søndag 8. februar 2009

Tradisjon, Oslo står stille og Nord-Norge klager

Det starter å bli en ganske så vanlig tradisjon i Norske aviser om vinteren, Oslo og Østlandet sliter når det kommer en del snø og Nordlendingene som ellers er ganske så misunnelige på oss her i Sør sitter og klager og syter over å dårlige billistene er på Østlandet.

Det Nordlendingene ikke tenker på er at det faktisk ikke er like ofte snø her i Sør.
Det skal jo for det første ikke så mye omløp i toppen til å tenke seg frem til det at sjåfører som kjører på veier der det er snø i 3-5 mnd hvert år har litt mer erfaring enn når det bare er 3-5 uker med snø.
Det blir jo som å forvente at en fotballspiller som trener 2 timer i uka skal være like god som en som trener 4 timer hver dag, det går bare ikke så lenge de i utgangspunktet har lik erfaring/trening..
(Det samme gjelder jo for snøen som lammet England fornoen dager siden.)

Og så kommer det jo med folketettheten og antall biler på veiene..

Vi kan jo bruke Finnmark og Oslo som eksempler her..

Finnmark:
Areal
48 649 km²
Befolkning
72 473
72473 personer fordelt på 48649 km² = 1,49 personer pr. km²

Oslo:
Areal
454 km²
Befolkning
573 388
573388 personer fordelt på 454 km² = 1262,97 personer pr. km²

Da vil jeg tro antall biler står ganske mye i stil med antall folk også.

Ja jeg lurer virkelig på hvorfor det blir mer kaos i Oslo enn i Finnmark. Det er jo bare 867 ganger flere folk i Oslo enn i Finnmark pr. km².........
Og da er ikke urimelig å si at det er ca. 800 ganger flere biler pr. kilometer vei i Oslo. Garantert en del av de som er suppeskaller..

Men vi kan jo også se på det slik, hvis 1 person setter seg fast eller kjører utfor veien i Finnmark så tilsvarer det over 800 personer som kjører seg fast eller kjører utfor veien i Oslo sånn hvis man regner iforhold til folketall osv..

Så er da mitt spørsmål, er det INGEN som har kjørt av veien eller kjørt seg fast i Finnmark denne vinteren? ;)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Mitt tips(som Sørlending, faktisk ikke Østlending) til alle Nordlendinger bør jo være at dere hopper over karsken i mer enn 3 dager, tar dere en tur til Oslo når det er meldt skikkelig drittvær, sett dere i en 2 hjuls dreven bil og ta dere en tur gjennom Oslos gater, da og først da skal dere få lov til å si deres mening om hva slags billister det er på veienen i Sør-Norge.

Det skal bli gøy å se hvor mange sutre kommentarer jeg får for denne bloggen her :p

50 Kommentarer:

Anonym sa...

Legg alle under samme kam du din nisse. I Nord er det 867 ganger dårligere vær enn i sør. Fly er mere forsinket enn de er tidsnok her oppe. Folk rekker ikke jobb, rekker ikke avtaler, rekker ikke møter, men vi Nordlenninger klager ikke av den grunn.

Men så snart det overgår 2cm snø på bakken i sør en natt, så er det førstesideoppslag i VG, Dagbladet, Aftenposten, reportasje på NRK, på TV2, på TVN om at Per og Pål kom 20 minutt for sent på jobb.

Du bør snu HELT om på flisa i de påstandene dine. Du vet ikke en * om hva du snakker om du

Anonym sa...

Konge, endelig en som snakker fornuft!

Anonym sa...

og da mente jeg ikke den idioten som kommenterte over her...

Anonym sa...

Til han øverste her:

867 ganger dårligere vær enn det det er her? Ja har du vært på mars du da?

NSB er mer forsinket enn de er tidsnok her nede.
Folk rekker ikke jobb, ikke avtaler, ikke møter. Dere klager kanskje ikke fordi dere er vant med det at dere ikke e preisise og profesjonelle, men her nede er det verdier som blir verdsatt.

Når sist var det det var oppslag på nyhetene på grunn av 2 cm snø. Og når var det førstesideoppslag.

Du sier at vi ikke skal skjære alle over en kam, ja det blir jo altfor fristende å la være når du gjør det selv.

DU vet ikk en dritt om hva du snakker om...

Og en siste ting. Å snyu på flisa kan du gjøre der oppe, her nede pleier vi å snu på myntene ;)

Anonym sa...

Tror det er du som ikke har peiling. Se på regnestykket nedenfor, denne var nevnt først i denne bloggen. Hvor i alle dager kommer det fram om hvor mange meter veg det er snakk om???? Det må jo være en søring som har drukket for mye vin som har laget dette regnestykket. For å få et mer rettferdig regnestykke, må du dele antall meter med veg på befolkningen. Så kan man jo ta vegstandaren. Folk i sør er rett å slett bortskjemte. De er vant å kjøre på glatt-barberte veger til enhver tid. Og når det da kommer litt snø, så blir det kaos.

Finnmark:
Areal
48 649 km²
Befolkning
72 473
72473 personer fordelt på 48649 km² = 1,49 personer pr. km²

Oslo:
Areal
454 km²
Befolkning
573 388
573388 personer fordelt på 454 km² = 1262,97 personer pr. km²

Anonym sa...

d hær e dennj mæst usakelie diskusjon æ har sjett i dag. grattis. medalje villj bli sennjt i postn.

Anonym sa...

hadde vært topp hvis folk som skreiv inn her faktisk skreiv Norsk :p

Anonym sa...

Idiotisk..

Dykk klare å grine på naså for ingenting her.. alle er meir vant med snø enn dei på austlandet. Å dei som bor i Oslo og områda rundt der he ein stor tendens til å syte og klage med ein gong vinteren slår til.. Vi bur i nord, så det skulle vel ikkje vere så vanskelig å tenkje seg at det faktisk kjem til å komme litt snø? Men neida.. År etter år når snøen kjem så endar det i kaos å syting. Det ekje så løye gale med 10 cm snø.. her er vi vant til 2 meter..
mitt tips; Kjøp dykk piggdekk og slutt med all syting.

Anonym sa...

Wow. Det er når jeg ser diskusjoner som dette jeg forstår hvor godt det er å bo på vestlandet.

Eneste problemet er bergenserne.

Anonym sa...

2 meter snø i veibanen? Tviler.
I Oslo var det snakk om 25 cm snø i veibanen.
Kaos blandt alle bilene i Oslo og syting fra Nord-Norge, stemmer det.

Anonym sa...

Ablotym: bergensere er vel egentlig et problem for hele Norge :p

Anonym sa...

Om dere reiser til Geiranger kan dere finne 2 meter snø i veibanen, helt normalt det der på vinteren.
Men enig, Kaos i sør, småsyting i nord.
Glad jeg bor på vestlandet.

Anonym sa...

Ikke helt gjennomtenkt den bloggen der..

Det du/dere der sør aldri vil forstå er at nyhetene/værmeldingene på radio/tv aldri sier det rett ut som det er.. Er det nydelig vær i nord, så sier dem at det er opphold, med mulighet for regn på kvelden.. ( for at di stakkars søringene ikke skal bli så "ille" sjalu.. ) Å blåser det såpass at tak blir blåst bort, så kommer det ikke engang på nyhetene! ( vet det for jeg havnet i en slik sterk storm )Det er jo Nord Norge, så er jo ikke viktige nyheter engang!

Når det gjelder klaging, så lure e veldig på herr blogger hvem det er som klager nå?? hvem startet denne bloggen?? Hvor skjedde det som du refererer til? å hvor mye snø kom siden dette skjedde??

I min mening så er du nok enda en uvitende søring som ikke har vært nord for Trondheim en vinterdag, å som aldri har opplevd hvordan det er å ha vinter som en livsstil! Flytt nord å opplev hvordan det er der, så skal du se at du ikke skriver en meningsløs blogg om hvor synd det er i oss sør, å hvor fjerne nordlendingene er!

Hilsen en trailersjåfør fra SØR!!!

Anonym sa...

hihi, for et flaut blogginnlegg.

Anonym sa...

glad eg og er frå vestlandet :)

Anonym sa...

Sender du en østlending til Finnmark en kald vinternatt får du samme problem om du sender en nordlending til Oslo i rushtiden.. Folk er jo vandt med forskjeller.. Her på vestlandet har vi godt og blandet, vi har regn, snø og rushtrafikk.. men ja vi sliter litt med bergensere men de hører ikke til i Norge

Anonym sa...

Jeg bare ler av alle nordlendinger som påstår at vi østlendinger skriker opp om været. Her er et bidrag fra nordlys etter fattige 18 cm snø. Sannheten er at dere ikke er hakket bedre enn oss.

www.nordlys.no/nyheter/article2575175.ece

Anonym sa...

OI! Klarte du å finne en sak fra Nordlys? EN sak ;) Søren så smart du er! :D


Jeg ler av alle værsjuke folk, uansett hvor de kommer fra, men fakta er at når det her i nord er vinter, snø og drittvær, så klages det MYE mindre fra folket som bor her, enn hva tilfellet er på østlandet.
Vestlendinger og sørlendinger når ikke østlendinger opp til anklene engang når det gjelder å syte og klage. Ha ha ha
Sure nå? :D

Anonym sa...

Huff for syting. Hvis været er så ille at det plager folk, så får dåm heller hold seg inne. Var i Oslo i helga og så "elendigheten". Det er likens andre plasser når det snør. Snøen skal brøytes bort en plass og. Det tar tid. Å roe seg ned og ta ting med ro er det beste. Og variert vær er koselig synes jeg. Og jeg er østlending bosatt i trøndelag.

Anonym sa...

Snø?
Har aldri opplevd så lite snø som etter at jeg flyttet nordover. Har ikke opplevd så mange elendige sjåfører heller for den saks skyld. (Jeg jobber med bilberging)
Noe av sakens kjerne for problemene på østlandet er at hvis en trailer står på tvers på e6 utenfor Oslo, er det kaos i løpet av få sekunder. Nordpå må en vei sperres i timevis før det står like mange biler og venter på hver side.

Dette er det ikke mange som tenker på tror jeg.

Ps: jeg kjører selv piggfritt, og bor nordpå, og har ikke hatt noen problemer med vinterføret.
Det kan skyldes at det ikke har vært så mye ekstremt snøvær, og at jeg faktisk lærte å kjøre bil sørpå.

Anonym sa...

Nå vil JEG klage! Nesten 1 centimeter snø i Bodø i morges (1 1/2 når jeg regner med de fjonene som falt av bilen). Jeg hater snø!

Anonym sa...

hi hi
Jeg bor på sørlandet, og koser meg stort hver gang det kommer snø, men så er jeg da en vestlending som drømmer om nordland... men fruen vil ikke ;)

Anonym sa...

Stod et lite innlegg i Nordlys etter 18cm sne på en natt ja. Hurra.

Skal mye til at det ikke blir en del trafikkrot i en bakkefylt by som Tromsø av slikt. Er jo tross alt noen søringer som kjører rundt der også.

Ble det krise oppslag i halve dagsnytt av den grunn?

Niks. Hvem bryr seg. Vanlig morra i Tromsø.

Det som er poenget. Selvsagt blir det rot av 18cm snø på en natt, men det er en del av livet opps i nord. Ingen som anser det som noe spesielt så selvsagt grubler man på hvorfor man trenger å kaste bort en halvtime på å se på søringer som står fast i snøen.

Hva i alle dager er det slags nyheter?

Kunne kjørt repriser på Dynastiet i stedet. Mye bedre bruk av sendetid.

Anonym sa...

Har noen av dere tenkt på at det bor et stort antall av nordlendinger i Oslo,kanskje det er den andelen som klager mest når det laver ned med snø i Oslo og det blir vanskelige kjøreforhold.

Anonym sa...

Nå må alle de nordlendingene som ikke har vært sør for Trondhjem slutte å la seg trekke opp av det har kommet noen snøfiller på østlandet i helgen. Jeg har bodd sørpå i mange år, og skjønner forskjellen mellom nord og sør, og hvor lite forberedt den delen av landet er i forhold til resten når det kommer til litt dårlig vær. Det er forøvrig utrolig å lese enkelte innlegg her, og se hvor lite gjennomtenkt noen av oss virkelig er...
Tromsø!

Anonym sa...

Alltid morsomt å se en stakkars søring som ikke vet hva han/hun snakker om. Godt du har tid til å sette opp meningsløse regnestykker til bloggen din, iallfall.

Jeg er nordlending og bor på Østlandet. Problemet er ikke at det er for mange biler her, men at for mange ikke kan kjøre på vinterføre. Det saltes for alle pengene, så det er jo ikke rart folk ikke lærer å kjøre på snø. Hvis du ikke klarer å holde bilen på veien, så bli hjemme... Jeg kjørte i Oslo både lørdag og søndag denne helga, og jeg hadde ikke andre problemer enn at en haug med kjerringer og bærumsosser med Porsche Cayenne kjørte i 50 på E18.

Anonym sa...

Jeg må si at det er ganske evneveikt å komme med komentarer og hentydninger som at folk nordover er mindre opptatt av tid og verdier enn folk sørpå i denne sammenhengen...og at bergensere omentrent ikke har livets rett...latterlig! Til alle i øst, så fulle av dere selv; pengene her i landet lages fra Stavanger i vest, og langs hele kysten oppover til Kirkenes i nord! Ta av dere den kappa om at alt forgår på østlandet, ikke dum dere ut lenger! om østlandet står så driter resten av landet en lang b... i det
Halla!

Anonym sa...

Oppfordrer ALLE i oslo til å ta i bruk kollektivtrafikken, da slipper man trafikkaos.
skulle vi nordpå ventet på buss f.eks. så kommer bussen 2 ggr. i døgnet, mot 6 i timen i Oslo.
dere har buss, tog og trikk som kan benyttes.
istedetfor å klage over at dere kommer for sent til jobb, ta en tidligere buss/trikk......
været har jeg fått kjenne på kroppen, da jeg ble løftet rett opp og regelrett blåst 60 meter bortover bakken, sett hus bli blåst over veien, tak blåst av skole.
Men klager vi??? ikke i det heletatt, vi tar det som det kommer.
Nei, tenk dere om før dere klager

Anonym sa...

Joda, det snør og folk kjører av veien i nord-norge også, men da uten avisoppslag av typen "SNØKAOS UTEN LIKE!!", "ARMAGEDDON ER HER", "Å GUD NÅ KOMMER DET HVITT VANN FRA HIMMELEN IGJEN!!" og "EKSTRA: DET KOM SNØ DENNE VINTEREN OG!"

Anonym sa...

Det hadde i alle fall vært en kjempefordel om alle de som hyler om snøkaos i Østlandsområdet (les: Oslo) hadde lært seg å kjøre bil! De kan jo søren meg ikke takle 10 cm nysnø! Bortskjemte er de, med alt for mye bar veibane - de kan rett og slett ikke å kjøre på ordentlig vinterføre. At det er vinter, og dermed vinterføre, i Norge, det er noe vi vet, og noe vi bare kan forberede oss på hver høst. Det er totalt unødvendig å la snøen komme overraskende - det finnes værmeldinger i fleng!

Anonym sa...

utrolig at folk ikke har bedre ting å tenke på enn været ! og i tillegg nedlate seg til mobbing ! -og det gjelder både de i nord og de i sør ! Har ikke foreldrene deres lært dere at har dere ikke noe pent å si, så ti still ! og for den saks skyld, værmelderne har sjeldent rett, se heller ut ruta før dere drar på jobb.....få en hobby, slutt å klage på været og SLUTT MED MOBBINGA !! usmakelig.... -Bodøværing.

Anonym sa...

Hmm, jeg er “søring" selv, og må si jeg er rimelig flau på administrators vegne her. Å kjøre “tohjulsdrevet" bil på vinterføre er noe alle med sertifikat bør beherske! En forhjulstrekt bil er god som gull selv der brøytekantene bikker 1 m. En bakhjulstrekt er en litt annen sak, men på flatmark eller evt. med litt tyngde i bagasjerommet fungerer det også. Jeg har i hvert fall aldri til dags dato følt behovet for firehjulstrekker. Når det er sagt, ser jeg at det av og til kan være litt vanskelige kjøreforhold i byene her i sør (bor nå selv i Bergen), fordi de fleste har piggfrie dekk og fordi “brøytemannskapet" ikke aner hva de driver med (kanskje en noe drøy påstand, men det virker ikke slik). Til tross for det har vi alltid kommet oss dit vi ønsker her i hjemmet (og ja, jeg vet hva jeg snakker om siden bilen både er bakhjulstrekt og har piggfrie dekk;)

Anonym sa...

Ok, kanskje dere noringer må leve med litt mediaoppmerksomhet når det snør litt her i sør.

Jeg skal love dere at det allikevel ikke er i nærheten av så patetisk som når dere i nord en sjelden gang har sol og fint vær; da er det førstesideoppslag i alle aviser og innslag på tv. Haha, og vi søringer ler og ler hahahah....

R

Anonym sa...

Det er nok mange som det er synd i ja, som må bruke værmeldinga for å utnytte muligheten til å rakke ned på hverandre. Jeg må innrømme at det er ganske merkelig å se noen innlegg østfra, og se den mildt sagt forslitte oppfatning, og flere hundre år gammel fordom som opprettholdes...hehe. Men den nordlenningen selv, som heller ikke har vært så langt sør for nordlandsporten bør ikke tale som om han vet så mye og kan så mye mer enn andre...vær så snill, ikke dum dere ut på alle sin bekostning! Jeg har da bodd både i oslo, england, asia, osv, og vet at ALLE steder på denne kloden har menneskene der sine utfordringer i forhold til været. INGEN kommer unna det, men må kjempe i mot med det som finnes av muligheter, ut fra de forhold som er vanlige. Problemet på østlandet er at det er ikke så vanlig med vinter der lenger, derfor er det problemer. Å måtte lese tullete innleg her om hvem som er best å kjøre bil, osv, er jo helt bak mål jo! Kom med litt reflekterte meldinger her, så blir dagen så mye bedre for alle!
hilsen en i Tromsø!

Anonym sa...

Bli voksen!Vi bor i Norge hele gjengen.Tåler man ikke snø så bor man i feil land.Det er bare sukker som ikker tåler vann.Så hvis du ikke er lagd av det,så går det sikkert bra.Været får man ikke gjort noe med uannsett.Vær gla at vi bor i en rolig del av verden uten store naturkatasrofer.
Hilsen Finnmarking som bor på østlandet...

Anonym sa...

Det som forbauser meg med snøen på østlandet, er at noen bestandig sammeligner folketettheten påØstlandet med andre steder i Norge. Men alvorlig talt - det er vel bare en sjåfør i bilene der nede også? Det var det ihvertfall den gangen jeg reiste derfra, for ca 40 år siden. Her, i Nordnorge klager vi ikke før vi har sittet fast i en uke eller lenger!

Anonym sa...

Tilbake til kommentaren om det er ikke så viktig når det skjer i nord. Det ser vi et godt eksempel på i dag. "kaldere over hele landet" (og her er det snakk om dagene som kommer.) Bor i Vesterålen og der hadde vi opp i -10 grader i helga. Allerede fra i morgen melder de plussgrader her, og det kaldeste de melder denne uken er -4 grader. Dermed er det kaldere over hele landet??? Trodde jeg bodde i norge jeg og...
Til deg som kommenterer til vedkommende som "ikke sriver norsk" Tenker du på at det kan være dialekt vedkommende skriver på?
Når det gjelder snøfall som kommer det som en stor overraskelse hvert år på de som bor på sør/øst landet. Dette kommer ALDRI til å endre seg. Det er jo uvanlig med snø i et land så langt nord. Da er det kanskje mer uvanlig at vi har tropenatt i nord?
Dette er en diskusjon som aldri kommet til å ta slutt. Husker da de faktisk måtte stenge E18 pga stort snøfall på sørlandet. Har familie som ble rammet av dette og de sa: "Greit her kom mye snø på en gang, men mye av dette kaoset kunne vært unngått hadde man forventet at det faktisk kan komme snø her å" Dette fra folk som bor på sørlandet. Så det er ikke bare oss nordpå som klager over at de i sør er dårlig forberedt på snøvær, men selv folk som bor på sørlandet klager på samme tingen. Lurer på hvorfor.

Unknown sa...

Kan ikke nordlendingene slutte å syte da? Når en trailer fra Romania står på tverra i Oslo og sperrer for 300.000 biler går verdiskapningen ned, skatt til statskassa blir mindre og likeså trygda til nordlendingene...

Anonym sa...

Hihi! Litt av en diskusjon ja. :-)
Bor i Oslo, men har ofte lurt på selv hvorfor folk her er så lite forberedt på snøen som vi VET kommer hvert år. Og hvorfor må Oslo kommune eller hvem som har ansvaret vente til det er en halvmeter snø før de kjører ut brøytebiler? Kan skjønne at de kanskje ikke prioriterer småveier, men E6????? Og til de som foreslo at Oslofolk skulle reise kollektivt i stedet: Bussene er minst like elendig forberedt som bilistene. Og i dag står T-banen pga. snø....

Anonym sa...

Det er faktisk ikke trafikkaos på Østlandet, det er heller ikke snøkaos. Det er kommet MYE snø i helga, faktisk MYE selv etter Nord Norsk standard, men kaoset har uteblitt.
Forholdene tatt i betraktning.
Men når en vei har en trafikktetthet på 90.000 biler pr døgn, eller 3750 pr time, blir det selvfølgelig noen forsinkelser om noe skjer på denne ene veien, men det er det samme om det er sommer eller vinter. Selvfølgelig er følgene større på Østlandet enn i Nord Norge, det er jo ingen byer der oppe som har 90.000 biler til sammen, og langt fra som er ute og kjører daglig. Derfor må det få bli en forskjell om E-6 er stengt av en polakk med dårlige vinterdekk på Karihaugen en time, enn om samme polakken sto en time på Saltfjellet. Ring TV2 neste gang E-6 ved Saltfjellet er stengt pga bilberging å be de komme å filme ;-), det går vel dårlig, de er vel ikke interessert, men om samme bilbergingen på en sentral vei på Østlandet, da kommer de gjerne. Undrer meg på hvorfor det er slik

Om det er 6 trafikkuhell på E-6 mot Gardermoen på en formiddag, er det da kaos? Ja, i følge media. Skyldes da dette kaoset at "søringan" ikke kan kjøre bil?? Om du så tenker på at på denne samme formiddag passerer 25.000 biler på denne veistrekningen, ser man da en sammenheng?

Så vil jeg referer til en rapport jeg leste i 2006, utgitt av FNH (FinansNæringensHovedorganisasjon), utgitt etter ønske fra bilbergingsorganinsasjonene og forsikringsselskapene i lag, denne kunne fortelle at det var 18 % FLERE "glatt veg relaterte biluhell i de tre nordligste fylkene enn i resten av landet i forhold til antall biler"!!
Nå er jeg ikke noen stor tilhenger av statistikk, og lar den derfor være med det.
Dette kaoset her nede er medieskapt, du hører ikke "den vanlige gemene hop" klage, du ser det ikke i leserinnlegg i noen grad, og det er ingen sinte bilorganisasjoner i media og klager, det er kun media som klager, og de påstår å klage for oss alle her nede men det tror jeg egentlig ikke stemmer. De klager ikke på mine vegner, for jeg klager da ikke.

Men å blande inn arealet i fylket i denne diskusjonen den er vel litt ny.
Min hage er på ca 2 mål, men det er ingen biler i den….

Hilsen
Utvandret nordlending som nå skal ut å måke oppkjørselen etter at brøytebilen har være her for N`te gang siden fredag…

Anonym sa...

Lite gjennomtenkt blogg gitt... Om du i tilegg har lenket bloggen til en dødsulykke i MIDT-norge, og kaller det syting, så er det bare toppen av usmakelighet!

Anonym sa...

GANSKE BRA Å SE NORDLENINGENE SOM IKKE GIDDER Å LESE GJENNOM INNLEGGET I BLOGGEN EN GANG OG SE AT DET FAKTISK HAR LITT MED ANTALL FOLK PÅ EN PLASS Å GJØRE. NEI HVEM FAEN BRYR SEG OM 2 BILER SOM STÅR STILLE PÅ VEIEN I NORD? DET NORDLENDINGENE IKKE SER ER AT HVIS EN BIL FØRST KRÆSJER PÅ ØSTLANDET SÅ ER DET ILØPET AV FÅ MINUTTER MANGE TUSEN BILER SOM BLIR STÅENDE I KØ BAK ULYKKA.
SKAL MAN OPPNÅ SAMME KØ I DELER AV NORDNORGE SÅ MÅ VEIEN VÆRE STENGT I 3 UKER.

OG SOM PERSONEN SOM DRIVER BLOGGEN SKRIVER, HVIS 1 BIL KRÆSJER I NORD SÅ TILSVARER DET CA 800 KRÆSJ I OSLO. LÆR DERE MATTE DER I NORD OG HOLD KJEFT!

Anonym sa...

For en tåpeli diskusjon...å bare for å si noe her vil jeg referere til at om en bil kræsjer her i nord...har vi INGEN omkjøringsmuligheter.

Anonym sa...

Jævla sytpeisa! Æ mene hele forpulte gjengen, uansett kor satan i landet dokker kommer fra.
E dokker ikke født med ski på beinan???
Det skulle no ikke være så hælvettes vanskelig å kjøre bil uansett ka slags føre det e, hvis man planlegg litt. Sneen e like jævla glatt uansett kor den kommer ned.
Problemet e ikke sneen - problemet sitt bak rattet, spesielt når man ikke klare å bruke hauet og tilpasse kjøringa etter forholdan.
Hvis man i tillegg har skodd bilen etter årstia og sørge for å holde dekkan rein - da kommer man sæ fram.
Det største problemet e de helsikes fjottkukan som e på veian uten å følge rådet ovenfor.

Anonym sa...

Søringene bør betale klimaskatt i tillegg til bompengeavgift så mye som de forurenser med de mange bilene. Så lite biler og vei vi har i nord, burde ikke vi betalt veiavgift engang.

Anonym sa...

Statens vegvesen på østlandet og brøytemannskapene kan ikke vinterdrift i det hele å store. På veger med så stor ÅDT skal brøytingen starte innen det er snødd 2cm snø på vegen. Det klages ikke i nord fordi her er virkelig brøytemannskapene og Statens vegvesen dyktige med vinterdrift. Må vi virkelig komme å lære søringene vinterdrift på vegen?? Hilsen nordlending.

Anonym sa...

Fnis. Kan jo ikke regne areal på den måten da.
Det meste av finnmark har søringene fredet, så der får vi ikke oppholde oss. Regner du antall personer pr meter vei får du ett litt annet regnestykke, særlig hvis du også tenker på kvaliteten på veiene.

Anonym sa...

Det som enda værre er jo at en tulling i Finnmark's stemmerett er viktigere enn en i Oslo.
Finnmark 5 mandater på 72 473 innbyggere
Oslo 17 mandater på 573 388 innbyggere.
Dvs. Finnmark 14496 per mandat, Oslo 33729 per mandat. Bor du Oslo så er din stemme kun vært 50% av en Finnmarking.

Anonym sa...

Snødde 1 cm i dag og kommer det mere sne no så tror æ at æ tar en Bondevik til den e tint vekk!

Anonym sa...

Synes dette bare blir tull.
Snøen kommer like overraskende enten det er nord eller sør. Tid jobb og penger er like viktig i hele Norge. Som en annen sa,snøen skal ryddes bort også. Ikke rart det blir kaos når det kommer 20cm snø over natten. Dessuten kjører folk av veien på sommeren også!!!!!!!

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide