fredag 30. januar 2009

BMW M3 mer økonomisk og miljøvennlig enn Toyota Prius

Ja du leste riktig!
Ikke nok med at man kan lese på vg.no at Toyota Prius mer tørst enn konkurrenter men ikke nok med det, Toyota Prius bruker faktisk mer drivstoff rundt en bane enn det en BMW M3 med V8 og 414 HK gjør.

Top Gear har testet det og da skulle priusen kjøre så fort som mulig rundt en bane mens M3'n skulle bare holde følge i 10 runder.

Resultater på forbruket:
Toyota Prius: brukte 1,36 liter på mila
BMW M3: brukte 1,21 liter på mila

Og hva er grunnen til dette? Jo for det har ingenting med å gjøre hva slags bil man kjører men åssen man kjører bilen.
M3'n trenger ikke å anstrenge seg hvis den skal holde følge med Priusen rundt banen selv om Priusen går for full maskin. Så en bil med stor sterk motor er faktisk mer miljøvennlig enn en liten "grønn" bil hvis man bare kjører den skikkelig.



Verdenspremiere: Her er nye Toyota Prius

8 Kommentarer:

Anonym sa...

E du helt idiot eller??? Hvem kjøper en prius for å ha klampen i bånn hele tiden??? Tenker at hvis du kjører M3 i 50km/t så har den 3 ganger så stort forbruk som priusen... sånn er det med den saken.

Admin sa...

Hvis du i det hele tatt GIDDER å lese gjennom så står det jo ganske bra forklart da:
"det har ingenting med å gjøre hva slags bil man kjører men åssen man kjører bilen."
Og gjerne vis kilder til at M3'n bruker 3 ganger mer bensin i 50km/t enn det priusen gjør :)

Men hvem kjøper prius i utgangspunktet? De er stygge og det er utrolig mange flere bilder som er vel så økonomiske som den.

Anonym sa...

Jeg synes bloggen burde vært forskånet for arbeidsledighets.

Slik hetsing bør være forbeholdt folk som kan og evner, men ikke gidder å jobbe. I den grad man skal bruke tid og krefter på å hetse noe altså.

;)

Anonym sa...

Du skriver som en arbeidsledig, og om du har jobb har du mest sannsynlig ikke jobb hvor du har behov for å skrive/lese. Uansett har Prius en mye mer kulhetsfaktor enn en traust tysk M3 som ser ut som en fortidslevning fra 80tallet, noe forøvrig de fleste BMW modellene gjør.... Men ok, for gamle gubber med feit lommebok og kvisete tenåringer er vel BMW fortsatt kult!! Men for resten av almuen er BMW ut!!

Anonym sa...

Halve poenget med hybridbiler er jo at det skal ha minimale utslipp når de kjører ved lave hastigheter i bysentra - slik at man ikke forurenser luften i byene. At det finnes biler med lavere utslipp er jo ikke noen bombe da de slipper å drasse med seg den ekstra vekten et hybridsystem bidrar med.

Admin sa...

Må nesten le litt her av de som faktisk tar det så utrolig seriøst at de må skrive ting som "Du skriver som en arbeidsledig, og om du har jobb har du mest sannsynlig ikke jobb hvor du har behov for å skrive/lese."
Tenk å måtte ty til slike "personangrep" da :/

Og ja jeg vet jo selvfølgelig at priusen i utgangspunktet er mer miljøvennlig enn en M3, men poenget er jo det at man KAN få en prius til å bruke mer drivstoff enn en "miljøfiende" hvis man gjør som TopGear gutta gjør.

Sånn som for min del så hadde jeg nok brukt mer bensin med en prius enn med en M3 ettersom priusen må presses mer.
Men jeg har ikke råd til verken prius eller M3 uansett :p

Anonym sa...

Joda, det er viktig hvordan du kjører. Det er klart at en som kjører som en tulling kan klare å bruke over literen på mila i snitt med en Prius, men i det jevne og det brede vil de fleste erfare at såkalte miljøvennlige biler er billigere å kjøre - men ofte ikke så mye som forbrukstallene antyder, pga vi har mye fjell som skal forseres, og da trenger ikke en stor motor å anstrenge seg så mye.

Anonym sa...

MIlde måne. Legg ned bloggen og finn på noe bedre å gjøre

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide