onsdag 11. februar 2009

Hva blir det neste?

Korte drag om saken:

Politidirektoratet sa tidligere i år ja til bruk av hijab til den norske politiuniformen.

Arne Johanessen i Politiets Fellesforbund er motstander av forslaget, og får støtte fra Høyre, Senterpartiet og FrP. De håper regjeringen snur i hijab-saken.

89 prosent av de som har avgitt stemme hos Dagbladet.no er motstandere av forslaget. 01:05 hadde 54 000 personer sagt sin mening.

Hijabsaken ble aktualisert da 23-årige Keltoum Hasnaoui Missoum fra Sandnes skrev et brev til politidirektoratet der hun spurte om det var tillatt å bruke hijab under utdanningen og senere til uniformen.

23-åringen har lenge ønsket å søke på politihøyskolen, men har trodd det ville bli umulig for henne å praktisere politiyrket fordi hodeplagget hijab ikke kunne brukes sammen med politiuniformen.

Politiets fellesforbund har hele tiden vært imot Politidirektoratets innstilling.

Og da kommer vi til mitt spørsmål, hva blir det neste?

Hvorfor begrense det til religiøse plagg?

Samene krever at samelua skal kunne brukes med politiuniformen.
Og det syntes jeg er helt greit om først muslimene skal få lov til å bruke hijaben sin.
Vi har da også Mexikanere her i Norge, kanskje de skal få lov til å gå med sombreros slik at de blir mer integrert i det Norske samfunn?

Og hvorfor egentlig begrense uniformen i det hele tatt? Klovnekostymer kunne jo kanskej vært en ide å bruke når politiet har kontroller eller etterforsker ran? Kan jo være greit å ha noe underholdning til ungene når man blir stoppet for å ha kjørt litt for fort.

Nei jeg må nok si det at politiuniformen bør være slik den er og ikke bli preget av religiøse symboler. Det må snart blir slutt på disse kravene om at Norge og nordmenn skal tilpasse oss våre gjester, for dette har absolutt ikke noe med et ønske om å integrere seg i det Norske samfunn. Det er segregering på høyt nivå.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

2 Kommentarer:

Anonym sa...

For meg er heile saka ein uforståeleg farse. Politidirektoratet hadde vel meir presserande saker å bruka tida på? Ei samelue ville vera mykje meir på sin plass når vi tenker på samane si lange historie som medborgarar i dette landet. Men alvorleg talt: politiuniformen skal sjølvsagt vera heilt nøytral og bare tilkjennegi symbol for den norske stat. Difor må ein sjølvsagt velja mellom hijab og politiutdanning, ein kan dessverre ikkje få både i pose og sekk. I tillegg er hijab eit kvinneundertrykkande symbol som mange muslimske kvinner flyktar frå, og som sjølvsagt bare av den grunn aldri må bli ein del av norsk politiuniform. Her må ein bare setta foten ned med det same!!

Anonym sa...

Anonym har helt rett. Dette er en symbolsak for å teste det norske samfunnet og for å prøve å få det mer islamistisk enn mange steder i den muslimske verden, f.eks. Tyrkia og Tunisia. Til og med i Marokko, som har grunnlovfestet islam som landets religion, er det ikke tillatt med hijab i forsvaret eller i politiet, heller ikke som flyvertinne!! Og så skal vi være mer islamistiske enn disse muslimske landa? Fullstendig "hål i håve"!

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide