søndag 22. november 2009

Jeg syntes det er litt merkelig..

Jeg syntes det er litt merkelig at hver gang det skjer noe mellom Israel og Palestina/Gaza så er det alltid overskrifter som "Israelske fly angrep Gaza" ol. og når man klikker inn på artikkelen så ser man det at Israel bare faktisk svarte på et angrep mot Israel.

Hvorfor ser vi aldri overskifter som "Raketter fra Gazastripen skutt mot Israel"?

Jeg kan iallefall ikke huske å ha lest på VG.no i går at Palestinerene fyrte av raketter mot Israel..

Virker som det er kun Israel som skal henges ut i overskriftene og jeg føler det blir veldig feil.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

En rakett som ikke Hamas har sendt men et "fyrverkeri" som noen andre har sendt i vegen. . Er det noe å slå opp at en halvkilo sprengstoff fiser av utenfor en by hvor ingen blir skadet. Men Israel sender tilbake noen hundre kilo eller flere tonn sprengstoff og skader og ofte dreper enhver som måtte være i nærheten.
Det har nok noe med proposjoner å gjøre og antall skadede og drepte.

Anonym sa...

Det er fordi rakettene som skytes fra gaza aldri treffer no, bare lander i ødmarka, så jeg trokke det er så jævla interessant å skrive om en rakett som nesten alldri treffer no. Men kanskje de treffer neste gang, så får du overskriften din og blir nok glad(de også)... Abo

Anonym sa...

Enig.
Hva denne konflikten angår forsvant vel det meste av balansen i nyhetsbildet allerede for mange år siden.

Martin sa...

Den samme vinklingen går igjen hos sosialistene. Helt fra toppolitikken på sosialistisk side til mediene. Det er ikke bare VG.

Anonym sa...

Man ser sånne tendenser overalt. Er ikke mulig å få et balansert syn på saken når man ikke har noen form for kildekritikk og tar alt vg o.l. skriver for god fisk...

Anonym sa...

Jeg har vært i gaza, og de palestinske angrepene lander såvisst ikke i ødemarken. De forårsaker stor skade på hus og eiendom og psykisk skade på mennesker. Mennesker våger ikke å bevege seg unødig ut ifra sine hjem i frykt for rakettangrep. Det er bygget bombesikre lekeplasser, men de står tomme fordi barna våger ikke være ute og leke.
Kanskje det er noe i at palestinske raketter sjelden skader noen, men hensikten er helt klar, den er å skade og utrydde jøder. Hamas sender raketter inn mot gaza og suttrer som unger når det kommer et angrep tilbake.
Muslimene hater jødene og ønsker å utrydde verdens jøder fordi da skal Muhammed komme tilbake. Kampen mellom palestina og Israel handler om langt mer enn landområde, det handler om å utrydde jøder. Hamas er forøvrig de første til å bryte evt. våpenhviler.

Lars sa...

De to øverste svarene her er jo prakteksempler på hva den gjengse nordmann sitter inne med når det gjelder kunnskap om konflikten. Både litt komisk og trist på én og samme gang, fordi disse (les: folk som burde sette seg litt inn i historien) har like mye rett til å uttale seg som folk som faktisk har et minimum av historiekunnskaper. "Hamas sine raketter er bare fyrverkeri i forhold." Riktig. Det hele bunner ut i at BEGGE sider lever under usikre forhold når det gjelder plutselige angrep med raketter, store mengder krutt eller ei. For øvrig noe annet enn norske medier får det til å virke som, ettersom det er opplest og vedtatt av Israel er den store, stygge ulven. Må jeg få minne om at det siden 2001 har gått over 8600 raketter fra Gaza og inn i Israel. Hva tror dere israelerene gjør når en slikt "fyrverkeri" kommer flygende da? Slår opp parasollen?

Legg inn en kommentar

Personangrep, rasisme og anklager om rasisme slettes.
Ser du noe som bør slettes? Send meg en mail på utenjobb@gmail.com og skriv klokkeslett og navnet på innlegget som inneholder kommentaren som du vil klage på.
Skriv på norsk, svensk, dansk eller engelsk, alt annet blir slettet.
Signer gjerne med et eller annet navn slik at det er lettere for andre å svare på det du skriver.

-
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide