri Lanka og sitt ikke her og motta trygd og synes synd på dere selv! Vi er drittlei av å være nummer 1 i u-hjelp, mens vi samtidig blir kneblet av alskens dustete demonstrasjoner!!!

Unknown sa...

Er Eelan Tamil. < Jeg har gitt fra meg Sri Lankan Tamil >

Hører meget med misnøye mot de som lager "faenskap". Få dem ut av landet osv osv.

Merkelig formulering, det er en holdningsendring som kom med FRP sin politiske budskap. Noe som også praktiseres her i Landet.

er Ord knapp for det som diskuteres her. Usaklig og uvitenhet.

Hvorfor har ikke vi reagert så sterkt tidligere?
VI har igrunnen ikke hatt behov for det.

Men nå er krigen i en kritisk fase, der det foregår folkemord i Stor skala, attpåtil gjenlevende blir satt i konsentrasjonsleirer av Sri Lankisk regjering. Det er å gå altfor langt, og vi som bor i Utlandet her en mulighet til å ytre våre mening og "påvirke" tilstanden i Sri Lanka. Når vi som gjør dette, så sier dere utvitende mennesker, reis hjem og send dem hjem osv osv. Er dere så oppegående?

Har også meget lyst til å kommentere at vi skal vise takknemlighet for å få lov ti å Bo i Norge.
Til hvem? Til hvert enkelt Individ? HOLDE kjeft?
ikke gjør noe opprør?
comtruss

Anonym sa...

Anonym 7. april 2009 01:10 : Jeg ville vanligvis ikke ha gitt deg noe respons, siden det ikke gir noe mening. Først og fremst er mitt hjemland Norge. Jeg bor her, lever her og vil gjerne dø her også (en gang). Man viser ikke modighet av å leve resten av livet der, det er bare tullball og ikke minst patetisk. Den bekjentskap jeg har til mitt hjemland er masse, men det negative bekjentskap jeg har er sånne som deg som ikke gjør noe nyttig med det du har. Tamilere er pingler, men la meg presisere her at de er de mest hardtarbeidende menneskene jeg har sett. De er pingler når det gjelder vold, og det er egentlig ikke pingler så det skulle jeg kanskje ikke ha sagt. Jeg synes derfor ikke at LTTE representerer tamilere som av natur egentlig er ikkevoldelige mennesker, stort sett med en hinduistisk bakgrunn (som i og for seg er en fredlig religion) og dessuten på tross av ulikheter klarer å leve sammen. Tamilere er altså ikke voldelige, ikke skap vold nå og ødelegg for dere selv. Det er det jeg prøvde å si.

Anonym sa...

Hvorfor tamilerne ikke har reagert så sterkt tidligere? Selv om tamilske sivilbefolkningen har dødd i over 30 år? Fordi LTTE har alltid eksistert, men nå holder de på å knekkes, og det er det eneste tamilerne bryr seg om, derfor.

Anonym sa...

Oi huff, tamiliene ble trøtte og gikk hjem så kunne media fortelle at "tamiler og politi var blitt enige"
hahahahaha

Anonym sa...

På tide å skille snørr fra bart. Demonstrasjonene i dag er et utrykk for frustrasjon og fortvilelse i Sri Lanka, ikke noe mer.

Norges regjering har en fantastisk evne til å blande seg inn i uterikspolitikk som de ikke skjønner bæra av, og blir dermed involvert. Dette får den rødgrønne regjeringa stå til ansvar for.

Forøvrig så er norsk-tamilere oppegående folk som er en ressurs for det norske samfunnet.

ps. Nordmennest har aldri romantisert Che guevara eller andre terrorister. Kansje du finner noen venstrevridde studenter som syntes det var kult å ha bilde av han på capsen, men det er alt.

Hilsen norsk nordmann

Anonym sa...

thank you norsk nordmann=) Hilsen Norsk tamiler

Anonym sa...

jeg er tamil selv og jeg syntes at dette her er helt patetisk.
Lage faenskap for norske folk og blokkere trafikken. Helt idiotisk!

Anonym sa...

Norsk nordmann virker reflektert over situasjonen, gid det bare var fler.

Anonym sa...

Hei,
Stakkar tamiliere, de har demonstrert flere ganger uten å få media oppmerksomhet.I dag har de mistet flere mennesker, tamiliene hadde ikke noen andre valg enn å hindre trafikken for å få oppmerksomhet. Det er helt forstålig.. Ser ikke ut som folk bryr seg om andre mennesker, vi norske har jo ikke peiling på det som skjer i utlandet en gang.. vi lever i vår egen lille boble.

Anonym sa...

Vi kan starte med å sende alle bråkmakere fra andre land tilbake hvor de kom fra. Så kan de fortsette bråket der! Eller de kan være glade for å slipppe inn i et land som er fredelig og ønsker å fortsette å være fredelig uten bråkmakere.

Når mennesker fra andre land lager bråk i Norge for at Norge skal hjelpe deres landsmenn så er det for drøyt!


jeg er drittlei av alle utlendinger som lager bråk i Norge. politikere i Norge har sagmugg mellom ørene.

Anonym sa...

norge står bak klasebombe som har drept tusenvis av mennenesker i sri lanka... kalle norge for et fredelig land er bare galt, når de skal ødelegge for andre mennesker.. 2 timer uten trikk eller buss skader ikke. men, å få flere slektninger drept er noe helt annet. få opp øynene og se hvva som virkelig skjer i verden, istedenfor å klage.

Anonym sa...

Duh. Hvem har fortalt deg at norge står bak klasebomber som har drept tusevis av mennesker på sri lanka? Erik Solheim er kanskje ikke den psykisk sterkeste, men de JOBBER MED SAKEN og neeeeeeeei, ingen klasebomber. Tamiler fra Oslo.

Anonym sa...

Ikke rart rejeringen prøver å bli kvitt de der nede, bare se hvordan de oppfører seg her også.....

Anonym sa...

Anonym 7. april 2009 01:47 : jadda, det kaller man å være saklig du. Masse peil på lager ser jeg.

Anonym sa...

"Norge har et ansvar" roper idioten, rett i trynet på en politimann som sikkert ikke engang kjenner til konflikten. Det er så teit at det ikke ligner grisen. Stakkars politifolk, de har Norges mest utakknemlige jobb. Først må de hanskes med det avskummet her, og så må de stå og se på at svina slipper ut av arresten etter bare noen timer, og ikke for noen straffeforfølgelse. Fatter ikke at de gidder. Jeg kunne vært politi sjøl, men ikke slik som disse pøblene blir tatt på med silkehansker, jeg ville følt at jobben min ikke hadde noen som helst betydning.
Har vi forresten et "ansvar", slik som tamilen brøler? Såvidt meg bekjent har Norge aldri gjort noe jævelskap på Sri Lanka, så det "ansvaret" kjenner ikke jeg noe til. Og hadde ikke disse brøleapene vært her, så hadde vi sluppet å bli plaget med anklager om dette "ansvaret" som vi så åpenbart ikke har. Vel, utenom ekstremt "bevisste" venstreraddiser med påtrengende skyld-komplekser, da selvfølgelig, og så lenge de slipper å faktisk løfte en finger sjøl.
Hva faen er det som skjer her i verden.

Anonym sa...

Tamilene går veldig gårlig overens med landsmennene sine i Sri Lanka.

Skal bli spennende å se om de går overens med nordmenn og andre folkeslag som bor i Norge, når de etter hvert blir mange nok til å tørre å gjøre seg gjeldende som de vil.

Jeg er optimist. På den annen side, om de ikke går overens med oss, ser vi fra Sri Lanka at det blir skikkelig ille.

Anonym sa...

Tenk deg, du ligger i senga di, varmt og godt. Vekkerklokka ringer, du står opp og går til jobben din. Du er politimann i Oslo.

Dagens oppgave: Tåle at mennesker blokkerer trafikken i Oslo, mens de brøler inn i ansiktet ditt: "Norge har ansvar!"

Arbeidsdagen er over, du kommer hjem, og tenker: Hvor lenge gidder jeg dette her?

Anonym sa...

Nå må norge legga vekk snillismen sin og skyta me skarpt,tror nok det hadde skjedd hadde me gjort sånt faenskap i deiras land.Innvandrere bør ha litt respekt for norsk lov verk,fengslene er overfylt av dem,rydd plass og send de hjem så vi får ryddet opp blant våres egne,vi har nok drit.De oppfører seg som dyr jo og ødelegger for de få som er siviliserte innvandrere.

Anonym sa...

Norge produserer ikke klasevåpen. På Kongsberg våpenfabrikk produseres det enkelte komponenter som deler høyhastighets ammo brukt til snipervåpen. Det produseres også propulsion(motorer) til forskjellige typer raketter.
Norge har for lenge siden lagt ned forbud mot klasevåpen. Det jobbes også aktivt for å forby klasevåpen på internasjonalt nivå.

Den norske regjering ønsker å fremstå som en ledende freds nasjon, og blander seg derfor inn i internasjonal politikk som de ikke har greie på. Dette gjelder gjerne i forhold til årelange, eller hundreårige konflikter.
Den rødgrønne regjeringen oppfører seg tåpelig og må derfor ta ansvar for situasjonen. Demonstrasjonen er berettiget fordi som selvutnevnt "ledende fredsforhandlings nasjon" er det faktisk til den norske sittende regjering man skal henvende seg til. Dette gjelder både når forhandlingene lykkes eller mislykkes, som i denne situasjonen.
Den rødgrønne regjeringen med SV og Erik S i spissen kan ikke bare gjemme seg bort når forhandlinger mislykkes.

Hilsen Norsk nordmann

Anonym sa...

Tusen takk til Arbeiderpartiet som har lagt til rette for rot og kaos i dette i utgangspunktet nydelige landet.

Nå har vi alle verdens konflikter og destruktive krefter inne i stua.

Vi hadde det et bedre styre fra København enn vi har idag. Hverken danskekongen eller svenskekongen kunne klart å tenke ut noe så djevelsk destruktivt som å hente alle verdens konflikter inn.

Våre barn kommer til å måtte flytte her i fra.

Anonym sa...

Viss ikke regjeringa hadde stukket nesa si der den ikke hører hjemme, hadde vi ikke hatt mange sinte tamilere i kolektivtrafikken i dag. Vet det hørtes teit ut men det er fakta, og deres demonstrasjon var berettiget.

Grunnen til at de rødgrønne blander seg i utenrikspolitikk er for å forsøke å gjennskape suksessen rundt fredforhandlingene mellom Israel og palestinerne på 90 tallet. Husker ikke årstallet men den pågikk på Camp David, med Clinton Ariel Sharon og Jassir Arrafat som et resultat av norsk mekling.
Siden den gang har våre sosialistiske regjeringer løpt rundt som mor Teresa og forsøkt og stoppe kriger og konflikter, forøvrig uten å lykkes noe særlig.
Ikke rart folk blir forbanna. Dessuten innblanding fra Norges ledende politikere gjør den norske stat ansvarlig.
De er tross alt valgt inn av norske borgere i en flertallsregjering.

Verdt å tenke over før vi avgir våre stemmer til høsten.

hilsen NN

Anonym sa...

Tamilene har en forholdsvis god sak i motsetning til de blitznissene og muslimske snylterne som demonstrerte mot Israel. Tamilene fikk oppmerksomhet uten å ty til vold og det skal de faktisk ha litt respekt for, MEN...
Det å stoppe kollektivtrafikken fører ikke til veldig mye sympati i det norske folk og i stedet for å demonstrere i Oslo kan dere jo gjøre som norske "demonstranter" gjorde under den andre verdenskrig. Reiste til England for å bli commandosoldater og stikke den tyskekrigsmaskinen med nålspisser. Tigrene har våpen, men de mangler folk da Spesial Task Force og militære har rævkjørt de siste året. Så oppsøk Tigrenes treningleire og kjemp. Den tamilske staten må dere vinne med våpen i hånd ikke med demonstrasjoner på kalde trikkeskinner som antagelig fører til blærekatar og en kur med selexid

Anonym sa...

Omg, 85% av kommentarene er er jo fullstendig hjernedøde/verdiløse. Til deg som skriver at du er 100% arier, dere andre som er opptatt av "rase". Rasebegrepet på mennesker er avlegs. Må skuffe dere alle som er opptatt av denne inndelingen med litt voksenopplæring:

Menneske og sjimpanse har litt i underkant av 2% forskjelling genmateriale. Der kan vi snakke om 2 forskjellige raser, men oss mennesker i mellom? Bongo fra Kongo og Kjell-Gunnar fra trøndelag har ikke en promille forskjellig genmateriale engang.

Håper dere "rasebevisste" satte noe i vrangstrupen nå. Les en bok, ta en utdanning, før dere kommer med oppgulpet deres.

Anonym sa...

Dette viser jo bare åpentlyst at fra nå av burde Norge la være å prøve å hjelpe noen andre land.
Ettersom det bare medfører at de ALDRI er fornøyde og kommer tilbake etter en tid og lar det gå ut over Norges befolkning.

Men Norge er vel ikke de skyldige?
Hva skjer der nede, siden disse folkene ikke klarer å holde sine fredsavtaler?

Norge burde kutte all kontakt og alle avtaler om å hjelpe andre, da kommer ikke hele verden til Oslo for å mase om MER hjelp da de har driti på leggen engang til og trenger, nei KREVER mer hjelp..

Harke sa...

Til anonym over (09:45)

Godt gjort å skrive så usammenhengende. blir jo helt svimmel av å lese kommentaren.

Morten Harket på valium??? :D

Anonym sa...

Hva med å Leve i fred der nede? like greit å bare følge lovene der nede så får dere sikkert ikke myndighetene der nede på nakken.

Men det går jo ikke, man er ikke fornøyd med hva regjeringen gir og sier. Hadde det Norske folk vært slik ville det vel blitt borgerkrig i Norge også siden mange er misfornøyde med hva regjeringen gjør?
Nei: Nordmenn er fredelige mennesker, og vi finner oss heller i at regjeringen er en haug med idioter, fremfor å ødelegge for alle med å starte noe borgerkrig.

Anonym sa...

Dette hadde ikke sjedd med frp i rejering!! Stem frp!!

Siv Jensen hvet best hva såm er best for Norge!

Anonym sa...

skal FRP hive ut innvandrerne ?

Anonym sa...

Anonym 09:53: Helt utrolig at du uttaler deg uten å ha noe som helst kunnskap om hva som foregår der nede. Hvis du tror du kan trekke paralleller til den norske regjering og regimet der nede, så tar du grundig feil. Da kan du heller trekke paralleller til den nazistiske etniske rensningspolitikken.

Kom skal vi gå og drite.... sa...

Anonym 09:56:

Er du heldig spanderer Siv Jensen et skrivekurs på deg!

Anonym sa...

Stoltenberg må ta skylda for dette.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide