fredag 17. april 2009

Det er trist, men..

Det er trist når norske soldater dør i kamp i andre land, men det er også helt nødvendig å hjelpe nato.
Det kalde faktum er at folk dør i krig og iallefall i kriger der fienden bruker feige våpen som selvmordsbombere og veibomber.

Hvil i fred til de som dør i krigen og kondolerer til de etterlatte.

Gråtkvalt forsvarsminister: - Dette er en stor sorg
- Norsk offiser ble drept av selvmordsbomber
Fire nordmenn drept i Afghanistan siden 2004
- Satt i upansret kjøretøy
Norsk etterretningsoffiser drept i Afghanistan
- Norsk offiser ble drept av selvmordsbomber
- Å miste soldater er det verste som skjer oss
Mistenker ikke rutinesvikt etter soldatdrap
- Det var en selvmordsbomber
- Foretrakk upansrede biler
Afghanistan: Fire nordmenn drept siden 2004
- Det verste som kan skje oss
Drept offiser satt i upansret kjøretøy
- Norsk offiser ble drept av selvmordsbomber
- Stemningen i leiren er trykket

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Etterretningstjenesten ble tatt på sengen i 2001 etter 911. De hadde ikke en eneste islam ekspert om bord. I 2001 søkte de desperat etter folk som hadde kunnskap om islam og muslimer. Året etter ble uio.no oversvømt av søknader på studier ved HF (arabisk og Midtøstenkunnskap).
Etter hvert som disse studentene viste seg å prestere ”gode” arabisk kunnskaper (mange jenter) ble disse vervet til etterretningstjenesten. Konsulenter blant etterretningen var og tuslet rundt på kontorene på Blindern. Meget unge og uerfarne pike og guttebarn, mange av disse fikk intern opplæring i etterretningen og deretter strategisk utplassert som ”lærlinger” i ambassadene i Midt Østen. Mens de andre som ble igjen - av gutte/pikebarna sitter per d d å ”klipper og leser ”arabiske aviser som heltidsbeskjeftigelse på Lutvann(hovedkvarteret til E- tjenesten) Utenlandsoppdrag i Irak og Afghanistan har de også vært med på underveis.
Spørsmålet er igjen er disse unge ferske fjesene innen etterretningen gode nok til å analysere og vurdere farene underveis? Teoretisk har de lært seg standardarabisk og til nød et par dialekter.
Der de informerer sine overordnede(konsulentene) på Lutvann om hva som står i arabisk bøker, presse, internett og fjernsynsendinger etc.
Før 2001 hadde etterretningstjenesten 0 peiling på terror og islam generelt.
For i de 8 år som er gått - har etterretningen i Norge peilet seg inn på et helt nytt fagfelt; jakten på islamsk terror, muslimske ekstremister, underbygge sikkerheten blant norske soldatgutter i Irak og Afghanistan.
Det er forresten den andre etterretningsoffiseren som er drept i Afghanistan på 2 år. Det vil si 2 av 4 norske drepte er etterretningsoffiserer: Det er dårlig statistikk for etterretningen 50 prosent av de drepte er tilknyttet etterretningen!
At en etterretningssoldat ble tatt av da ser ut som om at oppmerksomheten og virkelighetsforståelsen er en fraværende del i vervingen av folk på utenlandsoppdrag!
Kari

Anonym sa...

Hadde vi bare tatt oss råd til å la de kjøre pansrede kjøretøy. Burde være et minimum. Da kunne de 4 drepte levd i dag.

Anonym sa...

Sitat: "feige våpen som selvmordsbombere og veibomber".
Japanske "Kamikaze-piloter" ble vel ikke akkurat betegnet som feige, men snarere som helter som ga sitt liv for å påføre fienden skade. (Det er vel dette all krig koker ned til.) Skal noe betegnes som "feighet", må det vel være å skyte intetanende personer på 2000m. hold med "spesialammo", som det kalles av forsvaret. I en krig/krigssituasjon vil alltid noen bli drept (Surprise!!!). Det er bare når det er en av "våre" vi reagerer. I skyttergravskrigene 1914-1918 (1.vk.), ble 10-tusner drept hver dag! Hadde dette skjedd i våre dagers "siviliserte" krigføring, ville nyhetskanalene måtte bruke hele sendetiden bare på å lese opp navnet på alle de døde "heltene".......

Anonym sa...

Jeg syntes japanske kamikaze piloter var feige, de brukte en feig måte å føre krig på.

Kenneth sa...

Du som hevder at to av de drepte var etteretningsoffiserer tar nok feil. Vet ikke med vedkommede som døde i dag, men ingen av de tre som tidligere har omkommet i Afghanistan var tilknyttet etteretningen. Forøvrig en svært unyansert og usedvanlig lite etterettelig kritikk av etteretningstjenesten. Kanskje en liten ide å sette seg litt inn i det du ønsker å kommentere?

apples sa...

Oisann... det var masse twingly-linker. Fem (5) ganger så mange linker som setninger i den posten... Hjelper det?

Anonym sa...

@Kari 17. april 2009 17:46
I Afghanistan talas inte arabiska. I norra Afghanistan talas Dari (en persisk dialekt), Uzbekiska (en turkisk dialekt)och Pashto.

Dessutom, man kan inte dra statistiska slutsatser av endast 4 fall. Det krävs 8 observationer för att skatta ensligt T-fördelningen.


Jonny S

Anonym sa...

Ennå et meningsløst tap av menneskeliv. En famelie har mistet det kjæreste de eiet. De har bare fortvilelse og sorg att. Mange, både kjente og ukjente føler med famelien, kondolerer og sender varme tanker til dem.

Det er bare det at tanker og ord ikke kan gi de den omkomne tilbake. Det er kun en ting å gjøre og det er å forhindre at flere ofrer livet for politikernes idioti.

En gråtkvalt forsvarsminister, krokkodilletårer?.
Forsvarsministeren kunne forhindret både dette og flere andre dødsfall hvis hun hadde villet. Det er hun og hun alene som er skyld i disse drapene. Alle vet, bortsett fra forsvars-ministeren, at veibomber og selvmordsbombere blir brukt i stor utstrekning. Hvorfor blir det da i det hele tatt brukt upansrede kjøretøy?.
Norge har gitt over 50 millioner kroner i ekstra bistand bare til Sri Lanka hittil i år. Hvor mange hundrede millioner blir gitt til diktatoren Mugabe i år. Hvor mange hundrede millioner kroner blir gitt til terroristorganisasjonen Hamas?. Hvor mange milliarder kroner gir Norge i bistandsbidrag i år. Storparten av disse pengene blir ikke brukt til å hjelpe folk som sulter, men deres ledere
bruker pengene til våpenkjøp for å drepe sitt folk så de selv kan fortsett å sitte med makten. Dette har Norge råd til. Men råd til å kjøpe nødvendigt utstyr til de soldatene og militære personell, som de vet, de sender ut til den visse død det har de ikke. Og ikke bryr de seg heller, for det er ikke deres egne sønner, døtrer eller ektemenn som blir drept.

Norge liker best å være verdensmester i å tappe sitt eget land og folk, mishandle eldre som bor i aldersboliger eller de som ikke får plass. Mishandle og ta livet av folk i helsekø og myrde de som gjør tjeneste i fredsbevarende styrker i utlandet. KAN FORSVARSMINISTEREN SI MEG HVORFOR HUN IKKE TAR HENSYN TIL DE MILITÆRES SIKKERHET???????. KAN HUN OGSÅ SVARE PÅ HVOR MANGE LIV SOM KUNNE VÆRT SPART I DEN NORSKE STYRKEN I AFGHANISTAN HVIS DE HADDE HATT PANSREDE KJØRETØY???????. KAN FORSVARSMINISTEREN SI MEG HVOR MANGE PANSREDE KJØRETØY VI KUNNE KJØPT FOR ALLE DE MILLIARDER KRONER VI GA I BISTAND TIL ANDRE LAND I ÅR 2008???????. KAN FORSVARSMINISTEREN SI MEG HVORFOR IKKE HUN SELV VERVER SEG TIL TJENESTE I AFGHANISTAN???????. OG KOM IKKE MED DET TULLET AT DU IKKE ER SOLDAT ELLER NOE SLIKT. JEG MENER DU ER PERFEKT TIL KANONFØDE!!!!!!!.

Til slutt et siste spørsmål: Velger forsvarsministeren nå øyeblikkeligt å kjøpe inn det antall pansrede kjøretøy som de fredsbevarene styrke vil ha eller vil hun fortsette å være hjernedød???????.

Anonym sa...

Dette hadde ikke sjedd med Frp i rejering!!!

Tom sa...

Hvis jeg måtte velge over bombefly, modernne våpen, tanks og kjøretøy eller veibomber og selvmordsbomber, så hadde jeg gått med den høyeste dødsstatistikken og valgt nato.

Og hvem er egentlig feige her?

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide