tirsdag 7. april 2009

Legg skylda på....

Jeg mener at det er politikerene opp gjennom årene som har skylda når slike tragiske ulykker skjer, det er rett og slett fordi at de mener vi heller må spare til fremtiden enn å faktisk bygge opp veiene i dette landet!

Hva hjelper det å spare og spare når pengene bare går tapt i aksje gambling mens liv går tapt?
Er virkelig nordmenn sine liv så lite verdt for politikerene?
Trodde de jobbet for oss og at de skulle gjøre det beste for oss?

Bruk nå heller ALT av penger dere får inn i bompenger og veiavgifter til å FIKSE veier og bygge NYE sikre veier rundt i Norge og så kan dere jo heller dekke andre vei relaterte ting som brøyting og normalt vedlikehold med oljepengene!

Sender mine kondolanser til de involverte i dagens ulykke..

Tre drept i front-mot-front kollisjon
Tre personer drept i bilulykke
Tre drept i trafikkulykke i Volda
Tre omkom i trafikkulykke i Volda

45 Kommentarer:

Anonym sa...

Når to biler kolliderer front mot front kan det ikke være veien eller politikerne sin feil. Du kan ikke skylde på skomakeren hvis skoene ikke er blanke.

Anonym sa...

Nei selvfølgelig, det er aldri politikere eller veien sin feil.
Kutt alle utgifter på veiene så kan de bare forfalle så kan vi heller gå tilbake til hest og kjerre.

Anonym sa...

Viss du ser på bildet av dagens ulykke, så mener jeg at det er politikerene som har skylden.
Veien er smal og svingete, derfor skjedde ulykken... " Trur jeg ".
Så politikere, bruk skattepengene på veier sånn at vi slipper alle disse ulykene.

Anonym sa...

Anonym@15:14: det var logikk av ypperste klasse må jeg si. Der glimra du til med en ypperlig analogi.

Hvis man ikke er lommekjent på ulike riksveier i Norge, så kan det fort gå galt. Spesielt når fartssonen er 80, og det er så vidt plass til at 2 personbiler kan passere.
Møter man på lastebiler, selv om man er lommekjent, så hopper hjerte fort over et slag. Kan nesten kalle det en ekstremsport.

Phonak sa...

Klart politikerne må ta ansvar og snøggast råd få utbedret veinettet vårt,de har vært udugelige på det området. Men det har også mye å si hvem som sitter bak rattet,mange idag skulle ikke hatt førerkort. Kjører man på ukjente veier iforb med ferier må man og avpasse fart/kjøreatferd deretter. Desverre er det mange idag som tror at de er den eneste bilisten som kjører på enkelte strekninger...

En forferdelig tragisk dag,mine kondolanser til de etterlatte.

Anonym sa...

1-Er dette rette tida for å diskutere skuld?
2-Er du lokalkjend i området på ulukkesstaden?

Anonym sa...

er da ikke så dårlige veier i Norge, bare syting og klaging.
Frontkollisjon kan da ikke skyldes på dårlig vei, 3 stykker drept på en smal vei, garantert for høy fart, å om det så er 80 km der så skal man fortsatt kjøre etter forholda, folk må kunne tenke selv at veien er smal å at noe kan skje.

Anonym sa...

Ytringar med skråsikre meiningar om skuld og årsak i ei sak som denne få timar etter at tragedien har skjedd - gjene av folk som etter alt å dømme berre kjenner den frå mediaomtale - vitnar først og fremst om total mangel på forståing om kva det sømer seg å skrive i ei slik stund.

Anonym sa...

veien ligger hverken i et tettsted, en stor bygd eller i en by....den ligger langs en fjord med veldig få innbyggere. Det er ingen hovedveg..det er ikke E6, heller ikke E39..det er lite trafikk her. Så hvordan kan dere uttale dere om denne vegstrekninga? Vegstandarden bør stå til hvor mye trafikk det er, hvor den ligger.

Ranglefanten sa...

Du som sa at fartsgrensa er 80, er du steik hakka tullat?

Eneste veiene med 80-grense i Norge så vidt meg bekjent er motorvei. Hvis du ikke takler å kjøre opp mot øverste tillate hastighet på landevei, så er det for faen ingen som tvinger deg til det!

Er det rart folk dør på veien, når folk som deg tråkket gassen i bånn om det er sommer eller vinter, motorvei eller kjerrevei?

Anonym sa...

Alt er ikke europavei..det er mange fylkesveier og kommunale veier også. Dette er fylkesveg 40..og hvem kjører her? jo..de få som bor der, og de som skal på hytta i påsken...fin hytteplass der,som dere leste i artikkelen.. "fra ulykkesstedet er det flere hundre meter til nærmeste hus".

Nils sa...

Til Baronen, er du full? Har du i det hele tatt vært på Norske veier? Eneste veier mer 80 grense er motorveier? Hahahaha! Dumeste jeg har hørt.
Veien forbi huset mitt er 80 grense men det er nesten ikke plass til en lastebil aleine på veien.
Tror du må komme deg ut av hybelen din i Oslo og kanskje ta en tur som er mer enn 1 mil fra der du bor.

Anonym sa...

Kjører den veien ofte, ingen problem å pasere en møtende bil der.

Einar Holmin sa...

Å dra fram skuldspørsmål og bruke denne tragiske ulykka som arena for politiske ytringar er direkte smaklaust. No bør alle tankar gå til dei som er ramma av den tragiske ulykka.
Viss det skulle vere tvil, ja, det er smal veg enkelte stader inn Dalsfjorden. Vegen går nesten gjennom gardstuna, og det er bratt frå vegen og ned til fjorden enkelte stader. Dalsfjorden er smal med bratte fjell på over 1200 høgdemeter. Ras sikring for nokre tiår sidan gjorde vegen tryggare vinterstid. Men dette er så uvesentleg akkurat no... vis litt respekt.

Anonym sa...

Mange idiotiske kommentarer her. Ulykker skjer, veldig ofte nå i påsken grunnet stress av å reise med familie o.l
Jeg har vokst opp der oppe og har kjørt på alle veiene flere ganger. Ja - er man ikke kjent så kan det gå galt. Så hold politikerne ute av akkurat denne diskusjonen, og ikke utnytt personers tragedier til å føre politisk propaganda.

Så et godt tips til ALLE som er ute å kjører nå i påsken : ta verden med ro selv om du kjenner veien, for de som kjører mot deg, kjenner den nødvendigvis ikke..

Sender mine kondolanser til de pårørende.

Ranglefanten sa...

Kjære Nils, jeg bor faktisk på Vestlandet selv, og oppvokst i en kommune der det kun var plass til en bil i bredden. Det var aldri ulykker der, fordi farten avpassa seg slik selv.

Om du tror at du er nødt til å kjøre i 80 med en gang du passerer det skiltet med grå streker over, det som kalles "Slutt på særskilt fartsgrense", er du utrolig naiv. Det er snakk om en øvre fartsgrense, ikke at du er nødt til å kjøre så fort hele året på all slags føre. Det er derfor ingen landeveier i Norge er skiltet med fartsgrense!

Etter bildene av denne ulykken, forundrer det meg at det i det hele er folk som kjører noe fortere enn 50-60, særlig hvis det er snakk om at det knapt er plass til to biler å passere. Bremselengden ved to biler som møtes i 80 blir mildt sagt altfor lang!

Anonym sa...

sett opp aldersgrensen til 25 år for menn, de er ikke modne nok til å kjøre bil når de er 18..denne ulykka er ¨grisekjøring med barn i baksetet...lite med veien å gjøre

Anonym sa...

Baronen om du leste hva jeg skrev så skrev jeg ikke at det er 80 der, kjenner ikke veien.
Jeg skrev om det så er 80 så må man tilpasse seg etter forholda.
Mange veier her hvor jeg bor som det er 80 på men er ikke plass til 2 biler der

Anonym sa...

hadde vi unge menneskene som skal stifte familie her i landet hatt råd til en ny bil ville ikke dette sjedd! Nye biler som koster 100.000 i Sverige, koster 350.000 her i Norge!
Hvorfor skal bare en landegrense ha så mye å si på prisen? Forbanna rødgrønn politikk!!! Jeg hater dere!

Anonym sa...

"ikke utnytt personers tragedier til å føre politisk propaganda." skrev en anonym person lenger oppe her.
Lurer på hva slags politisk propoganda bloggeren fører når han skriver "politikerene opp gjennom årene" og ikke nevner et eneste parti på verken godt eller vondt?

Anonym sa...

Det er verken politikarane eller vegen sin feil. Men når uheller først er ute både vil og kan ein nyare og sikrare bil redda liv...ein luksus mange småbarnsforeldre ikkje kan ta seg råd til.

Hadde avgiftspolitikken vore anleis kunne kanskje denne familien her vore redda?

Anonym sa...

kanskje en god ide om at unge menn og damer ikke får lov til å kjøre bil med mer en 60 hk tilo de er 25 år minst. bmw og andre raske biler burde ikke kjøres av unge mennesker.

Anonym sa...

her er mange idiotiske utalelser fra personer som ikke vet ka dem snakker om
er oppvokst i dalsfjorden å kjørt denne veien mange hundrede ganger her er plass til 2 biler når en holder sida si men kan vere uheldig alike vell å dette er ikke plassen å diskutere ka som er rett eller galt
høgste fart i norge er 100 km på motorveg
første bud når dere ska diskutere her er at dere ka lere dere trafikkreglene så har dere noe fornuftig å diskutere for her er det mange som ikke kan dei ler dei å følg reglene OS

Anonym sa...

Denne ulykken hadde ikke sjedd med FRP i rejering. Stemm FRP til høsten!

Anonym sa...

Ulykker skjer, og eg synes det er heilt hårreisande at enkelte finn det for godt å kommentere køyringa til ein av dei forulykka. Livet er ganske tilfeldig, og plutseleg kan det vere ein av dine næraste.

Min djupaste medfølelse til dei etterlatte. Vi er mange som tenker på dykk i dag. Vi som er vane til å køyre på "kjerrevegar", veit at det for mange har vore nære på. Sjølv om ein køyrer fint. Og denne vegstrekninga har også tidlegare krevd menneskeliv.

Anonym sa...

http://www.mre.no/3254299.o2.html
enda en døds ulykke pga av dårlig veg idag.
Kom uttafor asfaltkanten og fikk sleng.

Anonym sa...

"kanskje en god ide om at unge menn og damer ikke får lov til å kjøre bil med mer en 60 hk tilo de er 25 år minst. bmw og andre raske biler burde ikke kjøres av unge mennesker."

Jeg klarte da å kjøre nesten like fort med min gamle 75 hesters golf diesel som det jeg klarer med bilen jeg har i dag som har 180hk på veien ut her jeg bor. Eneste forskjellen er at det gikk lenger tid å komme opp i fart med gamle golfen og den var lagt ifra så sikker for den nye bilen har anti skrens og diverse andre ting som hjelper til.
Vil heller ha en undom bak rattet på en 250 hester bmw enn en 60åring+ bak rattet på en 60 hesters fiat.

Anonym sa...

Bilen med de omkomne i fikk høyre hjul utenfor veibanen, deretter skrenset bilen over veien og ble truffet av en stor bil i siden...
Det er upassende å bruke denne tragiske ulykken i en politisk debatt.

Anonym sa...

ett pare ting i disse kommentarene jeg reagerer MEGET strekt på. Hvordan kan en person uttale seg om noe de IKKE har peiling på. Stemple en stakkars mann som er død med at han grisekjører med barn i baksetet?? Her tenker du ikke lengre enn nesen din. På hvilket grunnlag har du rett til å uttale deg om det? Satt du på i bilen? Var det du som kjørte den andre bilen? Eller kanskje ingen av de grisekjørte, men at det rett og slett var en tragisk ulykke der en liten familie mistet livet?

Og hva i he.... har FRP med dette å gjøre? Det forbauser meg at folk i norge er så ufattelig dumme...
tenk litt før dere fyrer løs med kommentarene deres her. Noen har så absolutt ingen peiling på hva de sier.

Anonym sa...

"http://www.mre.no/3254299.o2.html
enda en døds ulykke pga av dårlig veg idag.
Kom uttafor asfaltkanten og fikk sleng."

Med ei skikkelig veiskulder så hadde dette vært unngått.

Anonym sa...

FRP skall bygge oss bedre veier blandt annet og så skal de ha lavere avjifter så folk kjøper sikkrere biler. + lavere skatt åsså!!

Anonym sa...

Lær deg gramatikk før du kommenterer. Du høres bare ufattelig dum ut når DU som holder med frp ikke en gang kan skrive rikitg norsk. Du burde først ta deg et norsk kurs, ta samfunnsfag på ungdomsskolen før du uttaler deg noe mer om dette.

ronny sa...

Det er no ufatelig trist at noe slik kan skjer der inne er ikke god nok får biler alle penger på vei blir brukt nede på østlandet fir felts motorvei fra oslo til svinesund må dei ha men utbedre veiene her oppe går f.... meg ikke derfor skjer slike ulykker som det her har kjørt langtransport å det er ikke noen plasser i landet som har så dårlige veier som i møre og romsdal og sogn og fjordane. det må no gå ann å legge litt penger til vei her oppe med oppgit langtransportsjofør

Anonym sa...

Dere skjønner vel at de som dikter opp FRP innlegg her ikk er FRP velgere, men sosialister som håner FRP.
Nok om det.
Dere andre som sitter her og refser sjåføren: TENK PÅ DE PÅRØRENDE! Her har det skjedd en tragisk ulykke. Liv har gått tapt. Og ingen kan klandres.

Anonym sa...

Du Ronny.. Hvor mange kjører på den veien der ulykka skjedde hver dag? Hvor mange tror du kjører på Norges hovedinnfartsåre, E6 fra Svinesund til Oslo? Tidligere kunne man stå i kø omtrent fra Oslo til Svinesund, men du skjønner fortsatt ikke at firefeltsvei er nødvendig der?

Anonym sa...

Helt utrolig mye idiotiske kommentarer til nok en tragisk ulykke på en av våre veier.
Årsaksforholdet er nok mer komplekst enn mange her er i stand til å skjønne.
Det som imidlertid er sikkert er at store deler av veinettet i Norge forfaller i stadig større tempo grunnet sulteforede vedlikeholdsbudsjetter. Den helt utrolig dustete og uvettige bruken av veisalt i vinterhalvåret er med på og fremskynde forfallet av både veier og biler.

Anonym sa...

ULYKKER VIL ALLTID KUNNE HENDE, OG DET ER IKKE RETT Å REFSE SJÅFØREN I EN SÅNN SITUASJON. TENK PÅ DE PÅRØRENDE.

Dere kjenner verken situasjonen eller lokale forhold. Livet er ganske så tilfeldig, vi vet ikke hvems tur det er neste gang.

All sympati til de etterlatte.

Anonym sa...

http://www.dinbaby.com/forum/thread/139933131

All sympati til de etterlatte. Tenker på dere.

Anonym sa...

Ja, dette var en tragisk hendelse. Når det er så unge mennesker som omkommer så gjør det forferdeligt vondt, selv for oss som ikke kjente dem. Jeg kondolerer og sender varme tanker til alle som nå har det vondt.

Til dere som fordeler skyld, enten vegen var brei, smal, svingete eller glatt så er det så mange faktorer som spiller inn når ett uhell skjer, faktorer som ingen kan tenke seg konsekvensene av, så bruk vett og ikke fordel skyld eller uttal dere så skråsikker hverken om det ene eller andre.

Ser også et innlegg fra Anonym, 23:13, som anbefaler en meddebattant å ta norskundervisning
Kanskje en ide at dere tar kurs sammen. Det skal nemlig være komma før og etter en innskuddssetningen: "som holder med frp". Og frp skrives Frp. Videre skal det være komma etter ungdomsskolen.

Ha en hyggelig dag og lykke til med norskstudiene.

Anonym sa...

Det er vel ikke snakk om annet enn at vi har dårlige veier i mange steder i Norge. Det er veldig trist at tre mennesker har gått bort og selv om jeg ikke vet akkurat hvordan ulykken skjedde, er det sikkert en mulighet at hvis veien hadde vaert bedre hadde dette ikke hendt.

At oljefondet har blir bortspekulert istedet for å bli brukt på investering av ting som er viktig i Norge er vel soleklart. Hva hjelper penger "på
bok" hvis dem ikke har noe verdi lenger.

Anonym sa...

Mine tanker går til de innsatte.

Anonym sa...

Mer enn 3000 mennesker dør på verdens veier HVER DAG. Millioner av mennesker blir skadd eller invalidisert hvert år. Norge er verdensmestere i trafikksikkerhet. Mye kan fortsatt forbedres, men vi har "trygge" veier. Det viser all statistikk.

Anonym sa...

To ting er klinkende klart:
1. Føreren bak rattet fører til bilulykker.
2. DÅRLIGE veier fører til ulykker.

Den kommmunist regjeringen vi har idag skyver de dumme Nordmennene foran seg, og lar de bli mishandlet på det groveste i en god del sammenhenger for tiden!

Våkn opp Norge! Vi står for fall. Få den dvaske, late jappenisse ræva deres opp fra sofaen. Finn stemmeseddelen, produser ekte verdier og bygg ditt land nå!

Anonym sa...

Frp, den endelige løsning! Stemm Frp!

Anonym sa...

Få kommunistsvina ut av Stortinge! Siv Jensen for President!!!

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide