torsdag 16. april 2009

Nok en gang

Nok en gang så er det opp til Palestinerene selv om hva de ønsker.
Sist de hadde valget var da Israel gikk til motangrep på gaza etter uendelig mange bombeangrep mot sivilbefolkningen i Israel. De kunne gjort opprør mot terroristene i hamas.

Nå har de altså valget om de ønsker fred eller ikke, alt de trenger å gjøre er å godta at Israel er kommet for å bli. Så det spørs jo om de viser sitt sanne islamske ansikt og nekter å godta det og forsetter og ofre sine egne i propogandakrigen mot Israel eller om at de faktisk tenker litt på sine egne og godtar det.

Uansett så kommer det nok noen venstrevridde og klager og regner med at det kommer til å skje i debatten under dette innlegget også.

Netanyahu: - Palestinerne må godta jødisk stat

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Godt innlegg.

Men hva betyr egentlig 'en joedisk stat'?

Det betyr en stat hvor innbyggerne/statsborgerne er noedt til aa forholde seg til et regelverk som paa ulike maater favoriserer joeder, ikke sant?

Det er for eksempel strenge restriksjoner pa hvorvidt individer av annet enn joedisk etnisitet/religion har lov til aa eie landomraader. I bosettingene i de okkuperte omraadene (som etter internasjonal lov er ulovlige) er det kun joeder som har lov til aa kjoepe eiendom; palestinere KAN ikke (selv om det kanskje uansett er tvilsomt om noen av dem vil bo i dem).

Et annet eksempel: 800 000 palestinere som bodde i det omraadet som i dag er Israel ble kastet ut i umiddelbar etterkant av at staten ble opprettet i 1948, og disse lever i dag i flyktningeleirer og er ufrivillig baade stats- og rettsloese. De faar ikke lov til aa returnere og livssituasjonen deres er selvsagt miserabel.

Disse tingene skjer med bakgrunn i at Israel ble opprettet for aa vaere joedenes fristed, med FNs velsignelse, og at jurisdiksjonen derfor favoriserer dem. Greit nok, men ikke kall det demokratisk. In plain English er det jo rasisme satt i system.

Naar det er et betydelig antall palestinere som lever innenfor grensene av denne staten eller de omraadene den okkuperer, og/eller paa andre maater er noedt til aa forholde seg til den, saa er det forstaaelig at den palestinske selvstyremyndigheten ikke uten videre er saerlig begeistret over aa anerkjenne og derigjennom 'kvalitetsstemple' den. Dette gjelder selvsagt ogsaa paa grasrotnivaa, jeg kan egentlig godt forstaa at situasjonen avler 'terrorisme'.

Anerkjennelsen hade nok vaert enklere dersom denne rasistiske politikken hadde blitt avskaffet. Men da kan vel ikke lenger staten kalles joedisk, og de fleste er jo enige om at joedene fortjener en frihavn etter grusomhetene som skjedde i 1940-45.

Litt av en catch 22, synes naa jeg. Det er alltid ille naar administrative enheter skal farges av religion og/eller etnisitet.

PS, for aa moderere dette 'venstrevridde' innlegget en smule: Det er absolutt ikke bare i Israel at stat diskriminerer paa bakgrunn av etnisitet/religion. Det er flere stater i midtoesten som ikke er det spor bedre, og med islamsk fortegn. De fleste guder er jo noen betydelige rasister.

Peace.

Anonym sa...

BEKLAGER -

Jeg ser foerst naa at det advares om at innlegg som anklager om rasisme slettes. Jeg ser videre at mitt innlegg over i ganske entydige ordelag anklager den israelske stat for rasisme og dette gir selvsagt administrator ethvert grunnlag for aa slette det. Hadde jeg lest retningslinjene litt grundigere foerst saa hadde jeg nok anvendt en litt annen terminologi.

Naar det er sagt saa er det jo vanskelig aa utrede situasjonen i midtoesten uten at konseptet rasisme skal beroeres. At den eksisterer i ganske toneangivende grad (paa begge sider) er jo tross alt en kjensgjerning.

Jeg haaper derfor at den allmektige administrator erkjenner at innlegget retter seg mot systemer, ikke raser, og derfor lar det bli staaende.

God kveld til alle.

Anonym sa...

Sett at dette "hellige landet" lå i Oslo/ Akershus fylke og at FN godkjente at jødene opprettet en suveren jødisk stat i Oslo og Akershus fylke, pga vestens dårlige samvittighet for jødeutryddelser i forbindelse med 2. verdenskrig....

Vi hadde protestert, men ikke fått gehør. Dog hadde vi fått støtte fra våre nordiske brødre i Sverige, Danmark og Finland i motstandskampen mot denne nye staten. Den militære konflikten som finner sted 20 år senere mellom de nordiske landene og Akershusrael, ender i en knusende seier for den nye staten som ved hjelp av mektige USA har bygget seg en teknologisk og stragegisk suveren militærmakt. Konflikten ender med at Akerhusrael vokser seg inn i deler av Østfold og Buskerud fylke.

Grip til våpen for faen!!!

Trond sa...

Vi nordmenn lærte på barne og ungdomskolen hvor synd det er på jødene på bakgrunn av forfølgelsene de har vært utsatt for opp i gjennom og "til slutt" holocaust. Dette forhinderer veldig mange av oss til å reflektere over hvilken urett det palestinske folk har blitt og blir utsatt for.

Frp må også ta deler av skylda for dette. Nå landets kanskje største parti. At freppere følger partiboka blindt er en kjent sak. At alle som ikke støtter israelernes apartheid, er venstrevridde og helst kommunister i frp-øyne er også kjent. Ganske pinlig spør du meg...

Jeg stemmer borgerlig, bare så det er sagt.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide