mandag 20. april 2009

Passende reaksjon

Jeg syntes det at flere EU land reiste seg og gikk da lederen for terror regimet Iran pratet under FNs rasismekonferanse var en passende reaksjon.
Støre mener ytringsfriheten må respekteres også på FNs talerstol

Støre er en sokk.. Ingen som nektet Irans president å si det han ville si, de bare gikk.

Man kan jo selv tenke seg åssen Mahmoud Ahmadinejad hadde reagert hvis noen hadde med seg et muhammed bilde opp på talerstolen.....

Klovner til kamp mot Ahmadinejad
Støre: - Grensen gikk ved Holocaust-fornektelse

5 Kommentarer:

Angos sa...

Vel, skulle Stoere gaa fordi det var lederen for terrorregimet som talte, eller skulle ha gaa paa grunn av det som ble sagt?

Man hindrer ham ikke i aa si det han sier ved aa bare gaa. Da forekommer det atskillig mer effektivt det han gjorde, nemlig aa bli sittende og faa med seg det som blir sagt, for deretter etterpaa aa kunne ta til motmaele paa et informert grunnlag.

Ahmedinejad omtalte Israel som det 'ondeste og mest rasistiske regime i verden'. Man kan diskutere hvilket regime som er det ondeste og mest rasistiske, det blir er spoersmaal om hvilke kriterier som skal vektlegges, og det kan godt argumenteres for at Iran selv scorer hoeyt i saa maate.

Det forandrer ikke at det er elementer av sannhet i det han sier. Apartheid, eller rasisme om du vil, praktiseres paa flere maater av den israelske stat i dag.

At flere av de inviterte landene unnlater aa komme til konferansen, eler forlater salen, fordi de ikke vil hoere om denne kjensgjerningen faar staa for deres regning.

Jeg synes ihvertfall Stoere har navigert seg paa en optimal maate gjennom dette politiske minefeltet.

Arild sa...

Enig! Støre er en klok og modig mann. RESPEKT! Som neste taler på listen forsvarte Støre Irans president rett til å ytre seg, men han tok sterk avstand fra budskapet og la til at det var på kollisjonskurs med målet for rasismekonferansen. Vi bør være stolte av hans håndtering og opptreden under denne FN-konferansen. Dette sier jeg som høyremann.

Barnehagementalitet sømmer seg ikke for statsmenn. Hadde tatt seg ut om dette blir den nye standarden på Stortinget, eller andre parlamenter rundt om i verden. Siv Jensen synes Jens Stoltenberg kommer med en drøy påstand og forlater stortingsalen, og motsatt....
Det er lenge siden jeg har vært s å stolt av en norsk politiker i et internasjonalt fora!!

Thor sa...

Støre - Krf 1-0, Støre - Iran 1-0.

Ytringsfriheten tar ikke skade av at Irans form for agitasjon får plass på FNs talerstol. KrF reagerer på at Irans president var første taler på konferansen, og kaller ham "æresgjest". Men FN-systemet er slik at statsoverhoder slipper til først, i dette tilfelle kommer utenriksministere deretter, og så dukker embetsmenn o.l. opp i køen. Fordi Norge sendte Gahr Støre, var det han som fikk tale etter Irans president, var det han som på en fremragende måte kunne artikulere en sterk reaksjon.

Det er ikke sikkert at hans håndtering av møtet i Geneve skaffer partiet hans flere velgere, men også jeg kjenner at jeg faktisk er litt STOLT over å ha en utennriksminister som representerer landet slik han gjorde i dag.

At blogger her kaller den norske utenriksministeren en "sokk", hva enn han måtte mene med det, faller på sin egen urimlighet. Det fremhever vel snarere eget argumentasjon og refleksjonsnivå..

Anonym sa...

100% enig med de som støtter Støre her. Støre er den som utfører den sterkeste og ikke minst modigste reaksjonen ved å bli å komme med motangrepet på Irans president.

Det å forlate salen er derimot den enkleste og ikke minst feigeste reaksjonen her. TAkk for at du ikke dilta etter de andre EU landene ut Støre!! Du gjorde dagen min i går!

Anonym sa...

Ser nå at flere og flere jødiske ledere roser utenriksminister Støre for han opptreden og motangrep på Irans president.

Bør være pinlig for de som kom med sure oppstøt mot Støre i går. Det bør også være en nyttig påminnelse om at det er lov "Å TENKE SJÆL" for alle de freppere og Krf'ere som bruker partiboka som skylapper og bibel når de kommer med oppgulpet.

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide