tirsdag 3. februar 2009

miljøkampen har skylda?

Det er ganske tragiskt men SAS planlegger å kutte 75 ruter, slik er det bare desverre. Finanskrisen har ganske mye av skylden for dette, men er det noen som tenker på all den propogandaen om at vi må være så forbanna miljøvennlige? Alle vet jo at det er mer miljøvennlig å ta tog enn å fly så kan det være noe av grunnen til at færre velger å fly? Eller er det rett og slett det at det faktisk ikke sparer seg så veldig tidsmessig å fly? Greit nok, fra flyet letter til det lander igjen så går det ikke lange tiden, men så er det masse sikkerhetskontroller man skal gjennom og en del andre transporter.

Hvis jeg skal fra Kristiansand sentrum til Oslo sentrum og har valget mellom tog og fly så velger jeg garrantert tog. Man møter opp i sentrum av Kristiansand, setter seg på toget og slitter der til man er fremme på Oslo S sånn ca 5 timer senere. Skal man ta fly så må man komme seg ut til kjevik flyplass, gjennom noen syke kontroller, komme seg om bord på et fly, vente på at alle skal komme seg med, fly inn til Gardermoen, spassere 3kilometer for å komme seg ut av hovedbygget, komme seg på et tog og så er man fremme. Husker ikke å lang tid det tar hele opplegget, men sist en bekjent av meg tok fly fra Kristiansand og til Oslo så gikk det en del timer og det var et stress uten like syntes han. Pluss at det er mye mer miljøvennlig å kjøre tog :) Så jeg forstår godt at folk heller tar tog enn fly!

Frp: - Selg SAS! Høyre: - Ikke selg nå!

- Feil å holde liv i SAS


SAS-ansatte: - En riktig og nødvendig beslutning

Brustad utelukker ikke SAS-salg

SAS-sjefer går av

Varsler om «meget slanket SAS»

Regjeringen gir 800 millioner kroner til SAS

- Når vi skreller løken er ikke dette så dårlig

- Jeg er kjempestolt av dere!

SAS sier opp 200 ansatte i Danmark

SAS selger Spanair for én euro

SAS-sjefene i Sverige og Danmark går av

Rekordunderskudd for SAS

Regjeringen spytter inn 800 millioner kroner

2 Kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

SAS har tapt sin stilling i ærlig konkurranse med andre flyselskap, og det blir feil å gi "SV" eller "miljøet" skylda for SAS nederlaget.

Unknown sa...

"Alle vet jo at det er mer miljøvennlig å ta tog enn å fly så kan det være noe av grunnen til at færre velger å fly?"

Er det så selvsagt da?

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide