onsdag 8. april 2009

Og hva hjelper det egentlig?

Tamilene driver ulovlige demonstrasjoner her i Norge og krever at Norge skal rydde opp.
Hvorfor skal liksom lille Norge rydde opp i alt? Er vi det nye verdenspoliti?
Det er for min del helt greit at de demonstrerer, men gjør det lovlig og ikke forvent at Norge skal redde verden.
Men en ting dere iallefall oppnår men slike krav og slike ulovlige demonstrasjoner er mindre støtte blant det norske folk.

Det samme gjelder forresten til dere miljøhippier også, Norge kan ikke redde verden.

Illsinte tamiler gir regjeringen to dagers frist
- Norge støtter folkemord!
Regjeringen møtte tamilene til megafon-debatt

120 Kommentarer:

Trond sa...

Ta første fly til Sri Lanka og gjør noe med saken selv, ikke sitt trygt og godt her i Norge og forvent at andre skal rydde opp.
Forventer man at andre skal rydde opp så mister man enkelt og greit sympati. Slik er det desverre bare, for personer med normal folkeskikk forventer bare ikke at andre skal rydde opp.

Anonym sa...

Bra skrevet. Demonstrantene har vel sett at Norge gir etter på alle bauer og kanter.

Anonym sa...

Sånn går det når lille norge slipper alt og alle inn i landet vårt. Når vi på død og liv skal ta oss av av krigerske og lovløse svin så må regjeringen ta følgen av det også.
Vi er på god vei til å få tilstander som i USA.

Anonym sa...

Lille Norge er så bittelite at vi kan drive diplomati. Dermed kan vi ta steget fra å være et bittelite ubetydelig land til å være et lite land med betydning. Diplomati, diplomati, diplomati, ikke verdenspoliti.....

Anonym sa...

Enig med han som skrev om diplomati. Han har tydeligvis skjønt noe i motsetning til de andre uvitende enkle sjelene her.... men for all del, det er jo ytringsfrihet...

HaNzI79 sa...

Det blir jo helt håpløst å gå frem på denne måten som de gjør. Det skaper mer sinne og frustasjon blandt den norske befolkning enn det skaper sympati. Iflg. artikkelen lover de et helvete hvis ikke den norske regjering greier å innfri de kravene som de har fremsatt..Siv Jensen blir nok vår neste statsminister...

Anonym sa...

Hvorfor skal Norge hele tiden forhandle med terrorister? De er jo ikke noe annet når de kommer med trusler som vil ramme befolkningen.
En annen ting hvor vanskelig kan det egentlig være å gi politiet rett til å åpne ild mot mennesker som kaster stein og coctailer på dem? Det er forøk på drap av politi i tjeneste det.

www.randi.org sa...

Om LTTE eller tamiltigrene om du vil, noen fakta :

-De er for etnisk rensing og uttøver dette i de områder de får kontroll over.

-De rekruterer barnesoldater.

- De har utøvd flere store massakrer mot sivile.

-LTTE har utøvd mer selvmordsbombing enn Hamas, Al-Quaida og Islams Jihad til sammen.

-De smuggler våpen.

- Tok penger fra et falskt selvoppstartet 'veldedighets fond' for ofrene for tsunamien i 2004 og brukte ingenting på ofrene for katastrofen.

- Driver sjøpirat liga.

- Driver kreditt kort svindel liga.

For ikke å snakke om militære og politiske drap i hopetall.

Ikke bare støtter disse Norske tamilene terrorister men de truer med å utøve det her til lands!

De sier nå at hvis ikke deres krav blir oppfylt innen Fredag "bryter helvete løs".

Å true seg frem slik tamilene gjør ved hjelp av frykt for kaos i hovedstaden er et godt eksempel på terrorisme. Å skremme folk til å gjøre det du vil. Ipso Facto; Tamilene som demonstrerer ulovlig utøver en form av terrorisme.

Uakseptabelt.

Anonym sa...

Hvorfor i helvete Norge skal hjelpe Tamilene.
det er ikkje Noreg som startet kringen in Srilanka, det er det som sitter i makten i sirlanka som startet kringen, hvorfor vi skal bruke pengene våres på tamilene.
det er ikkje Noreg sak å bry seg om det.
Det er mange der nedre som vil ha makt og penger og det kommer aldri til å slutte med krigen, så lenge det er krig de makte folka kommer til tjene penger på det.
det hjelper ikkje om Noreg skal sende 200000000000000 soldater eller miliæreder kroner det hjelper ikkje og det hjelper ikkje.
Det er tamilene må sitte sammen og forhandle, og Noreg kan være med å hjelpe.

Anonym sa...

Blir så kraftig provosert , Send demo folka til det jævla landet og la oss "Norske" borgere få være i fred. Bryr meg lite om dette som skjer der borte. Men og stenge trafikken for uskyldige Nordmenn er greit eller?

Alle de som er med på demo"en skulle vært sendt HJEM. OG hvis dere mener Norge er så tragisk på dette så stikk til Nabolandet og reklamer der. VI NORSKE ER DRITT LEI DERE TAMIL FOLK!

Mikal sa...

Bra skrevet! Norge kan ikke utrette mirakler for hver eneste lille misfornøyde gruppe. De kan ikke lage rabalder og true med alt mulig. Ingen som støtter de når de skal lage så mye oppstyr og ødelegge for trafikk og slikt!

Anonym sa...

Hvorfor skal vanlige folk i Oslos gate bli påvirket av dette. Forbanna tull.

Hold en vanlig demonstrasjon og søk om det, SOM ALLE ANDRE.

Måten dette blir gjort på, skaper iallefall ikke sympati, bare ergrelse og irritasjon.

Er også enig med Trond, kom dere heller ned til hottentottland og hjelp til istedet for å sitte i gata her i Oslo og plage vanlige folk

Anonym sa...

"Om ikke regjeringen gir etter bryter helvete løs".
komme hit til norge å true seg til vilja si. jeg mener at her har norge vært generøs nok til å la de slippe inn i landet, til et fredelig og velfungerende samfunn. og takken er at de kommer hit og lager kvalm.sperrer trafikken bæljer i gatene og truer på å la helvete bryte ut.

jeg har ikke ord for hvor dritta lei jeg er "våre nye landsmenn"

om de bryr seg så mye om tamilene så dra til sri lanka og kjemp eller hold kjeft

Anonym sa...

Reis da tilbakw til deres eget hjemsted a kveruler/gi onsker om bedre fremtid der,ikke kom her a belast norge for at de har tatt imot dere i en vansklig tid,a forlang at norge skal lqsw deres problemer.Rris hjem a sloss for deres rettigheter,vi gir drit og ingenting til de folkene som kommer hit,a forlanger at norge skal lase deres egene idioitiske pafunn.Kyss meg i rqven alle sammen.rett opp for dere selv,eller hold kjeft.

Candi sa...

"så bryter hælvete løs"...... hva mener de med det da? Jo, kanskje de skal drepe oss alle sammen. Skyte oss eller stikke oss ihjæl med kniv eller sverd..... Det er jo det de er oppdratt til å gjøre. Nei, jævla pakk !!! Nå må det snart bli slutt !!! Reis ned og få orden på landet deres selv - og BLI DER. Søppel som kommer hit og krever, truer og forlanger er ikke noe vi vil ha. Oppfør dere og innrett dere - da kan dere godt være her i landet. Er det noen som ser for seg en gruppe nordmenn reiser til Sri Lanka, truer og opposjonerer for at lederne der nede skal forbedre eldreomsorgen i Norge ????

maroc sa...

Nå mååå folk skjønne at dem bor i Norge med den norske befolkningen...Dette er ikke "DERES" land der dem kan true med at helvete bryter løs,dersom den norske regjeringen gjør noe!NÅ MÅ FOR POKKER DE FOLKEVALGTE VÅKNE OPP OG SETTE KLARE GRENSER FOR HVA SOM KAN SLIPPE INN I LANDET ELLER EI!!!!!Dette går da for pokker ikke ann...Hva blir det neste???Nei nok er nok...dette har gått for langt,på tide Ola og Kari Nordman gjør krav på forandringer for at DERES fedreland skal bli slik det en gang var før i tiden!!!!På tide å slutte å være så empatiske og fredsmeglende...Det nytter ikke!!!NOK ER NOK!!!!!!!

jahn sa...

Nu e æ dritt lei dn satans klaginga til de innvandreran, innvandrings systemet her t lands e mildt sagt like lite verdt som dn dritten æ skylle ne i dass!! Lage dm helvette, så blir det bare ris for ega ræv!

Anonym sa...

De må ikke tro jeg synes synd på de etter slike trusler. Jeg er dritt lei av folk som bare krever og krever. Skulle vært friere tøyler for politiet til å håndtere slike saker.

Anonym sa...

Lurer på hva det neste blir??? Ser jo en markant økning i uro blant våre nye landsmenn.. Enten må dette bli slått hardt ned på for å vise at vi ikke lar oss pille på nesen ellers så går vårt kjære Norge sakte men sikkert under. Håper jeg ikke lever den dagen.

Anonym sa...

ved dette utsagn,lager dere bare ris til egen rov.Hvem av dere,har kjempet for norge til den stat de er i dag.Ingen av dere i alle fall.DRITSEKKER alle sammen.Reis hjem a sloss der,i norge,skal jeg personlig ta ratta pa dere alle,for sa feige idioter som forlanger at andre skal sloss for dere,ja det sier mye om hva dere star for.Dritsekker

Anonym sa...

mister all respekt for utlendinger som holder på sånn. Samme om de er fra Gaza eller Sri Lanka. Send de for H..... hjem de har ingen ting her å gjøre. Terrorister er de alle.

Anonym sa...

Alle vet vel att i Norge kan de gjøre som de vil, det ser man jo på den forrige demonstrasjonen vi hadde mot Israel.

Nei ta lederne for denne ulovlige demonstrasjonen og utvis dem og la de som vil innrette seg etter norsk lov få leve stille og rolig i vårt land.
Baltus

Anonym sa...

Jeg har i alle år stemt AP men det er det slutt på. Jeg kommer til å gi min stemme til FRP. Jeg ofrer mine idealer til fordel for det partiet som tør å åpne kjeften. Jeg merker at jeg begynner å bli "skap"rasist pga deres væremåte. Lager trøbbel og kvalme her i landet mens deres landsmenn lider. Hvor mye bryr de seg egentlig? Det er vel hjem og fleske seg med god mat og tak over hodet mens de er fornøyd med at de har gjort sin gjerning. Det er jo fint at dem kan legge seg god og mett. Deres væremåte får IKKE min sympati.

Anonym sa...

Jævla idioter!!

Dere skriver så masse dritt her..
Her skal jeg svare på hvorfor Norge har et ansvar!

Norge har et ansvar fordi Norge skulle leke fredsmeglere å dro ned til Sri Lanka. og hva har dem oppnåd?
Ikke en driiit!!!
Det har bare blitt mer bråk der nede.

Grunnen til at Tamilene gjør opprør her i Norge er fordi Norge er det landet som kan sette press på den lankesiske regjeringen, slik at tamilene der kan leve ett normalt liv slik vi her i Norge lever!!

Den 2. verdenskrigen var/er noe folk ikke glemmer. Grunnen til det er folkemordet! Hva er det som skjer i Sri Lanka nå? Jo det som skjer der er folkemord. eller skal jeg si konsentrasjonsleir. Den Sri Lankiske regjeringen setter alle tamilene i leir og dreper folk!!!

Så slutt å snakk dritt. Før man begynner å snakke så må man finne de riktige informasjone og vite hva man snakker om.

og til deg som skrev om LTTE. det er ikke snakk om at de som protesterer her protesterer fordi de tamilene som blir satt i konsentrasjonsleirene der skal settes fri og at de skal få ett normalt liv!!

Anonym sa...

Jeg utfurdrer herved alle tamiler som ikke har det bar nok i norge til kamp.A da mener jeg at jeg skal ta dere alle sammen a trykke dere rett opp til veggen a helsesla dere,for det er jeg trolig til,a sikkert mange med meg.Mokkafolk,her er ingen sympati a hente,men en omgang juling skal jeg sta for.Helvetes dritsekker.A er det noen av dere som tor a stille opp,kan jeg treffes pa mail asia 30.@hotmail,com. a dere skal fa mote meg direkte,drittsekker/

Anonym sa...

Helt enig med de andre her, reis heller dit dere hører hjemme og bråk der.Det hjelper dere ikke noe med å bråke her.

Anonym sa...

Gi de våpnene de vil ha, og send pakket ned sammen med våpnene og la de kjempe selv. Da får vi se hvor villige de er til å kjempe for landet sitt...

Anonym sa...

A til deg som sier detv skrives en masse dritt her. Tar deg ogsa,for du er en jevla idiot.

Anonym sa...

Til Anonym 17:33

De støtter tamiltigrene som beviselig er etniske rensere og terrorister. De står for folkemord. Det er enten eller. Tamilene som demonstrerer her i Norge bruker terrorist taktikker.

Norge har faktisk virkelig prøvd og så langt har det ikke hjulpet.

Å lage en ny krigssone her hjelper ikke, det må du nesten klare å forstå.

Demonstrantenes budskap har blitt mistet for lenge siden, nå er det kun rasisme og aggresjon de kommer til å oppnå.

tamil sa...

vet dere virkelig hva som foregår ned på sri lanka? har dere ingen medfølelse? Vi tamilere ber norge hjelpe oss med å få igang en våpenhvile fordi de allerede er innblandet i konflikten. visste dere om dette? norge har et ansvar! i 2002 var erik solheim med på å få til en våpenhvile mellom regjeringen og tamiltigrene...men dette ble brutt. visste dere virkelig dette? tror dere nå at det er feil av oss å be norge forsette med det de holdt på med? og anklager dere med at LTTE smugler inn våpen? for det første står LTTE for liberation tigers of Tamil Eelam. de kjemper for det tamilske folket. etter koloniseringen av britene ga britene makten til majoriteten på sri lanka, altså singaleserne. siden den gang har tamilene blitt undertrykt på det ytterste. det var derfor tamilske motstandsgrupper ble opprettet. og et av disse gruppene er LTTE. de kjemper altså for tamilenes frihet på øya. visste dere at norge lager våpen? og at dette havner på fleresteder, som hos regjeringen i sri lanka? og at regjeringen bruker dette mot tamiltigrene og sivilbefolkningen? tamiltigrene angriper ikke den sivilebefolkningen noe den sri lankesiskerehæren gjør. tamiltigre voldtar ikke singalesiske jenter og kvinner noe de singelesiskesoldater gjør. nå har regjeringen klart å presse tigrene og befolkningen i et lite område. tigrene har sagt seg villig til en våpenhvile to ganger nå, men har regjeringen det? NEI. de er ute etter å utrydde tamilene, akkuratt som hitler ville utrydde jødene. hvorfor har dere problemer med å forstå dette? det skjer faktisk en humanitærkrise på sri lanka! og dere ber oss dra ned dit selv, for å løse problemet? jeg skjønner bare ikke..har dere virkelig ikke forståelse på hvor mye et menneske liv er verdt? her om dagen så jeg et bilde hvor en gravid hadde blittt truffet av en bombe på magen sin..fosteret hang halveis ut av magen...hvor ille kan det bli? jeg har rundt 300 slektinger i det lille område, som blir bombadert hverdag..har jeg noe kontakt med dem? NEI. vet jeg om de fortsatt lever? NEI. har dere opplevd noe slik? hvis dere hadde hatt det, hadde dere forstått. jeg forstår bare ikke hvordan dere klarer å snakke slikt. det er bare helt utrolig. har alltid tenkt og trodd at norske folk er mennesker som har medfølelse. jeg kan ikke tro at jeg sitter å gråter når jeg skriver dette. vi kjemper hverdag for fred, og prøver å få oppmerksomhet fra media..men dere ber oss dra til SRi lanka( terrorstaten) for å skape fred på egen hånd? hvis det var mulig, hvorfor tror dere vi da maser på norge og andre land til å hjelpe oss? jeg vil virkelig ha et hjemmeland, og noe som symboliserer meg, akkuratt som dere kan si dere er norske og har et land som heter norge. tenk om dere ikke hadde det..hvordan hadde det vært da? hvis dere fortsatt ikke forstår hvordan jg og millioner andre tamilere har det, vet jeg ikke azz

Meg sa...

Det skulle tatt seg ut om vi nordmenn hadde dratt til Sri Lanka å demostrert om misnøye i Norge . Vi hadde blitt skutt om vi hadde gjort det samme der. Nå må dere begynne å bruke hodet deres.Kreve ditt og datt ,skrike å bælje. Dra heller hjem å prøv å ordne opp istedenfor å lage bråk å kvalme.Dere er hjertelig velkommen til Norge men oppfør dere å følg Norske lover

Gro sa...

Godt skrevet maroc..ser meg ganske så lei av alle disse opptøyene som skjer rundt om i oslo sentrum!Etniske NORDMENN skulle hatt en demonstrasjon der dem vil ha forandringer i fedrelandet!Demonstrere for at de folkevalgte skal kaste ut alt dette pikkpakket vi samler på her til lands,alt pikkpakk som ikke vil skjønne at dem er i Norge og ikke i jungelen!!!HERREGUD,når skal vi få leve som normale folk i dette landet,uten å måtte frykte for den ene og den andre trusselen???Har virkelig sett meg lei på dette tullet og regner vel med at mange andre kan si seg enige!!!FRP NESTE!!!!

Anonym sa...

Forventer virkelig Tamilene i Norge at vi Normenn syns dette er greit???? Sier VI Normenn, fordi Tamilene er vel IKKE DET. Norske altså??? I så fall: Hva Bråker de for? Norge var et av Verdens Fredeligste Land.....Før Tamiler og andre ankom landet. Syns ærlig talt: At vil de bo her, får de oppføre seg, OG forholde seg PÅ ALLE MÅTER, etter Norsk Lov og Orden. Klarer de ikke det? Neivel: Reis tilbake.

Anonym sa...

norge har ingen ansvar for andre enn de som lever a we norske statsborgere,forstar du/dere ikke det?Jeg kan ramse opp 40 land som jeg kjenner,som har verre problemer enn disse tigere og sampartnere,har slass bade i sudan og angola,sa hold kjeft om hvem som trenger hjelp,Det er forst de gamle norske som er utelatt samfunnet som skulle prioriteres,ikke uteforsiaende,som ikke har gjort et eneste handslag for norge.

Anonym sa...

Nå er det på tide med forandringer, snyter på skatten vår, lager bråk, truer oss. HVA BLIR DET NESTE???! send dem hjem alle sammen. Jeg mener fullt og holdent at folk fortjener en mulighet her i landet. OM du griper sjangsen og får deg jobb som alle andre er det greit. Men derimot de som lager kvalme, de som gjør noe kriminelt.. SEND DEM HJEM! om dem blir torturert eller halshugd hjemme er det ett fett.. Dem fikk ihvertfall en sjangse. EN sjangse burde være nok.

Min stemme går til FRP

Anonym sa...

Send de hjem, vær så snill! Hvorfor skal dette gå utover oss i Norge, at tamilene ikke greier å oppføre seg!?

Frp vinner på det her sa...

Til tamil som skriver at dere kun ber om ditt og ber om datt. Nei det KREVES og det blir samtidig gjort ulovlig. Det er ikke lenge siden det var en lovlig protest som fikk mye oppmerksomhet, denne fikk folk litt sympati for. Den ble sett på og de fleste der behandlet folk med respekt.
Det tamil folket driver med i Oslo nå er et resultat av alt for blåøyd politikk og enkelhelt.. neste blir vel at vi gir terrorister fri tilgang til Norge. "fritt, jeg er i Norge dere kan ikke ta meg.. FRITTTT sa jeg FRIITTTTT!!!"

Anonym sa...

Til Tamil :

LTTE står også for folkemord, etnisk rensing og er en terrorist organisasjon. Det er et bevist faktum at de utøver massakrer på sivile og utøver etnisk rensning der de har nok makt.

Våkn opp og se LTTE er faktisk verre enn myndighetene.

tamil sa...

Det at vi spør om hjelp, og ber om at andre land med makt skal sette press på regjeringen, kaller dere det kriminellt? Hva har vi gjort for at dere skal skrive slikt piss om oss? tamilene er faktisk et av de minoritetene som gjør det bra i norge. både utdanningsmessig og samfunsmessig. mange tamilere har høye utdanninger.hvorfor skal en eller to hendelser gå utover hele miljøet? selv politikere skryter av oss. de sier ihvertfall at de skjønner hvordan vi har det. men dere? ekte rasister azz...hvorfor tror dere vi kom som flyktninger til norge? vi krever bare et selvstendigt land? det er bare såå ikke vits i å snakke med umennskelige folk som dere, som ikke skjønner hva alt dette dreier seg om. jg blir bare utroolig såra, og deprimert av og høre alt dette, i tillegg til alt det som skjer der nede, noe dere ikke skjønner dere på. det eneste dere tenker på er VI norske og VÅRT land, og MEG SELV. ikke no mer. dere tenker ikke på at det finnes mennesker som lever på frykt og sorg. sååå egoister azz...umenneskelige folk er dere!!!!!

Anonym sa...

Det er måten dere gjør det på. Forlanger at regjeringen skal handle ellers blir det bråk? HVOR JÆVLIG FREKT ER DET!!!!!!!!!????? De som vil ha et eget land der nede kan reise ned å kjempe for det og la oss være i fred her, de som vil bo her og innrette seg etter lover og regler må gjerne gjøre det!

Anonym sa...

Send pakket hjem,nå er det på tide at det norske folk våkner. Se hva som skjer med landet våres.
Ashylsøkere som reiser rundt og selger narko,ulovlielge demostrasjoner etc.
Norske folk våkn opp!

Anonym sa...

Det er jo utrolig. Folk fra hele verden flykter hit fordi vi er ett fredelig land. Så når de kommer her så starter de selv å skape samme uro som de har rømt ifra.
Greit at Tamilene ønsker fred i Sri Lanka, men Vi etniske Nordmenn ønsker fred i Norge. Og det hadde vi faktisk før vi tok inn flyktninger. Det eneste innvandrere oppnår med denne type oppførsel er at Norge kommer til å dreie i en retning mot innvandring.

AG3 sa...

Til Tamil:
Jeg ser hva du skriver og har forståelse for mye av det. Jeg tror faktisk de fleste som skriver her har sympati for det som skjer i hjemlandet ditt. Men det du må forstå er metodene dere bruker for å bli hørt. Jeg, som resten som skriver her, er drittlei ulovlige demonstrasjoner og trusler om at helvette bryter løst etc hvis ting ikke blir gjort. Slikt fungerer kanskje i andre land, men ikke i ett demokrati som her. At det brukes slike trusler og en slik ordbruk og ulovlige demonstrasjoner gjør at jeg mister all sympati for dere, det må du bare forstå. Jeg kan ikke se i noe av det du skriver at du tar avstand fra ulovlige demonstrasjoner, det burde du gjøre. Sørg for ryddige demonstrasjoner, så får dere sympati. Gjør dere ikke det er jeg redd at rasismen blir enda sterkere.

Anonym sa...

hmmm..trodde at det står at rasistiske innlegg slettes men tror ikke det praktiseres her...utrolig mange rasistiske innlegg her...

Anonym sa...

"Det er jo utrolig. Folk fra hele verden flykter hit fordi vi er ett fredelig land. Så når de kommer her så starter de selv å skape samme uro som de har rømt ifra."

Så sant som det går ann.

Lurer på hvor mange Tamiler som hadde flyttet hjem igjen hvis det ble permanent fred der. Ikke mange tror jeg.

Anonym sa...

det er tydelig at Tamil ikke forstar problemet.a derfor er det bedre dere reiser hjem a ordner opp seln.Dere skulle vere glad for a verre i norge,sa hvis det ikke passer med vart system til deres land og kultur,ta en tur til ett land som godtar deres terroe og folkeforfolgekse.ikke sitt her a belasr norge for noe dere ikke klarer selv.Verre enn norske bonder,og ap er dere alle sammen.
Men juling star jeg for,dritsekker

tamil sa...

Til "frp vinner på det her" og "anonym"... som sagt har vi hatt lovlige demonstrasjoner tidligere..mn vi ser INGEN forandring. vi blir lei at ingen gidder å gjøre no. regjeringen utrydder oss alle. vi kan ikke bare sitte å høre på alt pisset. derfor gjør vi det såkalt ulovlig. dette har jo forårsaket stor oppmerksomhet blandt media noe som var målet med å gjøre det ulovlig. og nyhetene og informasjonene dere får høre om er ensidig. dere vet ikke hvordan det virklelig er. og jeg vet ikke hvordan jeg skal få forklart det heller. dere er jo bare så opptatt av at vi skal bli senddt ut. men det finnes ingen land som har en såpass terroristisk regjering. selve president har sagt at han skal fjerne alle tamilere. har dere noen gang hørt en president si slik i noen land? i det siste har regjeringen også brukt gifitggass mot den tamilske sivilbefolkningen og mot tamiltigrene. og ja, tamiltigrene har holdt massakre, men ikke i såå stor grad som regjeringen har utsatt det tamilske folket på. og hva mener du med at LTTE er en terrorist organisasjon? de kjemper for folket sitt. det er en gruppe som ble dannet for å stå imot alt det stygge regjeringen gjør mot tamilene! alle tamilene støtter tamiltigrene..uten dem hadde vi tamilene vært borte for lengst..nå står plutselig india,og regjeringen sammen mot tigrene...regjeringen får støtte og penger og våpen..hvor får tigrene det fra? hvordan skal de stå imot disse to partene da? dere må skjønne at tigrene er ikke terrorister...de kjemper for landet sitt...det er på en ¨måte en hær for tamil eelam , altså "landet" til tamilene..akkurattt som sri lanka har den singalesiske hæren...

Anonym sa...

Tamil: Det blir ikke spurt om hjelp, det blir gjort ulovlig og det blir krevet at Norge SKAL stille opp, hvis ikke så nåde Norge!.. Og det er uilovlig som igjen gjør dem til kriminelle. Men jeg er på ingen måte ute etter å "ta" deg eller dine og jeg tror også at de fleste i Norge ønsker både deg og dine godt. Men dette begynner å bli en regel, at Norge skal stille opp. Gjøre alt for at utlendinger skal ha det bra i Norge og hvis noen sier imot så må de jo NØDT til å være rasister. Jeg personlig er dritt lei av å se ran på ran, vold og drap gjort av utlendinger her i Norge nå og jeg tror også at dette gjelder mange i Norge nå. Folk får beskjed om å ikke gå forskjellige plasser for full for da kan du bli banket ned av negere på et mission som tar bankkortet ditt.
Altså litt utenfor tema her men det var for å gi et poeng om at Nordmenn begynner å gå lei av kriminelle utlendinger og når da på toppen av det hele er illsinte tamiler som KREVER at Norge stiller opp HVIS IKKE SÅ.. da blir folk forbannet.

For å avslutte, så håper jeg du innser at i allefall jeg ikke har noen agende om personangrep og heller ikke at tamiler er noe "værre" enn noen andre, men kun at jeg er forbannet over at det krevet HVIS IKKE SÅ...

Anonym sa...

Rasistiske anngrep? Ja,hva ellers skulle du vente av den oppforsel til dine venne,?

Anonym sa...

Enig med mange her...tamilene kan dra seg til Sri Lanka og aldri komme tilbake hit. De er terrorister hele gjengen, og er herved uønsket her på berget! De burde ikke hatt rett til å demonstrere engang her i landet!

Anonym sa...

"regjeringen får støtte og penger og våpen..hvor får tigrene det fra?"

De har fått det fra sin sjøpirat virksomhet, kreditt kort svindel liga og ikke minst den falske 'veldedighets organisasjonen' for ofrene for tsunami katastrofen i 2004.

Ikke et øre ble brukt på ofrene av katastrofen men ble brukt på våpen smuggling og terrorvirksomhet.

Anonym sa...

Tamilere,er samme som samer,hva blir det av det mon tro?

tamil sa...

ja jg skjønner at dere blir lei av de ulovlige demonstrasjonene som foregår her, og at dere vil ha fred og slikt. men dere må også skjønne at vi ikke har valg. det med at det blir et helvete hvis ikke han gir tilabakemelding innen to dager er bare et sitat fra sinte demonstranter. det blir ikke så ille som et helvete, men demonstrasjonene vil bli mer intenst. og da mener jeg at det blir demonstrasjon til vi får en ordentlig tilbakemelding. og joooo, hvis det blir fred, kommer mange til å dra tilbake til Sri lanka. hvorfor tror du vi maser om fred? jeg kan si med enig at det er flott og bo i norge....mn vi blir uansett sett på som flyktninger,, og det finnes hele tiden noen som ser på oss som terrorister eller hva den enn måtte være...så hvis vi får et eget land hvorfor skal vi da bli i norge da? hadde du liksom bodd i et annet land for evigheter, hvis du hadde hatt et fredelig hjemme land? neppe det ellr hva? mange tamilere er innstilt på å dra tilbake så fort det blir fred. mange er bare lei europa og amerika for å si det slikt. mn som sagt, jeg føler ikke at dere helt forstår hvordan vi har det. det er ille. hverdag gråter jeg pågrunn av dette, og det er mange som ikke klarer å konse på skolen elr jobb...så ille har vi det ....mn bare si det dere har å si...det er ikke meningen å skape uro i landet "deres" selv om jg også kaller norge for mitt land siden jeg selv er født her. det er bare det at vi blir nødt til det. vi kan ikke holde ut lengre. hverdag og hvertsekund dør det sivile der. det er derfor vi tamilere nå har blitt så agressive og sinte. og det håper jeg har fortståelse over..

Anonym sa...

Til de Tamilene som er her. Jeg er nokk en av mange nordmenn som egentlig er for å hjelpe Flyktninger både i de landene de er i og med å med å hjelpe dem i Noge. Problemet er at vår gjestfrihet i årevis er blitt utnyttet. Det finnes absolutt ingen takknemlighet, bare krav Krav Krav, kriminalitet og bråk. Det kommer tilsluttet punkt der nokk er nokk, og en ikke bryr seg lengre. Jeg er kommet der nå, jeg gidder ikke mær. Jeg er drittlei dere alle. Så ett godt råd. Ikke krev noe av oss, dere har ingen grunn til å kreve noe som helst. Men for all del spør oss, kanskje vi hjelper kanskje ikkje. Men det er vårt valg ikke deres. Å true oss til å gjøre som dere vil kommer ikke til å funke. Nordmenn er kanskje naive, men vi er ikke feige.... ikke sist jeg så iallefall

Anonym sa...

er ikke tamil i det hele tatt men syns fortsatt det er mye rasisme her..

Anonym sa...

hei.tamilere.
na har dere i alle fall lagt det store egget for dere selv,ingen sympati overhodet av andre utenom de som er like idioter som dere, som er like snevre,
na har dere bestemt deres framtid i norge,a det er vel trygd.eller reis hjem med en gang,a la normenn i fred,hva har vi gjort dere,a til de som snakker om medfolelse,har dere ikke fatt med dere hva som skjer i eldreomsorgen,tullinger

tamil sa...

til anonym: ja jeg skjønner at dere begynner å bli lei av alt dette. og det har jeg ogsåå blitt, men jeg ser det vel på en litt annen måte siden jeg selv er en utlending. men som sagt er jeg en norskstatsborger..og har levd hele mitt liv her. og det har de siste årene vært mye kriminelle hendelser, som gjør meg både redd og irritert. så jeg har full forståelse for dine meninger. men dere andre som ber oss og mine dra tilbake til helvete( sri lanka) skjønner jeg meg bare ikke på. hvis vi drar tilbake dit, blir vi drept, hvis det er det dere vil. bare man sier man er en tamiler i det regjeringskontrollerte område som nesten er hele srilanka, blir du drept. jeg skjønner bare ikke hvorfor dere vil har oss ut herifra. vi flyktet til norge for å få et bedre liv, og nå som vi har fått det prøver vi å skape fred. dette klarer ikke vi alene mot regjeringen. vi trenger land som norge,kina, usa o.l. er dette galt? mener dere at vi tamilere ikke skal få leve trygt og godt? det er bare så tragisk når dere ber oss dra til helvete igjen..mn som sagt skjønner jeg at dere er dritt lei av oss utlendinger som lager store overskrifter på avisene og lager mye bråk...men dette er noe vi virkelig brenner for.. og det er ikke meningen og lage mye bråk, men tydeligvis er det det som trengs for at ihverfall noen skal rette blikket mot osss..

Anonym sa...

Bryter helvete løs??? Er det når de skal hjem og kjempe for folket sitt? Nytter ikke å sitte på gata utenfor statsministerens kontor og spise 7-eleven pizza.

Anonym sa...

Agree with AG3, in a democracy, people do not promise violence if the entire population does not agree with them. In democratic countries, people discuss, argue, negotiate - maybe those tamils haven't been here long enough to have learned those basic rules yet...
One more thing - if you guys want to go on hunger strike, make sure you last more than one day.
Oh, actually, one last thing, VG shows this picture of a crying woman - she cries cause she has to protest two more days.

So much for: "we will stay here as long as necessary". Since it's crappy weather, you guys can only hold 2 more days before giving up. Way to go champs....

Anonym sa...

Alle Tamiler som ikke er fonogde med norge,skal jeg personlig sponse husver og mat i vietnam,hvor jeg bor,a sa kan dere demostrere her.VELKOMMEN.E-mailen finner dere ovenfor her./

Anonym sa...

tamil (kl 18:32 kommentar): man trenger ikke noe bråk. Dere kunne ha begynt å snakke med media om hva som egentlig skjer i sri lanka. Og prøve å få norsk folk å bry seg. Da kan dere lage en stor LOVELIG demonstrasjon der nordmenn ville ha blitt med for å presse regjering...Nå er dere 200 - punktum. Og 4 millioner er lei av dere.

Dårlig gjort - nå er det for sent...

Anonym sa...

En liten gruppe menneske verken kan eller bør kunne presse en regjering til å gjøre slik de ønsker! Det nytter ikke å stille ultimatum og komme med trusler hvis ikke kravene blir oppfylt.

Det er rett og slett virkemidler som ikke hører hjemme i et demokrati. Synd at dere som kommer fra urolige land ikke ser at det er nettopp demokratiske goder dere ikke hadde der dere kommer fra som trues når dere oppfører dere som dette.

Min sympati har dere mistet for lenge siden.

AG3 sa...

Til Tamil:
Ja men så gjør det lovlig da!!!!!!!!! Hvor vanskelig er det å forstå det. Folk vil ønske dere hjem hvis dere ikke skjønner at dere ikke kan drive på slik i Norge. Herregud, hvor vanskelig er det å forstå det? Det strider mot Norsk lov!!

tamil sa...

greit folkens...tro hva dere vil...jeg står for mitt og jeg kjemper for mitt folk..bare kast oss ut...samma det..like greit å dø i mitt hjemmeland..enn og argumentere med dere...dere forstår bare ikke hva vi går gjennom.....60 år med undertrykkelse og vold, holder..vi kan ikke la en humanitær katastrofe foregå..og vi vil arrangere demonstrasjoner, om de er lovlige eller ulovlige for at vi skal bli hørt...så bare si hva dere enn måtte vil...i don't care..bare jg får et land som er mitt og jg kan si at jeg kommer fra TAmil Eelam,og at mitt folk lever trygt og godt er det samma faen for meg om hvilke meninger dere har...jeg skjønner at dere er gått lei av utlendinger pågrunn av alt det "vi" har gjort....men dette er ikke det samme som det..vi kjemper for vårt folk...vi raner ikke og vi stjeler ikke..vi holder demonstrasjoner..og i de siste to dagene har det vært ulovlige...mn som sagt er dette tydeligvis hva som trengs for at mediene og politikerne skal rette blikket mot sri lanka..så bare kommenter i vei...

Anonym sa...

Tamil skrev: "Vi tamilere ber norge hjelpe oss med å få igang en våpenhvile fordi de allerede er innblandet i konflikten. "

FEIL, dere KREVER og TRUER!! 2 helt forskjellige ting.

tamil sa...

unnskyld meg....demonstrasjonene foregikk lovlige til agressive demonstranter løp ut på gata og gjorde det til en ulovlig demonstrasjon....har dere ikke fått med dere dett????????????? idag skjedde alt lovlig,, til folk løp ut på gata etter en appell som ble holdt. det ulovlige er jo ikke planlagt..hva faen skal vi gjøre får at unge demonstranter løper ut?????? jeg blir såååå oppgitt..først på grunn av krigen..blir så oppgitt,,alt virker så umulig..og dette med at jeg skal prøve å forklarer virker like umulig!

Anonym sa...

Tamil skrev: "vi kjemper for vårt folk..." Så dere er en gjeng med rasister altså? Det er jo det vi nordmenn er når vi kjemper for vårt folk så.

tamil sa...

DERFOR demonstrerer Norsk Tamilene

I DAG: blir den tamilske befolkningen på Sri Lanka utsatt for et folkemord og ingen i verdenssamfunnet reagerer på dette.

Mandag 7. April kl.11.00 ble det startet en spontan demonstrasjon foran Statsministerens Kontor av NorskTamilere og veldige mange som sitter og hører om saken fra forskjellige medier stiller spørsmålet:

"Hva er det Norge kan gjøre?"

Norge kan gjøre masse. Og det er på tide at det norske folket forstår dette.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Norge kan:



- Innkalle til et hastemøte med giverlandsgruppen for Sri Lanka og be dem legge press på den Sri Lankesiske Regjeringen.

- Legge større press på USA, India, Kina og Pakistan
som støtter den Sri Lankesiske regjeringen på en eller annen måte.

- Få til en UMIDDELBAR våpenhvile
(Det sistnevnte kan ikke skje, før det internasjonale samfunnet legger press på den Sri Lankesiske regjeringen)





Tamilere er en av de best integrerte gruppene i Norge. Tamilene har prøvd alle forskjellige demokratiske kanaler for å nå ut til de forskjellige som sitter med den reelle makten, men ingen ting har nyttet.

Ved å stoppe kollektivtransporten, og ved å sultrestreike foran statsministerens kontor har media gitt oss mye oppmerksomhet. Men ingen retter oppmerksomheten mot det som skjer på Sri Lanka.

Flere og flere dør hver dag - og disse er sivile.

Det er den Sri Lankesiske regjeringen som dreper sivilie tamilske mennesker.



Hvor lenge skal DU stå og se på?

tamil sa...

Vi er vi tamilere og ikke noen rasister...og uansett om du kaller for rasister? hva har vi gjort som er rasistisk? hør på deg selv a!

Admin sa...

"Anonym sa...

er ikke tamil i det hele tatt men syns fortsatt det er mye rasisme her.."

Vi meg gjerne den rasismen så sletter jeg det sålenge det er faktisk rasisme og ikke bare "rasisme".. Send meg en mail på utenjobb@gmail.com med klokkeslett på det du mener skal slettes.

Anonym sa...

Til tamil, dere kjemper jo for "deres" folk, altså som om deres folk er bedre enn andre folk.. Rasisme.

Anonym sa...

Tamiler kan jo være like mye rasister som alle andre.

tamil sa...

Ja vårt folk..men når sa jg at vårt folk var bedre enn andre? hvis du tolket det slik må jeg unnskylde meg..mn det var overhodet ikke slik jeg mente det..

Kvinndølen sa...

Luxus Leverpostei - Tam Tamil
http://www.youtube.com/watch?v=zMRTFSKUpfw

Anonym sa...

Jeg er selv innvanderer og syns hele denne demostrasjonen er piss, hvorfor skal Norge oppfylle deres krav angående sittuasjoen i sri lanka?!?!...måten dere kommer frem på får folk til å tro at det er en selvfølge at Norge skal hjelpe dere, man kan ikke kreve at et land gir bistand og hjelper et annet bare fordi den har invandrere fra det landet. Norge har ikke hentet inn dere personlig slik at de stiller seg ansvarlig for deres gjenværende familier/venner/beskjente i hjemlandet, dere kom hit frivillig og Norge tok dere imot og lot dere bo her, noe de aldeles ikke trengte å gjøre, derfor ser jeg på det som respekløst å komme frem med slike krav- Man kan ikke begynne å demostrere og kreve ting som skjer i et helt annet kontinet fordi du bor her i Norge! det er absurd. Vet at Norge har en rolle i fredshandlingene i sri lanka, men av så stor grad har dem ikke! Norge er ikke ansvarlig for sri lanka, sri lanka er ansvarlige for seg selv, rydd opp i deres eget miljø, og hvis dere isåfall vil ha hjelp, kan dere med respekt og hensyn BE om hjelp og være tålmodige, og IKKE kreve ting dere ikke har rett på!

Barrack Obama sa...

anonym 18:33,

spouting shite out of your mouth without knowing the facts are ye?

In Norway there is democracy along with freedom of speech and act.
Do you have any idea how many times they have stood out in the winterdays holding candles for their relatives?
The Tamils in Norway have demonstrated against the racially abusive Sri Lankan Government for years. But nobody cared, why? because media didnt report about it.

I think the way they've protested this time is a little over line but at the same you have to look at this as a cry for attention. They havent been given any. Thats why they try new methods.

The hunger strike was off as the norwegian government agreed to the principals the protestors.


as for everything else, the island under India.
Its true name is ceylon. North and east belonged to Tamil kings. South and parts of west belonged to Sinhalese kings. They somewhat lived peacefully untill they were colonized. The colonists used the tamils as they were far more educated than sinhalese. When the colonists left the Sinhalese literally stole the power and kicked the tamils out. Killed them and took their lands. As a result of this act you have LTTE/Tamil Tiger Rebels.
LTTE is a bi-product of the racist government of Sri Lanka.

In future there will be one country for tamils, one for sinhalese. Accept it already.....

Anonym sa...

Er utlending selv, men det her er håpløst...ikke hjelp sri lanka. kommer bare til å komme fler av de til norge, noe som er uønsket, finnes nokk med lankere i norge, mer en nok...

Helge sa...

Et meget godt poeng som innvandreren selv skriver kl 18:57

Anonym sa...

er så jævlig lei at invandrere kommer hit til noege å lager dritt og faenskap her!
krever ditt og krever datt.
og ved hver eneste anledning skriker dere om rasisme og alt det der!!
er så jævlig lei av å bruke skattepengene mine på sånne som dere!! få dere en faens jobb, lær dere norsk og følg de noske lover og regler! hvis ikke kan dere pelle dere til hælvete dit dere kom fra! jævla tullinger!
hadde dere blokket trafikken når jeg kjørte der hadde jeg kjørt dere ned hele gjengen!!!
STEM FRP!

Anonym sa...

Blir stadig like forbauset over hvor voldsomt engasjement det blir i diskusjoner om våre nye landsmenn på div. blogger etter at de tar i bruk det offentlige rom for å demonstrere for "sine" saker. Er det typisk norsk å være tøffe i trynet på blogger ? Er den norske motkraften til disse menneskene som inntar gatene våre, fislete bebrillede datanerder som ytrer sin forbannelse via tastauret ? Hvor er dere som truer med juling og hjemsendelse på første fly, når bermen knuser ruter og stenger gatene i Oslo by ? Sitter dere hjemme å bedriver rollespill eller er dere opptatt med online spill på nettet ? Hvorfor møter dere ikke opp med paroler som samsvarer med synspunktene deres ?

Våre nye landsmenn setter dagsorden og dere kritiserer dem for at det ikke hjelper å kreve ting av det norske samfunn....det hjelper enda mindre å vøre tøffe i trynet og sutre på en blogg !

Anonym sa...

Tamil: "mange er bare lei europa og amerika for å si det slikt."

Om du er så jævla lei får du ha deg til helvette ut da?

Anonym sa...

til tamil
jeg mener at nå synes jeg at tamiler i norge bør roe seg ned. de har fått frem poenget sitt, klart og tydelig. om de fortsetter nå kommer det bare til å skade saken, og andre innvandrere i norge

Anne sa...

anonym2 19:03..
"det hjelper enda mindre å vøre tøffe i trynet og sutre på en blogg !" Hvorfor gjør du det da?

Anonym sa...

Dette er norske krav de setter.Hvorfor ikke Kina?

legendary tamil sa...

hei!

dere som sier at tamilere er snyltere og får penger av staten.
Tamilere er den eneste innvandrergruppen i Norge som har lavere arbeidsledighet enn etnisk norske.

Tamilere er hinduister. Med andre ord dere trenger ikke å bekymre dere for radikal-islam eller hva det enn nordmenn er så jævlig sure på i det siste.
Tamilere har aldri krevd "moskeer" eller Sharia lover i Norge. Tamilene er godt intergrerte og mange av andregenerasjonstamilere er høyt utdannet. Jeg skjønner faen ikke hvorfor folk tror at vi er som pakistanere, somaliere eller irakere. Går vi rundt og spytter på gata eller tygger khat? Snylter vi på trygden? Driver vi med skattefusk? skyter vi på hverandre i aker brygge? raner vi folk i oslo sentrum? går vi og knivstikker folk på trikken fordi vi hører "stemmer" i hodet?
nei faen skjerpings nordmenn. Tamilere er det nærmeste dere kommer "ideal"-innvandrere med få unntak. (ikke-vestlig)


Og til dere som sier, "send dem tilbake", "det blir bare flere av dem i Norge".

Tamilene drar tilbake MED ENGANG det blir fred i landet. Under den midlertidige fredsavtalen 2001-2005, vet dere hvor mange som reiste hjem? Mange av de som reiste ville ikke tilbake til Norge. Mange bygget hus og planla å flytte tilbake til landet. Hvis det blir fred kan jeg love dere at 99% av tamilene flytter hjem og aldri ser tilbake. (ikke noe galt med Norge, men vi kommer fr Ceylon og det er der vi tilhører. Norge er for nordmenn)

På samme måte som jødene har bygge og utviklet Israel kan tamilene bygge TamilEelam. Øya i det indiske havet er veldig attraktivt for turister og det er nok av varer å eksportere for inntekt til landet. Mye av skipsfarten i hele sør asia kommer til å gå gjennom øya pga dens stategiske plassering. Så til alle dere bekymrede nordmenn, nei vi er ikke her for å bli. Med engang det er fred stikker vi og flytter til hjemlandet vårt. Og takk for gjestfriheten. Kan aldri glemmes!

Anonym sa...

Sikkert mange som foler med dere,jeg ogsa,men det er Afganistan.Tibet Mayamar,Laos og mange dler som trenger mer hjelp enn dere,sa hvorfor belaste den norske befolkningen ,som har tatt dere hit,fatt dere i gang,for en gang a reise tilbake til deres ferdrland,kansje tiden er ikke til a reise a kjempe na.
Ingen sletting,da det er fakta,a ikke personanngrep,

Anonym sa...

Her er ikke volsomt,se heller andre blogger som origo etc,dette er bare blaber.
Tamiler. Trist alt sammen,men ikke belast oss,ta nav i stedet,da blir det ramaskrik.

legendary tamil sa...

Anonym 19:22,

ingen har sagt at vi trenger mer hjelp enn Afghanistan, Laos eller Sudan.
Det vi ønsker er at verden åpner øyne sine for det som foregår på Sri Lanka (Ceylon fra nå av). Det er ikke normal borgerkrig der nå. Det er etnisk utrensning. Den Sri Lankesiske regjeringen som er får økonomiske støtte av land som er medlem av EU og FN driver med bevisst folkemord mot tamilene.
Situasjonen i Afghanistan, Irak etc er annerledes. Det er innvasjon av landet og oppbyggning av ny regjering. Men på Sri Lanka er det holocoust nummer to.

Og en ting til, kunne det norske militæret trene opp sånne som meg?? jeg vil gjerne kjempe for mitt folk, men jeg vet ikke hvordan jeg skal bruke våpen :-)

Anonym sa...

"Om ikke regjeringen gir etter bryter helvete løs"
Dette høres nesten ut som en krigs erklæring mot det Norske Folk og Norge ? Tror det er på tide og kaste ut Folk som ikke oppfører seg. Dette kommer det bare til og bli mer av med tiden hvis ikke Norske myndigheter gjør noe. Hatet mot innvandrere blir større og til slutt så kan det ende opp med masse konflikter kanskje til og med borge krig.

Anonym sa...

for siste jævla gang.

INGEN HAR TRUET MED ET HELVETE.
FAENS VG JOURNALISTER HAR DIKTET OPP TEMAET FOR AT INNVANDRERFIENDTLIGE NORDMENN SKAL TRYKKE OG LESE.

jeg gjentar, ingen har truet med helvete. VG finner på. Bare les aftenposten/dagbladet etc. Ingen andre har skrevet noe om "helvete"

tamil sa...

Helt enig med deg azz!!!

Anonym sa...

Brått fikk jeg inmari lyst til å svare tamil!!

Hva mener du on at jeg og mange av mine landsmenn hadde reist til ditt hjemland, levd godt på ditt lands resursjer, benyttet oss av alle goder det var mulig å lure til oss,, og så!! Så skulle vi satt oss ned i gatene og sperret a trafikken i en av de største byene i landet, lagd kaos i hovedstaden, truet ofentlige myndigheter -bare vent- opg ikke hatt noen respekt for politiet/øverigheten som faktisk er satt til å opprettholde ro og orden i landet. Kjære lille deg, hvor mye sympati og støtte ville jeg ha fått????????????

legendary tamil sa...

Anonym 19:50,

"benyttet oss av alle goder det var mulig å lure til oss,"

når har tamilene lurt til seg goder? vi jobber mest av alle innvandrere. Betaler skatt og alt. Ikke forveksle oss med Somaliere som får 10 barn hver for å få barnetrygd okey?

ja greit, jeg innrømmer at stansingen av trafikken i oslo S var over grensa. For det meste var det mindreårige gutter som gjorde det her. Heller en guttestrek fra deres side.

PireF sa...

Jeg har nok vanskelig å forstå situasjonen, delvis fordet jeg ikke tenker på andre enn meg selv og mine nærmeste
(ja det er synd på alle som lider men hvor mange år skal vi sende penger til U-land da?? geezh. Legg de heller i skoler, osv osv osv her først.)

For la meg være helt ærlig her. Jeg syntes det er grusomt å se barn som lider og desperate ansikter som man kan se det lyyser frykt av, folk som går gjennom en krig hvor de mister alle de er glad i, noe vi i Norge ikke kan være i NÆRHETEN av å vite noe om hvis man er yngre enn siste verdenskrig.
Jeg ser bildene og grøsser, det er grusomt men jeg våkner opp dagen etter, også er det regninger..barnehagepenger, jobb, få tiden til å gå opp, få penger til at alt skal gå rundt, barna mine skal ha det godt osv osv som er trivielle ting naturlig nok men det er noe jeg må jobbe for å kunne "overleve" her i hverdagen og da blir alt annet nedprioritert for JA jeg er egen og tenker kun på meg selv og mine nærmeste.

Jeg syntes det er kjempefeil, måten demonstrasjonen er gjort på og jeg tror at det skjedde under værst tenkelig tid (ikke nødvendigvis at det er påske men alt annet som har skjedd med STORE problemer med utlendinger i den siste tiden som gjør at Norge i sin helhet flekker tenner.).

Jeg håper det blir bedre tider for alle tamiler selv om dette har pågått i en "evighet", alle burde ha en RETT til å føle seg trygg og dette gjelder om du er i dypeste "insert krigsland" eller om du går i Oslos gater.

Jeg personlig er drita lei innvandrer problemene våre og DET er noe vi må gjøre med, men jeg tror det bare ble helt feil dette med tamil folket... Jeg tror desperate mennesker gjør desperate ting, og det er synd. Jeg ønsker dere godt og håper ting løser seg med tiden. Men jeg kan allikevel desverre ikke gi sympati for denne demonstrasjonen.

Be well og lykke til.

Anonym sa...

Det som skjer i Sri Lanka er forferdelig og feil.

Det Sri Lankerne gjør i oslo er feil, og dere gjør dere selv en bjørnetjeneste.

Såvidt jeg har skjønt så gjør allerede norge ting der nede, og tidligere har de gjort mer. Normalt hvis noen gjør MEG en tjeneste så sier jeg takk, jeg sier ikke MER.

Til syvende å sist, hadde dette blitt gjort på en ordentlig måte så hadde folk sympatisert, nå det blir truet om å lage "helvete" så vekker man ingen andre følelser i etnisk norske folk enn sinne. Og ja FREMMEDfrykt.Gå inn i dere selv, hva gjør dere da for å hjelpe denne situasjonen? Hvorfor skal Norge, som har en finger i spill mange steder folk har det vondt få kjeft for å gjøre for lite, det samme landet som tok dere inn og behandlet dere som frie mennesker i ett fritt land. Ærlig talt.

Anonym sa...

Viktig fakta les:
http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


Viktig fakta les:
http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians


Viktig fakta les:
http://www.hrw.org/en/news/2009/02/19/sri-lanka-end-war-civilians

Ole sa...

Hvis Norge innfrir kravene til tamilene mister jeg all respekt for regjeringen. De lar seg bli herset med, og det VET innvandrerne. Jo fler krav vi innfrir, jo flere demonstrasjoner vil det bli (både ulovlige, og lovlige som tar av).

Norge kan ikke trylle, og vi gjør allerede mye i Sri Lanka, og det er IKKE vår feil at det er så dårlig som det er der.

Istedenfor å true oss, kan tamilene prøve å ordne opp fredelig. Hadde vi kommet under helligdagene til noen andre land utenfor skandinavia hadde ikke politiet håndtert dette like vennlig.

Jeg har mistet ALL sympati for tamilene, og jeg vet at det er mange av de som faktisk kunne ordnet opp dette fredelig, men neida.. vær så snill, sperr gatene i Oslo, det løser jo ALT.

Anonym sa...

Anonym 19:03 sa:

"Blir stadig like forbauset over hvor voldsomt engasjement det blir i diskusjoner om våre nye landsmenn på div. blogger etter at de tar i bruk det offentlige rom for å demonstrere for "sine" saker. Er det typisk norsk å være tøffe i trynet på blogger ? Er den norske motkraften til disse menneskene som inntar gatene våre, fislete bebrillede datanerder som ytrer sin forbannelse via tastauret ? Hvor er dere som truer med juling og hjemsendelse på første fly, når bermen knuser ruter og stenger gatene i Oslo by ? Sitter dere hjemme å bedriver rollespill eller er dere opptatt med online spill på nettet ? Hvorfor møter dere ikke opp med paroler som samsvarer med synspunktene deres ?

Våre nye landsmenn setter dagsorden og dere kritiserer dem for at det ikke hjelper å kreve ting av det norske samfunn....det hjelper enda mindre å vøre tøffe i trynet og sutre på en blogg !"

Det er snakk om tålmodighet ditt fjols! Men bare vent, blir det veldig mange flere avisoverskrifter om psykopatiske somaliere, idiotiske tamiler eller annet pikk pakk som faen bare klager, forlanger, raner og dreper så renner det en dag over for det norske folk. Sjøl kjenner jeg det koker mer og mer hver gang jeg leser om en jævla somalier som bedriver faenskap her i landet.

Og tro det eller ei, jeg er i faktisk ikke rasist i det hele tatt, men jeg er opptatt av norske tradisjoner, lover, regler og normer, noe våre nye landsmenn tydelig ikke aksepterer.

Skulle faen meg likt å sett en gjeng med nordmenn dra til et muslimsk land og forlange å få sette opp tre kirker midt i hovedstaden, den hadde vi kommet langt med!

Vi må stå for vårt, og ikke være redde for rasiststempelet man får bare ved å si at man liker hvitost bedre enn brunost i dette landet!

Anonym sa...

HVA FAEN ER DET DERE IKKE SKJØNNER HER? DET ER SNAKK OM MENNESKELIV!!

DERE HAR SIKKERT HØRT OM 2.VERDENSKRIG, JØDER OG KONSENTRASJONSLEIRET HÅPER JEG.
DA ER DET EN TING DERE MÅ FÅ MED DERE:
DET SOM SKJER MED TAMILERE I SRI LANKA ER DET SAMME SOM SKJEDDE MED JØDENE. DET ER IKKE NOE FORSKJELL FRA DET.

NÅR TAMILENE ROPER OM HJELP FOR SINE MEDMENNESKER, BER DERE DEM OM Å REISE TILBAKE!

DET ER MULIG Å RESPEKTERE ANDRESLIV OG HØRE PÅ DERES ØNSKER. ENIG OM AT BLOKKERE TRAFIKKEN IKKE VAR EN GOD IDE. MEN, FOR Å FÅ MEDIA OPPMERKSOMHETEN HADDE DE INGEN ANDRE UTVEI!!!

HVER DAG DØR TUSENVIS AV MENNESKER DER, HAR NYHETER TATT OPP DETTE? NEI!! FORDI, NORSKE MEDIENE, AKKURAT SOM BEFOLKNINGEN GIR FAEN! ENESTE DERE TENKER PÅ ER 2 TIMER UTEN TRAFIKKEN, MEN HELLER TENK PÅ FOLK SOM HAR MISTEN ALLE SLEKTNINGER DERE EGOISTISKE NORDMENN SOM BER DEM OM Å REISE TILBAKE.

KJEMISKE VÅPEN SOM BLIR BRUKT I SRI LANKA FOR Å UTRYDDE TAMILENE KAN VÆRE FRA SKATTEPENGENE SOM TAMILIENE SELV BETALER HER I NORGE!! HAR NORGE DA ET ANSVAR? JA!!
Bruk av kjemiske våpen: http://www.youtube.com/watch?v=4TOEQGl1FJ0

Ole sa...

-caps lock?

Vi vet godt at det er snakk om menneskeliv, men måten de demonstrerer på får en lite lyst til å redde de menneskene som er de samme som skaper faenskap i norge?

Ingen vil at menneskeliv skal gå tapt.. men herregud, hva vil du? skal vi heller sende inn norske styrker så heller nordmenn blir drept for noen andres sak?

Vi er IKKE en stormakt, og vi hjelper allerede Sri Lanka, og det hjelper IKKE at de står og ødelegger for norske befolkningen ved å "stå for sin sak"

Anonym sa...

SKJØNNER AT DET Å BLOKKERE TRAFIKKEN IKKE VAR SMART. MEN, ETTER Å HA DEMONSTRERT VANLIG OG SULTESTREIKET FLERE GANGER UTEN Å FÅ NOE OPPMERKSOMHET VAR DE TYDELIGVIS LEI AV.

DET VAR EN TABBE SOM TAMILENE ANGRER PÅ, MEN I GÅR SULTESTREIKET DE OG OVERNATTET I REGNET UTE FORAN KONTORET TIL STOLTENBERG. ALT ER HÅP OM Å BLI HØRT, ØNSKE OM Å REDDE EN HEL BEFOLKNING SOM HOLDER PÅ Å BLI UTSLETTET FOR GODT.

MEN, HVEM ER DET SOM BRYR SEG? SLUTT Å VÆRE EGOISTISKE.. SELV OM OVER 2000 MENNEKSER HAR BLITT DREPT I LØPET AV KORT TID, HAR MEDIENE GITT FAEN I ALT. INGEN SER UT TIL Å BRY SEG. HVEM HAR IKKE GLEMT 11.SEPTEMBER? HVOR STORT VAR DET VAR HELE VERDEN? MEN, NÅR MENNESKER BLIR DREPT I ANDRE U-LAND HAR INGEN BRYDD SEG.

DET FINNES MANGE VIDEOER AV BARN OG ELDRE SOM BLE DREPT AV KJEMISKE VÅPEN I SRI LANKA. 2.VERDENSKRIG MED HITLER OG JØDER IGJEN. DET ER TRIST Å SE PÅ ALT DETTE, SPESIELLT FOR MENNESKER SOM MEG SOM BRYR SEG OM ANDRE. TV NORGE, TV2, NRK OG ANDRE MEDIER HAR IKKE DEKKET DETTE I DET HELE TATT.

TIL OLE: INGEN HAR BEDT OM NORSKE STYRKER DIT. MEN, OM FREDSFORHANDLING FOR Å REDDE LIVENE SOM ER IGJEN. NORGE KAN GREIE DETTE!!

Anonym sa...

"for siste jævla gang.

INGEN HAR TRUET MED ET HELVETE.
FAENS VG JOURNALISTER HAR DIKTET OPP TEMAET FOR AT INNVANDRERFIENDTLIGE NORDMENN SKAL TRYKKE OG LESE.

jeg gjentar, ingen har truet med helvete. VG finner på. Bare les aftenposten/dagbladet etc. Ingen andre har skrevet noe om "helvete""

Det er jo bare å se filmen VG har lagt ut der de snakker med han tamilen, han truer jo mer et helvete men rett etterpå står han jo å lyver og sier at han ikke sa det.
Løgner og ulovlig demonstrant? Ja slike får vi sympati for.

Anonym sa...

Og du ANYNOMcapslock går i samme fella som demonstrantene, du skriker å slår deg på brystet, og klarer sikkert ikke å engang begynne å høre på argumenter for hvorfor det som blir gjort i Oslo er taktiskt døfødt. Du snakker som om det er etniske befolkningen til norge sin feil og at ingen bryr seg. Ingen bryr seg? Jeg er helt sikker på at 99,9% av den etnisk norske befolkningen syntes det som skjer der nede er helt forferdelig. Det vi reagerer på er at det blir truet med opptøyer, samtidig som dere ber om hjelp, noe dere har fått og vil få.Du fikser ikke ett problem ved å lage ett nytt.....

Anonym sa...

Tamilene støtter terrorisme og det er bevist :

The LTTE has been condemned by various groups for assassination of political and military opponents. The victims include Tamil moderates who coordinated with Sri Lanka Government, Tamil paramilitary groups assisting Sril lankan Army. The assassination of Ranasinghe Premadasa, who was the head of Sri Lanka, is attributed to LTTE.

LTTE sympathizers justify some of the assassinations by arguing that the people attacked were combatants or persons closely associated with Sri Lankan military intelligence. Specifically in relation to the TELO, the LTTE has said that it had to perform preemptive self-defence because the TELO was in effect functioning as a proxy for India

The United States Department of State states that its reason for banning LTTE as a proscribed terrorist group is based on allegations that LTTE does not respect human rights and that it does not adhere to the standards of conduct expected of a resistance movement or what might be called "freedom fighters". The FBI has described the LTTE as "amongst the most dangerous and deadly extremist outfit in the world". Other countries have also proscribed LTTE under the same rationale. Some countries cite that LTTE attacks civilians and recruits children.


Attacks on civilians

The LTTE has launched attacks on civilian targets several times. Notable attacks include the Aranthalawa Massacre, Anuradhapura massacre, Kattankudy mosque massacre, the Kebithigollewa massacre and the Dehiwala train bombing. Civilians have also been killed in attacks on economic targets, such as the Central Bank bombing.



Military use of children in Sri Lanka

The LTTE has been accused of recruiting and using child soldiers to fight against Sri Lankan government forces. The LTTE was accused of having up to 5,794 child soldiers in its ranks since 2001.

Amid international pressure, the LTTE announced in July 2003 that it would stop conscripting child soldiers, but both UNICEF and Human Rights Watch have accused it of reneging on its promises, and of conscripting Tamil children orphaned by the tsunami. However, since 2007, the LTTE has claimed that it will release all of the recruits under the age of 18 before the end of the year. On 18 June 2007, the LTTE released 135 children under 18. UNICEF, along with the United States, states that there has been a significant drop in LTTE recruitment of children, but claims that 506 child recruits remain under the LTTE. A report released by the LTTE's Child Protection Authority (CPA) in 2008 reported that less than 40 soldiers under age 18 remained in its forces.

The LTTE argues that instances of child recruitment occurred mostly in the east, under the purview of former LTTE regional commander Colonel Karuna. After leaving the LTTE and forming the TMVP, it is alleged that Karuna continued to forcibly kidnap and induct child soldiers.Its official position is that earlier, some of its cadres erroneously recruited volunteers in their late teens.


Suicide bombings

The LTTE has carried out more suicide bombings than any other group in the world, and more than Hamas, Islamic Jihad, and al-Qaeda combined. It also pioneered the use of concealed suicide bomb vests. According to Jane's Information Group, between 1980 and 2000, the LTTE carried out 168 suicide attacks causing heavy damage on economic and military targets.

Many of these attacks have involved military objectives in the north and east of the country, although civilians have been targeted on numerous occasions, including during a high profile attack on Colombo's International Airport in 2001 that caused damage to several commercial airliners and military jets, and killed 16 people. The LTTE was also responsible for a 1998 attack on the Buddhist shrine, and UNESCO world heritage site, Sri Dalada Maligawa in Kandy that killed 8 worshipers. The attack was symbolic in that the shrine, which houses a sacred tooth of the Buddha, is the holiest Buddhist shrine in Sri Lanka. Other Buddhist shrines have been attacked, notably the Sambuddhaloka Temple in Colombo that killed 9 worshipers.

Relatively speaking, there have been fewer operations in the south where most of the Sinhalese live, including the capital Colombo, although such attacks have often engaged high-profile targets and attracted much international publicity as a result.

The LTTE's Black Tigers has been attributed with the assassination of Rajiv Gandhi, who was killed in 1991 using a prototype suicide vest, and Ranasinghe Premadasa, assassinated in 1993.


Ethnic cleansing

Expulsion of Muslims from the Northern province by LTTE
The LTTE is responsible for forcibly removing, or "ethnically cleansing", Sinhalese and Muslim inhabitants from areas under its control, and using violence against those who refuse to leave. The evictions happened in the north in 1990, and the east in 1992. Tamil sources openly state:

Islam, however, is not being practised presently [In Tamil Eelam], as the Muslims have been asked to leave the Tamil Eelam territory until the independence of Tamil Eelam. The Muslims supported the aggressive Sri Lankan Sinhala and Muslim Military against the freedom of Tamil Eelam.

Ironically, however, Muslim and Tamil communities in the North of Sri Lanka had participated together in the early days of the Tamil movement, and Muslim ironmongers in Mannar fashioned weapons for the LTTE, and local Tamil leaders were disturbed at the LTTE’s call for the eviction of Muslims. However, as Tamil intellectuals began viewing Muslims as outsiders, rather than a part of the Tamil nation as they had been referred to previously, the LTTE undertook its anti-Muslim campaigns.

In its 1976 Vaddukodai Resolution, LTTE condemns the Sri Lankan government for, as it claimed, "unleashing successive bouts of communal violence on both the Tamils and Muslims." In 2005, the "International Federation of Tamils" claimed that the Sri Lankan military purposefully stoked tensions between Tamils and Muslims, in an attempt to undermine Tamil security. As Tamils turned to the LTTE for support, the Muslims were left with the Sri Lankan state as their sole defender, and so in the eyes of the LTTE, the Muslims had legitimized the role of the state, and were thus viewed as Sri Lankans.

Beginning in 1985, the LTTE forcibly occupied 35,000 acres of Muslim-owned farmland in the north of Sri Lanka, before systematically evicting the Muslims from areas under LTTE control.

Although anti-Muslim pogroms had occurred in the north and east of Sri Lanka since 1985, the LTTE embarked on a campaign to expel Muslims from the North in 1989. The first eviction notice was sent to the Muslims of Chavakacheri on October 15, 1989, after the LTTE entered the local mosque and threatened Muslims a few weeks earlier. Afterward, the houses of evicted Muslims were ransacked and looted. On October 28, 1989, the Muslims of Mannar, in the North of Sri Lanka, were told,

"All Muslims living in Mannar island should leave by 28 October. Before leaving, they must seek permission and clearance at the LTTE Office. The LTTE will decide their exit route."

The deadline was extended by four days after pleas from local Tamil Catholics, who were left to look after many Muslims' property in anticipation of looting by the Sri Lankan army - although the Catholics themselves were later robbed by the LTTE of both their own, and the Muslims’ property. On the 28th, while Muslims were preparing to leave, the LTTE barred Hindus from entering Muslim villages and dealing with them. The areas were reopened on the November 3, after Muslims had been packed onto the boats of Muslim fishermen and sent southwards along the coast.

After a lull in ethnic cleansing, the LTTE on August 3, 1990, sealed off a Shiite mosque in Kattankady, the Meera Jumma and Husseinia, and opened fire through the mosque's windows, leaving 147 Muslim worshipers dead, out of 300 gathered for Friday prayers. Fifteen days later, LTTE gunmen shot dead between 122 and 173 Muslim civilians in the town of Eravur.

Ethnic cleansing culminated on October 30, 1990 when the LTTE forcibly expelled the entire Muslim population of Jaffna. LTTE commanders from the east announced at 7:30 A.M. that all Muslims in Jaffna were to report to Osmania stadium, where they were to be addressed by two LTTE leaders, Karikalana and Anjaneyar. After listening to the leaders denigrate Muslims for allegedly attacking Tamils in the east, the leaders explained to the community that they had two hours to evacuate the city. The community was released from the stadium at 10 A.M., and by noon, and were only allowed to carry 500 rupees, while the rest of their possessions were seized by the LTTE after they were forced to report to LTTE checkpoints upon exiting Jaffna.

In total, over 12,700 Muslim families, roughly 75,000 people, were forcibly evicted from LTTE-controlled areas on the Northern Province.

In 1992, the LTTE embarked on a campaign to create a contiguous Tamil-Hindu homeland that stretched from the North of Sri Lanka, and downwards along the Eastern Coast. A large Tamil-speaking Muslim population inhabited a narrow strip of land between the two entities, and so a pattern of "ethnic cleansing" emerged in Eastern Sri Lanka, as was already done in the North. "The LTTE unleashed violence against the Muslims of Alinchipothanai and killed 69 Muslim villagers. This led to a retaliatory violence against the Tamils in Muthugala, where 49 Tamils were killed allegedly by the Muslim Home guards." Later in the year, the LTTE attacked four Muslim villages (Palliyagodalla, Akbarpuram, Ahmedpuram and Pangurana) and killed 187 Muslims. The Australian Muslim Times later commented on 30 October 1992: “The massacres, eviction and the atrocities by the Tamil Tigers are carried out in order to derive the Muslim Community from their traditional land in the Eastern province as they have done it in the northern province and then set up a separate state only for Tamils”.

In 2002, the LTTE leader Vellupillai Prabhakaran had formally apologized for the expulsion of Muslims from the north and asked the Muslims to return. Some families have returned and re-opened the Osmaniya College and two mosques are functioning now. Since the apology, TamilNet, which is widely seen as an LTTE mouthpiece, has featured numerous stories of Muslim civilians coming under attack from Sinhalese forces. However, the stories may simply reflect crime, and not the ethnic hatred that TamilNet suggest.

The LTTE is also accused of organizing massacres of Sinhala villagers who settled in the Northeast under the dry lands policy.

Oisann.

Anonym sa...

Klassebomber som ble brukt i Sri Lanka:

http://www.tamilnet.com/art.html?catid=13&artid=28969

SriLanka uses banned chemical weapons:

http://www.youtube.com/watch?v=4TOEQGl1FJ0

Anonym sa...

/*Hvorfor skal liksom lille Norge rydde opp i alt? Er vi det nye verdenspoliti?*/

Du som prater for mye... Vet du hvaslags rolle norge hadde på SriLanka? Vet du hvem som førte oss til slik situasjon? Det er DERE NORSKE politikkere...

Vet du HVA som er tredje inntekten i Norge? Du har sikkert lært på skolen at første inntekt er oljen og andre inntekten er fisk. Du har sikkert ikke spurt læreren din 'hva er den tredje inntekten?' Og Det er Våpen!!!

Du som stiller spørsmål om 'Er vi det nye verdenspoliti?', Må du også forstå situasjon i palastina. Palastina var et land. Norge gikk in i fredfrossessen og ødela alt. Hverdag dør folk i Palastina. Nå skjer det samme i Sri Lanka.

Mennesker gjør feil. De må også være 'mennesker' til å innrømme feil. Det vi har gjort er feil. For første gang. Det innrømmer jeg. Men kan du også være et 'menneske' til å forstå problemene dere har ført oss til?

Anonym sa...

Alle er ikke politikere og det blir altfor enkelt å skylde på Norge slik du gjør.

Dette blir bare for useriøst.

Snegi sa...

Til Kvinndølen:
Dagsavisen 14.03.2002

TAMILER JOBBER MER ENN NORDMENN
Flyktningene fra Sri Lanka arbeider mest i Norge. Tamilene har også dobbelt så stor yrkesdeltakelse som somaliere og irakere.

- Tamiler har vært villige til å flytte dit tilgjengelig arbeids finnes, de er ukresne i valg av jobber, og de har et godt nettverk som sørger for god arbeidsrekruttering fra egen minoritetsgruppe, sier forskningsleder Øivind Fuglerud ved NOVA.

Mens yrkesdeltakelsen for hele den norske befolkningen utgjør 61,1 prosent, deltar 61,8 prosent av minoriteter fra Sri Lanka. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) om arbeidsdeltakelse blant førstegenerasjons innvandrere i alderen 16-74 år. Statistikken inkluderer ikke selvstendig næringsdrivende.

OFFERVILJE
Fuglerud har skrevet doktoravhandling på minoritetsgruppen fra Sri Lanka, og mener tamiler viser stor offervilje, på både godt og vondt.
Sri Lanka er det eneste av ikke-vestlige land som overgår yrkesdeltakelsen til etnisk norske, men minoriteter fra Chile og Filippinene ligger ikke langt etter - med henholdsvis 60,6 prosent og 60,1 prosent i deltakelse.
Innvandrerne totalt har imidlertid en lavere yrkesdeltakelse enn etnisk norske. Kvinnene har også generelt lavere yrkesdeltakelse enn menn.

OVERGÅR PAKISTAN
Sri Lanka danker fullstendig ut Norges tre største minoritetsgrupper. Med yrkesdeltakelse på 39,4 prosent når Pakistan ikke engang opp blant de ti mest yrkesaktive minoritetsgruppene i Norge. Vietnam og Iran har en deltakelse på henholdsvis 52,5 og 44,2.

Dårligst ut kommer førstegenerasjons innvandrere fra Somalia med 28,7 prosent og Irak med 22,4 prosent.

BOTID AVGJØR
- Det er enormt store forskjeller på flyktninggruppene fra Sri Lanka, Chile, Somalia og Irak. Yrkesdeltakelsen må ses i forhold til utdanning, familiestruktur, diskriminering og botid, sier forskningsleder Lars Østby ved SSB.

Han påpeker at en stor del av minoritetene fra Somalia og Irak er kommet til Norge de siste årene, mens de fleste tamiler ankom i perioden 1987-1990.
- Yrkesdeltakelsen øker med botid. Det er i tillegg stor forskjell på utdanningssystemene i landene de flykter fra. Eksempelvis er systemet i Sri Lanka inspirert av den engelske kolonitiden, mens en del av flyktningene fra Afrika er analfabeter eller har annerledes skolesystem, presiserer Østby.


DROPPER KURS
Utdannelse og botid er ikke gode nok unnskyldninger for lav yrkesdeltakelse, mener avdelingsleder Leif Magnus Skjevinger ved Aetat Intro.

- Når Aetat Intro innkaller somaliere og irakere til arbeidsmarkedskurs møter normalt ikke mer enn 20 prosent til kursene, og svært få av dem som møter opp utviser særlig motivasjon for å skaffe seg jobb. Slik er det ikke med andre nyankomne minoriteter, sier Skjevinger.

ARBEIDSLEDIGHET
Aetat Intro hjelper om lag 2.000 arbeidsledige med å komme ut i jobb hvert år, enten direkte eller via kurs. Arbeidsledigheten blant ikke-vestlige innvandrere er tre-fire ganger høyere enn resten av befolkningen. Samtidig varsler NHO stadig om mangel på arbeidskraft.

- Ledigheten er størst blant innvandrere fra afrikanske land. Minoritetene fra disse landene snakker ofte om diskriminering, men flere av disse kvalifiserer ikke til jobber de ønsker. Da må de i det minste vise større vilje til å bli kurset, mener Skjevinger.

Anonym sa...

skylder ikke på norge, men forteller at dette er en av grunnene til at tamiliene roper norger har et ansvar! prøv å forstå det!

Anonym sa...

Jeg forstår de roper trusler.

Anonym sa...

Qoute""Du som prater for mye... Vet du hvaslags rolle norge hadde på SriLanka? Vet du hvem som førte oss til slik situasjon? Det er DERE NORSKE politikkere...""End

Du er en av de som skriker rasist rasist mens du ikke kan slutte å insistere du er like norsk som alle andre borgere.

Og skriker buu norge og DERE hvis det er noen å skylde på, og da er du mer tamil enn noen gang.

Hypocrit, gå å legg deg.

Tamil er bare ett eksempel, si polsk pakistansk sveitser shame shit different story. Alle som har disse holdningene bør gå inn i seg selv.Og nei jeg sier ikke alle gjør det, men de finnes, og det er provoserende.

Anonym sa...

Dette hadde ikke sjedd med Frp i rejering...-

Anonym sa...

Til Tamil! Jeg og flere andre her har gitt uttrykk for at vi forstår deg og dine venner om hvilket helvete det er i Sri Lanka for tiden. Men som sagt er det dere gjør ikke den smarteste veien å gå.
Kunne dere f.eks. ikke ha begynt med å reise rundt og møtt folk "face to face", søkt om å få lov til og sette opp stans rundt forbi, og delt ut litt materiell om tilstandene i Sri Lanka "akkurat som ved et valgår". Noen annonser i aviser ville kanskje ha hjulpet å fremme deres sak også. Etter det kunne dere søkt om en lovelig demo., da tror jeg det hadde blitt lettere og blitt hørt. Man må begynne i den rette enden forstår du.
Mvh. Rockman

JPS sa...

Til Rockman

Det har allerede vært lovlige demonstrasjoner og aksjoner av den typen du etterlyser i to måneder nå, både foran stortinget, foran den kinesiske ambassade, foran den indiske ambassade og andre steder. Men media er lite villige til å dekke slike ting, og det er derfor ingen har hørt om det.

Når det er sagt, er det ganske irrasjonelt og absurd å sette seg i regjeringskvartalet og høylytt kreve at den norske regjering skal foreta seg noe (særlig når man møter opp med geriljaflagg). Men i pressede, emosjonelle situasjoner kan vi mennesker gjøre ganske irrasjonelle ting (ihvertfall jeg, antar det er flere som er slik)..

Anonym sa...

Ser det er flere ganger blitt referert til at VG har diktet opp at de tamilske demonstrantene har lovet et helvete om ikke kravene blir møtt. Kan være en ide og se igjennom de opptakene som ble gjort der igjen og se om ikke det ble lovet av noen andre enn akkurat VG. Andre aviser har kanskje ikke nevnt eller slått opp dette så stort, og ut ifra blog-kommentarene her inne, så med god grunn. Hva annet enn å fremprovosere mer sinne ville det føre til? Så litt uheldig den der.
Jeg har ingen problemer med å forstå at man gjerne må vise seg frem litt ekstra for å vekke medias oppmerksomhet. Men jeg synes det hadde vært smart å tenke et par ganger igjennom hvordan ting sies. Og kanskje heller ha en representant som all informasjon går igjennom. Når "alle" snakker utifra følelser og frustrasjon, er det lett at man kommer med formuleringer som blir misoppfattet eller som provoserer.
Jeg skal ikke uttale meg noe om hvordan dette oppleves for tamiler eller deres folkeslag, for jeg har levd lenge i Norge og har blitt bortskjemt med at her har vi det godt. (Vi har våre problemer, men vi har det bra.) Så mine spe forsøk på å forstå blir marginale, men jeg vil tro at det lett kan sees i kommentarene nedover her at spisse formuleringer og bastante krav ikke helt er måten å nå inn til folk.

Jeg vil foreslå en mer rolig form i mediakontakten, og vurdere en medie-kontakt person som er i stand til å styre språkvalget litt. Så tror jeg man vil oppleve mer forståelse, i stedet for at man skaper sprik og avstand.

Jeg ser mange roper på medmenneskelighet og medfølelse. Folk flest er utstyrt med dette. Men når man blir provosert og føler seg anklaget eller presset, faller mange av og blir usaklige både i språk og væremåte. Dette gjelder begge sider. Man kan ha så gode intensjoner man bare vil, men om man ikke når frem med sitt budskap er mye tapt. Så min oppfordring er en mer dialogvennlig approach... og håpe på at partene ikke har sklidd for langt ifra hverandre til å kunne møtes for dialog.

Til slutt vil jeg komme med følgende tenkte tilfelle...

Om norske myndigheter hadde brukt samme taktikk i sine forhandlingsforsøk. Vi krever... og dere skal...

kef sa...

Jeg ringte faktisk VG igår, for å høre hvem som kom med det "helvete løs" utsagnet. I følge dem var det talsmannen (han som hadde lest opp "krava") som hadde sagt dette. I ettertid har de gått tilbake på dette, og forandret artikkelen (det var i realiteten en 20 år gammel, emosjonell gutt som sa dette). Men da var det allerede for sent; "helvete løs"-utsagnet hadde spredd seg til blogger og debattforum over hele nettet.

Anonym sa...

Til Rockman ! =)
Jeg synes det var en god ide, og det hadde vært smar å gjøre det på den måten du nevnte, men Tamilene har ikke nok tid til dette. I Sri Lanka dør det flere hundre mennesker hver dag, i et lite område, der singaleserne slipper ned bomber osv.! vi har ikke tid til å gjør noe på en "ordentlig" måte. Det har vi gjort for lenge nå, og mista mange mennesker som hadde en høy tittel, som Tamilchelvan osv. Tamilene må bare gjøre det på denne måten, for at landene skal reagere! for å stanse Krigen med en gang!

JPS sa...

Til den siste Anonyme: Tamilchelvan var en del av en geriljaorganisasjon, og ble drept av fienden (regjeringen). Det er det som skjer i krig, du kriger med fienden. Vil du ha en våpenhvile fordi LTTE taper krigen? Det er sivilbefolkningen som betyr noe. Snakket med en tamil i Jaffna igår, som kunne fortelle hvordan LTTE skjøt sivile som prøvde å rømme unna konfliktområdet og komme seg nordover (mens de som rømmer sørøstover blir internert av regjeringen). Vet du hva de som prøvde å komme seg vekk sa? "Den tigeren vi alte opp og gav melk, er nå i ferd med å fortære oss"..

Anonym sa...

Jeg forstår det du sier, men det hadde muligens vært smart og tenkt den stratergien litt før da? Jeg vil ikke ta part i noen av sidene i denne konflikten, det kjenner jeg konflikten for lite til å gjøre. Men etter det jeg forstår er Tigrene nå på defansiven og holder på å miste fotfeste, er det sånn å forstå, forstår jeg at det haster å få gjort noe raskt. Men så lenge denne konflikten har pågått, har dere jo håpet på å komme seierende ut av dette, men da dere ser at dette nå "muligens" ikke er oppnårlig, får dere "litt" panikk og tyr til dette skrittet, og dette kan jeg tildels forstå at dere gjør, men som sagt før her på siden er det en ulovelig handling der gjennomfører, og det er det alle reagerer på, men noen kunne ha parfymert ordbruken sin litt.
Mvh. Rockman

Anonym sa...

Norge har et ansvar, det vet alle som har peiling om denne krigen.Man er ikke idioter for å rope til et vestlige land at de har et ansvar. I 2002 når LTTE var ferd med å utslette hele SLA kom norge i bilde i form av fredsmeklig og ville forhandle frem til en fredeligløsning. Siden dette har norge arbeidet(skjult) for å svekke LTTE når dem lyktes med dette er dem ut av Srilanka og er kun tilskuer nå. Jeg mener norge har et ansvar i krigen der når de først har blandet seg i krigen når LTTE var sterk.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide